kendimi değiştirmek istiyorum

Wilma11

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2015
36.937
119.196
798
36
merhaba arkadaşlar .
ben günlük açtim...
kendimi bi türlü değiştiremiyorum. 30 yaşındayim ama 50 yaşındaki yaşlı kadin gibi giyiniyorum. tesettürlüyüm.
90 kiloyum.. boyum 1,65.. güzel bir işim var memurum. evliyim.. iki yaşında dünyalar tatlısı prensesin annesiyim.
kafamdan dank edemiyorum bi türlü.. makyaj malzemelerimi bitmeden almiyorum yeni şeyi..
devamli kıyafet alan biri de degilim alsam 20-30 tllik kazak alirim.. bi pantolonu eskiyene kadar giyiyorum. ziyan edemiyorum bişeyi.. evim de eski modern hali.. kullanişli olsun diye almişim.. kullanamiyorum ki bi odayi mesela.. hala kızımın odasinda uyuyoruz...
temizlik bakımın sıfır.. hiç kendime bakamiyorum :(
ev temizliğim de sifir.... çalıştığım için akşam işten eve geldiğimde doğru mutfaga.. yemek bulaşık derken geri kalan vaktimi kızıma ayırıorum ilgi isteyen bir bebekti.. oynuyoruz beraber...
kiloya gelince yıllardir yaptığım diyete kendime çeki düzene veremedim....
bi türlü alışkanlıklarimdan vazgeçemedim tatlıya düşkünüm hala.... hedef: 57 olmakti.. yeterdi bana.. spor yapıyorum bi başliyorum 3 gün sonra birakiyorum hemen..
artık kendimi değiştirme zamanim geldi bi başladim mi devami getirmek istiyorum. bunun için yardim istiyorum sizden...
yorumun için çok teşekkür ederim. KK güzel kadinlari.:)

Bunları kendimi iyi hissetmek için yapıyorum diye güncellemen lazım kendini sürekli , her ay bir kilo vereceğim diye başla 57 yi şimdilik çıkar kafandan , hiçbirşeyi eskiyene kadar giyecek kadar düşünceli olma , sürekli alışverişe çık moralin bozulsun motive ediyor bu , temizlik konusunda eşinden destek iste henüz 2 yaşında ama 3 yaşında işin daha da kolaylaşacak

Siz çocukla ve evle ilgilenirken eşiniz ne yapıyor, sorumluklarınıza onu da dahil etmeye başlayın ilk önce.

Kilonuz için diyestisyene gidin mutlaka ve spor için havalar ısınmaya başlıyor yürüyüş yapmaya çalışın.

Madem çalışıyorsunuz haftada -15 günde bir temizlik için yardımcı alın. Kişisel bakıma dikkat etmemenin hiçbir bahanesi olamaz bana göre, bariz tembelsiniz kusura bakmayın:) gerekirse biraz geç yatın yada erken kalkın ama kişisel bakımınızı ihmal etmeyin.

Yaparsın arkadaşım zor değil.
Kararını verdikten sonra biraz sıkacaksın kendini.
Bir kaç kilo vermeye başladıktan sonrası daha kolay oluyor zaten. İnsan motive oluyor,daha hızlı akıyor zaman sanki.
Bence yemek menülerini ayarla,haftasonu birkaç çeşit yap, haftaiçine kendine zaman kalsın. Kıyafetlerini de kilo verdikçe yenilersin.
Kolay gelsin.

Kilonuz oldukca fazla, onu vermekle baslayin bir kere. Bunu kati ve sureli diyetlerle degil de yasam tarzi haline donusturebileceginiz bir yeme aliskanligi olusturarak ve sporu hayatiniza dahil ederek yapin. Tatliyi hayatinizdan cikarin veya minimuma indirin, gorun bakalim nasil gidiyor o kilolar ve nasil guzellesiyor vucudunuz.

Sitede guzel topikler var, motivasyon konusunda size yardimci olabilir.

Siz çocukla ve evle ilgilenirken eşiniz ne yapıyor, sorumluklarınıza onu da dahil etmeye başlayın ilk önce.

Kilonuz için diyestisyene gidin mutlaka ve spor için havalar ısınmaya başlıyor yürüyüş yapmaya çalışın.

Madem çalışıyorsunuz haftada -15 günde bir temizlik için yardımcı alın. Kişisel bakıma dikkat etmemenin hiçbir bahanesi olamaz bana göre, bariz tembelsiniz kusura bakmayın:) zihnen de bu durumdan kurtulmanız lazım.

Madem çalışıyorsunuz haftada -15 günde bir temizlik için yardımcı alın. Kişisel bakıma dikkat etmemenin hiçbir bahanesi olamaz bana göre, bariz tembelsiniz kusura bakmayın:) zihnen de bu durumdan kurtulmanız lazım.
öğle arasi yürüyüş yapıyorum eve giderken de yapıyorum günde toplam 1 saati buluyorum
haftasonu da evdeyim.. temizlik yapmaya çalışıyorum.. eşimle bazen..
kaynanamla altlı üstlüyüz. kızımı kaynanama birakip eşimle temizlik yapıyoruz. her hafta degil tabi. iki hafta üç haftada bi.. eşim akşamlari elektronik işlerle uğraşiyo. boş vakti de yok. kişisel bakımım sifir evet. çok üşeniyorum :D hiç yapasim yok valla:D

Kilonuz oldukca fazla, onu vermekle baslayin bir kere. Bunu kati ve sureli diyetlerle degil de yasam tarzi haline donusturebileceginiz bir yeme aliskanligi olusturarak ve sporu hayatiniza dahil ederek yapin. Tatliyi hayatinizdan cikarin veya minimuma indirin, gorun bakalim nasil gidiyor o kilolar ve nasil guzellesiyor vucudunuz.

Sitede guzel topikler var, motivasyon konusunda size yardimci olabilir.
ölçülü yemeyi bi öğrenemedim.. :( herşeyin bi ölçüsünü istiyorum bu sistede motivasyon siteler nerede acaba?

Bak canım @orkidekaramel ben de kısmen senin gibiyim dim harcama yapmayı sevmiyorum boşa gidiyor diye düşünüyorum evime yardımcı bile almazdım ilk defa geçen ay aldım ne güzelmiş boşuna yıpranmışım bunca yıl çalışıyorsun zatennparan var ama harcamayı bilmiyorsun büyük ihtimal😀😀 geriye ne kalacak diye düşünme eşin de senin gibi mi öyleyse bilemem ama değilse gönlüne düşeni al tabi şişmanken pek birşey düşlemiyor gönüle maalesef önce şu ev işlerinden biraz kurtul sonra çocuğu artık tek yatmaya alıştır sonra zayıfla şakın bırakma spor yap 10 dakika bile olsa biliyorum çok yoğunsundur ben de çalışan bir bayanım çünkü kişisel bakımını da akşam çocuğu kocişine ver bi 15 dakika kendinle ilgilen git banyoya kapat kapıyı 😀seni bulamasınlar 😀😀 giyim kuşam alma işi en sona kalıyor bence çünkü bu bir gerçek ki şu an ne giysek kendimizi beğenmeyeceğiz

ölçülü yemeyi bi öğrenemedim.. :( herşeyin bi ölçüsünü istiyorum bu sistede motivasyon siteler nerede acaba?

Gerçekten istiyorsan kilo verirsin bunun alternatifi yok.

Kilo verdikten sonra 20-30 liraya kazak alma bence naylon naylon kokmuyor mu onlar. Madem memursun 80-90 liraya zamansız siyah krem bir iki bluz al. Kilo fazla madem, siyah güzel bir yelek iş görebilir bluzların üstüne.

Temiz değilim diyorsun, ben de temizliğe ayılıp bayılmıyorum ama kirlettiğim yeri anında temizleyerek temiz hali muhafaza etmeye çalışıyorum.

Kendimde uyguladığım yöntem, karşımda üç beş tabak çanak varsa ve bulaşık makinasına koymaya üşeniyorsam Selin bu senin kaç dakikanı alacak altı üstü diye kendimi kışkırtıyorum.

Temizlik için mesela çok sevdiğim deterjanları keşfettim, onlarla iş yapmak hoşuma gidiyor. Ders çalışırken de sevmediğim kalem varsa çalışamazdım.
Sevdiğin deterjanları bulmaya çalış :)

Düzen konusunu çok önemsemezdim. Annem de çok düzenli değildi. Ama birçok uzman düzen ve disiplinin çocukların ruh sağlığına iyi geldiğini söylüyor. Benim henüz bebek yok, daha dünyaya gelmeden düzen konusunda kendimi terbiye etmeye çalışıyorum.

Of bekarken odamda adım atacak yer bulamazdım ama şimdi yerde bir terlik mi var hop yerine. Yerde bir saç mı gördüm al çöpe at. Banyoda tezgah ıslanmış tozlanmış mı maksimum 30 saniye orayı silmek.

Küçük dokunuşlarla ortalık daha güzel hale gelebiliyor ve bu gerçekten insanın ruh haline olumlu etki ediyor.

Kişisel bakım konusunda eve gelince el yüz yıkama diş fırçalama, yüze nemlendirici ve saça bir iki düzleştirici. Başka bir şeye zaten gerek yok. Belki bir rimel bakışları canlandırabilir. Bu bahsettiğim de 10 dk almaz :)

Kendi uyguladıklarımı anlatmaya çalıştım, tavsiyem öncelikle takıntı haline dönüştürmeden kilo vermeye çalış. Sporu ve sağlıklı beslenmeyi severek.

merhaba arkadaşlar .
ben günlük açtim...
kendimi bi türlü değiştiremiyorum. 30 yaşındayim ama 50 yaşındaki yaşlı kadin gibi giyiniyorum. tesettürlüyüm.
90 kiloyum.. boyum 1,65.. güzel bir işim var memurum. evliyim.. iki yaşında dünyalar tatlısı prensesin annesiyim.
kafamdan dank edemiyorum bi türlü.. makyaj malzemelerimi bitmeden almiyorum yeni şeyi..
devamli kıyafet alan biri de degilim alsam 20-30 tllik kazak alirim.. bi pantolonu eskiyene kadar giyiyorum. ziyan edemiyorum bişeyi.. evim de eski modern hali.. kullanişli olsun diye almişim.. kullanamiyorum ki bi odayi mesela.. hala kızımın odasinda uyuyoruz...
temizlik bakımın sıfır.. hiç kendime bakamiyorum :KK43:
ev temizliğim de sifir.... çalıştığım için akşam işten eve geldiğimde doğru mutfaga.. yemek bulaşık derken geri kalan vaktimi kızıma ayırıorum ilgi isteyen bir bebekti.. oynuyoruz beraber...
kiloya gelince yıllardir yaptığım diyete kendime çeki düzene veremedim....
bi türlü alışkanlıklarimdan vazgeçemedim tatlıya düşkünüm hala.... hedef: 57 olmakti.. yeterdi bana.. spor yapıyorum bi başliyorum 3 gün sonra birakiyorum hemen..
artık kendimi değiştirme zamanim geldi bi başladim mi devami getirmek istiyorum. bunun için yardim istiyorum sizden...
yorumun için çok teşekkür ederim. KK güzel kadinlari.:)
90 dan 57 cok büyük hedef değil mi once küçük hedeflerle başla zaten sonrası gelir birde diyetisyene git kendi kendine başlama belki vermeni engelleyen bir hastalığın olabilir.

Kilo için hedefi direkt 57 olarak belirlemeyin. Her hafta bir kilo vereceğim deyin mesela. Başta hemen spora başlamasınız da olur. Kilo verdiğinizi görünce motive olup spora da başlarsınız bence. Bence şimdi zayıflayınca giysilerim boşa gidecek diye güzel giysiler almıyorsunuz. İnsan kafasında farkında olmadan böyle şeyler yaratıyor.

Diyetisyene gitmenin büyük faydası dokunabilir.

Bak canım @orkidekaramel ben de kısmen senin gibiyim dim harcama yapmayı sevmiyorum boşa gidiyor diye düşünüyorum evime yardımcı bile almazdım ilk defa geçen ay aldım ne güzelmiş boşuna yıpranmışım bunca yıl çalışıyorsun zatennparan var ama harcamayı bilmiyorsun büyük ihtimal😀😀 geriye ne kalacak diye düşünme eşin de senin gibi mi öyleyse bilemem ama değilse gönlüne düşeni al tabi şişmanken pek birşey düşlemiyor gönüle maalesef önce şu ev işlerinden biraz kurtul sonra çocuğu artık tek yatmaya alıştır sonra zayıfla şakın bırakma spor yap 10 dakika bile olsa biliyorum çok yoğunsundur ben de çalışan bir bayanım çünkü kişisel bakımını da akşam çocuğu kocişine ver bi 15 dakika kendinle ilgilen git banyoya kapat kapıyı 😀seni bulamasınlar 😀😀 giyim kuşam alma işi en sona kalıyor bence çünkü bu bir gerçek ki şu an ne giysek kendimizi beğenmeyeceğiz
ben onu yapıyorum da temizlik konusunda haftasonu eşimle beraber yapıyorum çocuğu babannesine birakiyorum.
evet harcamayi bilmiyorum kendime sinir oluyorum iyi bi maaşım var. kira gelirim de var ama bi türlü harcamaya girişemedim bunun için kendimi değiştirmek için açtim
eşime spor salona yazdirmak istemedim izin vermedi :/ neymiş akşamlari beni göremiyormuş muş....
valla çarşıya mi gideyim... hiç vaktim yok işten çikişinda doğru eve gidiyorum. haftasonu da evdeyim :(

ben onu yapıyorum da temizlik konusunda haftasonu eşimle beraber yapıyorum çocuğu babannesine birakiyorum.
evet harcamayi bilmiyorum kendime sinir oluyorum iyi bi maaşım var. kira gelirim de var ama bi türlü harcamaya girişemedim bunun için kendimi değiştirmek için açtim
eşime spor salona yazdirmak istemedim izin vermedi :/ neymiş akşamlari beni göremiyormuş muş....
valla çarşıya mi gideyim... hiç vaktim yok işten çikişinda doğru eve gidiyorum. haftasonu da evdeyim :KK43:
Off valla aynı kafalar bizim kocalar ikiz olabilir mi 😀😀 sen diyetisyene gidiyor musun bak kilolarımız aynı ben diyetisyenle başladım Hayatım da ilk defa diyetisyene gittim niye yokluktan mı hayır saf ben gereksiz buluyordum şimdi daha iyiyim kilo vermeye başladım biim grubunda çok fazydası oluyor eğer çıkıp alışveriş yapamıyorsan belki sevmiyorsundur ben de mağaza mağaza dolaşıp gezmeyi pek sevmem internetten alabilirsin hem ordan fazla da alsan rahatsı olmuyorsun 😀😀sanırım böyle bağımlı oluyor insanlar ben şu an ücretsize ayrıldım çok da güzel alışverişe başladım ohhhh keşke diyorum çalışırken kıymetini bilip gönlümce harcasaydım

valla çarşıya mi gideyim... hiç vaktim yok işten çikişinda doğru eve gidiyorum. haftasonu da evdeyim :KK43:
Eşini al dışarda vakit geçir canım temizliği bayanlara bırak

Back
X