Kendimi hiç olmadıgım kadar köşeye sıkışmış hissediyorum..

kkimsee

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2012
1.097
135
88
Diğer
en baştan başlayayım lise sonda aşık oldum ilk aşkımdı cok sevdım..ama cok kısa sürdü ve ayrıldık sacma sapan sebeblerden..ben cok sevıyordum o az..ve ben hiç unutamadım onu..hep takip ettim gizli gizli sevdım o hayatını yaşadı..yıllar sonra ben üni.de okuyordum yurt dısında ve biz birşekilde konusmaya basladık arkadastık bastan ama ben onu görünce hiç unutamadıgımı anladım.oda cok degismısti bende..o çirkin salak aşık degıldım..büyümüştüm degısmıstım..ve biz sanki ilk defa tanısıyormus gibi yeniden basladık 1 seneye yakın cıktık.o askerdeydı..bende 3 sınıftaydım daha 3 senem vardı..mimarlık okuyodum..sonra o izne geldı bende onu ziyarete türkiyeye geldim..ve kal dedi kaldım..yani kaçtım ona..aileler vs herşey karıstı sonra barıstık..nikahtı düğündü derken 1 sene gecti böyle..tabi ben bu süreçte kayınvalidemle yasamaya dvm ettim hala da birlikte yasıyoruz.eşini kaybetmiş 3 sene önce..bana bir zararı yok ama insan kendı düzeni olsun evi olsun istiyor..eşim çalışıyordu ama ayrıldı şimdi yeniden o ayrıldıgı işten aradılar geri dönebilir belli degıl.ben lise mezunuyum mimarlık 3 sınıf olmam kımın umrunda iş yok güç yok..biliyorum aptallıktı okulu bırakmam ama cok sevdım hayatımn boyunca onu sevdım.cok bekledım gelsın dıye..o okul 3 sene daha nasıl biter diye düşündüm..bilmiyorum oldu işte..halada cok sevıyorum eşimi...ama bu maddii durumlar kv ile aynı evde yasamak uffffffffffffff cok bunaldımmmmm...bu devirde iş bulmak kiraya cıkmak o evı gecındırmek...bebek istiyordum vazgectım..ben kv ıle aynı evde istemıyorum artık..cocugumu 3kişilik kendı evımızde buyütmek ıstıyorum.artık benım evım olsun benım mutfagım olsun istiyorum...ama olmuyor..eşim kafasına buyruk işte gurur yapıyor hemen basıyor istifayı..laf kaldıramıyor..hergün bu borclar nasıl biticek diye düşünmek cok yordu beni...sadece huzur istedım ben ya sadece mutlu olmak..napıcam bılmıyorum...bırcogunuz bana kızım okulu bıraktın hakettın dıyebılırsınız..sevdım sadece cok sevdım..şimdi napıcam bılmıyorum nsl evımız ooluck nsl düzenimiz oluck nsl..biliyorum birgün olucak ama ben sadece cok daraldım..ve bebegımız olsun istiyordum vazgecıyorum bugün....bugün herseyden vazgecıyorum ve kaderimi yaşamak için zamana bırakıyorum herşeyi...

en baştan başlayayım lise sonda aşık oldum ilk aşkımdı cok sevdım..ama cok kısa sürdü ve ayrıldık sacma sapan sebeblerden..ben cok sevıyordum o az..ve ben hiç unutamadım onu..hep takip ettim gizli gizli sevdım o hayatını yaşadı..yıllar sonra ben üni.de okuyordum yurt dısında ve biz birşekilde konusmaya basladık arkadastık bastan ama ben onu görünce hiç unutamadıgımı anladım.oda cok degismısti bende..o çirkin salak aşık degıldım..büyümüştüm degısmıstım..ve biz sanki ilk defa tanısıyormus gibi yeniden basladık 1 seneye yakın cıktık.o askerdeydı..bende 3 sınıftaydım daha 3 senem vardı..mimarlık okuyodum..sonra o izne geldı bende onu ziyarete türkiyeye geldim..ve kal dedi kaldım..yani kaçtım ona..aileler vs herşey karıstı sonra barıstık..nikahtı düğündü derken 1 sene gecti böyle..tabi ben bu süreçte kayınvalidemle yasamaya dvm ettim hala da birlikte yasıyoruz.eşini kaybetmiş 3 sene önce..bana bir zararı yok ama insan kendı düzeni olsun evi olsun istiyor..eşim çalışıyordu ama ayrıldı şimdi yeniden o ayrıldıgı işten aradılar geri dönebilir belli degıl.ben lise mezunuyum mimarlık 3 sınıf olmam kımın umrunda iş yok güç yok..biliyorum aptallıktı okulu bırakmam ama cok sevdım hayatımn boyunca onu sevdım.cok bekledım gelsın dıye..o okul 3 sene daha nasıl biter diye düşündüm..bilmiyorum oldu işte..halada cok sevıyorum eşimi...ama bu maddii durumlar kv ile aynı evde yasamak uffffffffffffff cok bunaldımmmmm...bu devirde iş bulmak kiraya cıkmak o evı gecındırmek...bebek istiyordum vazgectım..ben kv ıle aynı evde istemıyorum artık..cocugumu 3kişilik kendı evımızde buyütmek ıstıyorum.artık benım evım olsun benım mutfagım olsun istiyorum...ama olmuyor..eşim kafasına buyruk işte gurur yapıyor hemen basıyor istifayı..laf kaldıramıyor..hergün bu borclar nasıl biticek diye düşünmek cok yordu beni...sadece huzur istedım ben ya sadece mutlu olmak..napıcam bılmıyorum...bırcogunuz bana kızım okulu bıraktın hakettın dıyebılırsınız..sevdım sadece cok sevdım..şimdi napıcam bılmıyorum nsl evımız ooluck nsl düzenimiz oluck nsl..biliyorum birgün olucak ama ben sadece cok daraldım..ve bebegımız olsun istiyordum vazgecıyorum bugün....bugün herseyden vazgecıyorum ve kaderimi yaşamak için zamana bırakıyorum herşeyi...

okuluna geri dönmek gibi bi ihtimalin yok mu canım ?

2 yıllıgına dondurdum fakat yurtdısında oldugu icın o ıhtımalı degerlendırmem.esımı bırakıp gıdemem 3 sene az bır zmn degıl.o gelemez gelse ne iş yapıck burda bile yok :( bilmiyorum..

insanlar bana bazen maddiyatçı ve fazla gerçekçi olduğum için kızar genelde.ama hep derim işte sevgi karın doyurmuyor.okulu bıraktığın için sırf bugün değil hayat boyu pişman olacaksın bundan emin olabilirsin.hayat bu kadar kısa ve basit bişey değil.hayatta sevgi uğruna gözden çıkarılamıcak şeyler vardır.insanın kendi hayatı gibi.biraz bencilce olabilir ama önce sen kendini düşünmezsen kimse seni düşünmez.yapıcak bişey yok.kocanın bu işlerin istifayı basarak yürümiceğini anlamasını beklemekten başka bişey yapamazsın. lise mezununa da iş var heryerde.iyi iş kötü iş sekreterlikmiş tezgahtarlıkmış demeden yapıcaksın.biyerden başlamak lazım.

tek istegım pisman olmamak eşim degısmedıgı sürece ve ıyı kötü bir işim olursa pisman olmam..cünkü eşım cidden ayagımın altını öper benı oyle bebekmısım gıbı sever..ama haklısın bırgün neden bıraktım dıyebılrım okulu allah dedırtmesın..kurslara gıdıcem bılgısayar kursu muhasebe kursu ve sınava gırecegım bu sene.acık ogretım yada örgün esım okutucam diyor..allah büyük..bunu ben basarmalıyım .madem kendım sectım bu yolu..ozmn bu yolda yürümeliyim ve basarmalıyım..

hangi ülkede mimarlık 6 yıl sürüyormuş yahu:53:ayrıca autocad-3d max gibi programları biliyorsan mimarlık ofislerinde çalışabilirsin gayet

hangi ülkede mimarlık 6 yıl sürüyormuş yahu:53:ayrıca autocad-3d max gibi programları biliyorsan mimarlık ofislerinde çalışabilirsin gayet

bende merak ettim canım hangi ülkeden geldin sen?
autocad görmüşsünüzdür mutlaka, bi mimarlık ofisleriyle iletişime geç istersen.

okuduğun okulun türkiyedeki ünilere denkliği yok mu?
bu kadar karamsar olma kız
sıkılmışsın sen belli ki..

3. bi kişiyle yaşamanın ne demek olduğunu iyi bilirim valla, şu an ananem bizde misafir. kendi kanımdan da olsa deliriyorum bazen. insanın kendi düzeni var nihayetinde..

hemen kötü şeyler düşünme..
niye hakedesin okulu yarım bıraktın diye..
öyle düşünme.
bugün olmaz yarın olur..
sen okulları bi iyice araştır..şu an hangi ildesin?

sanırım evliliğini üç yıl dondurup okulunu bitirmen gerekiyor.
çalışıp para kazanmadan nasıl ayrı bir ev hayal edebiliyorsun ki.
eşinin pek başarılı olmadığı belli.
sen de ona bırakırsan daha çoook beklersin.
o süre içinde kv yaşlanmış olur hiç bırakamaz kocan.

sana tek söyleyebileceğim daha çocuk düşünme.inan bu kadar sorunun içinde zor olur.hem çalışmak da istiyormuşsun.kayınvalden baksa bile okadarkolay değil.önce hayatını biraz daha düzene sokmaya çalış

Yargilamak falan gibi olmasinda, hayatim boyunca onu bekledim dedigini lise sondan, universite 3 e kadar.. yani 3 sene. sonra 1 sene flort ve sonrada ona kacmissiniz.. insanlar birbirini senelerce bekliyor. Biraz da olsa kendiniz etmis, kendiniz bulmussunuz..

Lise mezunlarinin da yapabilecegi isler vardir elbette, siz is secmezseniz bulunur. hem yurt disinda okudugunuza gore yabanci dilinizine az cok oldugunu dusunuyorum, bunu da kullanabilirsiniz. Siz yeterki calismak isteyin ve is secmeyin, o zaman bulursunuz ve iste gosterdiginiz performansa gore de buyuyebilirsiniz.

kaçmayınca sevmiş olmuyor muydunuz? çok yanlış bir karar vermiş cahillik etmişsniz, ama olan olmuş, diğer arkadaşların dediği gibi mimarlık veya inşaat şirketlerinde teknikerlik tarzı bir iş bulabilirsiniz aslında.

bulgaristan :) yüksek lisansnı yapmış mezun oluyosun..mimarlık ofislerinde çalışmamayı ben tercih ettim cünkü her işe gittiğimde bıraktıgım okulum aklıma gelıcek bunu biliyorum bana iş buyuran bu mimarın yerınde ben olucaktım dıye üzülecegım..

bende merak ettim canım hangi ülkeden geldin sen?
autocad görmüşsünüzdür mutlaka, bi mimarlık ofisleriyle iletişime geç istersen.

okuduğun okulun türkiyedeki ünilere denkliği yok mu?
bu kadar karamsar olma kız
sıkılmışsın sen belli ki..

3. bi kişiyle yaşamanın ne demek olduğunu iyi bilirim valla, şu an ananem bizde misafir. kendi kanımdan da olsa deliriyorum bazen. insanın kendi düzeni var nihayetinde..

hemen kötü şeyler düşünme..
niye hakedesin okulu yarım bıraktın diye..
öyle düşünme.
bugün olmaz yarın olur..
sen okulları bi iyice araştır..şu an hangi ildesin?

tekirdağ cnm..dediğim gibi bulgaristanda okuyodum yükseklisanslı mimarlık..o yüzdden 6 yıldı..okulları arastırdım denkligi var fakat kontenjanları 1-2 kişi ve suanda alım yapılmıyo gecen seneye kdr oluomus geçiş ama yeni yasayla kaldırılmıs..zaten cok imkansız gıbı bişi okudugum dönemde herkez para döktü gecebılmek icin kimse geçiş yapamadı..

Yargilamak falan gibi olmasinda, hayatim boyunca onu bekledim dedigini lise sondan, universite 3 e kadar.. yani 3 sene. sonra 1 sene flort ve sonrada ona kacmissiniz.. insanlar birbirini senelerce bekliyor. Biraz da olsa kendiniz etmis, kendiniz bulmussunuz..

Lise mezunlarinin da yapabilecegi isler vardir elbette, siz is secmezseniz bulunur. hem yurt disinda okudugunuza gore yabanci dilinizine az cok oldugunu dusunuyorum, bunu da kullanabilirsiniz. Siz yeterki calismak isteyin ve is secmeyin, o zaman bulursunuz ve iste gosterdiginiz performansa gore de buyuyebilirsiniz.

hayatım boyunca dedgım lise son ardından 4 sene tr deki gecen süre dershane ve ara verme dönemim bazı sebeblerden.ve onun üstünede 4 sene hazırlık la birlikte gecen süre..yaklasık 8-9 sene kdr yani...kısmet araştırıyorum heryandan...kpss ye girdim ama lise mezunu 640 kişi alıncakmıs puanım 76 okdr iyi degıl en son 80e düşer diyorlar...bilmiyorum hayat işte şimdilik herseyı erteledım..işkura heryere bakıyorum ama yok yok..

Olan olmuş artık.
Yinede arkadaşların dediği gibi mimarlık ofisleri sizin için daha iyi bir seçenek.
evet mimarlara bakıp bende böyle olacaktım deyip neler kaçırdığın hep gözünün önünde olacak ama
lise mezunu olarak iş aramaktan daha rahat olur ayrıca daha nitelikli bir işin olur.
Belki ileride denklikle devam eder bitirirsin.

canim genelde yurt disinda master li oluyor bende okuyorum masterla normal sartlarda 5 yil demek ki bölüme göre 6 yildir arakdasinkide

bulgaristan :) yüksek lisansnı yapmış mezun oluyosun..mimarlık ofislerinde çalışmamayı ben tercih ettim cünkü her işe gittiğimde bıraktıgım okulum aklıma gelıcek bunu biliyorum bana iş buyuran bu mimarın yerınde ben olucaktım dıye üzülecegım..

iyi o zman, karamsarlığa boğul. sana öenerebilecek başka fikrim yok.

Gerçekçi olmak gerekirse ayrı ev şu an için sizin için zor gibi.
Ayrı eve çıksanız eşin yie birisine kızdı işten çıktı o zaman ne olacak nasıl geçineceksiniz sen de çalışmıyorsun sonuçta.
Ev kirası,evin ihtiyaçları kolay değil yani.
Olan olmuş ama okulu bırakarak hata yapmışsın sabredebilirdin.
Boşuna dememişler ''Sabreden derviş muradına ermiş ''.
Bundan sonrası ise ayrı ev konusunda ısrarcı isen senin de çalışman şart gözüküyor canım.

e valla lise mezunu olarak is bulmak cok daha zor be canim.oylesi tezgahtarliktan iyidir.ben de mimarlik okuyorum birakmistim 1-2 sene garsonluk stand hostesligi tezgahtarlik gibi isler yaptim.inan ki bu cok daha koyuyor hele senin kapasitenin yarisina bile sahip olmayan patronun sana laf ettiginde "sen kimsin be ben senin hayalinde bile gidemeyecegin bi okulu biraktim" diyesin geliyor.ondan sonra aklim basima geldi okula devam ettim.bence sen de ne yap et okulunu bitirmeye calis olmadi esinde seninle birlikte gelsin bulgaristana beraber hem calisip hem okulunu bitirirsin

Back
X