Kendimi fena saldım

Daha bir ay olmuş, üç beş ay geçsede böyle olsa belki sorun edebilirsiniz ama daha çok yeni. O dönem ben benim ev halime laf edecek kimseyde görüşmüyordum bile.
Zamanla düzelir merak etmeyin.

Daha 1 ay olmuş. Siz bakmayın sosyal medya anne bebeklerine. Onlar yalan. Normal bir kadın lohusa iken her şekilde görünebilir kimsenin laf etmeye hakkı yok.

Benim bebeğim yaz bebeğiydi. günde bir kaç kere duşa girmem gerekirken, uyanacak diye önce eğilip kafamı sonra uyanmadıysa gövdemi yıkıyordum. Çünkü hemen uyanıp meme istiyordu. Kahvaltı mı bile sinsi sinsi yiyordum. Nerede kaldı makyaj, saç baş.. :halay:

Sizi eleştirenlere lafınızı esirgemeyin "size ne?" deyin bir zahmet. Ayıptır ya kadın kadına bunu yapmamalı..

Buraya girecek vakti bulmanı ayakta alkışladım inan ki :KK45:

Aynı dönemlerden geçtim bi 7 sene kadar önce (oha ne kadar büyümüş benim cadı)
Bebek uyuyunca ben de uyurdum
Ne üstü başı ne banyosu.
Zombiye bağlıyorsun ya :KK70:

Adamı bile gözün görmüyor
Kendi kendine takılıyor evde :KK53:

Ama geçiyor.
Bebek sana, sen bebeğe alışıyorsun.
Duruma göre bi düzen oturtuyorsun.
Kekler poğaçalar bile yapabiliyorsun bir süre sonra.
Hiiiç dert etme.

Genelde ilk 1 ay zor gecer zaten gaz sancisi alisma evresi falan ama 2. Ay bile farkediyor bebek uyanikken etrafi seyrediyor az da olsa vakit buluyorsunuz 3. Ayla birlilte daha da rahat kucaginizda yatak odasina goturup iki dk ustunuzu degistirseniz ve veya ruj surseniz bunlar zor degil yapabilirsiniz kendinizi daha iyi hissetmeniz icin kendiniz vakit yaratin

Buraya girecek vakti bulmanı ayakta alkışladım inan ki :KK45:

Aynı dönemlerden geçtim bi 7 sene kadar önce (oha ne kadar büyümüş benim cadı)
Bebek uyuyunca ben de uyurdum
Ne üstü başı ne banyosu.
Zombiye bağlıyorsun ya :KK70:

Adamı bile gözün görmüyor
Kendi kendine takılıyor evde :KK53:

Ama geçiyor.
Bebek sana, sen bebeğe alışıyorsun.
Duruma göre bi düzen oturtuyorsun.
Kekler poğaçalar bile yapabiliyorsun bir süre sonra.
Hiiiç dert etme.

:KK50:
Benimki daha 1 buçuk yaşında ama şimdi yeni anneleri dertli okuyunca tebessüm ediyorum "vay be ben de geçtim o yollardan" diye.. :halay:
Kek, kurabiye bile yapamıyorum, artık hep böyle mi olacak diye düşündüğümü hatırlıyorum..

Geçiyor E Emirimoglum merak etme. Zamanla sen de bebeğin gibi etrafının ve kendinin farkına varıp dikkatini başka yerlere verebiliyorsun..
Hiç kimsenin dediğini takma bebeğine odaklan. Onun dünyayı keşfetmesinin tadını çıkar. Gerisi hikaye boş cızırtı. Ama lafını da esirgeme..

Bence siz çok abartiyorsunuz
benim anlamadigim hava iyi, güzel güneşli olsa 1 aylık bebeği yanınıza alıp yürüyüşemi cikicaksiniz

Sanki doğumdan sonra 1.2 sene geçmişte siz hala bu haldesiniz gibi anlattiniz

Daha 1 ay olmuş çok normal bence

Henüz çok yeni annesiniz.
yakın zamanda gaz sancıları azalır, bir kaç ay daha sabır :)
birazda seçilmeye büyümeye başlayınca bebekte rahatlar sizde.
tek derdiniz üstü başı kusmuklu anne olmak olsun.
bunlar hemen hemen her annenin yaşadığı şeyler.
bahara doğru rahatlar, yazın da büyüyen yavrunuzla süslenip püslenip gezmelere bile gidersiniz
sadece biraz daha sabır. o laf sokanlara da " gölge etme başka ihsan istemem" demeniz yeterli :KK53:
Bebeğinizi sağlıkla huzurla büyütün inşallah

Merhaba hanımlar.yeni doğum yaptım.1 ay oldu ve ben kendimi acayip saldım. Banyo yapacak vakit bile zor buluyorum.oğlum uyumuyor aşırı gaz sancisi çekiyor.surekli üzerime kusuyor:KK43: normalde direk banyoya girmem lazim.cunku aşırı titiz bir insanimdir. Inanın kıyafetimi zor degistiriyorum...
Eski kıyafetlerimin hiçbiri olmuyor.yuruyuse cikayim diyorum havalar soğuk oğlumu da usutmekten korkuyorum.cunku bu aralar ateşleniyor.boyle işte hanımlar.. eskiden ojesiz gezmezdim. Evde bile göz kalemim rimeljm mutlaka çekiliydi. Şimdi makyaj malzemesi bile almıyorum çünkü alacak zaman vakit yok.en korktuğum şey buydu bu da geldi başına.bakimsiz kendine güveni olmayan bir kadın halin3 geldim...kayonvalidem bile bana bakımlı ol deyip duruyor.gorumcem önceden makyaj yapardın şimdi hiçbirşey yapmıyorsun diyor.millete malz3me oldum...zaten eleştirmeyi çok severler şimdi daha da eleştiriyorlar.ne yapicam bilmiyorum nasıl düşene girecek bu hayatım
dogum yaptiktan sonraki 1 ayda bunlar aklimin ucundan bile geçmiyordu. zira geçecek vakit yoktu bebekle ilgilenmekten. bakimsiz diyenler bir muddet bebekle ilgilensin sizde kendinize bakin o halde..

Daha cok yenisiniz
Zamanla bebisli hayata alisir ve zamani dogru kullanirsiniz. Simdi bir aylik bebek saga sola donemez, koyun ana kucagina alin yaniniza banyonuzu yapin. Cok aglamaz. Aglarsa da duyarsiniz isinizi cabuklastirirsiniz.

Merhaba hanımlar.yeni doğum yaptım.1 ay oldu ve ben kendimi acayip saldım. Banyo yapacak vakit bile zor buluyorum.oğlum uyumuyor aşırı gaz sancisi çekiyor.surekli üzerime kusuyor:KK43: normalde direk banyoya girmem lazim.cunku aşırı titiz bir insanimdir. Inanın kıyafetimi zor degistiriyorum...
Eski kıyafetlerimin hiçbiri olmuyor.yuruyuse cikayim diyorum havalar soğuk oğlumu da usutmekten korkuyorum.cunku bu aralar ateşleniyor.boyle işte hanımlar.. eskiden ojesiz gezmezdim. Evde bile göz kalemim rimeljm mutlaka çekiliydi. Şimdi makyaj malzemesi bile almıyorum çünkü alacak zaman vakit yok.en korktuğum şey buydu bu da geldi başına.bakimsiz kendine güveni olmayan bir kadın halin3 geldim...kayonvalidem bile bana bakımlı ol deyip duruyor.gorumcem önceden makyaj yapardın şimdi hiçbirşey yapmıyorsun diyor.millete malz3me oldum...zaten eleştirmeyi çok severler şimdi daha da eleştiriyorlar.ne yapicam bilmiyorum nasıl düşene girecek bu hayatım
Maalesef bende ayni zamanlardan gectim insan o bebekle ugrasmaktan bakim degil uykuya hasret kaliyosun bosver kim.ne derse desin suan senin icin onemli olan bebisin ve sen gerisi fasa fiso biraz bebis duzelsin sende bakarsin ke dine

boş ver ojeyi makyajı. sen süt veren bir annesin çocuğun ayaklanınca süslenirsin.
sadece akşam yatmadan önce mutlaka ama mutlaka duş al
duş almaya vaktinin olmaması kendine haksızlık

Ilk anneliğiniz sanırım . Normal hersey zamanla düzene girer kendinizi toplamanız sizin elinizde

Canım benim ya çok küçük bebek boşver bu dönem de bakımsız ol ne olacak geçici bu gunler. 3 aylıkken artik gaz sancıları azalır biraz daha rahatlarsın esin yoğun sen tek başına anca bu kadar olur. Benim de kış bebegiydi çıkamazdım hep evdeydim üzme kendini geçici bugunler

Kahınvalıdenle görümcene de ki evet eskiden bol zaman vardı sımdı boş konuşacağınıza bıraz yardım ederseniz eskisi gibi vaktim olur benımde de. Uyuz oluyorum böyle laf atan tiplere. Sana gelınce canım üzülme bu kısa bı süreç zamanla toparlayacaksın işler rutine girecek. Şimdi ıkımızde bırbırınıze yenı alışıyorsunuz yoruluyorsun halıyle

Bunu takman bile saçma geldi bana. Şimdi makyaj yapsan ne olur sanki. BebEğine bulaşır. Hiç mi öpmüyorsun. Altını açıyorsun yü kere el yıkanıyor. Çok gereksiz bir dert.

Eskiden makyaj yapanlar eleştirilirdi. Kaşı gözü boya içinde diye. Ne güzel günlerimiş.

Kendin için birsey yap ama
kv görümce birsey dediğinde size ne deyin birdaha konusmasınlar
onlara ne yahu

Bende doğum yaptığım da annem kv kimse gelmedi kocam taksi şoförüydü cahilim ne yapılır ne edilir bilmem ben bile iki dakika tuvalete gidebilmek için kırk takla atardım daha lohusasiniz kimseyi duymayın kendinizi yıpratmayın bebeğiniz daha yeni dünyaya alışmaya çalışıyor bu günleri unutacaksınız böyle kendinizi daha çok yorarsınız herşey geçecek bunu bilin

Back
X