• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimi enayi gibi hissediyorum :(

İşte bu moda giren kadınlar da her zaman çalışan kadınlar olmuyor. O yüzden "değer görmenin" çalışıp çalışmamakla ilgili olduğunu ben hiç düşünmüyorum. Çalışan kadınım da o yüzden böyle oluyor demek bana pek mantıklı gelmiyor o yüzden.
ben zaten değer görmekle çalışıp çalışmamayı bağdaştırmadım.
basit gündelik bir örnekti anlatmak istediğim duruma dair.
ama takdir edersin ki o moda giren bayanların çoğunluğu çalışan kadınlardır.
yani ister istemez girerler eğer evliyse,eğer çocıkları var ise mecburen o moda giriyor.
hayatın onlara bir getirisi bu tempo.

Baştan çok yüz vermeyeceksin işte kimseye.. Kartları vermek kv görümceye laf söyleme hakkı vermek..
Kendini çok yıpratmak..
Bunlar fazla.. böyle yaparsan tabi kimse sana deger vermez. Bu zamanda insanlar seni ezmek için fırsat kollar ne yaparsan yap memnun edemezsin kimseyi.
Tavrını al artık. Çözüm kavga etmek değil. İstikrarlı olarak tavrını koymak.

ben zaten değer görmekle çalışıp çalışmamayı bağdaştırmadım.
basit gündelik bir örnekti anlatmak istediğim duruma dair.
ama takdir edersin ki o moda giren bayanların çoğunluğu çalışan kadınlardır.
yani ister istemez girerler eğer evliyse,eğer çocıkları var ise mecburen o moda giriyor.
hayatın onlara bir getirisi bu tempo.
Değer görmek sözünü konu sahibine ithafen kullanmıştım, size değildi.

Bu son çıkarımınıza da açıkçası pek katılmıyorum. Bu bahsettiğiniz kadınlar inanın ev hanımı olsalar yine aynı moda girerlerdi. Kendinizi düşünün, çalışmıyor olsaydınız nasıl bir ev hanımı olurdunuz? İşte o yüzden diyorum ki sıfatlarımız ne olursa olsun biz aynı insanlarız, sıfatlarımız bizim karakterimizi değiştiremez.

Elimde çok iyi iki örnek var bu konuyla ilgi, bahsetmek isterim.

Ben çalışan bir kadınım ama o her işe yetişen kadınlardan asla olamadım olamam da herhalde çünkü karakterim buna müsait değil. Ev mi dağınıkmış? Aman kalsın yarın toplarım şu an dinlemem gerek gibi bir kafadayım. Eşimden de beklediğim değeri fazla fazla görüyorum sağ olsun.

Başka bir tanıdığım var, ev hanımı. Evi için kendisini paralıyor tabiri caizse. Temizlik delisi. Evini bir kere dağınık görmemişimdir, her şeye koşar boş oturmaz asla, ama değer görmeye gelince, "para benim değil mi nereye istersem oraya o kadar harcarım hiç kimse karışamaz" diyen de bir eşi var.

Özetle demem o ki olay bence tamamen karakter meselesi statü değil.

benipek cim ben de bikaç örnek vericem ama topa tutulmaktan korkuyorum:))
espiri tabiki.çalışmayan bayanları yermek gibi bir hissiyatımız olamaz.doğru bir tutum değil.
gün gelir biz de çalışmayan oluruz.
benim oğluma bakan bakıcı hamile olduğunu öğrendi 2 gün sonra işi bıraktı.ağzım açık kaldı.eşini görüyorum işten geliyor koştur koştur pazarlarda.
bi de bana bak.ikizlere hamileyim akşam pazara gidicem.elim kolum ne kadar taşırsa artık yüklenip eve gidicem:))
biz eşlerimizi alıştırıyoruz biliyormusun.herşeyi yapar halleder moduna giriyoruz haliyle adamlar da gevşiyor.
alışıyor böyle robot gibi herişe yetişen kadına,saldıkça salıyor.
bizlerde de hata var gibi biraz.
Aslında çalışan veya çalışmayan farketmez,bu kadar yükü almakta ,nazlı bir kadın olmakta bizim elimizde.
Biraz karakter meselesi,güçlü olup her işi yapmaya çalıştıkça daha fazla yük biniyor omuzlarımıza.
Misal sende ikizlere hamile olduğunu duyduğun anda ''yapamıyorum'' deyip işten ayrılsaydın belki eşin biraz söylenir sonra alışırdı bu duruma.Pazara gidemiyorum dersin,eşinde gitmez,10 gün dışardan yemek yersiniz bak nasılda gitmeye başlıyor pazara.
Ben ilk çalışmaya başladığım sıra bir dönem 15 günde bir kadın alıyordum paraya kıyamayıp,sürekli koştururdum,eşim de habire misafir çağırma derdindeydi .Baktım olmuyor,haftada 3 gün yardımcı almaya başladım,misafir çağırdığında'' dışardan söyleyelim yapamam''demeye başladım ,şimdi hiç aklına gelmiyor misafir çağırmak.
Biz kendi canımızı kıymetlemediğimizden etraftakiler de kıymetlemiyor.
Biraz tezcanlılığı bırakmak ve herşeyi ben yaparım diye süperkahraman olmaya çalışmaktan vazgeçmek gerek.

Sabah 7 akşam 7 bir işte çalış
Yorul. Bi yandan insanları idare et bi yandan kv görüMCE sana attığı iftiralari unutmaya çalış. Herşeyi silip devam etmeye çalış. . yemek yap. Eşinin arkasini topla. Tüm hersey ini eşine ver. O da senin tarafındaki desin hep ama annesinin en ufak lafında gelip sana hesap sorsun. Aklınca iyilikle yapıyor. Sana bagirsin yeri gelince ama karısına laf söyleyen annesine ağzını dahi açmasın.
Ayrı şehirlerdesin ama yine huzursuzsun.
Çalışmaktan bitap düs ama yine kıymetin olmasın. .
Eşimin ailesi hep ev hanımı ve eşim benim çalışarak ne kadar yoruldugumu onun için fedakarlık yaptığımı anlamıyor.
Daha özenli davranmasıni istiyorum bana karşı. Sevgisini belli eder ama hayallerim vardi . 1 buçuk yıldır evliyim ama bir gün bile bana bir sürpriz yapmadi..
Tamam olmazsa olmaz değil ama ben onun her isteğini düşünüyor ve yerine getiriyorum onun aynı özende olmaması beni yıpratti..
Anlatınca anlamıyor. .
Bi çiçek siparişi vermesi için çok büyük kavga etmiş olmamız gerekiyor. Eşim çok monoton sıradan ve düz kafa bir insan.. biliyordum böyle biri olduğunu ama benim için belki arada ufak bi iki şey yapar diye düşünmüştüm. .
Hiç olmadı hiç yapmadi..
Kartım falan hersey eşimde.. onda tüm hesaplar..
Elti lerim var ev hanımı o kadar rahatlar ki.. öğle ye kadar yatıp aksama kadar geziyorlar..
ÖzenmiYorum ama sadece bana hak ettiğim değerin eşim tarafından verilmediğini düşünüyorum. .

Arkadaşım valla üzüldüm senin adına. Sanıyorum ki bunları ancak eşinle konuşup açabilirsin. Yaptığın fedakarlıkları eşin elbette görüyordur ama farkedemiyordur. Hayallerini yerine getirememiş sürpriz konusunda. Belki sürpriz yapmayı bilmiyordur ya da aklına gelmiyordur. Mesela benim eşim hiçbir şeyi sakınmaz benden. Ama nişanlıyken bana çöp bile hediye etmemiştir. Hala da süpriz bir hediye almış değildir. Ama ben işi çözdüm. Baktım süpriz yapmıyor, hadi gel bana şunu alalım derim, paketletiriz, sonra ben haberim yokmuş gibi paketi alırım sevinirim falan :) Özellikle evlilik yıl dönümü, doğum günü falan çok önemlidir benim için. Başlarda bir toka alsa bile mutlu olurum derdim yeter ki süpriz olsun derdim baktım iş öyle değil. Ben istemedikçe almıyor, bende artık alçakgönüllü davranmıyorum, karınca-kararınca altın aldırıyorum, takı aldırıyorum. Yavaş yavaş alıştı oda :) Bence eşin de sana değer veriyordur ancak göstermesini bilmiyordur. Mesela, eşini koluna tak çıkın gezmeye, beğendiğin birşeyi göster, hadi bunu bana hediye alalım de :) Yavaş yavaş eşini aç böyle, alıştır. Kartın konusunda da şöyle bir şey yapabilirsin. Ona süpriz yapmak istediğini bazen lazım olduğunu söylersin, almak istersen alırsın. Yani eşin senin kartını alıyor, sana para vermiyor mu? Aynı ev, ortak bütçe olmalı zaten.

Aslında çalışan veya çalışmayan farketmez,bu kadar yükü almakta ,nazlı bir kadın olmakta bizim elimizde.
Biraz karakter meselesi,güçlü olup her işi yapmaya çalıştıkça daha fazla yük biniyor omuzlarımıza.
Misal sende ikizlere hamile olduğunu duyduğun anda ''yapamıyorum'' deyip işten ayrılsaydın belki eşin biraz söylenir sonra alışırdı bu duruma.Pazara gidemiyorum dersin,eşinde gitmez,10 gün dışardan yemek yersiniz bak nasılda gitmeye başlıyor pazara.
Ben ilk çalışmaya başladığım sıra bir dönem 15 günde bir kadın alıyordum paraya kıyamayıp,sürekli koştururdum,eşim de habire misafir çağırma derdindeydi .Baktım olmuyor,haftada 3 gün yardımcı almaya başladım,misafir çağırdığında'' dışardan söyleyelim yapamam''demeye başladım ,şimdi hiç aklına gelmiyor misafir çağırmak.
Biz kendi canımızı kıymetlemediğimizden etraftakiler de kıymetlemiyor.
Biraz tezcanlılığı bırakmak ve herşeyi ben yaparım diye süperkahraman olmaya çalışmaktan vazgeçmek gerek.
çok haklısın.
ben kendimdeki yanlışları kabul ediyorum zaten.yaş 38 olunca gerçekler dank ediyor kafaya.
kendine bile daha objektif bakabiliyorsun.
işten ayrılmam söz konusu değil.kamudayım.
imkanım olsaydı ayrılırdım ama yalan yok.
şimdi eşim gerekli yardımı yapıyor evde.karnım ağrıyor diyorum panikliyor:))
doğuma kadar full eziyetle geçirmeyi düşünüyorum:))
ama şu da bir gerçek ki çalıştığım için yüküm hep fazla olacak.atmaya çalışsam da işe gelip gittiğim sürece hayat tempom koşuşturmaca şeklinde geçecek.

Yorul. Bi yandan insanları idare et bi yandan kv görüMCE sana attığı iftiralari unutmaya çalış. Herşeyi silip devam etmeye çalış. . yemek yap. Eşinin arkasini topla. Tüm hersey ini eşine ver. O da senin tarafındaki desin hep ama annesinin en ufak lafında gelip sana hesap sorsun. Aklınca iyilikle yapıyor. Sana bagirsin yeri gelince ama karısına laf söyleyen annesine ağzını dahi açmasın.
Eşimin ailesi hep ev hanımı ve eşim benim çalışarak ne kadar yoruldugumu onun için fedakarlık yaptığımı anlamıyor.
Daha özenli davranmasıni istiyorum bana karşı. Sevgisini belli eder ama hayallerim vardi . 1 buçuk yıldır evliyim ama bir gün bile bana bir sürpriz yapmadi..
Tamam olmazsa olmaz değil ama ben onun her isteğini düşünüyor ve yerine getiriyorum onun aynı özende olmaması beni yıpratti..
Anlatınca anlamıyor. .
Bi çiçek siparişi vermesi için çok büyük kavga etmiş olmamız gerekiyor. Eşim çok monoton sıradan ve düz kafa bir insan.. biliyordum böyle biri olduğunu ama benim için belki arada ufak bi iki şey yapar diye düşünmüştüm. .
Hiç olmadı hiç yapmadi..
Elti lerim var ev hanımı o kadar rahatlar ki.. öğle ye kadar yatıp aksama kadar geziyorlar..
ÖzenmiYorum ama sadece bana hak ettiğim değerin eşim tarafından verilmediğini düşünüyorum. .

kartlarınız niye eşnizin elinde ki bence çok saçma bir durum tabi kıymetinizi bilmez, çalışan bayanların birde kv görümce olaylarıyla uğraşması çok üzücü işlemi evlemi çocuklamı yoksa onlarla uğraşsın

Anlatınca anlamıyor. .
Hiç olmadı hiç yapmadi..
Sen çok yüz vermişsin annesi için kiziyor kartların onda ya biraz sende tavrını koy tamam insan yardimci olur para konusunda ama oh sen çalış parayi o alsın böyle bi dünya varmı ya:KK62:

Anliyorum srni. Tum yorumlari okumadim. belki soylemislerdir ama konusuyorum ama anlamiyor diyorsun ya onu hic iyi mutlu zamanlarinizda yapmayi drndinmi. Birde biz kadinlar cok konusuyoruz. Bir yerde dinlemistim ve kesinlikle hak verdim. Biz genelde atni konulardan hep esimize sikayet ediyoruz ya diyo ki erkek beyni sartlanir ve sen guzrl bisey bile soylemek istesen once sartlandigi sekildr tepki verir savunmaya gecer. Anlatmak istediginizi esinizi sasirtarak ve suclamadan yapin. Hakikaten ben bunu denedim ve cok ise yaradi. Mesela normalde uzun uzun anlatiyorsan rn mutlu aninizda kisacik degin konunun uzamasina izin vermeden soyleyecegini soyleyip konuyu degistir. ya da ufak bir not yaz. ben neler yapmadim surpriz yapmasiadina. Ilk zamanlar gonullu sonra ben yaparsam o da yapar diye ite kaka. Iste en son biraktim malesef. Dimdi o diyo bana sen benim icin bisey yapmiyorsun diye. Ee zamaninda kiymetini bilecektin. Gecen benum icin en son naptin dedi. Ben asansoru bemim icin asagiya bilr gondermene raziyim gibi bisey dedi ( aksam beraber geliyoruz ben iniyorum rahatsizim beklemiyorum. O da arabayi parkedip arkamdan geliyor. Ben inince asansor katta kaliyor ya tekrar onu dusunup inerken 0a basmamdan bahsediyor ) iste biz de onlarda bu ince dusunceyi bekliyoruz bunu istiyoruz bogazda yrmekler yat kiralamalar filan degil beklentimiz.
Birde birkerr kavga sonrasi cok buyuk bir gul buketi almisti. Oylece cope attim. Bana kavgadan sonra cicek almaki o cicegin bi guzelligi olsun diye. Normal zamanda bir tane al . O benim icin gul bahcesinden degerli olur derdim. Cok sukur kavga sonrasi cicegi birakti. 2 - 3 kere yapmisti lavga sonrasi. Rrsmen cicrklerden nefret eder halr gelmistim

Aynen öyle
Ne hafıza varmış tebrik ediyorum

Ben hatırlıyorum konularınızı. Korkunç bir hafızam var ama sanırım anlatımınız bende baya yer ediyor. Hatta elinizden tutup lenslerinizi eleştiren kayınvalideniz canlanıyor gözümde hep :)
Öğretmen olmak istediğiniz konunuzda da eşinizin ev işlerinde ve sizden yemek beklemek konusunda anlayışlı olduğunu söylemiştiniz. Bence eğer eşiniz iyi bir insansa, hakkaniyetli bir insansa ailesi ile ilgili durumları da aşabilirsiniz. İnsanlar kolay kolay ailelerine toz kondurmazlar. Bizde öyle. Kendi annemizle kanlı bıçaklı olsak da eşimizin bir şey demesini kaldıramayabiliriz. Ama kimse ailesinin dolduruşuna gelmemeli. Bu noktada orta yolu bulmaya çalışmalısınız. Hayallerinizin peşinden giderken size destek olan bu adam bence haklı argümanlarla yola getirilebilir.

İste bu yuzden bazen bayanlarin calismasina karsiyim.resmen kolelesiyosunuz.calis suslen puslen bakimli ol cocuk yap evi temizle yemek yap parayi da eline ver.ee baska bisey kaldi mi.guya guclu olmak icin calisiyo kadinlar.

vala çalışan daha rezil ev hanımından ben çalışma hayatınıda gördüm ev hayatınıda artı bi degerin yok yani hatta çalışmayan çogu ev hanıımı daha güllük gülüstanlık yasıo ben o kadar idare etmeme ragmen çoucmu pazar malıyla yetiştirdim halde kıymet bildiremedim..

cnm zaten öyle kıymet bildiremezsin. kendinede çocuğunada ne kadar kıymet verirsen o kadar kıymet görürsün. yanlış anlama bende öyleydim üstüme başıma pek bişi almaz idare ederdim . eşime fln hemen alalım derdim. baktım kıymet bilinmiyor

pahalısına bakmadan canım yemek ne giymek isterse alıyorum. bir kıyafeti iki düğünde giydim diye laf ediyorum. daha değerliyim şimdi

ayrıca bir arkadaşımda ev aldı diye her şeyi idare etti kocası ne kadir bildi ne kıymet dövdü sözdü en sonunda da ayrılınca genç kız bulurum dedi kıza. şu an ayrılar. ah kafam ah diyor

annemin bir lafı var "erkeğin iki kaşığı varsa birini kıracaksın"

kızlar hayat böyle işe deveyi diken misali sen kendini parçalarsın yaranamazsın elin kızı ay ben yapamam gidemem korkarım der kendini acındırır evine kadın gelir evini bile temizlemez bir akşam yemek yapmaz ama yine o en kıymetli olur

Ben hatırlıyorum konularınızı. Korkunç bir hafızam var ama sanırım anlatımınız bende baya yer ediyor. Hatta elinizden tutup lenslerinizi eleştiren kayınvalideniz canlanıyor gözümde hep :)
Öğretmen olmak istediğiniz konunuzda da eşinizin ev işlerinde ve sizden yemek beklemek konusunda anlayışlı olduğunu söylemiştiniz. Bence eğer eşiniz iyi bir insansa, hakkaniyetli bir insansa ailesi ile ilgili durumları da aşabilirsiniz. İnsanlar kolay kolay ailelerine toz kondurmazlar. Bizde öyle. Kendi annemizle kanlı bıçaklı olsak da eşimizin bir şey demesini kaldıramayabiliriz. Ama kimse ailesinin dolduruşuna gelmemeli. Bu noktada orta yolu bulmaya çalışmalısınız. Hayallerinizin peşinden giderken size destek olan bu adam bence haklı argümanlarla yola getirilebilir.
Evet okula da gidiyorum. .
Benim için her imkanı sağlıyor aslında. .
4 yılda bitiremezsen 10 yılda bitir ben destekçinim diyor bu adam..
Ama duygularını ifade etmeye alışma mis ve hala zorlanıyor. . Konuşuyorum ama bi süre sonra baş şişirmis gibi oluyorum sanki :)

Anlatınca anlamıyor. .
Hiç olmadı hiç yapmadi..
Erkeklerin %99,9999999999......'u ana kuzusu canım benim, bu gidişle ben kv'ye ANAKUCAĞI hediye edeceğim :p

Hayır aslında yanlış Anlamışsin
Ben aslında bu kadar yoruldugim için azıcık daha değerli olmam gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta ona yardım ediyorum ki etmek zorunda değilim. .
O dinimize göre de bana bakmak zorunda imiş ev hanımı olan herkes böyle diyor
Ben çalışmak istiyorum. Kesinlikle. Ama sadece değerli hissetmek için bu konuyu açtım.
Kafamda olmayan şeyleri bana dikte etmeye uğraşmayin boşuna yorulursunuz

karmakarışık her zaman dobrasındır
senin mesajlarını beğenirim
ben 11 yıllık evliyim bundan 4 sene önce falan aynı düşünceler içindeydim
sen ne düşünüyorsan aynı. kendimi gördüm bian
sonra eşime 5 yıl sonra işi bırakacığımı söyledim kredi borcumuz bitiyor 5 yıl sonra
neden dedi? 1. hiçbirşeye yetişemiyorum sana kızımıza evimize vakit ayıramıyorum
ah keşke gücüm yetse de bırakmasam
2. de bakıyorum ev hanımları daha kıymetli çünkü herşeye vakitleri var. dedim
benimki bayağı döndü düzeldi şimdilerde hatta hiç 2. çocuğu düşünmeyen ben
onu bile düşünür oldum
bide muhakkak al kartlarını ya o ne saçma bir hareket öyle...

Bence sende biraz sert çık eşine anlat neler istediğini umarım istediğin gibi koca olur yeni Evli sayılır sin canım kendini yıpranma UOTE="karmakarisik56, post: 37354322, member: 610505"]Sabah 7 akşam 7 bir işte çalış
Anlatınca anlamıyor. .
Hiç olmadı hiç yapmadi..
ÖzenmiYorum ama sadece bana hak ettiğim değerin eşim tarafından verilmediğini düşünüyorum. .[/QUOTE]
Ad

Evet okula da gidiyorum. .
Benim için her imkanı sağlıyor aslında. .
4 yılda bitiremezsen 10 yılda bitir ben destekçinim diyor bu adam..
Ama duygularını ifade etmeye alışma mis ve hala zorlanıyor. . Konuşuyorum ama bi süre sonra baş şişirmis gibi oluyorum sanki :)

Forumda benzer bir konuda biri sevginin 5 dili diye bir kitap önermişti. Kitabın arka kapağında şu yazıyor:

... Eğer sevginizi, eşinizin anlamadığı bir dilde ifade ediyorsanız, sevgi gösterdiğinizi hiç anlamayacaktır. Sorun iki ayrı dil konuşmanızdadır. Belki kocanız cesaret verici sözler duymak istiyor ama siz bir akşam yemeği pişirmenin onu neşelendireceğini düşünüyorsunuz. O kendisini hala kötü hissederken, siz hayrete düşüyorsunuz. Veya, belki de eşiniz, çocuklardan ve televizyondan uzakta sizinle beraber olmayı çok arzuluyor. Ona verdiğiniz çiçek de ona değer verdiğinizi anlatmıyor. "Beş Sevgi Dili"nde, nasıl olduğunu anlamadan, sevginin eşsiz dillerini konuşmayı, anlamayı ve eşinize sevginizi etkili bir şekilde gösterip, karşılığında gerçek sevgiyi bulmayı öğreneceksiniz.

Ben de aldım okuyacağım. Çünkü bazen cidden farklı yorumlayabiliyoruz. Bazen eşim aslında düşünceli bir şey yapmaya çalışıyor, açıklayınca hak da veriyorum ama o an ben onu beklemiyorum misal. O beni uyandırmamaya çalışırken uzun bir seyahatin arkasından geç saatte eve geldiğinde ben gelip kocaman sarılmasını istiyorum misal. Böyle böyle hayata farklı baktığımız anları göreceğim diye umuyorum kitapta.

Ama şunu ben de anlayamıyorum. Bir gül ya. Bir gül yani. Öyle herhangi bir zamanda çiçekçinin önünden geçerken alınıp eve geldiğinde öylesine verilebilecek bir şey. Mühim olan insanın herhangi bir gün en azından bir kere bugün onu mutlu etmek için ne yapsam diye düşünmesi. Zaten atom parçalamaya gerek yok "çiçek al" bu kadar basit. Sonuçta kadınlar kendini paralıyor burda kaç tane konu var. Ne giyeyim eşime, eşime nasıl bir süpriz yapayım falan falan. Bir erkek de acaba bir gün evde çok bakımsız geziyorum banyo yapıp güzel kokular sürüneyim demiş midir?

Back
X