Kendimi hiç olmadıgım kadar köşeye sıkışmış hissediyorum..

İki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor işte..

Bence de bebek için çok erken, kendi sorunlarınızı çözmemişken bir bebeği de dahil etmeyin lütfen..

Liseden beri tanıdığınız erkek arkadaşınızın durumu size sürpriz olmamalı, en ufak bir lafta istifayı basıyorsa daha sorumluluklarının farkında değil demektir..

Belki çok sert olacak kusura bakma ama kayınvaliden den ayrı yaşamayı tamamiyle aklından çıkar.Eşinin babası öldüyse ve siz bi kere onunla oturmaya başladıysanız artık evlerinizi ayırmanız ya çok zor ihtimal ya da imkansız.

Ben kayınvalidemin yanında değilim (yanında olmamak için de çok savaştım ve kazandım) ama borç konusunda neler hissettiğini, sırf bu yüzden çocuk isteğini gözardı etmek gibi bi fedakarlık yapmak zorunda oluşunu çok çok iyi anlıyorum.Lise mezunu olman çalışmana engel değil, ben de güzel sanatlar 2. sınıftan terkim ama şimdi bi anonim şirketinde e-ticaret sitesi bölümünü yönetiyorum, görsel tasarım sorumlusuyum. aynı zamanda dizi film setlerinde fotoğraf çekiyorum.Yani istedikten sonra çok iyi şeyler yapabilirsin, sadece salma kendini.

Sen her şeyden vazgeçmişsin olmaz ki böyle

Diğer arkadaşların dediği gibi mimarlık büroları senin için ideal, mimarlara bakıp iç geçirmen de okulunu bırakmanın diyeti olsun. Şu an için ekmeğini kazanman önemli olan. Hem bakarsın yarın öbür gün okulunu bitirmen için bir fırsat doğar, kanunlar sürekli değişiyor, sektörün içinde olman senin için daha iyi

Bu arada kavga etmeden, sakince eşinle de bazı sorunları konuşmalısın, ev sorumluluğu taşıyan bir adam, kafasına göre ikide bir istifa edemez. İş hayatına tahammülü biraz öğrenecek. Sevmek sadece evlenmek demek değil, madem sevdi seni, madem okulunu, hayatını bıraktın onun için, o da bunun kıymetini bilecek seni rahat ettirmek için var gücüyle çabalayacak. Sevgiye bu da dahildir kanımca

Şu şartlarda zaten ayaklarınızın üzerine basmadan kayınvalidenin yanından ayrılamazsın, ayrılmayın da bence, çalışma hayatınız oturana kadar bu fikir yanlış, yeni bir düzen kurmak öyle kolay değil maddi açıdan, daha kötü bir borç batağına girersiniz. Olan olmuş, bundan sonra sabırla koruk helva olur deyip, ikinizde gayret etmelisiniz.

Back
X