Kendimi enayi gibi hissetmeye başladım

Bizde herkes kendi hesabını kendi öder. Ara sıra birimizin içinden gelirse o öder. Dengeyi böyle kıruyoruz. Sen de bir dahaki sefere sadece kendi paranı verip bekle. Bakalım özellikle senden mi ödemeni isteyecekler, yoksa ellerini cebine mi atacaklar. Hatta şaka yollu " valla bende de paralar suyunu çekti, artık bankör değilim" filan diyebilirsin.

karşındakini enayi olarak görüp sürekli para ile kafayı bozan ve ne olursa kardır
hesabı güdüp ince para hesabı yapanlarla mümkünse çok münasebet kurmamakla birlikte birlikteysek eğer
alman usulü ödeme yaparım..

Bir yerden sonra enayilik oluyor o kesin.
Hele etrafını alıştırınca görevin haline geliyor.
Biz genelde alman usulu yaparız arkadaşlarla.
En doğrusuda bu niye 1 kişi 5-6 kişinin parasını ödesinki.
Arkadaşım gel sana kahve ısmarlıyım der canım yanında browni falan çeker yük olmıyım diye yemem bile o derece yanii.
Yada hadi tatlılarda benden derim.
Samimi arkadaşlarımla hesap yapmam ama onlarda yapmaz.
Ama kendimi enayi yerine koydurtmam valla.

arkadaslar arasinda alman usulunu sevmem ama surekli bir tarafa yuklenmekte cok yanlis. hatta ben erkek ve kiz arkadaslar bile birseyler yedikten ictikten sonra surekli erkegin hesap odeme taraftari degilim. kaldiki bu durumda evet enayi oluyorsun bir sekilde, uzgunum.

Ama şöyle birşey vardı
Arkadaşım hastanede çalışır dışarda görüşmemiz kısıtlı olduğundan hep yanına giderdim.
Arada yanımda kek börek götürürdüm kendiside birşeyler alırdı ama çok nadir.
Baktım artık sipariş vermeye başlıyor yok şunu bunu getir.
Bende artık para basmıyoruz az senden de görelim getirmiyorum dedim:)))

Birde üzerindekini görüp ayy banada diyordu artık parasını vermek şartıylamı yoksa yüzsüzlüğünden mi bilemicem
Banane benden niye istiyorsun kocan alsın diyordum:37:

Böyle muhabbetlere sinir olurum hemen o arkadştan uzaklaşırım.
Kimse paşa torunu değil para bassın.

Aynı dertten ben de muzdaribim, babam sağolsun böyle öğretti-gösterdi.
Birinin benim yediğimin parasını ödemesini istemediğimden hep ben öderim.
E adisyon da gelince kimseye hadi herkes kendininki ödesin diyemiyorum:17:
Zor yani durum arada hesabı ödeyen çıkarsa da karşılığında başka bir gün dahi olsa birşey ısmarlıyorum.
Ama bazı insanların bu durum umrunda bile olmuyor.
Bence herkesin en az yediği yemek kadar cebinde parası olması lazım ve bunu da sunması lazım.

kizlar kendimi iyice enayi gibi hissetmeye basladim..

birileriyle ne zaman birseyler icmeye yada birseyler yapmaya gitsem para hep benden cikiyor..

niye böyle oluyor anlamiyorum.. =(

Mesela "dur ben ödeyeyim" diye ortaya atlarsan bu durum normal. Ödemeye niyeti olmayan "buyur öde" der. Kendi yediğinin içtiğinin parasını öder geri çekilirsin, bence bu kadar basit, değil mi?:44:

iyide hesap gelidiginde hepsi bön bön birbirine bakiyor..herkes kendi hesabini ödese yok.. bende cekinirim para konusunda.. o ortamdan skilirm ok ben ödeym derim kimse gikini cikarmaz.. ama bu istisnasis hep böyle olmustur..

ha bu arada eski sevgilimlin sadece 1 kahevsini icmek nasip oldu, 1bucuk yillik bir beraberlikte.. ya herkes kendi öderdi yada benden cikardi.. birazda kendi sucum galiba.. rahat edemiyorum :50:

Canım sen de alemsin, neden rahatsız oluyorsun anlamadım. Bakmak için nüfusuna mı aldın onları da sorumluluk hissediyorsun? İş arkadaşıysanız ekonomik olarak denk sayılırsınız, ne demek herkesin birinin üzerinden geçinmesi?

Benim için alman usulü idealdir her zaman, tabi arkadaşlarıma bir şeyle ısmarlamaktan asla gocunmam. Karşıığını alacağımı bildiğimden değil, arkadaşlarım asla gözümün içine bakmazlar "sen öde, bizden para çıkmasın" diye. Öyle çıkarcı birinin yanımda işi olmaz zaten. Hepsini geçtim ben senelerir, sevgilime bile para ödetmekten hazetmem. Hak gözetirim, adam beni 7/24 beslemek zorunda değil ki? Bir o yapar bir ben yaparım, altta kalmam kimseyi de zor durumda bırakmam. Benim için doğru bu. Maddi imkanı olan insanın kendi masrafı için elini cebine atmaktan kaçınması olur şey değil. İnsanlar bir yaştan sonra ailelerinden bile para almaktan çekinirken hem de.

Bak şöyle yap, al adisyonu kalk hemen, kalkarken de "şu hesabı bir ödeyelim" de. Git kendininkini öde, bir şey deme. Kasiyer uyarınca anlarlar ne demek olduğunu.

herkes kendı hesabını kendı odesın .bunda ayıp utanılacak bırsey yok kı .

herkes kendı hesabını odesın demek belkı bıraz kabaca olabılır o yuzden ben

hep soyle yaparım ;

atıyorum bı kahve mı ıctınız ? hesabı oderken "buradan sadece kahve alınacak"

deyın ,ıste bu kadar basit :) bunda utanılacak bırsey yok cnm gayet normal yanı

hıc cekınme gucenme .

Son düzenleme:
iyide hesap gelidiginde hepsi bön bön birbirine bakiyor..herkes kendi hesabini ödese yok.. bende cekinirim para konusunda.. o ortamdan skilirm ok ben ödeym derim kimse gikini cikarmaz.. ama bu istisnasis hep böyle olmustur..

ha bu arada eski sevgilimlin sadece 1 kahevsini icmek nasip oldu, 1bucuk yillik bir beraberlikte.. ya herkes kendi öderdi yada benden cikardi.. birazda kendi sucum galiba.. rahat edemiyorum :50:

hesap geldıgınde sen sadece kendı hesabını öde ,onlar da bön bön bakısmaya devam etsın :ssz:

ayrıca arkadas ortamlarında bütün parayla gıtmemeye özen goster :) her zaman uzerınde bozuk

olsun .10tl yı bıle 1 tlden olusan bozuklardan olussun . :33:

Bugüne kadar ne hesabımı ödettim, ne herkesin hesabını ödedim. Öyle bir durum sezdiğim oldu tabi, kasada yediğimi/içtiğimi söyledim ödedim çıktım. Onlarda ödemek zorunda kaldılar. Sende öyle yap yoksa valla başa çıkamazsın. Zaten bir kere böyle yaparsan bir daha bu olayla karşılaşmazsın.

fena alışmışlar asla bekleyemem yanımdaki kişi ödesin diye
ayıp ya
:20:
bir daha ödeme kendi yediğini öde bak nasıl paşa paşa vericekler

eSmerimSin merak ettim balık burcu musun?
Benim nişamlımda kalabalık bir ortamda alır adisyonu öder.
ona göre üçün beşin hesabını yapmak saçma
paraya önem vermez herkese borç diye para verir ama geri gelmez...

Bence yiyecekler içecekler bittiği zaman herkes birlikte kalkar herkes kendi hesabını öder...
siz ödediğiniz halde size tutarını vermeyi teklif bile etmeyen arkadaşlarınız varsa
onlardan uzak durun yoksa bu gidişle sizi daha çook kullanırlar
benimde vardı bi arkadaş kumpir yiyelim kebap yiyelim
sonra para yok senden olsun ben sonra veririrm derdi
sonra onla görüşmedim yemeğe falan çıkmadım. merhaba merhaba o kadar
bence sizde bu tip beleşçi arkadaşlarınızı eleyin...​

Son düzenleme:
​kızmakta haklısın arkadaşm bundan sonra sen ne yediysen ne içtiysen onu öde yeter kasaya gidersin söylersin ben bunları içtim yada yedim diye sen kendi hesabını ödersin onlarda mecbur kalıp ödemek zorunda kalırlar

cnm yanilmiyorsam almanyada yasiyorsun, almanyada hesap ödenirken garsonlarin yüzde 99u " birlikte mi, ayri mi ödeyeceksiniz" diye sorar
sende ayri dersin olur biter.

ÖNDEN BUYRUN ARKADASLAR DEYIN BIRGUNDE KALKTIGINIZ ZAMAN öyla şeymi olurmuş yaa kusura bakmayın ama siz ödemeye çok meraklı davranmışsınız yüz bulmuşlar:19:

Benim yakın bir arkadaşım da böyle, hiç parası olmaz cebinde. Bazen sigara alacak parası bile olmaz bana sorar alabilirmisin diye. Geçen bişeyler içmeye gittik. Ismarladı ısmarladı kendisine, sonra 60€ hesap çıktı kız mal mal baktı elini bile kıpırdatmadı, ben ödedim tabiki. Öyle sinir oldum ki anlatamam. O günden beri bişey istediği zaman "para basmıyorum ben burda" diyorum, susuyor :27:

Back
X