Kendimi ezik hissediyorum

Pink_blue_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2018
3.537
4.331
133
30 yaşındayım Marmara üniversitesi tekstil öğretmenliği mezunuyum ismi bile duyulmamış bölüm nereden niçin okuduysam 4 yılımı verdim bana tek getirisi eşimle tanışmak sosyalleşmek ailemden kurtulmak oldu üniversite yıllları çok güzel geçti mezun oldum evlendim çocuk falan derken ev hanımı oldum çıktım teyze çocukları hala çocukları komşu çocukları eczacı öğretmen bankacı memur ben bakımsız kocasının ailesinden başka çevresi olmayan bi ev hanımıyım bunları düşününce kendimi iyi hissetmiyorum hayalim bu değildi kendi ayakları üzerinde duran bi bayan olmaktı evet ev hanımıyım maddi olarak iyiyiz eşimi seviyorum tatlı bi kızım var ama bunlar yetmiyor demek ki bazen ezik hissediyorum kendimi keşke daha doğru düzgün bi bölüm okusaydım neden böyle oluyor bu hayatta insan istediği bi şey gerçek olunca daha fazlasını istiyor şükürsüz değilim her zaman şükür ediyorum ama mutlu olamıyorum

Yaş daha 30 . Tekrar bir bölüm okuyabilirsiniz.
Kendinizi kimseyle kıyaslamayın ama çünkü bu mutsuzluk getirir.
Bende 30 yaşıma geldim ve bende yeniden üniversite okumak istiyorum. Okuduğum bölümden hiç memnun değilim çünkü.
Bu arada yalan dostluklar yerine eşinle , çocuğumla ve ailesi ile görüşürüm başım ağrımaz.

Ekstra kurslara vb. gidebilirsiniz.
Hem bir ev kadını olarak, ev kadınlarının “bakımsız” olmasına karşıyım, hiç olmadı al bir oje sür. Saçını düzleştir bi rimel bi allık sür. Bizim daha çok vaktimiz var aslında süslenmek için :)

Eziklikten kurtulacaksan oku tekrar, ne zaman biteceginin ne önemi var? Bir de calisiyor olmak her konuda bilgili olduklari anlamina gelmiyor insanlarin. Bilgili olmak istiyorsan evde olman buna engel degil.
Yine evde olman bakimsiz olmani gerektirmiyor. Maddi durum iyi demissin neden kendin icin biseyler yapmadin?

Kuzenimin eşinin 5 aylik bebegi var, calismiyor ve cocugu kvye birakip devamli sporuna gidiyor, makyajini yapiyor. Zor şeyler degil.

valla çalışırken bakımlı olmak çooook zor
eve geliyorum saat 8, yemeği eşim yapıyor allahtan ama sofra kaldırması bana kalıyor tabi ki oldu 9, yemin ediyorum olduğum yere yığılıp kalmak istiyorum sadece, sabah oluyor yataktan sürünerek kalkıyorum. Belki şirket yapısı olarak fabrika bölgesinde çalıştığımdandır ama hiç motive hissetmiyorum kendimi. Evin geçiminin daha büyük ağırlığı bende valla hiç kariyerim var aman aman süperim hissetmiyorum kendimi.
Sizin yerinizde olsam hep süslenirdim, evde sporlar yapar yürüyüşe çıkardım. Bir sürü kurslar var belediyenin onlara giderdim. Hep vakitsizlikten gidemiyorum pek çok yere. Oradan da arkadaşlar edinirdim.

Ülke şartlarında zaten çoğu kişi okuduğu bölümle ilgili işlerde çalışmıyor.
İlla çalışmak istiyorsanız mutlak bir iş bulunur diye düşünüyorum.Kendim bunlardan biriyim.
Ev hanımlığı da ayrıyetten eziklenecek bir durum değil.Evde de çok iş var bide kızınız varmış .

Her ay bir kitap bitirin ,
Her ay bir defa da olsa sinema-tiyatroya gidin ,
Şehrinize gelen yazarların seminerlerine katılın.
Eziklik = Ev hanımlığı değil ki.
Kendinizi geliştirmek için illa "çalışan" olmanıza gerek yok.

Bölümün tek getirisi dediğiniz şey aile kurmak olmuş.Tek diye basitleştirilecek bir şey değil hayat arkadaşı bulup aile kurmak.Bunun dışında yapabileceğiniz bir sürü dolu şey var.Yaşınız 30 henüz.Maddi durumunuz nasıl?

Ev hanımlik neden eziklik olsun anlamadım. Evladınızı layigiyla yetiştirip mutlu bir yuva yaşıyorsunuz asıl kral sizsiniz efendim. Para kazanıp dibine kadar mutsuz olan insanlar var

Kendinize verdiğiniz değeri sahip olduklarinizla veya basardiklarinizla ölçtüğünüz için mutlu değilsiniz .

Reactions: 000
Aman ev hanımlığı en nankör meslek.
Sabahtan akşama sil süpür yemek yap ana bir bakisen hiç bir şeyin kıymeti yok, para da yok.
Ayrıca kendinizi ezik görmek yerine geliştirme yolu arayın.
Emeğinizi küçümserseniz sizi zaten küçümserler.

Bakımsız olmanızın da eşinizin ailesinden başka çevreniz olmayışınızdan çaresi var, bunları çalışmıyor oluşunuza baglamayın bence.

Çalışmayınca niye ezik hissediyorsunuz birde? Evde temizlik, çocuk, eş üçgeninde bir hayat yaşıyorsanız sıkılabilirsiniz de vaktinizi güzel geçirecek, kendinizi geliştirecek milyon tane şey var.

Ha illa çalışacaksınız bu zamana kadar bununla ilgili bir çabanız oldu mu? Bircok kişi okuduğu bölümün dışında çalışıyor zaten ülke genelinde.

Kendi mesleğinizi yapmak zorunda değilsiniz bu ülkede kim kendi işini yapıyor ki zaten. bir sürü alternatif bulabilirsin ama iş beğenmeniz ve eşinizin destek olması lazım tabi. Mesela eczacılık okuyan bir arkadaşım Büyük bir market zincirinde şarküteri görevlisi olarak girip 5 senede müdür oldu. Olmayacak şeyler değil ama çaba lazım.

ben olsam ufak bi atölyede bişeyler diker bi butik açardım. sipariş üzerine çalışan, tadilatlardan bile para kazanılıyor...

öğretmenlik olmadıysa büyük moda evlerine falan başvururdum galiba

Eviyle yorgunluktan ilgilenemeyen
Yüzüne maske bile yapamayan kadınlarımız varken sendeki lüks bir dert olmuş

Sosyal medyanın olduğu hayatta kimse ezik olamaz. Kendinize bir hedef belirleyin. Pesinden koşun. Y.lisans mezunuyum. Sevdiğim işi yapıyorum. Ortaokul mezunu akrabam sosyal medyada 1 milyon takipçisi olan cidden çok iyi bir sayfayı idare ediyor. O senin yaptığın işi yapamam diyor. Kendi adıma bende onun yaptığı işi yapamam ama bende çok kullanıyorum sayfasını. Çokta yararlanıyorum. Artık isim unvan devri bitti bence. Gemisini yürüten herkes kaptan.

Valla evhanımı olup,senden benden sosyal olan kadınlar var,
Göruyorm sosyal medyada 1 kursa yazılıyor kadın sonrası piuu:)
Hem parasını kazanıyor,hem geziyor,cevre ediniyor.
Annemin arkadaşı 50 yasından sonra turlara müşteri bulmaya başladı.Kadın bigun Karsta,bi gun Alacatı da:)
Yapcam diyene is cok.
Mesleğinizin diploma avantajını kullanabilirsiniz.

Reactions: 000
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…