Kendimi öldürmüşüm

rozikka

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2018
1.556
4.151
83
Evet bazen sanki dünyadaki tüm acıları yükleniyor gibi acı çekiyorum ama son zamanlarda sanki içten içe öldüm artık hiç duygum kalmadı. Konu açmakta da kararsız kaldım belki burda gelebilecek olumsuz yorumları zaten çoktan kendime söyledim.

En başta savaşla, sağlık sorunlarıyla, fakirlikle yani binbir dertle uğraşan insanları düşündükçe daha da kızıyorum kendime, üzüldüğüme üzülüyorum. belki de gerçekten nankörüm, bilmiyorum. Özetle varlık içinde yokluk, imkanlar içinde imkansızlık yaşıyorum

Severek ve şu anda yaşadığım her şeyi göze alarak evlendim ama teori ve pratik çok farklıymış. Eşimin bana daha fazla destek olacağını tahmin ediyordum ama yanılmışım.

Onun ülkesinde ailesiyle beraberiz. Senelerce ailemden uzakta okudum, çalıştım, tek başıma yurtdışında da yaşadım ve geldiğim noktada eşime bağımlıyım dengemi bozan da bu durum aslında. Yerel dili bilmiyorum, ingilizce epey yaygın ama kendi aralarında konuşulunları anlayamayınca sıkıntı yaşıyorum. Eşim gün içinde birçok şeyle uğraşıyor, ailesinin her türlü talebine koşturuyor ve bakıyorum ben bir ihtiyacımı dile getirsem sinirleniyor sevgi ilgi beklesem beklediğimle kalıyorum (evlenmeden önce böyle değildi). Bazen o kadar saçma şeyler tartışmaya dönüyor ki artık ağzımı açmak bile istemiyorum, sanki günlük sabır kotası var ve bana gelene kadar bitmiş oluyor.

Küçük büyük hiçbir şeyi dert etmemeyi de denedim, mutluluk rolü yapmayı da, herşeyden memnun görünmeyi de... Ama kızdım kendime, kırıldım çok da üzüldüm. Bu sindirilmek çünkü ve kişiliğimden başka neyim var ki bu hayatta. Ve dert ettiğim şeylerin bir kısmının da çözümü basit ama anlayamadığım bazı kültürel çekinceler yüzünden dile getirilemiyor. Mesela temizlik konusunda benim anlayışıma göre çok rahatlar. Evin ortak kullanım yerlerinde aldırmıyorum ama bizim odamızda da bu rahatlık olunca ister istemez kafama takıyorum.

Şükrettiğim çok şey var eminim benim hissettiğim yalnızlığın üzerine sevmediğiyle evlendirilmiş, şiddet gören, hor görülen gurbete gelin giden sayısız kadın vardır. Sık sık adsız bu kadınları da düşünüp bir de onlara üzülüyorum. Kınalarda söylenen yüksek yüksek tepelere türküsü çalıyor beynimde, hissettiğim şeyleri yaşamış bu kadına da üzülüyorum.

Bir süredir dili öğrenme motivasyonumu kaybettim. Başta da söylediğim gibi duygu hissetmiyorum, bazen kendimi zorlayıp küçük mutluluklar bulmaya çalışıyorum bir günü daha geçirebilmek için.

Bazen ihtiyacım olan tek şey uzun uzun anlatmaya gerek duymadan beni anlayabilen birinin varlığını hissetmek aslında. Tahmin edeceğiniz üzere kimseye anlatamıyorum. Amacın ne dersiniz belki, sadece paylaşmam gerekiyordu. Belki ilerde çözümlemiş olurum ve huzurlu olduğum bir zamanda okurum bunları.

Sevgiler.

Nerde yasiyorsunuz? Kac yasindasiniz, mesleginiz nedir, esinizle nerde nasil tanistiniz?

Yani soyle diyeyim size, evli olmasaydiniz bu ulkede yasamak ister miydiniz? Cevabiniz evetse bosanip orda durun. Cevabiniz hayirsa bosanip yasamak istediginiz bir yere gidin. Ama her durumda da bosanin derim bu evlilik sizi asagi cekiyor. Bana soyle geldi ki, orda mutlu degilsiniz kesinlikle ama bunun ne kadari evliliginizin etkisi bilmiyorum, yukardaki sorularin cevaplarina gore yorum yapicam.

Konuyu çok dağıtmışsınız yani siz empati yapacak Durumda değilsiniz yok dayak yiyenler var benimki de dert mi falan, bakın dayak müptelası olup kocasından boşanmayanlar var boşverin milleti.
Nerede yaşıyorsunuz hindistan Endonezya Malezya ??? Siz kendinizden bahsedin nasıl bu duruma geldiniz

Eşinin Naz’ı sana geçtiği için ailesinin taleplerini yerine getirmekle yükümlü hissediyordur ama yorgunluğunu sende atıyordur.
eşin hangi milletten?
Onlardada demekki bizdeki gibi bi kendini aileye kanıtlama bi ego şişirme olayı var.
Aile ile birlikte yaşayıncada bu duygular kabarıyordur.
Çok çirkin ama benim kp oğullarına puan veriyordu , karısını terslediğinde filan 10 puan alıyordu eşim ve kardeşi:) şükür biz oraları aştık , ha ömrümden ömür gitti o ayrı, sabır et , seviyorsan biraz daha kal ama çocuk konusunda eğer yoksa acele etme derim

Ülkeyi pas geçiyorum. Yaşım 29. Uluslararası bir kuruluşta çalışıyordum bu ülkedeki ofisinde kadro olmadığı için ayrıldım. Eşimle dil eğitimi için yurtdışına gittiğimde tanışmıştım.

Konuyu çok dağıtmışsınız yani siz empati yapacak Durumda değilsiniz yok dayak yiyenler var benimki de dert mi falan, bakın dayak müptelası olup kocasından boşanmayanlar var boşverin milleti.
Nerede yaşıyorsunuz hindistan Endonezya Malezya ??? Siz kendinizden bahsedin nasıl bu duruma geldiniz

Aslında gün içinde kafamda az çok dönüp dolaşan şeyler bunlar. Yazıya dökmek istedim. Kötü bir duruma geldim mi yoksa ben mi abartıyorum bunun çelişkisini yaşıyorum.

Ülkeyi pas geçiyorum. Yaşım 29. Uluslararası bir kuruluşta çalışıyordum bu ülkedeki ofisinde kadro olmadığı için ayrıldım. Eşimle dil eğitimi için yurtdışına gittiğimde tanışmıştım.

Avrupa mi, yoksa Uzakdogu veya Arap yarimadasi stili bir yer mi? Yazdiklariniz, ilgi gostermeyen, duygusal ihtiyaclarinizi takmayan koca nedense Avrupali gibi geldi bana ama hep beraber yasiyoruz diyince Allh Allah neresi dedim:110:

Bence adapte olamamışsınız. Pes etmeyin. Hem eşinizden beklentilerinizin karşılanmaması hem de dillerini iyi bilmemeniz, kültür farkı vs sizi yormuş. Öğrenmek için biraz daha çabalayın. Birbirinizi daha iyi anlayınca belki sorunlarınız çözülür

Aslında gün içinde kafamda az çok dönüp dolaşan şeyler bunlar. Yazıya dökmek istedim. Kötü bir duruma geldim mi yoksa ben mi abartıyorum bunun çelişkisini yaşıyorum.
Siz fragman kurbanı olmuşsunuz, ne yaşadığınız yer ne de orada yaşadığınız adam size hitap etmiyor, boş kaldığınız içinde bu çatışmalar kafanızda sürekli dönüp duruyor, uğraş edinmeniz bağımlılığınızı azaltmanız lazım, yerel dili öğrenmek için kursa gidin, yerel el sanatları veya yemek kursları falan sosyalleşin, odadaki hijyene dahi takar olmuşsunuz

Siz fragman kurbanı olmuşsunuz, ne yaşadığınız yet ne de orada yaşadığınız adam size hitap etmiyor, boş kaldığınız içinde bu çatışmalar kafanızda sürekli dönüp duruyor

Buna katiliyorum, ama yorumun geri kalanina pek katilmiyorum. Soyle ki, bence konu sahibesinin evliligi orda kalmasi icin yeterli bir sebep degil cunku iyi bir evlilik degil ve konu sahibesini mutlu etmiyor belli ki. Konu sahibesi gercekten orda yasamak istiyorsa yasasin. Ama bu kulturle, insanlarla, ulkeyle kimyam uymuyor derse mutsuz oldugu yerde durmasinin da hicbir anlami yok bence.

Bir de yanlis mi anladim, hepiniz cumbur cemaat ayni evde mi yasiyorsunuz? Neresi burasi Hindistan benzeri bir yer mi?

Ziyaretime gelecekseniz söyleyeyim yoksa bir anlamı yok. Ülkeyi söylemek istemiyorum ama evli olmasaydım da yaşamayı düşündüğüm bir yerdi.

Buna katiliyorum, ama yorumun geri kalanina pek katilmiyorum. Soyle ki, bence konu sahibesinin evliligi orda kalmasi icin yeterli bir sebep degil cunku iyi bir evlilik degil ve konu sahibesini mutlu etmiyor belli ki. Konu sahibesi gercekten orda yasamak istiyorsa yasasin. Ama bu kulturle, insanlarla, ulkeyle kimyam uymuyor derse mutsuz oldugu yerde durmasinin da hicbir anlami yok bence.
İşte bunu anlaması için kafayı dağıtması lazım, eve tıkılıp kalmış dil öğrenmek de istemiyor gibi geldi bana. Yani yerel dil oldukça önemli hayata karışmak için, bakkaldan su alırken bile iki kelime etmek lazım. Ama mutsuzluğun kaynağını anlayamadığım için öneride bulundum açıkçası

Ziyaretime gelecekseniz söyleyeyim yoksa bir anlamı yok. Ülkeyi söylemek istemiyorum ama evli olmasaydım da yaşamayı düşündüğüm bir yerdi.
Şöyle anlamı var konu sahibi evet baskın bir kültürel durum var o ülkede bu adam Avrupa görmüş olsa da değişmez diye gaz vereceğiz :KK45:
Hindistan’dan bir doktor vardı, başını yakan, onu anımsadım bu konuda.

Yok meraktan sordum :KK51: , cunku bu buyuk aile seklinde yasanan az sayida ulke kaldi artik. Bir de hijyen vb yazmissiniz Allah Allah Hindistan benzeri bir yer mi dedim. Bir de iyi bir yer mi, tek basiniza kadin olarak yasanacak bir yer mi diye sordum. Avrupa'da tek kadin yasanir. Ama Arap yarimadasinda yasanmaz mesela. 3.nokta da dil kolay bir dil mi, Latin alfabesi mi o da var. En onemli nokta ise kocaniz nereli onu merak ettim iste :KK8:

Eger celiski yasiyorsan ortada bir sorun var demektir. Mutlu olsan bunlari dusunmezdin bile.
Bir arada yasamak zorunda misiniz? Once onu soruyum. Ayri ev olmuyor mu orada?
Anladigim kadariyla suan calismiyorsunuz. Yasaginiz seyler alginizi da uyusturmus. Ben mi abartiyorum diye dusunuyorsunuz cunku. Ancak evlilik paylasimdir. Koloni halindeki yasamda ihtiyac karsilamada ( ilgi, sevgi gibi) siz en son sirada iseniz, hatta hic sirada bile degilseniz bu evlilik degil koleliktir. Ortada bir sorun oldugu kesin. Ancak cozum icin konusmaniz gereken esinizin buna yanastigi da yok. Tek tarafli da olmaz. Bir gun bir aydinlanma ile fotografa daha net baktiginizda uzerinizdeki bu uyusukluk da gececektir ve gereken aktivasyonu yapacaksiniz eminim. Bosanmak en dogrusu gibi duruyor ama bunun kararini siz vermelisiniz. Once bir kendinizi bulmalisiniz ama.

Şöyle anlamı var konu sahibi evet baskın bir kültürel durum var o ülkede bu adam Avrupa görmüş olsa da değişmez diye gaz vereceğiz :KK45:
Hindistan’dan bir doktor vardı, başını yakan, onu anımsadım bu konuda.

Hatirladim ben de, o hatuna cidden kizmistim burda meslegini icra etmek varken orda hijyen 0 bir yerde kendini ezdirerek rezil sartlarda yasiyordu. Soyle yakisikli bir sey olsa anlarim ama Hint bir marsık icin insan kendine neden bunu reva gorur yazmistim o konuya sonra da irkci soylemlerimden dolayi 3 hafta banlanmistim :olamaz:Hakliyim ama o kolerali Hindistan icin insan doktorluk gibi bir meslekten vazgecer mi yahu, insanlar cildirmis:KK51:

Back
X