Evlen canımm allah yüzüne gülsün inşallah da bi an önce iyi bi evlilik yap..
benim annemde titiz değil mesela ona göre dört dörtlük bana göre pis veya dağınık ne dersen de en son çamaşır astığımız odaya eşyalarını yığmıştı ve teyzemler geldiğinde ne kadar dağınıksın annene yardımcı olsana diye beni azarlamıştı onlar gittikten hemen sonra sinirden annemin gözü önünde yatak odasının buzlu camına elimi komple geçirdim ve nişanıma 10 gün vardı tüm parmaklarım kesildi elimi camlardan çekemedim bileğimde kesilir diye diğer elimle camları düşürdüm ve oturdum psikopat gibi kanların yere damlamasını seyrettim..
En sonunda annem yerleri silmek zorunda kaldı çözüm oldu mu dersen bırak yapma yaptığında yine aynı oluyor çünkü boşuna sinirlerine zarar ben şimdi yeni evim için hayaller kurup temiz kalacağı için seviyorum mesela.. seni çok iyi anlıyorum
İşte bahsettiğim bu.. böyle gelmiş böyle de gider o algıyı değiştiremezsin malesef onlara göre öyle çünkü eski kafa mı desem ne desem bilemiyorum bende arkadaşlarımın evine gidince mesela annelerini özenirdim keşke Benim annemde böyle olsa diye salon konusunda yine sıkıntı yok çünkü babam aşırı titiz ama kendi odası ve mutfak konusunda malesef ki kendine bi motto koymuş illa ki o olcak ben mesela tezgah üstünde bi tek kettle olsun derken o yağ şişesi tuzluk şekerlik falan bırakır bana dağınık gelir sen abartıyorsun der veya akşamın bulaşığını sabaha bırakıp yorgunum sabah erkenden yıkarım Makineden çıkarmak zor geliyor der bende bunlara kızıyorum ama değişmiyor..Bir tek mutfağı siliyordu ben akşamları ona yardımcı olmayı bırakınca hafta da bir yapınca ki annem yemekçi evde yapmıyor yemeği iş yerinden getiriyor bulaşık az çıkıyor
Bunu bile yapınca herşeyi ben yapıyorum bu evde deyip duruyor
Aylardır mutfağı da silmiyor
Benim midem bulanıyor ki biri gelse utanırım ona göre de ev temiz ben hastayım
O ne pis evler görmüş her hafta koltuk arkalarını çekmem benim salaklığım mış düzgün konuş benimle diye bağırınca da
Kendime eziyet ediyormuşum öyle söylüyor
Anne zaten hafta da bir temizlik yapılıyor diyorum
Bizim ev temiz deyip yaşı küçük evlenen ve 2 küçük çocuğu olan kadını örnek gösteriyor
O cahil küçük ve 2 tane küçük çocuğu var evinin pis olması normal diyorum kız o anlamıyor çocuk öyle büyütülmez diyor saçma sapan şeyler söylüyor
Bizene elalemden ya diye bağırınca sen kafayı yemişsin diyor temizlik diye
Halbuki gerçekten pis ev
Kardeşim evlendi o kaç defa dedi insanlar bir temizlik yapıyor bizim yaptığımız temizlik yapmak değil dedi
Aman ben yaşlıyım ve evim temiz seni ablan dolduruyor diyor kız ne alaka ben görüyorum diyor ama onu da bana atıyor annem
Evim temiz benim diyor
Yanlış anlamayin ama bunlara neden kiziyorsunuz? Annenizin kendi evi,kendi duzeni sonucta.Ya da aksam yorgundur bulasigi sabah yikamak isteyebilir.Bunlar abartilacak seyler değil.İşte bahsettiğim bu.. böyle gelmiş böyle de gider o algıyı değiştiremezsin malesef onlara göre öyle çünkü eski kafa mı desem ne desem bilemiyorum bende arkadaşlarımın evine gidince mesela annelerini özenirdim keşke Benim annemde böyle olsa diye salon konusunda yine sıkıntı yok çünkü babam aşırı titiz ama kendi odası ve mutfak konusunda malesef ki kendine bi motto koymuş illa ki o olcak ben mesela tezgah üstünde bi tek kettle olsun derken o yağ şişesi tuzluk şekerlik falan bırakır bana dağınık gelir sen abartıyorsun der veya akşamın bulaşığını sabaha bırakıp yorgunum sabah erkenden yıkarım Makineden çıkarmak zor geliyor der bende bunlara kızıyorum ama değişmiyor..
Kızdığım nokta ben yapıyorum işten gelip o bütün gün yatmak yada gezmek yerine oda yapabilir çünkü misafir gelebilir nişanlım gelebilir o şekilde görsün istemiyorum kayınvalide sorunum var aşırı titiz bi kadın o geldiğinde zaten bi gün öncesi tükenene kadar temizlik yapıyorum mutfak banyo bana göre hijyen olmalı tek anlaşamadığım nokta annemle bu onun dışında çok seviyorum ama bazı şeyleri yaş aldıkça savsaklayan biri olması zoruma gidiyor..Yanlış anlamayin ama bunlara neden kiziyorsunuz? Annenizin kendi evi,kendi duzeni sonucta.Ya da aksam yorgundur bulasigi sabah yikamak isteyebilir.Bunlar abartilacak seyler değil.
Anladim.Ben evlisiniz ve ayri evde yasiyorsunuz diye düşündüm.O zaman haklısınız tabi.Siz temizlik yapiyorsaniz oda en azindan temiz kalmasini saglayabikir.İmkaniniz varsa bir yardimci falan alsaniz,belki gercekten yorulup yapamıyordur yaşı da varsaKızdığım nokta ben yapıyorum işten gelip o bütün gün yatmak yada gezmek yerine oda yapabilir çünkü misafir gelebilir nişanlım gelebilir o şekilde görsün istemiyorum kayınvalide sorunum var aşırı titiz bi kadın o geldiğinde zaten bi gün öncesi tükenene kadar temizlik yapıyorum mutfak banyo bana göre hijyen olmalı tek anlaşamadığım nokta annemle bu onun dışında çok seviyorum ama bazı şeyleri yaş aldıkça savsaklayan biri olması zoruma gidiyor..
Bir tek mutfağı siliyordu ben akşamları ona yardımcı olmayı bırakınca hafta da bir yapınca ki annem yemekçi evde yapmıyor yemeği iş yerinden getiriyor bulaşık az çıkıyor
Bunu bile yapınca herşeyi ben yapıyorum bu evde deyip duruyor
Aylardır mutfağı da silmiyor
Benim midem bulanıyor ki biri gelse utanırım ona göre de ev temiz ben hastayım
O ne pis evler görmüş her hafta koltuk arkalarını çekmem benim salaklığım mış düzgün konuş benimle diye bağırınca da
Kendime eziyet ediyormuşum öyle söylüyor
Anne zaten hafta da bir temizlik yapılıyor diyorum
Bizim ev temiz deyip yaşı küçük evlenen ve 2 küçük çocuğu olan kadını örnek gösteriyor
O cahil küçük ve 2 tane küçük çocuğu var evinin pis olması normal diyorum kız o anlamıyor çocuk öyle büyütülmez diyor saçma sapan şeyler söylüyor
Bizene elalemden ya diye bağırınca sen kafayı yemişsin diyor temizlik diye
Halbuki gerçekten pis ev
Kardeşim evlendi o kaç defa dedi insanlar bir temizlik yapıyor bizim yaptığımız temizlik yapmak değil dedi
Aman ben yaşlıyım ve evim temiz seni ablan dolduruyor diyor kız ne alaka ben görüyorum diyor ama onu da bana atıyor annem
Evim temiz benim diyor
Seni cok iyi anliyorum benim annemde oyle ama yaşi 60 ı geckin ama evde bi maymun var afedersin bekar kendisi hic bi ise yaramaz yatar kalkar sigara icer kahve icer . O kadar utaniyorum ki nisanlanmadan evel istemeye gelecekler insan eve bi temizlikci çağırır demi yoook. Annemin mutfak eşyası su kadınlar klubunde kac kadinda vardir acaba rezil etti beni bitane kahve fincani pembe oteki beyaz oteki baska renk soylese çarşıdan 2 takım alcaz gelcez ki acilmadikda var ha kendisi iyi bir stokcudur ne rezaletti boyle seyleri anneler düşünmezmi ben kendi stresime mi yanayim evin halinemi unutamiyorum ve kaynanam cok titiz bi insan kimbilir ne demistir benim evde de köpek var bazen pis yani ev kim bilir ne diodur anasina bak kızını al misali ah ahhhKızdığım nokta ben yapıyorum işten gelip o bütün gün yatmak yada gezmek yerine oda yapabilir çünkü misafir gelebilir nişanlım gelebilir o şekilde görsün istemiyorum kayınvalide sorunum var aşırı titiz bi kadın o geldiğinde zaten bi gün öncesi tükenene kadar temizlik yapıyorum mutfak banyo bana göre hijyen olmalı tek anlaşamadığım nokta annemle bu onun dışında çok seviyorum ama bazı şeyleri yaş aldıkça savsaklayan biri olması zoruma gidiyor..
Ayyy inanmıyorum ya aynii benim annem aynı, tuzluk sekerlik huni küllük bide baharat takimi bitane tezgah ustunde var birtane de masa da var mutfak dandini dindini dastana hesabi gelen yolunu bulamazİşte bahsettiğim bu.. böyle gelmiş böyle de gider o algıyı değiştiremezsin malesef onlara göre öyle çünkü eski kafa mı desem ne desem bilemiyorum bende arkadaşlarımın evine gidince mesela annelerini özenirdim keşke Benim annemde böyle olsa diye salon konusunda yine sıkıntı yok çünkü babam aşırı titiz ama kendi odası ve mutfak konusunda malesef ki kendine bi motto koymuş illa ki o olcak ben mesela tezgah üstünde bi tek kettle olsun derken o yağ şişesi tuzluk şekerlik falan bırakır bana dağınık gelir sen abartıyorsun der veya akşamın bulaşığını sabaha bırakıp yorgunum sabah erkenden yıkarım Makineden çıkarmak zor geliyor der bende bunlara kızıyorum ama değişmiyor..
Ben bu konuda siz haksız buldum kaynana seninse ev annenin rahatsız oluyorsan yaparsın olmazsan yapmazsın kadın evini isterse temizler istemezse temizlemezKızdığım nokta ben yapıyorum işten gelip o bütün gün yatmak yada gezmek yerine oda yapabilir çünkü misafir gelebilir nişanlım gelebilir o şekilde görsün istemiyorum kayınvalide sorunum var aşırı titiz bi kadın o geldiğinde zaten bi gün öncesi tükenene kadar temizlik yapıyorum mutfak banyo bana göre hijyen olmalı tek anlaşamadığım nokta annemle bu onun dışında çok seviyorum ama bazı şeyleri yaş aldıkça savsaklayan biri olması zoruma gidiyor..
MasallahBi arkadas demis ya evlen kurtul diye. Evlilik bir çözüm yolu değil demek isterdim çünkü nasıl bi insana rastlayacagini bilemiyoruz yağmurdan kaçarken doluya tutulmanı istemem. Ama örnek vereyim sana kendimden benim annemde temizdir kısmen dağınıktır ama ben baya titiz bi insan olunca evi hergun süpürürdüm tabi iş yapmazdı öylede olunca devamlı temiz ev. Annem gezerdi annesini babasını hastaneye götürürdü vs evde pek durmazdı. Sadece yemeği o yapardı geri kalan tüm ev işleri bendeydi onda dahi yok elektrik faturası çok gelmiş yok şurayı çizmişsin burayı bozmuşsun vs derdi cok kızardı bağırırdı bana yapma diye. Neyse bazen Canım çok isterdi kurabiye kek vs yapardım (evde de pek hamur ışi yenmez tek misafire yapilir) sen niye malzemeleri boşa veriyosun yenmiyor zaten bunuda mi bitirdin bunuda mi kullandın felan olurdu hemen :) onun haricinde ben çok baskı altındaydım oğlu yüzünden. Evde içerdi gelir bana saçma sapan konuşurdu namaz kılardım karşıma geçer taklit ederdi elimdeki Kuran-i alır atardı başörtümü cekistirirdi bu ne böyle paçavra derdi el kaldirir bagrirdi bana annemde guya araya girecek bizi ayirmak icin bana vururdusonra anneme sorardı hizmetçi nerde diye duyardim. Mesela en basitinden ogluna hemen sipsak ogle yemegi et hazirlardi benim gözüm önünde sende acıktıysan dolapta dünkü yemekten kalmıştı onu ısıtda ye derdi mesela onun 27 yasinda evde yatmasina ragmen gunluk verilen parayi bana okula gitmeme ragmen haftada verirlerdi ses etmezdim hatta o ayriyeten kontor pahali kiyafet ayakkabi vs aldirirdi ben o parayi biriktirir okuluma da giderdim kontor de alirdim nadir kendime elbisede alırdım hatta bazen okulda ac dururdum eve gidene kadar bi simit parasini vermeyim de biriktireyim istedigim bisey alayim diye. Çeyizimde de cogu seyi bu sekilde aldım bide katalog isi yaptim iyi gidiyordu şükür. Anneme kötü demeyeceğim ama aşırı bi kayırma vardı hala var. Evlendim abimle küsz 1 buck yıldır konuşmuyoruz ama öyle rahatim ki eşim sağolsun elinde yoksa bile bulur buluşturur her istediğimi yapar alır. Istediğim zaman temizliğimi yapıp evimde istediğim zaman istediğim şeyi pisiriyorum. Rahat rahat ibadetimi yapıyorum coook mutluyum ama 5 senelik sevgililikten sonra evlendim eşimle iyice tanıyordum yani. O baskıdan üniversitemi okuyamadım yalnz ama olsun eşim destekçim şimdi okuyorum onuda :))
Konu sahibinden uzun yazmışım resmen içimi döktüm bendeMasallahAllah bi yerden aldigini bi yerden veriyor, ben buna inaniyorum❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?