ben de kalktim simdi 1 tabak barbunya pilaki ekmek ve domates yedim.
agzim yara oldugu halde dayanamadim yedim.
daha cok kilo almadim ama bu hamilelikte umarim ipin ucunu kacirmam
ay aynen ya, beyin sürekli yemek istiyor. her ekmek yediğimde aklıma Canan Karatay geliyor zaten iyice delleniyorum
az önce ekmeği reçele bandırmak suretiyle ağzıma atmamla dilimi hart diye ısırmam bir oldu. acısı geçmedi Allah belamı verdi işte dedim bu kadar yersenn
hamileyken bende sizin gibiydim.
Biara doyma hissini tamamen unutmustum ,yedikce doymuyor ve hizla kilo aliyordum.
sonra testlerimde hamilelik sekerim cikti
ilk 6 ay nerdeyse 14 kilo almistim ama diyabet yuzunden diyete basladim
hamileligim toplamda 12 kiloyla bitmisti oglum ise 4 kilo dogmustu
bence bir drunuza danisin derim hamilelikte cok yemek seker belirtisi olabiliyor
İlk gebeliğiniz mi ? İlk gebeliklerde daha çok oluyormuş diye duymuştum.
Bende hamileliğimde ha bire yiyordum. Beni tutana aşk olsun. 1.50 boy 80 kilo... Sayemde trafik duruyordu. Yanımdan geçen teyzeler laf atıyordu. :)
Şimdi hamdolsun fazladan 6 kilom var. Tatlıyı kessem o da gidecek inşaALLAH. Yani sözün özü emzirirken verirsiniz. Bir de bebişiniz kolik olursa bir şeyciğiniz kalmaz. Tadını çıkartın bu zamanlarınızın.
kötü bir durum ya. Benim de hamileliğimin iyice son aylarında gece 2 de midem kazılarak uyanırdım, mutfağa gider saralle ekmek yer yatardım. Ama nasıl açım anlatamam.
Canın istiyorsa mecbur yiyorsun işte.
Biz Türk insanı olarak beslenme alışkanlığımızı normalde de zo.r kontrol ettiğimiz için hamilelikde de dizginleyemiyoruz kendimizi.
Mesela yazın otellere bakın biz bin bir çeşit tatlı alıp masa tatlıdan geçilmezken yabancılar kuru kayısı, incir ya da tadımlık bir dilim beğendiklerinden alırlar..Hamileyken de mesela canın tatlı çekince kuru incir falan yemek çok mantıklı ama gel gör ki kesmiyor işte.
Ben normalde çok iştahlı bi insan değilim, yemek yemek benim için zorunluluktur.
Karnım acıktığında bırak yemek hazırlamayı hazır yemeği bile yemeye üşenen bi insanım.(bu üşengeçlik sadece yemek konusunda)
Öyle pasta, tatlı, hele hele şerbetli tatlı..
53 kiloyla hamile kaldım.
Ve gebeliğimin 3. ayından itibaren öyle bir iştahım açıldı ki..
Ama öyle böyle değil, 7. ayda doktorum diyet verdi gizli şeker var dedi..
Tatlıdan nefret eden ben herkesten gizli (hatta bazen tuvalete girip yediğimi bilirim allah affetsin) beşer beşer atıyordum ağzıma.Gece herkesin uyumasını bekler mutfağın kapısını sıkı sıkıya kapatır saatlerce yemek yerdim
Eski tarkan filmlerinde hancı kahraman oğlana dana bacağı getirir o da ağzından damlayan yağları sile sile yerdi ya o koca şeyi.. heh işte aynen öyleydim yemek yerken.
nitekim 80 kiloyla doğum yaptım, tam 27 kilo aldım.
Bugünlerin üzerinden 1 sene geçti, şimdi verdim gerçi kilolarımı 55 kiloyum ama yine o iştahsız sümsük günlerime geri döndüm işte.
Meğer insanın canının bişeyler çekebilmesi, parmaklarını ağzına soka soka önünden kaçırıyorlarmış gibi yemek yiyebilmesi ne kadar muhteşem bişeymiş.
Ben de son iki ay senin gibiydim : ) söylemesi ayıp bir gece yarım kilo sekerpareyi mideme indirdigim bile oldu : ) hic pişman değilim valla Vicdanın sızlamasın guzel guzel ye : )
Yaa daha once oglen sicak yemekte yedim ama degisen bisey olmadi ..
Bide meyveyle deniyeyim dedim ..
Yine ayni sey , gece yedigim yemek cok zevkli geliyor bana bide ..
Ayni seyi aksam ustu yesem okadar hosuma gitmiyor mesela.