Kendimi Mutlu hissetmiyorum

oD2808

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2008
3.198
508
323
40
mrhb,ben 30 yaşındayım evliyim ve çocuğum var fakat kendimi hiç sevmiyorum.
Öncelikle çocukluğumdan beri annemden fazla ilgi görmedim çok fedakar bir kadın fakat ilgi göstermedi bana kızım diye her zaman konuşmaz,kendi fikrimi söylediğim Zaman bazen surat yapar kısaca soğuk bir kadın ama çok fedakar o konuda Hakkı'nı yiyemem.
3 aydır anneanneme bakıyor fakat o eve geldiğinden beri hareketleri değişti çocuğuma bile eskisi gibi değil sürekli anneannemin muhabbettiniz ediyor ve onun yanında ,anne kızım senin ilgine alışkın anneannem zaten bu evde biz gelince kızımın yanında duraan iyi olur dedim tamam dedi,geçen gün bize geldi sürekli anneannemi anlatıyor anne sürekli konuşmak istemiyorum dedim konuyu kapattı.
Tamam annesidir ama ben anneanneme çok düşkün değilim çok şey yaşadık sadece yaşlı olduğu için saygım var annemde çok düşkün değildi mi ne oldu anlamıyorum tamam baksın sevsin ama hareketleri değişiyor bunu eşimde fark ediyor,zaten annem bana çok düşkün değil telefonda bazen soğuk konuşuyor aklım kalıyor anneme bu kadar bağlı yaşamak istemiyorummm ne yapıcam?

Konumu önemsiz buldunuz sanırım

İNSANLARA NE KADAR AZ İHTİYAC DUYARSAN O KADAR MUTLU OLURSUN. YANI ANNE MANNE HIKAYE HAYATININ BASKA EKSIKLERINI TAMAMLA KI MUTLU OLABIL.

Annenizin annesi hasta olduğu için endişileniyor ve konuşacak kimsesi yoksa size iç döküyor ne var bunda ?
Bu bir dert değil siz çocuğunuzu anneniz ilgi göstersin diye doğurmadınız ,evladınızla ve evinizle ilgilenin bunu dert etmeyin.

Benim annemde anneanneme bakiyor cunku rahatsiz ve surekli olarak yaninda birinin durmasi gerekiyor. Diger kardesleri de umursamadigi icin bunu ustlenecek tek kisi annem oldu. Farkli sehirlerde yasiyoruz ve annem ona ihtiyacim olan hicbir zaman ananemi birakip yanima gelemiyor.. annenizde belki annesiyle gecirecegi vakitlerin kisa oldugunu dusunup tum enerjisini ona kanalize ediyordur. Ona haksizlik etmeyin. Siz de manevi boslugunuzu cocugunuzla doldirmaya calisin. Zamani gelince her sey normale donecektir..

O kadar şey yazdım bunu mu çıkardınız?
Annemin anlatmasına birşey demiyorum ama sürekli anneannemide konuşmak istemiyorum.ben annemin hareketleri değişiyor buna üzülüyorum ve anneme bu kadar bağımlı yaşamak istemiyorum

Peki annenizin hareketleri değişiyor mu

Anneme bu kadar bağımlı yaşamak istemiyorum diyorsunuz. Demek ki annenizde kendi annesine çok bağlı

Kusura bakmayın ben tam anlamadım olayı annenizin kızınızla ve sizinle daha çok ilgilenmesini mi istiyorsunuz?
Yok hayır ilgilenmesi değil de sürekli anneanneme bağlı yaşamak istemiyorum ben bunu annemede söyledim.bana sürekli anneannemin iyi yönlerini anlatıyor ama ben anneannemi sevmiyorum küçükken annem boşandığı Zaman kardeşimle beni istemeyip anneme ikinciye evlen diyen bir kadını Nasıl sevebilirim,benim kızım doğduğunda görmeye bile gelmedi
Şimdi annem hiç birşey yaşanmamış gibi bana onun iyi yönlerini anlatıyor anneme çok şaşırıyorum anneannemi hiç sevmiyordu ama evine alınca bizi bile ikinci plana attı

Anneme bu kadar bağımlı yaşamak istemiyorum diyorsunuz. Demek ki annenizde kendi annesine çok bağlı
Aslında önceden değildi
Anneannemin evinde fazla durmazdı,muhabbet etmezdi,ondan bir iğne almazdı bana hep anneannemi kötülerdi ben bu şekilde büyüdüm.
Şimdi evine alınca değişti bunu fark ediyorum

Ne yönde değişiyor ki hareketleri annenizin?
Oraya gidince hep anne annemin yanında duruyor aslında misafir olan biziz,kızıma karşı daha sabırsız önceden kızımın gözünün içine bakardı,biryere gideceğimiz zamanlık ben gelmiyin anne annen var diyor,eşime bile bir tuhaf konuşuyor en sonunda geçen gün eşimin yanında kızdım sonra biraz düzeldi

Aslında önceden değildi
Anneannemin evinde fazla durmazdı,muhabbet etmezdi,ondan bir iğne almazdı bana hep anneannemi kötülerdi ben bu şekilde büyüdüm.
Şimdi evine alınca değişti bunu fark ediyorum

Gözönünde bide hasta olunca farklı hissetmiş olabilir

Herşeyden nem kapar olduysa artık muhtemelen gerçekten ağır geliyordur artık herşey, ki yaşlı insana bakmakta gerçekten zordur.
Anneannenizin huyunu bilmem ama bazı yaşlılar huysuz ve memnuniyetsiz olurlar, yani onları memnun etmek mümkün değildir.
Bunun yüküde binmiş olabilir annenize.

Anneye bağlı olmak sorun değildir, ama bu gerçekten bağlılık mı yoksa bağımlılık mı bu ayrıntı çok önemli.
Zamanla düzelir herşey inşallah.

Aslında anneannemin bir zorluğu yokmuş ama nede olsa ihtiyaçları karşılanıyor.annem dengeyi kuramıyor.
Aslında sanırım bağımlıyım çünkü annemle küs bile duramıyorum ona hayır diyemiyorum

Evet bunu çıkardım görüş bekliyorsanız burda her binbir görüş var benim ki bunlardan biri iyi günler.

Konunun sonunda da belirttiğiniz gibi annenize bağımlısınız artı anneannenize takıksınız resmen. Evlisiniz, çocuğunuz var; odak noktanız eviniz, çocuğunuz, eşiniz olacağına siz annenizin annesine takılmış durumdasınız. Daha önce de aynı konuyu açmıştınız. Annenize ve size yaptıklarından dolayı anneannenizi sevmiyorsunuz ve şimdi onca yaptığı şeye rağmen iyi muamele görmesi sizi bence rahatsız ediyor.

Anneanneniz zamanında ne kadar kötü de olsa annenizin o kanı canı, yine de kin güdemez. Anneanneniz hasta, belki de ölecek; anneniz de bunları hesap ederek tüm vaktini ona ayırmak isteyebilir, bu çok normal. Siz bence psikolojik bir destek alın, gerçekten amacım sizi incitmek değil ama bu duruma bu kadar takılmanız normal değil.

Anneniz anneannenizden bahsediyor cunku onunla geciyor gunun buyuk bolumu.niye rahatsiz oldunuz bundan.ayrica hastaya yasliya bakmak kolay degil psikolojisini etkiliyor size enerjisi kalmiyor olabilir.
Annenize destek olun onu yemege goturun yazik kadina.

Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…