Kendimi kötü bir anne gibi hissediyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi nina
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

nina

Guru
Kayıtlı Üye
10 Ağustos 2011
428
296
303
İzmir
Kızlar merhaba başlıkta da yazdım aslında… Doğum yaptım daha birkaç aylık bebeğim var ama kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Sanki annelik bana ağır geldi gibi. Herkes o özel bağı anlatıyor ya, ben sanki kuramıyormuşum gibi geliyor. Bebeğimi çok seviyorum ama bir yandan da sürekli yetemediğimi düşünüyorum.

Eşim de yanında olmaya çalışıyor ama bazen o da yetmiyor ya da bana öyle geliyor. Normal mi bilmiyorum, belki de ben büyütüyorum bazı şeyleri. Uykusuzluk zaten cabası… günler birbirine giriyor, saatlerin nasıl geçtiğini fark etmiyorum.

Bebeğim kucağımdayken bile ağlamak istiyorum bazen. “Niye böyleyim, niye mutlu olamıyorum” diye düşünüp duruyorum. Çevremde herkes anneliğin çok güzel bir şey olduğunu anlatıyor ama ben niye öyle hissedemiyorum diye kendime kızıyorum.

Bilmiyorum kızlar… belki de sadece çok yorgunum. Ama içimden sürekli “kötü anneyim” demek geliyor. Sizde de böyle oldu mu? Yoksa ben mi kötü bir anneyim?

Canım yalnız değilsin ben de doğumdan sonra aynı hisleri yaşadım kötü anneyim diye ağladığım çok oldu ama aslında bu hisler çok normalmiş. Vücut değişiyor, hormonlar dengesizleşiyor, uykusuzluk var üzerine zamanla geçiyor inan. Kendine biraz daha şefkatli ol kendine de bebeğine de sen en çok lazımsın

günler birbirine giriyor, saatlerin nasıl geçtiğini fark etmiyorum
28 günlük taze anne olarak bu dediğinizi dibine kadar yaşıyorum. Herkesin en geç bir haftada atlattığı sezaryen ağrılarını hala tam geçiremeyip bebeğime anne olmaya çalışıyorum annelik nasıl bilmeden :) çok yeni her şey, lohusalık da öyle 40 gün süren bir şey değil en az 1 sene. O yüzden duygularınız çok normal. Atlatacağız elbet :)

Ben de ilk doğumumda inan bana birebir aynı duyguları yaşadım. Herkes anneliği tozpembe anlatıyor ama işin gerçeği hiç öyle değil. O bağı kuramıyorum diye üzülme o bağ bazen zamanla güçleniyor. Sadece sen değil birçok anne bu süreçten geçiyor. Biraz sabret, her şey yerine oturacak

Bence kötü bir anne değilsin aksine çok iyi bir annesin çünkü kendini sorguluyorsun ve çocuğuna yetmek istiyorsun. Bu hisleri yaşaman senin önemseyen bir anne olduğunu gösteriyor. Yalnız değilsin, çok kişi yaşıyor aynı şeyi. İçinden geldiği gibi ağla yaz paylaş ama sakın kendine yüklenme

O kadar çok kadın senin durumundan geçiyor ki sadece çoğumuz senin kadar cesur olup bunu dile getiremiyoruz o yüzden de herkes diğer anneler çok mutlu falan sanıyor daha yeni bir video izledim bu konuda Doğa Rutkay oynamış hatta mutlaka izlemelisin

Peki bebeğinizi emziriyor musunuz? Emzirmeyince de ilk zamanlar öyle hissedilebiliyor.

Bunlar çok normal duygular.Ben de kucağıma aldığımda hep düşündüm başkaları kucağına aldigi an " 'o duygu bambaşka birşey' diyor ben neden böyle hissetmiyorum" diye.Disariyi unutmuştum,bırak kendine bakmayi yemek yapamıyordum.Büyük sorumluluk aldığımı düşünüyor üzülüyordum.Ama asla tırnağına zarar gelsin istemedim,gece sürekli kontrol ettim nasıl iyi mi diye.Sonra alışmaya ve daha çok bağrıma basmaya başladım.İslerim de biraz daha kolaylaştı, yemeğimi de yaptim bakimimi da.Çocuk zaten evin neşesi,onunla mutlu olduk.Yani diyeceğim şuan ki hissettikleriniz geçici emin olun.

Bazen de zamanla o bağ kuruluyor. Ben de çok ağladım çok zorlandım. Ne zaman bebeğim beni tanıdı güldü o zaman daha anne gibi hissettim.
Annelik zamanla daha da derinleşen bağlar da demek. Zor zamanlardasınız her şey biraz daha kolaylaşınca hisleriniz de değişecek

yorgunsun sadece evet annelik çok güzel ama şuan lohusalık dönemindesin o dönemde ben iyi olan bir anne hiç görmedim. Şuan 7 aylık bebeğim var bazı geceler hiç uyumuyor çok ağlıyor bende insanım 1 gün değil 2 gün değil 1 hafta boyu sürdüğü oluyor hiç destek almıyorum öyle zorlanıyorum ki uykusuzluktan sinirli oluyorum istemsizce sesim yükseliyor sonra çok çok üzülüyorum kendimden nefret ediyorum. O daha küçücük bir bebek elbet ağlayacak huzursuz olacak bakamayacaksan niye doğurdun bu çocuğu ne kadar kötü bir anneyim diyorum kendime. Sonra sıkıca sarılıyorum yavruma bu günlerinde geçeceğini biliyorum öpüp kokluyorum bol bol dua ediyorum.
Zaman tanı kendine herşey düzelecek bebeğinle güzel bir bağ kuracaksınız

Peki bebeğinizi emziriyor musunuz? Emzirmeyince de ilk zamanlar öyle hissedilebiliyor.
emen bebek demek daha yorgun anne demek biraz da. Emziren anneler daha yorgun olduğundan bazen tam tersi de olabiliyor. Ben öyleydim hep emzirdim hiç mama vermedim ama ağır bir lohusalıl yaşadım

Çok teşekür ederim burada yazılan güzel destekleri görmek bir nebzede olsa ruhuma iyi geldi. Yalnız değilmişim dedim tek değilmişim.

Bakıyorum instagram fb falan herkes süper anne herkes mükemmel kadın bir tek ben yaşıyorum sanki bu zorlukları herkesin bebeği bütün gece uyuyor sabah spor yapıyorlar kilolarını vermişler vs vs... Sayenizde öyle olmadığını görüyorum şuan teşekkürler

Sadece düşünemk istemek yetmiyor ama işte bazen bebeğim ağlarken benimde ağlamaktan başka bir şey gelmiyor elimden. Bebeği ile karşılıklı ağlayan anne mi olur diye kendime yükleniyorum sonra işte..

Videoyu mutlaka izlicem hemen belki de beni anlatıyordur

Sosyal medyaya bakarsan herkes robot gibi mükemmel kimse en ufak sıkıntı yaşamıyor insanı daha çok gerip daha çok depresyona itiyor resmen. Ama sosyal medyanın gerçekleri yansıtmaığını çoğu durumda unutmamak lazım canım.

Oğlum 12 yaşında kızım 23 günlük. Bana göre hala iyi bir anne olamadım.

Orası öyle aslında biliyoruz da gerçek olmadığını ama işte sanki bir tek ben onlar gibi değilim öyle hissediyorum..

aynı şeyleri yaşadım. hissettikleriniz çok normal. hatta benim hamilelik bile çok heyecanlı geçmedi. eşim her akşam gelip karnımı sevip konuşuyordu. benim içimden gelmiyordu nedense. planlıydı halbuki.

doğdu ve ben yine aynı şekilde hissediyordum. o bahsedilen çok kutsal duygular gelmedi bana. ne bok yedim ben diye düşünüyordum. günler emzirmekle, süt sağmakla, ağlamasın diye uğraşmakla geçiyordu. annelik böyle bir şey ve ben yapamıyorum galiba diyordum. ama geçiyor bu his. o bağ kuruluyor. anneliğin bambaşka bir şey olduğunu anlıyorsunuz. sizin parçanız oluyor. bebeğinizi düşününce bile içinizden bir şeyler akıp gidiyor. bebeğime bakarken sevgiden gözlerim doluyordu.

sonuç olarak yalnız değilsiniz. geçecek negatif duygular. kötü bir anne değilsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…