- 10 Mart 2013
- 1.862
- 1.491
- 133
- Konu Sahibi Camille_claudel
-
O kadar cok kisi yazmiski bunu. Ama ben bir turlu kafamda oturtamiyorum cunku cocugun anlatimindaki tipe hic benzemiyorum yani. Bilemiyorum. Gerci simdi anlattiginin tam tersi bir insanla evlenmiste.
Bide normal dalga gecmezdi. Haa haa cir kiiin falan diye degil baya baya asagilardi. Bana bakarken sanki igrenc birseye bakarmis gibiydi. Ilgi duydugu kizlarda vardi onlara bambaska yaklasirdi.
Bana itiraf ederken inanmamıştım hatta şaka gene dalga geçiyor sanmıştım cünkü aynen dediğin gibi anlattığı tipe hiç benzemezdim. Hala laf söyler takılır alınırım ben beğenmiyorsan git der engellerim ama gitmiyor onun yüzünden sosyal mecralara fotoğraf koyamıyorum.
Canım takılcak bir şey yok aslında bende arada taktım ama senin kadar değil. Çünkü bunu diyebilecek bir insan bilinçsizdir ve zekası noktandır onun neyini takıyorsun. Eminim güzelsindir :)Hadi ya. Valla bilemedim simdi. Belki buda oyleydi. Ama yaptiklari her halukarda mahvetti psikolojimi. Sen nasil asmayi basardin? Yani psikolojik destekle mi yoksa daha cok kendi cabalarinla mi?
Ben beynime soz geciremiyorum cunku.
Nasıl başlasam bilemiyorum. Ancak içinde bulunduğum durum sandığımdanda vahimmiş.
24 yaşındayım üniversite son sınıftayim. 13 yaşımdayken yaşadigim topraklardan ayrılıp yurtdışına geldim. Herşey ozaman başladı. Okulda 3 yıl boyunca psikolojik şiddete maruz kaldım. Nedendir bilmiyorum kimseyle paylaşmadım. Birkaç defa ögretmenime şikayet ettim, daha dogrusu şikayetimi tercume ettirdim. Pek birsey degismedi. Sürekli cok cirkin olduğum, benimle asla(!) Birinin evlenmeyecgi bir cocuk tarafindan icime islendi.
3 yıl sonunda hersey bitti sandım. Kotu gunler geride kaldı. Yanılmısım 11 yildir kabus peşimi birakmiyor. Aynalara bakamıyorum, vitrinlerin camında kendi yansımama tahammul edemiyorum. Bir erkekten hoşlanma hayalini kendime kurdurmuyorum. Bir sürü güzel kız dururken beni ne yapsın diyorum.
O cocugun dışında cirkin olduguma dair bir sey duymadim cevremden. Aksine gözlerim, kaslarim saclarima hep iltifat aldım kendim inanmasamda.
Bir ay önce psikiyatra gitmeye basladim. Anlatirken agladim suanda gözlerim doldu. Yasadigim bir travmaymis ve derin izler birakmis uzerimde. Artık düzelecegime inanmiyorum. Umudum gittikce tukendi. Sizlere icimi dokmek, " gececek" demeniz icin yazdim.
cocukluk travmalari uzerimize ne yazik ki yapisiyor. hayat boyu da bizimle beraber yol aliyorlar.
yasadiginiz sey gecmisin bir agirligi.
dis gorunusunuzde ne kadar degisiklik yaparsaniz yapin bu yansima degismeyecek, siz olani degil hep oldugunu sandiginizi goreceksiniz.
onerim, ruhunuza yatirim yapmaniz. icinizde biriken enerjiyi atmaniz. spor cok iyi bir yoldas olacaktir bu konuda. imkanlariniz musaitse grup dersleri olan bir spor salonuna yazilin. bagira cagira o derslerde ters atarken hem icinizdeki birikmisligi bosaltir, hem de fiziginize de yatirim yaparsiniz.
yasadim ve yararini gordum. o sebepledir onerim.
Kesinlikle dogru soyluyorsunuz. Dis gorunusumle degil icimdeki yansimasiyla alakali tum buhranlarim.
Spora gidiyorum. Yaklasik iki senedir. Seviyorum orasi ayri ama hic bu konuda yararini goremedim.
Sanirim sandigimdan yada anlatabildigimden daha derin yaralar almisim. Cunku ne arkadaslarin dedigi gibi takmayinca geciyor nede dikkatimi baska yere verince. Ustume yapismis her animda beraber.
benim de bilincaltima cirkin oldugum dusuncesi islendi. Hem de coluk cocuk degil soyca çirkin olup babama benzedigim icin beni cekemeyen annemin kardesleri.
Gerci su an beni cirkin yapan pürüzlerim var ama deginmek istedigim nokta cirkin olup olmamak degil.
Enerjini baska bir alana yoneltmek. Spor yapabiliyosan spor yap, neseli ol, guzel giyin, sakin bir insan ol, kitap oku, kendini gelistir. Bunlar senin elinde olan seyler. Sevgili konusuna gelince guzel olsan ne yazar olmasan ne yazar. Adam gibi adam olmadiktan sonra dunya guzeli olsan faydasi olmaz.
ben cok uzun yillar harcadim. kendinize biraz zaman taniyin. yolunuz umarim ki acik olur.
Bu cok kisa zamanda hallolacak bi travma olmayabilir. 2-3 seneyi gozden cikar. Asla pes etme, tedaviyi birakma. Guzel olur her sey..Ins bunu o kadar cok istiyorumki. Bazen hic birseye gucum kalmiyor, cunku kendimi sevmedigimde hic birseyin anlami kalmiyor
Ben gittim hemen ilac verdiler hem de özel yere gittim herkese de öyle yapiyorlarmis ilk defa duydum sadece terapi yapabilen psikiyatrist hemen veriyorlar heryerdeTabiiki . Ayrica ilactan korkmanada gerek yok, bana psikiyatristim uykum, istahim konusunda sorular sordu, bayada konustuk ve ilaca ihtiyacimin olmadigini soyledi. Kolay kolay ilac yazmiyorlar sanirim.
Psikoterapi yapiyo isteyen psikiyatrist her seye ilac verecek diye bi sey yokBen gittim hemen ilac verdiler hem de özel yere gittim herkese de öyle yapiyorlarmis ilk defa duydum sadece terapi yapabilen psikiyatrist hemen veriyorlar heryerde
Psikoterapi yapiyo isteyen psikiyatrist her seye ilac verecek diye bi sey yok[/QUOT. Cok az var yapan bence geneli cok az dinleyip veriyor o yuzden ben psikolog tercih ediyorum
Bu cok kisa zamanda hallolacak bi travma olmayabilir. 2-3 seneyi gozden cikar. Asla pes etme, tedaviyi birakma. Guzel olur her sey..
Zaten guzellik gozde degil zihindedir. Birine nasil baktiginla alakali. Senin bilincaltindaki karsiligiyla alakali. Bana asyali tipi cazip gelmiyo ama genclere bakiyorum korelilere ölüyolar bu ara diziler bilmem neler izleyip.
Cocuklukta yasanan seyi uzman halledecek, hayatinin bundan sonrasini da sen sekillendireceksin. Mesela ben kendimi cok begeniyorum, ama birileri bi yerime cirkin gondermesi yaparsa ister istemez etkilenirim uzulurum. O yuzden o insanlarla iletisimi cok derinlestirmem. Ozguvenimi zedelemelerine cok izin vermem ki tekrar yerine getirmek icin ugrasmayayim. Kiskancliktan soylemis de olabilir, samimi de olabilir ama bana ne. Onun enerjimi dusurmesine niye izin vereyim. Kadin erkek fark etmez, bana kendimi iyi hissettiren insanlarla takilmayi seviyorum. Boyle isin daha kolay olur
sen kendi tipine bak deseydin o çokmu tipliymiş ya bırak allahın seversen ne evlenen ne mutlu kızlar var üstelik ahim sahim değiller kocalarida tipli oluyor üstelik kişinin kendisinde bitiyor elin yüzün düzgünse kimi bakıma soksan güzelleşir senin beğenmediğini biri aşık olur bilemezsinki goreceli bişey cnm.
Benzer seyi ben de yaşadım...ben de cirkinim...bunu kabul ettim...evliyim...evlenirken erkek yarafinin bana yaptigi kabul edolemez seylere srs cikarmadim...dusundum ki ben cirkinim ve bunu hakediyorum ya da tym bunlar basima cirkin olmamdan geldi...ara ara lise doneminde o cocugun söyledikleri aklima düşer...bilemiyorum hic psikolaga girmedim..belki bemimki de bir travmaydi...simdiye gelince...sorunsiz evliligim ve 2 evladim var...hala da kendimi cirkin buluyorum...
bende ayrılınca öyle hissediyodum guvenimde gitti ama bu halden cikman lazım.Keske diyebilseydim. Ozamanlar almancam yoktu ve cevap veremiyordum. Bunu bana karsi kullandi pislik. Artik bakim, guzellik hic birsey ilgimi cekmiyor cunku kendimi degerli hissetmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?