kendimi ezik hissediyorum

Yani yani sizin de hastane ortamıyla ilgili fikirleriniz vardır diye düşünüyorum bence konuşsanız konuşursunuz. Sankim genel olarak sessiz sakinsiniz, ortamda da sürekli iş muhabbeti dönünce de daha da sakin kalmışsınız gibi geldi bana yanılıyor muyum? :KK15: kendi arkadaşlarınızla muhabbetiniz nasıldır, rahat mısınız?

Yani yani sizin de hastane ortamıyla ilgili fikirleriniz vardır diye düşünüyorum bence konuşsanız konuşursunuz. Sankim genel olarak sessiz sakinsiniz, ortamda da sürekli iş muhabbeti dönünce de daha da sakin kalmışsınız gibi geldi bana yanılıyor muyum? :KK15: kendi arkadaşlarınızla muhabbetiniz nasıldır, rahat mısınız?
Sürekli iş muhabbeti dönünce sessiz kaldım istemsizce doğru. Kendi arkadaşlarımın yanında asla susmuyorum. Kahkaha, sohbet, muhabbet. Bazen konuşmaktan boğazım ağrıyor 😬

Çok fazla sosyal yüze odaklanıyorsunuz. İnsanların statülerinden çok karakterlerine odaklanırsanız daha sağlıklı ilişkiler ve iletişimler kurarsınız.
Eşiniz ortamdaki iletişim köprüsünü iyi kuramıyor muhtemelen. Arada sadece sizin konuşmanız için konu açmıyor mu?

Merhaba hanımlar hemen konuya gireyim eşimin arkadaşlarının yanında kendimi çok ezik hissediyorum sanki beni küçük görüyorlarmış gibime geliyor. Hiç aynı ortamda bulunmak istemiyorum. Bahaneler üretmeye çalışıyorum sürekli. Eşim benim her ortamıma rahatça giriyor. Ben de onu yalnız bırakmamak istiyorum. Hepsi de iyi insanlar aslında ama ne konuşacağımı bilemiyorum. Elimi kolumu bile nereye koyacağımı bilemiyorum ve gerçekten kendimi kötü hissediyorum. Bir düğün nişan yapacaklar diye ödüm kopuyor resmen. Kendi arkadaş ortamımda hiç öyle değilim. Tavsiyelerinize ihtiyacım var. Ne yapabilirim ya da nasıl davranmalıyım? Önerilerinize çok ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler :mad:
Ozguveninizin nicin onlarin yanonda düştüğü gercegini bulun. Sizi rahatsiz eden seyler neler bunlari gormeye calisin. Onlarin yanina giderken ozguveninizi giymeye calisin. Sonucta arkadaslariniz gibi onlarda. Ezilmeyin buzulmeyin sizden bu dunyada bir tane var. Herkesin meziyetleri farklidir. Hayatta hicbirimiz mukemmel degiliz. Insansiniz hata yaparsiniz. Ortak nokta yakalayamiyorsunuz yakalamaya da calismayin size sorduklarinda bunlar ilgimi cekmiyor deyin. Hepimiz farkliyiz ve bu yuzden her daim başınızı dik tutun.

Doktorlar neden bu kadar abartılıyor ki? Konu sahibini rahatlatmak için yazılanlarda bile doktorlardan aşırı üst düzey bahsedilmiş. Doktorlarda insandıra falan gelmiş konu. Üst düzey bürokrat falan olsalar anlarım belli başlı yetkileri var, ortamları daha farklı ama doktorluk normal bir meslek.

Çok fazla sosyal yüze odaklanıyorsunuz. İnsanların statülerinden çok karakterlerine odaklanırsanız daha sağlıklı ilişkiler ve iletişimler kurarsınız.
Eşiniz ortamdaki iletişim köprüsünü iyi kuramıyor muhtemelen. Arada sadece sizin konuşmanız için konu açmıyor mu?
O kadar kalabalık olunuyor ki bir araya gelindiğinde. Sohbet sırasında çevreden kuru gürültü duyulduğuna eminim.

Hepiniz insansiniz..bulundugunuz ortamda yaptiklari mesleklerin egolarimi konusuyor yani..
Ezik hissettirecek bir durummu oldu

Doktorlarin soyle bir ozelligi oluyor 3678 saat calistiklari icin ve is disinda gecirdikleri vakit kisitli oldugundan beraberken de surekli hasta konusuyorlar. Adamin baska hobiye ayiracak vakti takati yok ki. Gidip su alti dalgicligi yamac parasutu edebiyat da konusmuyor haliyle... Benim de annem doktor babam apayri bir alanda (finans). Ve annemin tum arkadaslari hastaneden. Bir yerden sonra surekli olay hastaya geliyor su hasta soyle bilmemkim hoca bana su vakayi verdi laporoskopik mi yapsam acsam mi bilemedim, X kisisi eks olmus bilmem ne surekli bu sekilde konusuyorlar, baska bir muhabbetleri yok cogunun (sozum meclisten disari yanlis anlasilmasin genelde boyle oluyor diyorum). Haliyle o ortamdan olmayan biri cok uyum saglayamiyor. Babam mesela zaman icinde butun cerrahi terminolojiyi ogrenmisti o da muhabbete katiliyordu napsin adam. Gerci butun meslekler icin gecerli degil midir bu? Mesela ben bizim kurumdan birileriyle bir araya gelsem 2 dakikada muhabbet ise doner. Mesela bir keresinde soyle bir sey oldu, oturuyoruz, masada surekli is konusuluyor, biri dedi ki "yeter artik is konusmayalim." Kizin biri sey dedi, cok gulmustuk hic unutmam: "yani ben sadece isten bahsedebilirim ya da kedimden konusabilirim su aralar baska anlatacak bir seyim yok."

Ama hani bunu eziklik olarak gormeniz sacma en fazla muhabbete uyum saglayamazsiniz ama onlari ustun gormeniz cok sacma.

Sohbet edenle sohbet edin. Ne varki.... Çok şaşırdım ezik başlığını görünce.... Bende çaresiz parasız çok biçare kaldınız sandım.... Neyse herkesin derdi kendine ağır... Sanırım biraz çekingen ve mahçup bir yapınız var.... Kızım gibi.... Ne güzel severim böyle naif ender bulunan insanları ben 🙏benim ablamda doktor laf aramızda 6 yıl tıp zorunlu hizmet uzmanlık derken onların kafa Bi değişik oluyor 😂😂😂😂belki Latince kelimelerden .... Diyeceğim büyütmeyin gözünüzde aslolan karakter aslolan uyum..... Sohbet için bile.... Kim bilir sizde ne cevherler var diyorum ben.... Zamanla alışır açılır kafanıza göre kişilerle sohbet edersiniz.... Hepimiz doktor olsak bizi okutacak öğretmeni nerden bulacaktık değilmi..... Sevgilerimle

Ben de kendi alanimda oldukça eğitimli ama toplum icinde benden çokça saygın insanlarlarla çalışıyorum. Geçmişte flortlerimin annesi mesleğimi begenmedikleri için çokça da ilişki bitirdim ama kendi meslegimi çok seven biriyim. Bunları yaşamama rağmen hiçbir zaman böyle insanlardan rahatsızlık duymadım bilgi edinmeyi sevdigim için sorular sorarak sohbetlerine hep ortak oldum. Bilgisiz görünmekten değil insan bilgisiz kalmaktan cekinmeli. Merak ettiklerinizi sorun sohbetiniz nefis olur

Siz bu takıntıda olduğunuz sürece hep kendinizi öyle hissederseniz kendinizi bir doğal halinize bırakıp bunları düşünmeseniz bir süre sonra bu düşünce yok olur siz kendinizi şartlandırmışsınız

Kesinlikle haklısnız benim dr um var tedavi gördüğüm arada sırada sohbette ediyoruz hastalık dışında biseyler konuşmak hoşuna bile gidiyor
Aynen biz doktorsak uzaydan gelmedik kaşeleri hastanede bırakıyoruz farklı sohbetler edebiliriz pazara gideriz ev temizleriz çocuk bakarız sinirleniriz çay içeriz

Sohbet edenle sohbet edin. Ne varki.... Çok şaşırdım ezik başlığını görünce.... Bende çaresiz parasız çok biçare kaldınız sandım.... Neyse herkesin derdi kendine ağır... Sanırım biraz çekingen ve mahçup bir yapınız var.... Kızım gibi.... Ne güzel severim böyle naif ender bulunan insanları ben 🙏benim ablamda doktor laf aramızda 6 yıl tıp zorunlu hizmet uzmanlık derken onların kafa Bi değişik oluyor 😂😂😂😂belki Latince kelimelerden .... Diyeceğim büyütmeyin gözünüzde aslolan karakter aslolan uyum..... Sohbet için bile.... Kim bilir sizde ne cevherler var diyorum ben.... Zamanla alışır açılır kafanıza göre kişilerle sohbet edersiniz.... Hepimiz doktor olsak bizi okutacak öğretmeni nerden bulacaktık değilmi..... Sevgilerimle
Yapı olarak tam söylediğiniz gibiyim evet. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Back
X