kendimi değiştirmek istiyorum

Çalışıyormuşsunuz. Maddi olarak kendinize her ay belli bir miktar para ayırın. Bu parayı sadece kendiniz için harcayın. Kilo vermek istiyorsanız bir diyetisyen eşliğinde yapın bunu. Giyim konusuna gelince, çalışmasanız ve maddi imkanınız olmasa tabi ki en uygun şeyleri almanız mantıklı ancak çalışıyorsunuz ve bu yaşınıza bir daha gelmeyeceksiniz. Şöyle bir hedef koyun kendinize, her ay kendiniz için kaliteli bir kıyafet alın. Bunu düzenli yapın. Makyaj malzemesi bittikçe alıyormuşsunuz(hep aynı şeyleri kullanıyorsunuz sanırım). Farklı makyaj malzemeleri kullanmayı da deneyin. Hiçbir şeye de israf gözüyle bakmayın. Sizi mutlu eden şeyler israf değildir.

Gerçekten istiyorsan kilo verirsin bunun alternatifi yok.

Kilo verdikten sonra 20-30 liraya kazak alma bence naylon naylon kokmuyor mu onlar. Madem memursun 80-90 liraya zamansız siyah krem bir iki bluz al. Kilo fazla madem, siyah güzel bir yelek iş görebilir bluzların üstüne.

Temiz değilim diyorsun, ben de temizliğe ayılıp bayılmıyorum ama kirlettiğim yeri anında temizleyerek temiz hali muhafaza etmeye çalışıyorum.

Kendimde uyguladığım yöntem, karşımda üç beş tabak çanak varsa ve bulaşık makinasına koymaya üşeniyorsam Selin bu senin kaç dakikanı alacak altı üstü diye kendimi kışkırtıyorum.

Temizlik için mesela çok sevdiğim deterjanları keşfettim, onlarla iş yapmak hoşuma gidiyor. Ders çalışırken de sevmediğim kalem varsa çalışamazdım.
Sevdiğin deterjanları bulmaya çalış :)

Düzen konusunu çok önemsemezdim. Annem de çok düzenli değildi. Ama birçok uzman düzen ve disiplinin çocukların ruh sağlığına iyi geldiğini söylüyor. Benim henüz bebek yok, daha dünyaya gelmeden düzen konusunda kendimi terbiye etmeye çalışıyorum.

Of bekarken odamda adım atacak yer bulamazdım ama şimdi yerde bir terlik mi var hop yerine. Yerde bir saç mı gördüm al çöpe at. Banyoda tezgah ıslanmış tozlanmış mı maksimum 30 saniye orayı silmek.

Küçük dokunuşlarla ortalık daha güzel hale gelebiliyor ve bu gerçekten insanın ruh haline olumlu etki ediyor.

Kişisel bakım konusunda eve gelince el yüz yıkama diş fırçalama, yüze nemlendirici ve saça bir iki düzleştirici. Başka bir şeye zaten gerek yok. Belki bir rimel bakışları canlandırabilir. Bu bahsettiğim de 10 dk almaz :)

Kendi uyguladıklarımı anlatmaya çalıştım, tavsiyem öncelikle takıntı haline dönüştürmeden kilo vermeye çalış. Sporu ve sağlıklı beslenmeyi severek.
pazardan 20-30 liralık kazagi 2-3 tane alip giyerim :D naylon kokmuyor :) magazadan getirmiş olandandir..
ziyan edemiyorum ki.. çamaşırlari düzenli olarak her haftada 2-3 makine yıkıyorum. kızımınki benim ve eşiminki. ve beyazlari...
diş firçalamayi hergün yapıyorum.
evimi daima düzenli tutmayı çalıışyorum. olmuyor dagitiyo üstelik 2 yaşındaki kızım varsa:)oyuncaklari bi odada bi haftada dururdu:D kaç kere bastim kırdım:D
özellikle banyom ve mutfagim leş gibi temizleyecem inanki büyük vaktim aliyo:(
bi düzene sokamadim akşamdan kalma yemegi yapsam işten gelir gelmez yemegi yesem tam güzel olucak yemek yapma vaktim 8 e sürüyo. 9 da bitiyo hepsi.. 9 dan sonra kızımla ilgilen.. kızımı da babasina birakiyorum 11 de uyuyorum .sabah 5: 30 ta kalkıyorum :(

Çalışıyormuşsunuz. Maddi olarak kendinize her ay belli bir miktar para ayırın. Bu parayı sadece kendiniz için harcayın. Kilo vermek istiyorsanız bir diyetisyen eşliğinde yapın bunu. Giyim konusuna gelince, çalışmasanız ve maddi imkanınız olmasa tabi ki en uygun şeyleri almanız mantıklı ancak çalışıyorsunuz ve bu yaşınıza bir daha gelmeyeceksiniz. Şöyle bir hedef koyun kendinize, her ay kendiniz için kaliteli bir kıyafet alın. Bunu düzenli yapın. Makyaj malzemesi bittikçe alıyormuşsunuz(hep aynı şeyleri kullanıyorsunuz sanırım). Farklı makyaj malzemeleri kullanmayı da deneyin. Hiçbir şeye de israf gözüyle bakmayın. Sizi mutlu eden şeyler israf değildir.
makyaj malzemelerimi memnun kalmadığımda aynisini almam.
indirim olandan aliyorum. daha iyi oluyor:)

Kesinlikle ev işleri insanın moralini bozuyor mativasyonunu düşürüyor
öncelikle çalıştığınız için evinize 2 haftada bir yardımcı alın ve ondan önce evin altını üstüne getirin bir yardımcı ayarlayıp gerekirse 2 gün sürsün
bunu aradan çıkarın
ev temiz olunca motivasyonunuz artacaktır
birgünde kendinize ve eşinize ayırıp kimseye haber vermeden kv kp görümce takmadan evden sabah çıkıp gidin gezin kimseyi düşünmeyin
önce motivasyon olacak şeyler için kendinize birkaç gün verin sonra başlayın spora

ben onu yapıyorum da temizlik konusunda haftasonu eşimle beraber yapıyorum çocuğu babannesine birakiyorum.
evet harcamayi bilmiyorum kendime sinir oluyorum iyi bi maaşım var. kira gelirim de var ama bi türlü harcamaya girişemedim bunun için kendimi değiştirmek için açtim
eşime spor salona yazdirmak istemedim izin vermedi :/ neymiş akşamlari beni göremiyormuş muş....
valla çarşıya mi gideyim... hiç vaktim yok işten çikişinda doğru eve gidiyorum. haftasonu da evdeyim :KK43:

İyi bir geliriniz varmış. Temizlik hizmetini haftada bir dışarıdan alın. Hem sayenizde bir kişi para kazanmış olur, hem de hafta sonlarınız size kalmış olur.

Bak şimdi gratis de film indirim var git öğle arası yada çıkışta harca paranı al kendine güzel birşeyler

Off valla aynı kafalar bizim kocalar ikiz olabilir mi 😀😀 sen diyetisyene gidiyor musun bak kilolarımız aynı ben diyetisyenle başladım Hayatım da ilk defa diyetisyene gittim niye yokluktan mı hayır saf ben gereksiz buluyordum şimdi daha iyiyim kilo vermeye başladım biim grubunda çok fazydası oluyor eğer çıkıp alışveriş yapamıyorsan belki sevmiyorsundur ben de mağaza mağaza dolaşıp gezmeyi pek sevmem internetten alabilirsin hem ordan fazla da alsan rahatsı olmuyorsun 😀😀sanırım böyle bağımlı oluyor insanlar ben şu an ücretsize ayrıldım çok da güzel alışverişe başladım ohhhh keşke diyorum çalışırken kıymetini bilip gönlümce harcasaydım
ya ben internetten giyim alışveriş ypmayı sevmiyorum. hele ki alışveriş siteleri hiç bakmam .
aldım da bol oluyor kimi de dar.. yok almam:D yakıştıramiyorum resimdeki göründüğü gibi degil .. söle magazaya gidip gezinmek bakınmak lazim öle hoşlaniyorum çikamiyom ki.
diyetisyene gitmedim. gitsem listeye uygulayamam herade.:/ aman.:D

Sen onu çıkar gezdir bak internetten neresi gezilip nerede ne var günübirlik gidin alıştır onu da
alıştıramadim .
hiç gezmemiş hep çalışmış bi adam. ailesi de öle. ben memur babamin kızıyım bebekliğimden beri her şehirde gezmişim. evlenmeden zayiftim. evlendim 5 yıldır tatlie çikmadik.

ya ben internetten giyim alışveriş ypmayı sevmiyorum. hele ki alışveriş siteleri hiç bakmam .
aldım da bol oluyor kimi de dar.. yok almam:KK70: yakıştıramiyorum resimdeki göründüğü gibi degil .. söle magazaya gidip gezinmek bakınmak lazim öle hoşlaniyorum çikamiyom ki.
diyetisyene gitmedim. gitsem listeye uygulayamam herade.:/ aman.:KK70:
Uyarsın ama sen şu an herşeye bahane uyduruyorsun denedim mi ki gitmeyi en fazla 100 liradan olursun nedir ki yani

alıştıramadim .
hiç gezmemiş hep çalışmış bi adam. ailesi de öle. ben memur babamin kızıyım bebekliğimden beri her şehirde gezmişim. evlenmeden zayiftim. evlendim 5 yıldır tatlie çikmadik.
Gezmeyen adam zor canım ben de bekarken yani ailemle hiç tatil yapmamıştım keza eşim de öyle ama evlenince anasını bile ağlattık yani o derece belki eşin de tatilin tadını bilmiyordur hiç yada gezme anlayışlarınız farklıdır yani kimisi kültürel Gezer kimisi Deniz sever kimisi yemek için Gezer ki bu biz 😀😀😀

ben 14 kilo verdim . Kendinize inanmanız ve iradeyi kontrol altına almanız şart. Tammen tatlıyı kesmeyin ama mesela akşam 6 dan sonra yemeyin . Yiyorsanız bile bu tatlı mutlaka muhallebi olsun.
Spor olayına gelince de her gün yapacağım diye zorlamayın haftada 3 gün yeterlidir.
En önemlisi de su için bol bol.Akşam yemeklerinde çorba salata ve bir kase yoğurt yemeye başlayın mesela.
Aslında benim zayıflamama en yardımcı olan şey kullandığım bir çay ve leblebi oldu.
Acıkmadan evvel 1 avuç leblebi ardından da 1 litreye yakın su içiyorum.
Çok işe yaradı bende. Bu arada eve haftada 1 yardımcı almanız gerekiyor bana sorarsanız.
Ayrıca da kendinize bakmanın israf olduğunu düşünmemelisiniz.
Kilo vermeden hiç bir şey almayın lütfen.

öğret bence:)

bizinki yeni naylonsu degil. her sene yeni kazak aliyorum orasi güzel. giyerim sonra giyemediğim kıyafetlerimi kaynanama veriyorum giyiyor.

böyle devam etmekten memnunsanız konuyu neden açtığınız anlamadım açıkçası.

Back
X