- 2 Temmuz 2016
- 1.013
- 1.738
- 133
- Konu Sahibi Camille_claudel
-
Hmm degisikmis siz yurtdisinda miydiniz? Bende de ayni sekilde sosyal fobi bide takinti sorunlari var hepsi beni cok yoruyor ne yapmam gerektigini bilemiyorumYok biraz daha degisik. Bu bahsettigim psikiyatristim ve psikolog hanim ayni bina icinde birlikte calisiyorlar. Daha baskalarida varmis. Benim hem psikiyatristimle hemde psikologla gorusmem planlandi.
Ayni sekilde bendede sosyal anksiyete hatta fobi var. Iletisimim sifira indi nerdeyse.
Psikiyatristime soylemekten cekiniyorum. Psikolog buldu begenmiyor yada tedaviye isteksiz diye dusunurmu diye. Fazlaca dusunuyorum yine herseyi.
Travmalar emdr ve hipnoz yontemiyle tedavi edilebiliyor.Turkiyede de bu yontemi uygulayan psikologlar var.Bir arastirin derim.Cogu insan sonuc almis durumda
Psikolog sizin asıl düşüncenizi öğrenmek için belki de gerçekten çirkindiniz demiş olabilir. Savunmaya geçecek misiniz yoksa kabullenecek misiniz onu anlamak istemiştir. Bence devam edin. Ve kendinize güvenin. Etrafınızdakilerden farklı olabilirsiniz ama çok çirkin olduğunuzu düşünmüyorum. Çünkü siz burnum şöyle gözüm böyle falan dememişsiniz. Takıldığınız bi yer yok yani. Bazı arkadaşalrında dediği gibi takıldığınız bir yer olursa da bir müdahele edersiniz ancak önce özgüven lütfen. O size çirkin diyen çocuk da muhtemelen sizi beğendiği için öyle demiştir o dönemlerde beyinler farklı işliyor malum. Psikologa devam edin. Eğer 2. görüşme sonrasında da rahat açılamayacak olursanız başka denersiniz. frekansımız tutmadı rahat açılamıyorum dersiniz. Çok önemli değil.
Hmm degisikmis siz yurtdisinda miydiniz? Bende de ayni sekilde sosyal fobi bide takinti sorunlari var hepsi beni cok yoruyor ne yapmam gerektigini bilemiyorumBence direk söyleyin gitsin ben ısınamadim kendisine,bana baska bir kisi önerebilir misiniz diyin mutlaka önerecektir.Kendinizi rahat hissetmediginiz bir yerde ve kisiyle zaman harcamaya gerek yok bence.Ben de o gittigim psikiyatristte cok kötü olmustum bir de o kadar pahali ki para mi uzun süre biriktirip gittim sırf önerildi diye.Sen ne yapacaksın anca sekreter olursun hayatin boyunca hic bir yerde calisamazsin.Bu yenilgini torunlarina nasıl anlatacaksin vs vs.Ben zaten ona tedavi icin gitmisim daha neler dedi aglayarak ciktim tüm param zamanim gitti ama aklima geldikce hala cok üzülüyorum.Sizinki bu kadar degil tabi ki ama ısınamadim diyosunuz en basta bence konusup degistirin
Ben de psikoloğa gidip görüntüme çok takıyorum, sürekli kilo vermek istiyorum demiştim, aslında biraz şöyle yanlardan versen iyi olur dedi. Bir daha gitmedim. Üstelik o sırada beden kütle indeksine göre zayıf sayılacak bir kilodaydım.Nasıl başlasam bilemiyorum. Ancak içinde bulunduğum durum sandığımdanda vahimmiş.
24 yaşındayım üniversite son sınıftayim. 13 yaşımdayken yaşadigim topraklardan ayrılıp yurtdışına geldim. Herşey ozaman başladı. Okulda 3 yıl boyunca psikolojik şiddete maruz kaldım. Nedendir bilmiyorum kimseyle paylaşmadım. Birkaç defa ögretmenime şikayet ettim, daha dogrusu şikayetimi tercume ettirdim. Pek birsey degismedi. Sürekli cok cirkin olduğum, benimle asla(!) Birinin evlenmeyecgi bir cocuk tarafindan icime islendi.
3 yıl sonunda hersey bitti sandım. Kotu gunler geride kaldı. Yanılmısım 11 yildir kabus peşimi birakmiyor. Aynalara bakamıyorum, vitrinlerin camında kendi yansımama tahammul edemiyorum. Bir erkekten hoşlanma hayalini kendime kurdurmuyorum. Bir sürü güzel kız dururken beni ne yapsın diyorum.
O cocugun dışında cirkin olduguma dair bir sey duymadim cevremden. Aksine gözlerim, kaslarim saclarima hep iltifat aldım kendim inanmasamda.
Bir ay önce psikiyatra gitmeye basladim. Anlatirken agladim suanda gözlerim doldu. Yasadigim bir travmaymis ve derin izler birakmis uzerimde. Artık düzelecegime inanmiyorum. Umudum gittikce tukendi. Sizlere icimi dokmek, " gececek" demeniz icin yazdim.
Guncelleme:
Hanımlar bahsettigim gibi psikiyatrist randevumun yanında paralel olarak psikologlada görüstüm. Psikiyatristim cok seker, ilk bulusmamizdan itibaren guzel bir frekans yakaladık. Benim icin türk olmasıda etkiliydi nitekimde oyle oldu.
Ancak psikolog hanim hakkinda biraz tereddutluyum. Ilk bulusmamızda biraz konustuk. Ben anlatirken tekrar agladim. Ama nasil anlatsam hic kanim isinmadi. Bana zamaninda cok cirkin oldugum soylendi dedim belkide gercekten cirkindin ozamanlar? Dedi. Ve bende ipler koptu. Yani bilmiyorum cok tuhaf hissettim. Şimdi gitmesem diger psikiyatristime nasıl anlatayım? Ki kendisi benim bir bayanla konusup biraz guclenmemi istiyor. Ama bende tam ters tepiyor sanki. Birde psikolog bulmakta kolay degil. Ama hic isinmadigim insanada daha fazla icimi dokmek istemiyorum.
Genel olarak hoslanmadim kadindan ve beni anladiginida zannetmiyorum. Bir sonrasi gorusmemiz icin randevuda verdi kendisi. Ne derseniz bir sans daha verip goruseyim mi? Yoksa iptal mi ediyim?Fikir verirseniz swvinirim.
Tabiki yurtdisinda cok daha once uygulanan bi sistemSagolun tavsiyeniz icin ben yurtdisinda yasiyorum. Burda uygulaniyor mu bu tur bir tedavi bilmiyorum.
Ben de psikoloğa gidip görüntüme çok takıyorum, sürekli kilo vermek istiyorum demiştim, aslında biraz şöyle yanlardan versen iyi olur dedi. Bir daha gitmedim. Üstelik o sırada beden kütle indeksine göre zayıf sayılacak bir kilodaydım.
Bütün psikologlar işinde iyi diye bir şey yok. Bence içiniz ısınmadıysa değiştirin.
Tabiki yurtdisinda cok daha once uygulanan bi sistem
Belki de o çocuk sizden hoşlanıyordur o dönemlerde?
Benim de böyle manyak bir arkadaşım vardı.
Sürekli beni aşağılardı. Meğer aşıkmış.
Kim bilir hislerini bastırmaya çalışma yöntemleridir.
Bunu o kadar cok yazan oldu ki. Yani gozumun onune gelmese nerdeyse ikna olucam.
Ama tek bana karsi yapmazdi. Kafasinda genel olarak bir cirkin guzel kategorisi vardi. Psikopat, kizlarin karsisina gecer su sundan guzel, su igrenc, bununla kimse evlenmez gibi tespitlerde bulunurdu. Yani demek istedigim birden cok kisiden mi hoslaniyordu yoksa bir kac tahtasi eksiktide onun acisini mi cikariyordu?
psikolog doktor değildir canımYa bunlar bir de ruh doktoru. Allah bildigi gibi yapsin bu turlerini. Daha once 2 kez farkli psikologla gorustum ve asla boyle hissetmedim. Bir kez daha gidip sonra degistiricem. Dimyata pirince gidip evde ki bulgurdan oluyoruz resmen.
Dedigim kisi bir de 'profesör' düşünün ünvani bu böyle insanlar da var ne yazik ki su an psikolog ariyorum ben de insallah atlatabilirizBu nedir ya?! Bunlar nasil psikolog? Aldigi para haram olsun. Ruhun acisi, agrimasi vucut agrisindan daha zorken psikologlarin bu kadar pervasiz olmasi nasil mumkun?
Bir kez daha deneyip degistiricem artik.
Belki farkedilmesin diye bilerek onlara da yapıyordu, neden olmasın ki?
Türk bir kızdan hoşlanması derdidir belki? Almanyada Türk lere karşı önyargı var maalesef.
psikolog doktor değildir canım
Düşünün adam bir de 'profesör psikiyatrist' bu ünvani almis yani
Dedigim kisi bir de 'profesör' düşünün ünvani bu böyle insanlar da var ne yazik ki su an psikolog ariyorum ben de insallah atlatabiliriz
Ben de hic beklemezdim inanin bundan önce lisedeyken bir psikologa gidiyordum o cok iyiydi ama bu gittigim adam bir de profesör diye daha iyi anlar zannederken kendini begenmis,dalga gecen bir adama rastladim.Aynen öyleInanilmaz gercekten. Ben insan ruhuna dokunan kisilerin boyle bir patavatsizlik yapacagina inanamazdim ama demek ki oluyormus. Ben bir sorusuyla bu kadar uzuldugum icin senin durumunu tahmin edebiliyorum.
Biz aklimizdan gecenlerden kurtulmak istiyoruz, bu dusuncelerimizin onaylanmasini degil ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?