Kusura bakmayın ben tam anlamadım olayı annenizin kızınızla ve sizinle daha çok ilgilenmesini mi istiyorsunuz?Konumu önemsiz buldunuz sanırım
O kadar şey yazdım bunu mu çıkardınız?Annenizin annesi hasta olduğu için endişileniyor ve konuşacak kimsesi yoksa size iç döküyor ne var bunda ?
Bu bir dert değil siz çocuğunuzu anneniz ilgi göstersin diye doğurmadınız ,evladınızla ve evinizle ilgilenin bunu dert etmeyin.
Peki annenizin hareketleri değişiyor muBenim annemde anneanneme bakiyor cunku rahatsiz ve surekli olarak yaninda birinin durmasi gerekiyor. Diger kardesleri de umursamadigi icin bunu ustlenecek tek kisi annem oldu. Farkli sehirlerde yasiyoruz ve annem ona ihtiyacim olan hicbir zaman ananemi birakip yanima gelemiyor.. annenizde belki annesiyle gecirecegi vakitlerin kisa oldugunu dusunup tum enerjisini ona kanalize ediyordur. Ona haksizlik etmeyin. Siz de manevi boslugunuzu cocugunuzla doldirmaya calisin. Zamani gelince her sey normale donecektir..
Yok hayır ilgilenmesi değil de sürekli anneanneme bağlı yaşamak istemiyorum ben bunu annemede söyledim.bana sürekli anneannemin iyi yönlerini anlatıyor ama ben anneannemi sevmiyorum küçükken annem boşandığı Zaman kardeşimle beni istemeyip anneme ikinciye evlen diyen bir kadını Nasıl sevebilirim,benim kızım doğduğunda görmeye bile gelmediKusura bakmayın ben tam anlamadım olayı annenizin kızınızla ve sizinle daha çok ilgilenmesini mi istiyorsunuz?
Aslında önceden değildiAnneme bu kadar bağımlı yaşamak istemiyorum diyorsunuz. Demek ki annenizde kendi annesine çok bağlı
Oraya gidince hep anne annemin yanında duruyor aslında misafir olan biziz,kızıma karşı daha sabırsız önceden kızımın gözünün içine bakardı,biryere gideceğimiz zamanlık ben gelmiyin anne annen var diyor,eşime bile bir tuhaf konuşuyor en sonunda geçen gün eşimin yanında kızdım sonra biraz düzeldiNe yönde değişiyor ki hareketleri annenizin?
Aslında önceden değildi
Anneannemin evinde fazla durmazdı,muhabbet etmezdi,ondan bir iğne almazdı bana hep anneannemi kötülerdi ben bu şekilde büyüdüm.
Şimdi evine alınca değişti bunu fark ediyorum
Oraya gidince hep anne annemin yanında duruyor aslında misafir olan biziz,kızıma karşı daha sabırsız önceden kızımın gözünün içine bakardı,biryere gideceğimiz zamanlık ben gelmiyin anne annen var diyor,eşime bile bir tuhaf konuşuyor en sonunda geçen gün eşimin yanında kızdım sonra biraz düzeldi
Aslında anneannemin bir zorluğu yokmuş ama nede olsa ihtiyaçları karşılanıyor.annem dengeyi kuramıyor.Herşeyden nem kapar olduysa artık muhtemelen gerçekten ağır geliyordur artık herşey, ki yaşlı insana bakmakta gerçekten zordur.
Anneannenizin huyunu bilmem ama bazı yaşlılar huysuz ve memnuniyetsiz olurlar, yani onları memnun etmek mümkün değildir.
Bunun yüküde binmiş olabilir annenize.
Anneye bağlı olmak sorun değildir, ama bu gerçekten bağlılık mı yoksa bağımlılık mı bu ayrıntı çok önemli.
Zamanla düzelir herşey inşallah.
Evet bunu çıkardım görüş bekliyorsanız burda her binbir görüş var benim ki bunlardan biri iyi günler.O kadar şey yazdım bunu mu çıkardınız?
Annemin anlatmasına birşey demiyorum ama sürekli anneannemide konuşmak istemiyorum.ben annemin hareketleri değişiyor buna üzülüyorum ve anneme bu kadar bağımlı yaşamak istemiyorum
Teşekkür ederimKonunun sonunda da belirttiğiniz gibi annenize bağımlısınız artı anneannenize takıksınız resmen. Evlisiniz, çocuğunuz var; odak noktanız eviniz, çocuğunuz, eşiniz olacağına siz annenizin annesine takılmış durumdasınız. Daha önce de aynı konuyu açmıştınız. Annenize ve size yaptıklarından dolayı anneannenizi sevmiyorsunuz ve şimdi onca yaptığı şeye rağmen iyi muamele görmesi sizi bence rahatsız ediyor.
Anneanneniz zamanında ne kadar kötü de olsa annenizin o kanı canı, yine de kin güdemez. Anneanneniz hasta, belki de ölecek; anneniz de bunları hesap ederek tüm vaktini ona ayırmak isteyebilir, bu çok normal. Siz bence psikolojik bir destek alın, gerçekten amacım sizi incitmek değil ama bu duruma bu kadar takılmanız normal değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?