Kendimi durduramıyorum

Canım ben 156cm boyundayım üniversite bitene kadar hep 58-60 arasında gidip geldi.Üniversite bitti ben beş sene içinde 60 kilodan 74 kiloya çıktım ama nasıl oldu anlamadım.Evde en az ben yerdim en az tatlıyı ben tüketirdim abur cubur isteğim yoktu.Hatta üniversite zamanından daha az yiyordum düşün.Herkes bana biz senin yediğin kadar yesek 50 kiloyduk diyordu.Neyse diyet yapayım dedim yok bir bakıyorum tartıya iki kilo anca gitmiş.Bu yaz gittim doktora meğer insülin direnci varmış ilaç kullanıyorum yazdan beri.Doktor sabah akşam bir tane al dedi ama bana çok yan etki yapınca yarım yarım almaya başladım hala öyle alıyorum.Bu süreçte diyet filan da yapmadım zaten yemiyorum fazla bir şey.72 kiloydum doktora gittiğimde.Şu an 65im.İnsülin direncine baktır bir kez.

Benim 3 aylık bir bebegim var sezeryan oldum 50 kili ile hamile kaldım 57 ile doğum yaptım doğumdan sonra 60 oldum. Boyum kısa o kadar çirkin duruyor ki aynaya bakamıyordum ilk zamanlar. Emzirdiğim için diyette yapamiyorum ve tatlıya asla dur diyemiyordum.

Kendimi bastırdım.

Sabah çok güzel kahvalti yapıyorum asla beyaz ekmek yemiyorum kepek yada çavdar. Öglene doğru acıkıp tatlı istiyor canim bende kuru meyveleri yogurda karıştırıp tüketiyorum. Akşam da çok hafif genelde sebze yada fırınlanmış yiyecekler kızartma türu yağlı yemiyorum. Çay vakti gelince beni yine tatlı merakı sarıyor onda da 2 adet diyet bisküvi yiyorum maksat nefsim bastırılsın.

Kendinizi motive etmenin en güzel yolu bence aynaya bakmak ben öyle yaptım ve gün içinde 5 6 kez tartılıyorum ki daha da hırslanayım diye. Öglen havalar güzel olirsa bebegimi arabaya alıp yürüyüş yapıyorum. Evin içinde boş durmuyorum sürekli hareket halimdeyim. Ve en önemlisi günde 4 litreye yakın su içiyorum.

Eğer bebek istiyorsanız bu sizi motive eder ne kadar çekinsenizde tartıya çıkın buda motive eder. Bol bol aynada kendinize bakın ben hep böyle motive oldum. Şekeri kesmeniz gerekiyor çayda yada kahvede. Zaten abur cubur insana kilodan da ziyade sağlığa çok zarar veriyor. Onun yerine yağsız tuzsuz yapışmaz yanmaz tavada mısır patlatın. Hazır meyve suları yerine kendiniz taze portakal mandalina nar sıkın her tatlı ihtiyacınızda meyve tuketin. Meyvede de şeker var. Bol bol yeşil çay içiyorum. Ödeme iyi geliyor. Zaten pek tuz tüketmiyorum tuzuda azaltırsanız çok güzel olur.

Bence bir kadın isterse herşeyi başarır her tatlı isteğinde hemen aynaya koşun yada tartıya inşallah sizde başarırsınız.

Ben spor yapinca daha az yiyordum emeklerime yazik diyerek, 5 ayda 28 kilo verdim, ne zaman ki anksiyete bozukluğu başladı yavaş yavaş geri almaya başladım,sonra evlendim,sonra en olmayacak bir yerde ise girdim hergun yiyordum orda. Ha sonuç olarak hala kiloluyum ve 12 haftalik hamileyim ama henüz hiç kilo almadim(maşallah) inşallah fazla da almam. Kesinlikle kilo vermek harika bir duygu eve abur cubur alma,eşinden rica et oda almasin zararli yicekler yavas yavas baslarsin.

Ben de hamile kalmadan 77 kiloydum. Doktorum kilo ver öyle diyince 3 ayda 59 kiloya düştüm. Sonra hamile kalıp kilo çok almamaya dikkat ettim. Dogum yapalı 5 ay oldu ben daha 40. Günde eski kiloma dönmüştüm. Çünkü psikolojik olarak kilo almamalıyım diyorum.

Çocugu sizde çok istiyorsanız dikkat edersiniz. Dış görünüşe önem veriyorsanız dogumdan sonra kilolu kalmak insanı yıpratıyor çünkü.

Ayrıca iş spor salonuna gitmekte degil. Ben yürüyüş ve evde pilates le kilo verdim. Hiç de salona gitmedim. Önce isteyin.
Umarım bir sonraki konunuz ne yaparsam yapayım olmuyor degil, bu kez başardım olur.

Şunu da ekleyeyim eve abur cubur almayarak yemeyi engelleyebilirsiniz.

Motivasyon videoları var onu izleyebilirsiniz.Şekersiz 21 gün diye bir kitap vardı onu kesinlikle tavsiye ederim

Eşimle ben karatay diyetini uygulayıp baya kilo verip uzun süre koruyan insanlarız. Ama ne olduysa son bir ay kendimizi abur cubura verip baya kilo aldık. İki gündür eve gereksiz bir şey almayalım dedik. Valla eşim bakkala gitmesin diye kapının anahtarını sakladım. İnşallah eski düzenimize döneriz.
Karatay`ın kitabını okuyup acayip motive olmuştuk. Ben evde Leslie ile yürüyüş yapmıştım. Çok faydasını görmüştüm. Tavsiye ederim. Dizi izlerken bile telefondan videosunu açıp yapıyordum. Yaşınız çok genç bir yerleden başlarsanız çabuk uyum sağlar ve kilo verirsiniz.
Bir de Dinamik Saatler diye bir video var, o da baya etkili oluyor. Akşamları tv falan izlerken yaparsanız bir şeyler yemek yerine spor yapmış oluyorsunuz.

Yemek yemeden önce en azından 1 bardak su için. Hergün proteini fazla, kalorisi az yemekler yiyin. Örneğin sabahları 2 yumurta yapın yiyin mesela. Peynirli, maydonozlu, sebzeli envai çeşit omlet tarifleri var araştırabileceğiniz. Yanına 1 salata yapın yiyin. Ben bazı sabahlar 1 dilim ekmek de yiyorum. Ben diyette çok sevdiğim şeyleri hayatımdan tamamen kesip atmıyorum. Bana ters o kadarı. Sevdiğim yiyeceklerde gözüm kala kala yaşamak istemiyorum. Onun yerine limit koyarım. Reçelli, ballı ekmek yine yerim ama günde en fazla 1 dilim ekmekle beraber. Fazlası yok. Ve ekmeği sadece sabah yiyorum. Günün ilerleyen saatlerinde yemem. Yeri gelir börek de yerim, kebap da. Ama küçük miktarlarda. Allaha şükür abur cubur sevdam yok. Öyle cipsti, bisküviydi yemem. Hele çikolatadan nefret ederim zaten.

İnternette çok güzel az kalorili, sağlıklı yemek tarifleri var. O kadar çok ve lezzetliler ki, bunları yaptıkça ne gerek varmış yağ içinde yemekler yapmaya veya bol hamur işleri yiyip kilo almaya diyorum. Nefis yemek tarifleri diye bir telefon uygulaması var, bütün tarifleri ordan alırım. Tonla tarif var.

Akşamın erken saatlerinde yemeği bırakın. Mesela akşam 6dan sonra yemeyin.

Yaklaşık hergün yürüyorum. Hatta bugün koştum da. Kendimi yeterince hafif hissedersem koşarım. Önceden spor salonundaydım, şu an dışarda yürüyorum. Daha bugün soğuk, yağmurlu, sisli havada gittim yürüdüm 40 dk. Yetiyor bana. Spor konusunda en az 30 dk oldu mu tamamdır diyorum. Ama yeri gelir 3 saat yürürüm, yeri gelir 30 dk. Dışarıda yürüdüğüm için yürüdüğüm zaman ve mesafe değişiyor.

Ben kilo verdiğimi hissediyorum. Ara sıra tartılırım.
Ben hergün tartılmayı doğru bulmuyorum. Kilo yediğin şeylerle aşağı yukarı oynuyor hergün ve gün içinde. Ben sürekli bir almış bir vermiş gibi hissetmek istemiyorum. Yeni başladığım zaman 1 ay tartılmamıştım. Şimdi haftada veya 2 haftada 1 tartılıyorum. Kesin olarak aşağı giden sayı görüyorum, bu beni motive ediyor.

Su çikolata olayını bi tek ben anlamıyorum galiba. En son 10 sene önce yemisimdir herhalde. Hic aram yok. Eve aliyor eşim . yüzüne bakmam.

Ama gel gelelim ki bende de gece yeme hastalığı var. Böyle herkea yatmış olacak. Ben kalkıp mantıdan kizarmis patatese kadar. Hazırlanıp yiyirum. Bence bu daha büyük mesele. Göbeğim benden önce köse başı dönüyor. Boyum da uzun değil

Evde kardiyo yapmak tabi ki işe yarar. Hayatım boyunca 1 kez spor salonuna gittim, o da evde spor yapmaktan sıkıldığım içindi. Ama sonra spor salonuna git, duş al, geri dön bana vakit kaybı gibi geldi, üşendim, spora evde devam ettim ve hamileliklerim dışında gayet kaslı, fit bir insanım. Günde yarım saat yeterliydi benim için. Kısaca evde spor yapın, faydasını görürsünüz ama kendinizi abur cubura boğarak bu faydayı minimuma düşürürsünüz. Çikolatadan tamamen vazgeçmeyin ama kısıtlama getirin. Her gün bir küçük kare ya da haftada bir gün bir gofret vs gibi. Onun dışında evde bulundurmayın bunları. Tatlı ihtiyacım için kuru incir, hurma, kuru üzüm, tarçınla sotelediğim elma rendesi gibi alternatifleri kullanırım. Ya da az şekerli bir kahve... Haftada 1 sütlü tatlı... Kuru yemişlerden vazgeçmem. Kilo verirken pizza, hamburger bile yiyen bir insanım. Önemli olan abartmamak, her gün her gün bunlara yüklenmemek.

Sanki bu yazıyı kendim yazmısım gibi hissettim bi an . 8 kilo fazlam vardı benım de. Spor salonuna gittim 2 kıko zar zor verdım sonra gerı aldım. Nutella kaşıklamaktan artık çikolata bağımlısı oldum. Tatlı yemeyınce o gece uyuyamıyordum. Gecen ay benimle beraber doğum yapan arkadasımı gordum bildiğin sıfır fazlalık eski halınden de fitti.
Bu hafta kendı kendıme söz verdim asla tatli tuzlu yemeyecegım dıye. Tatlı krizim geldiğinde 6 tanr çubuk tarcını kaynatıp soğutuyorum ,aksama kadar da ne zaman canim tatlı istese içiyorum isteğim geçiyor çğnkğ zaten kan şekerini düzenleme özelliği varmış. Ben ki geceleri dolaptan çıkmayan insandım beni kesti bıraz. Ayrıca yağı tuzu şekeri 1 haftadır bıraktım ,kabak detoksu da yapıyorum 2 kılo vermısım. Tavsiye ederim canım. Kılo verdiğini görünce hırslanıyorsun daha da vermek istiyorsun.

Tatlı isteğiniz için; yulaf ezmesi, kuru meyveler, ceviz, fındık, fıstık, yumurtayla hazırlanan diet barlar yapıp yanınızda bulundurup onlardan yiyin. Şekersiz kahve bir parça bitter çikolata, ceviz ve ayran. Rendelenmiş elma ve tarçın yiyebilirsiniz. Paketli gıdalar kilo vermeyi büyük ölçüde etkiliyor.

Bzı instagram sayfalarinda diyet tatlı tarifleri var unsuz sekersiz. En azından onları öğrenin ve yapın kriz geldiginde onlardan yersiniz. Diyet ve zayiflatici kür yapın. Cocuk olmadan her gun yuruyus yapabilirsiniz. Cocuk olduktan sonra yürüyüş zor oluyor her gün. Benimde bebegim var asiri soguk oldugu icin yuruyemiyorum. Emzirdigim icin diyet yapamiyorum. Ama dikkat ederek ve kürlerle bayağı kilo verdim. Tam buğday unu kullandim vs.

Eşim göbeğinden duyduğu rahatsızlık üzerine diyetisyene gitti geçen hafta, 5 kilo fazlası var, benim 15 kilo. Onunla beraber başladım bende, evde diyete uymayan ne varsa attık. Çikolata düşkünlüğünü keçiboynuzu yiyerek bastırabilirsin, aynı çikolata gibi tadı, ben tatlı ihtiyacım için bunu kullanıyorum. Şimdi kış sebzeleri var, diyet için çok iyi hepsi, bir gün sebze bir gün et olarak evde ayrı yemek yapmak zorunda kalmayacağın bir menü oluşturabilirsin. 24 yaş için 85 kilo çok fazla, sağlığın ciddi tehlikede, bunu düşünerek toparlan bence, ben kendimi öyle motive ediyorum, 41 yaşındayım sağlık için deyip tutuyorum kendimi. İş yerimde çok fazla bir abur cubur trafiği var, kesin bir dille hayır dedim ilk üç gün artık kimse teklif etmiyor, diyetteyim diye düşünme, sağlığım için alışkanlıklarımı değiştiriyorum diye düşünmeye çalış

Valla metabolizmanın en hızlı çalıştığı yaşlar . Yağları iyice yerleşik hale getirmeden zayıflamanızı öneririm. Sonra daha zor olur. Bir de iştah bir kere açıldı mı arkası geliyor. Dur demek için uygun bir yaş. Ekleme: amanın bir de 85 kilo musunuz az önce gördüm. Alarm veriyorum !!!! Acil diyetisyen

sizi o kadar iyi anlıyorum ki. son dönemde (ekim'den beri) tam 10 kilo aldım. normalde 55, en fazla 60 kiloyu görürken bu sabah itibariyle tam olarak 70.0 kiloyum. hatta birkaç gün önce 72.5'i de gördüm.. 2 gün dikkat etsem 3. gün mutlaka bir kriz yaşıyorum ben de, arka arkaya o kadar çok şey yiyorum ki mide ağrısından ağladığım oluyor. benimki yeme bozukluğu gerçi, terapiye de devam ettim uzunca bir süre, ama bir işe yaramadı. "dikkat edebildiğim" günler yaptıklarımdan tavsiye verebilirim sadece, çikolata-tatlı krizimi muz ve sade kahveyle bastırmaya çalışıyorum. kriz gelecek gibi hissedersem kendimi evden dışarı atıyorum, evde olursam direkt yemeksepeti'ne düşüyorum çünkü, arka arkaya siparişler falan.. dışarıda olmak beni büyük ölçüde durduruyor. bir de yanımda sürekli 1.5 litrelik su şişesi var evdeyken de, sürekli su içiyorum, aklıma geldikçe, bazen gün içinde 4-5 litreyi buluyor. o günlerde bu atakları pek yaşamıyorum diyebilirim. aç olmadığım halde kafamdan yemek tatlı bir şey düşüncesi geçmeye başladığında kendime odaklanıp "şu an neden bunu istiyorum, hangi sıkıntımı örtbas etmeye çalışıyorum" gibisinden anlamaya çalışıyorum, pek başarılı olamasam da. bir de uyku düzeni önemli sanırım, gece uyuyamazsam bu ataklar mutlaka oluyor. o yüzden uykuma dikkat etmeye çalışıyorum.
başka ne önerebilirim bilemedim, benim şimdilik baş etme yöntemlerim bunlar sadece, yetmiyor bana ama belki işinize yarar.

edit: benim de aklımda benzer bir konu açmak vardı bu arada, belki buraya konu açarsam biraz sorumluluk hissederim, dikkat etmeye başlarım diye. ben de buradan takipte olacağım

Gece yemeyi bende severim.aç karnıma uyuyamam.
O değilde hadi Patates hemen kızartılır da, mantı zaman isteyen bişey değil mi ya, gece gece üşenmiyor musunuz

BoyunuZun avantajı değil bu durum aksine o boy o kiloyla fazla iri görünürsünüz. 175 boyum 58 kiloyum 1-2 kilo fazlam var diye geziyorum. Hamileliğimde çıktım 80’li kilolara yuvarlanıyordum resmen..
Eve abur cubur almayın,sadece sağlıklı besinler bulunsun evinizde. Markete girincede o reyonları görmezden gelin.. evde varsa yeniyor malesef..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…