Kendimi öldürmüşüm

Ülke niye bu kadar sır ben onu anlamadım.. derdinizi söyliyceksiniz ki insanlar fikir verebilsin. Şimdi bu durumda ne desek boş sanki. Kültürü bilmeden eşin karakterini oturtamıyorum kafamda. Kültüre göre cümbür cemaat yaşanılması normal mi yoksa eşinizin ailesi mi garip? Kadın olarak tek yaşayabileceğiniz rahatça boşanabileceğiniz bi yerde misiniz? Bilemedim çok karışık

Hatirladim ben de, o hatuna cidden kizmistim burda meslegini icra etmek varken orda hijyen 0 bir yerde kendini ezdirerek rezil sartlarda yasiyordu. Soyle yakisikli bir sey olsa anlarim ama Hint bir marsık icin insan kendine neden bunu reva gorur yazmistim o konuya sonra da irkci soylemlerimden dolayi 3 hafta banlanmistim :olamaz:Hakliyim ama o kolerali Hindistan icin insan doktorluk gibi bir meslekten vazgecer mi yahu, insanlar cildirmis:KK51:
Çok hoşsun MissCherryBlossom MissCherryBlossom vede son derece haklısın :super: :KK70:

Ülke niye bu kadar sır ben onu anlamadım.. derdinizi söyliyceksiniz ki insanlar fikir verebilsin. Şimdi bu durumda ne desek boş sanki. Kültürü bilmeden eşin karakterini oturtamıyorum kafamda. Kültüre göre cümbür cemaat yaşanılması normal mi yoksa eşinizin ailesi mi garip? Kadın olarak tek yaşayabileceğiniz rahatça boşanabileceğiniz bi yerde misiniz? Bilemedim çok karışık

Aynen. Yani konu sahibesi biz Isvicre'deyiz, cumbur cemaat yasiyoruz yazsa bunlar seri katil ailesi durma kac derdim cidden garip bir durum cunku. Ama Katar'dayiz derse garip bir durum degil.

Baslığınıza bakarak kac kurtul denir ama konunuzu okuduğumda biraz daha deneme ve çaba diye düsündüm ben.

Bazen iliskilerde ihmal ediyoruz/ediliyoruz, önceliklerimizi fark edemiyoruz, hayat telaşı veya bazı uyarıcılar yüzünden bir tarafımızı boş bırakiyoruz ve bunu farkedemiyoruz. Sonra bir gün bir şey yasıyoruz ve bu gercekler tokat gibi carpıyor yüzümüze. Eyvah diyoruz, hatalıyım, kaybediyorum.

Eger ilişkinize ve karşınızdaki kisiye değer veriyorsanız onun bu ihmalini farkettirmeniz lazım. Huyunu, suyunu, tarzıni siz bilirsiniz. Kolay olan gitmek ama ugruna savaşılacak ilişkiler de var. En azından denemis olursunuz.

Kendinize sizi mutlu hissettirecek ve tatmin edecek bir ugras bulun sonra başlayın memnun olmadıklarınızı düzeltmeye, Sırasıyla her çözdüğünüz soruna bir centik atın. Yazım seklinizden anladiğim güçlü bir karakteriniz var. En iyi analizleri kendiniz yapabilirsiniz. Ama küsüp oturursaniz kimse değil siz kendinizi dibe çekersiniz.

Duygusuzlaşmaya başladığın noktada (geçen sene bu zamanlar geldiğim noktadır kendisi), kendi isteklerini ön plana çıkarırsın. Mutlu olmadığında hiçbir şeye katlanamaz olursun. İstediğini yaptıran birine dönüşürsün. Karşındaki ne yapmış ne etmiş, umursamaz birisine dönüşürsün ve bu sefer karşındaki senin üzerine titrer.
Valla ben o dönemi atlattığımdan beri, kül kedisiyken prenses oldum. Sizin de düzelir gibi hissediyorum

Hatirladim ben de, o hatuna cidden kizmistim burda meslegini icra etmek varken orda hijyen 0 bir yerde kendini ezdirerek rezil sartlarda yasiyordu. Soyle yakisikli bir sey olsa anlarim ama Hint bir marsık icin insan kendine neden bunu reva gorur yazmistim o konuya sonra da irkci soylemlerimden dolayi 3 hafta banlanmistim :olamaz:Hakliyim ama o kolerali Hindistan icin insan doktorluk gibi bir meslekten vazgecer mi yahu, insanlar cildirmis:KK51:

Ben onu kaçırmışım ya, ne diye aratsam bulabilirim acaba?

Eger celiski yasiyorsan ortada bir sorun var demektir. Mutlu olsan bunlari dusunmezdin bile.
Bir arada yasamak zorunda misiniz? Once onu soruyum. Ayri ev olmuyor mu orada?
Anladigim kadariyla suan calismiyorsunuz. Yasaginiz seyler alginizi da uyusturmus. Ben mi abartiyorum diye dusunuyorsunuz cunku. Ancak evlilik paylasimdir. Koloni halindeki yasamda ihtiyac karsilamada ( ilgi, sevgi gibi) siz en son sirada iseniz, hatta hic sirada bile degilseniz bu evlilik degil koleliktir. Ortada bir sorun oldugu kesin. Ancak cozum icin konusmaniz gereken esinizin buna yanastigi da yok. Tek tarafli da olmaz. Bir gun bir aydinlanma ile fotografa daha net baktiginizda uzerinizdeki bu uyusukluk da gececektir ve gereken aktivasyonu yapacaksiniz eminim. Bosanmak en dogrusu gibi duruyor ama bunun kararini siz vermelisiniz. Once bir kendinizi bulmalisiniz ama.

Bulunduğumuz şehirde benim mesleğimle doğrudan ilgili iş imkanı yok. Daha büyük şehirlerinde iş arıyorum bulursam taşınırız diye anlaştık ve geçici olacak diye bir süre beraber yaşayabiliriz diye düşündük.

Yazılanları uzun uzun düşünücem. En büyük sorun dil konusu. İş başvurularında da tecrübeden önce yerel dil bilgisi isteniyor. Kafamı meşgul edecek daha faydalı alanlar bulursam adaptasyonum da daha hızlı olabilir ama ölü toprağını atamıyorum. Eşim toleranssiz olursa ben de daha fazla içe kapanıyorum. Küçük sıkıntılar kördüğüm haline dönüşüyor.

Bu evlilik sizi tüketmiş.Kültürel çekinceler nedeniyle tepki verememişsiniz pek çok noktada ki bu durum evliliğinizi bitirmiş aslında.Yani duygularınızı yok sayar gibi davranırken duygularınızı kaybetmişsiniz.Duygusuz bir evlilik evlilik değildir o nedenle bence sizin evliliğiniz bitmiş.Kokay kolay yazmam ama boşanın veya umudunuz varsa iliski terapisi alın belki duygularınız canlanır.

Aynen. Yani konu sahibesi biz Isvicre'deyiz, cumbur cemaat yasiyoruz yazsa bunlar seri katil ailesi durma kac derdim cidden garip bir durum cunku. Ama Katar'dayiz derse garip bir durum degil.
İngilizce yaygın, yerel dil var, evli olmasam da yaşardım, orada ofisi olmayan uluslararası kuruluş deyince aklıma güneyasya ülkeleri geldi nedense, hani nispeten gelişmiş ülke ama geleneksel de yaşıyorlarmış gibi. Bi konuda bi bilgi özellikle gizlenince daha da merak ediyorum ama elizabeth nenemin bakışları yüzünden sormaya da çekiniyorum.

Çok kültürle alakalı değil beraber yaşamak, ilk anda geçici olacak diye kolayımıza geldi. Başka bir ülkedeydik apar topar geldik. Boşanma zorluğum Türkiye gibi olur herhalde, tek başıma da yaşayabilirim evet.

Şöyle anlamı var konu sahibi evet baskın bir kültürel durum var o ülkede bu adam Avrupa görmüş olsa da değişmez diye gaz vereceğiz :KK45:
Hindistan’dan bir doktor vardı, başını yakan, onu anımsadım bu konuda.
Evet benimde aklıma o geldi

Bulunduğumuz şehirde benim mesleğimle doğrudan ilgili iş imkanı yok. Daha büyük şehirlerinde iş arıyorum bulursam taşınırız diye anlaştık ve geçici olacak diye bir süre beraber yaşayabiliriz diye düşündük.

Yazılanları uzun uzun düşünücem. En büyük sorun dil konusu. İş başvurularında da tecrübeden önce yerel dil bilgisi isteniyor. Kafamı meşgul edecek daha faydalı alanlar bulursam adaptasyonum da daha hızlı olabilir ama ölü toprağını atamıyorum. Eşim toleranssiz olursa ben de daha fazla içe kapanıyorum. Küçük sıkıntılar kördüğüm haline dönüşüyor.

Şöyle diyeyim size, taşınma sebebiniz neyse o çok önemli. Burda Alman adamlarla evli ve buraya kalkıp Amerika'dan gelmiş 3 kadın tanıyorum. Ben de iş için burdayım. Kültürel farklılıklar bazen çok can sıkıcı olabiliyor ama burda bulunma sebebimiz neyse, ona sebep metanetli davranıyoruz. Sizin bir sebebiniz, bir motivasyon kaynağınız yok çünkü evliliğiniz size yaşama sevinci vermiyor. Eee mutlu değilseniz de sizin durumunuzda o evliliği sürdürmenin bir anlamı yok, sizi aşağı çekiyor çünkü.

Duygusal tatminsizlik mutsuzluğunuzun asıl nedeni, eğer evliliğinizde yeterince mutlu olsaydınız kültüre adaptasyon bu kadar zorlamazdı hatta o ülkeyi şirin egzotik falan bulurdunuz muhtemelen. Ailesiyle yaşamayı kabul etmeniz hata olmuş. Burada eşinize iş düşüyor, ülkenizi bırakıp gelmişsiniz yapayalnızsınız sizin duygusal ihtiyaçlarınıza daha çok kulak vermeli, bu işler kendin geldin bunları öngörseydinle olmuyor. Eşinizi iyi eğitimli dolayısıyla belli iletişim becerilerine sahip olarak varsayıyorum, sesinizi duyurmayı deniyor musunuz?

Nerde yasiyorsunuz? Kac yasindasiniz, mesleginiz nedir, esinizle nerde nasil tanistiniz?

Yani soyle diyeyim size, evli olmasaydiniz bu ulkede yasamak ister miydiniz? Cevabiniz evetse bosanip orda durun. Cevabiniz hayirsa bosanip yasamak istediginiz bir yere gidin. Ama her durumda da bosanin derim bu evlilik sizi asagi cekiyor. Bana soyle geldi ki, orda mutlu degilsiniz kesinlikle ama bunun ne kadari evliliginizin etkisi bilmiyorum, yukardaki sorularin cevaplarina gore yorum yapicam.
Canım genelde yorumlarının birçoğunda boşan diyorsun gibi geldi bana burda da her iki durumda da boşanın derim demişsin :KK70: :KK70:

İngilizce yaygın, yerel dil var, evli olmasam da yaşardım, orada ofisi olmayan uluslararası kuruluş deyince aklıma güneyasya ülkeleri geldi nedense, hani nispeten gelişmiş ülke ama geleneksel de yaşıyorlarmış gibi. Bi konuda bi bilgi özellikle gizlenince daha da merak ediyorum ama elizabeth nenemin bakışları yüzünden sormaya da çekiniyorum.

Ya biliyorum başka bir konuda belki ben de kızardım yazılmamasına, yazmasam daha rahat edecek içim.

Sorulara eksik cvp verirseniz nasıl yardım bekliyorsunuz, ziyaretimemi geliceksin nasıl bir üslup, hiç açmasaydınız konuyu o zmn..

Yardım talebim olmadı hatta okunmasını bile beklemiyordum çok uzun çünkü, sadece içimi dökmek istedim. Diğer ifadede de kötü niyetim yok zaten, misscherry de sizin gibi anladıysa ondan özür dilerim. Bence siz üslup bakımından mesajınızı bir daha okuyun.

Ya biliyorum başka bir konuda belki ben de kızardım yazılmamasına, yazmasam daha rahat edecek içim.
Tamam yazmak istemiyorsanız yazmayın ama ben yazmamanızdan yaşadığınız yerden utandığınız ve çok da yaşanılası bir yer olmadığı kanısına vardım. Belki bir de ailenizin istemediği bir evlilik olmuştur karşınıza alıp gitmişsinizdir oralara. Şimdi yanılgıyı kabul etmek, belki haklı çıktıklarını görmek zor geliyordur dönemiyorsunuzdur o yüzden. O kadar egzotik bi yer ki türkiyeden gelin giden bi tek siz varsınız kimliğiniz mi açığa çıkacak 😁 işin şakası tabi bu ama söylemeyince içiniz neden daha rahat edecek kendi kendinize bunu da sorun çünkü bence bu da önemli bir soru

Yazınızı çok beğendim o kadar güzel yazmışsınız ki herşeyin farkındasınız ve cümlelerinizi çok güzel oluşturmuşsunuz akıcı bir anlatım var tövbe sanki roman okuyorum ya :KK70: yoruma bak:KK70:
İşin aslına gelecek olursak gerçekten herşeyi çok güzel idrak etmişsiniz hakkınızda hayırlısı olsun kendi mantığınızla çok doğru kararlar vereceğinizi düşünüyorum bişey dememe yahut öneri sunmama hiç gerek görmüyorum

Back
X