- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
- Konu Sahibi penceremden
-
İçinden geldigi gibi davran. Ama inanki tak ettigi bir an olacak. Ve eger bir gun onu sırtindan atinca ah diceksin neden daha once yapmadim.
Bu hissi çok genele yaymamak lazım, bazı anlarda insan kendini enayi gibi hissedebilir, mesela bir alış-verişten sonra "Yav sanırım kazık yedim" diyebilir. Bir olay olur, o an sessiz kalır istemsiz olarak, kendini fazlasıyla aptal gibi hissedebilir vb.
Ancak evliliğim içinde sizin gibi hissetmedim, açıkçası ilişkiniz şu haliyle sağlıklı değil.
"Ödün veriyorum ve bu şekilde sürüyor birlikteliğimiz" demeye getirmişsiniz.
Sizden sürekli olarak çalan bir birliktelik, gerçekten birliktelik midir? Yoksa tek taraflı gayretin olduğu bir ilişki çeşidi midir?
Eşimi "çekiyor" olsam, bir yerden sonra onu çekmeyi bırakırdım ve işi deliliğe vurdurur kendimi ona çektirirdim sanırım.
Hani Banker Maho ile Bilo muydu bi film vardı orada "Arkadaşlar birbirini sırtında taşır" diye diye senelerce adamın sırtından inmemiş bir arkadaş(!) ... Sonra da diğeri artık uyanıyordu ve "Biraz da sen taşı ula" diyordu.
Bırakın da artık eşiniz taşısın sizi, eksik yapıverin işlerinizi, biraz da gücünüz yetmeyiversin, geç kalıverin, yarım kalıversin her şey... Bırak da artık oturduğu yerden kçını kaldırmak zorunda kalsın eşin.
Verme paranı.İnsan alnının terini kendi kullanamdıktan sonra niye çalışır.Yapma etme.kullandırma.Mecbur musun.Dışarıda çalışıyordum,maaşımı ona veriyordum,tamirat dışında evin herşeyini ben yapıyordum karşılığında ne sevgi ne şefkat ne cömertlik ne bir yardım hiçbirşey görmüyordum.Destek yerine köstek oluyordu üstüne bize göstermediği cömertliği elaleme gösteriyordu.Benim paramı bana vermiyor yediğimizi içtiğimizin hesabını yapıyor başkalarına yediriyordu.
Öyle büyük ödünler verdim ki şimdi küçük bir şey bile batıyor gözüme.Hala o vurdumduymazlığa getiriyor birde üstüne komikmiş gibi gülüyor benim de sinirimi bozuyor.Sabah sabah dedim senin ne üstünlüğün var bıktım artık üstelik evdesin ben işten gelip senin bardağınımı taşıyacağım dedim.Yan gelip yatıyorsun diye kızdım.Çorabı kırk yıl yerde dursa almaz umru değil nasıl olsa hizmetçisi var.Hem dışarıda çalış hem evde çalış ben robotmuyum bıktım artık merhametsizsin bekarken evde annen vardı yengen vardı köşe yastığı gibi yayılıyordunuz burası annenin evi değil dedim.İzin aldım tabi dinleneceğim senin çalışıp benim evde yatıyor olmam zoruna gidiyor diyor.gamsız vurdumduymaz pişkin pişkin sırıtıyor birde
Başta iyi niyet gösterdim .Doğru düzgün işi yoktu sonra muhasebeciye girdi sonra fabrikaya girdi sonra bir süre başka işler yaptı.Ben memurdum maaşım iyiydi düzenli gelirim vardı. Kendini kötü hissetmesin en azından faturaları falan ödesin onlarla uğraşsın dedim enayilik yaptım.Onun bana böyle davranacağını hesap etmedim.Ben ikimiz biriz herşeyimiz bir paramızda bir maddiyat önemli değil diye düşünmüştüm.Verme paranı.İnsan alnının terini kendi kullanamdıktan sonra niye çalışır.Yapma etme.kullandırma.Mecbur musun.
Zararın neresinden dönsen kardır.Kendine güvenin gelsin net ol kararlı ol.Senden başka sen yok.Taviz tavizi doğrur.Sustukça alttan aldıkça tepene çıkar.Bağır kavga et demiyorum.Acıma.Bu yaşa gelmiş evlenmişse,sen bugüne kadar yeterince yüklenmişsen,bi yerde dur demesini bilmelisin.Başta iyi niyet gösterdim .Doğru düzgün işi yoktu sonra muhasebeciye girdi sonra fabrikaya girdi sonra bir süre başka işler yaptı.Ben memurdum maaşım iyiydi düzenli gelirim vardı. Kendini kötü hissetmesin en azından faturaları falan ödesin onlarla uğraşsın dedim enayilik yaptım.Onun bana böyle davranacağını hesap etmedim.Ben ikimiz biriz herşeyimiz bir paramızda bir maddiyat önemli değil diye düşünmüştüm.
senin benim param olmamalı evde. ama bir hesap kitap olmalı. misal bizde: kira, mutfak, ufak tefek taksitler, araba kredimizin bir kısmı , harçlığım, bakıcı parası bende.
eşimde ise: arabanın kalan kredisi, birikim için aldığımız arsa kredisi, faturalar, harçlığı ve kredi kartı onda.
mutfak alışverişi veya yiyecek içecek alındı mı ben öderim. eşim elini cebine atmaz ki ben de atsın diye beklemem. çünkü mutfak bende. kredilerimiz olduğu için kılı kılına geçiniyoruz. ikimizde hesapları oynatmayız hiç.
gelgelelim ev işlerine. şöyle düşününce ben de aynıyım hatta birçok bayan aynı. koşa koşa eve gidiyorum yemek yapıyorum. eşim çocuğu alıp geliyor yemek yedikten sonra topla yıka çay koy bende. tabi bu arada eşim çocukla ilgileniyor. aslında çok da boş durmuyor. hem yoğun çalışıyor hem de oğlanla ilgileniyor. o yüzden ben yaptığım işlerden rahatsız olmuyorum. eşiniz aldığı maaşı tek başına mı harcıyor?? ya da kredi kartı ile ne gibi harcamalar yapıyor, size hiç katkısı olmuyor mu??
NOT: en sevmediğim şey maaş kartlarının sahibi dışında birinin cebinde olması. bu resmen maaşımın dilencisi olmam gibi bişey olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?