- 23 Ağustos 2012
- 51.836
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.389
- 898
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aslında böyle bir karşılaştırma yapabilmek için iki ülkede de aynı süre yaşamanız gerekir. Belki mısırda çevreniz daha samimi insanlarla dolu olacaktı ve ülkenin durumu daha tolere edilebilir olacaktı.
Ülke dışında karakter de farklılık oluşturur. Disiplinli, hukukla, kurallarla yetişmiş biri kuralların gri olduğu ülkelerde zorluk yaşar tam tersi örnekler de var, avrupanın kurallarına, düzenine,medeniyetine adapte olamayan göçmenler mesela. Sadece gelişmişlik açısından değerlendiriyorsanız medeniyetin kalbi doyurmadığı dönemler oluyor.
Demek istediğim sizin karakteriniz burdaki diğer üyelerden çok farklı, belki ön yargıyla ya da ön kabulle bu iki ülkeyi örnek verdiniz ama bunlar göreceli. Bazı insanlar yurtdışında yaşayamaz, bazı insanlar çok düzenli ülkede bunalıma girer, bazıları için de sadece medeniyet gereklidir. Her durumda ülkemin bir önemi yok.
Erkeklerin içindeki ilkel benlik, anlaşılmayı arzuladığınız için paylaştığınız dertleri acilen çözüme kavuşturmayı görev edinir genelde. Çözüm getiremeyince de çaresiz hissedip öfkelenir. Biz şefkatle sarmalanmayı beklerken, sırf mutsuz olduğumuz için öfkelenen birini görüp hayal kırıklığına uğrarız ve artık anlatmak için motivasyon da bulamayız. Off zor bu kadın erkek ilişkileri ya..Ben de sevgi anlayış olduktan sonra herseye katlanılır diye düşünüyorum. Tamam buraya geldin kolay değil anlıyorum seni dese belki sorunlar daha kolay gelecek.
Eee zaten kültür denilen şey de toplumsal bir kalıp. Ülkemizde 80milyon insan var, her insanın huyunun suyunun aynı olması tabi ki mümkün değil. Ama paylaştığımız da çok şey var, kültür de o ortak noktalara deniyor. Misal bayramda yaşlı biri size elini uzattığında bu ne diye bakmazsınız, çünkü ne olduğunu bilirsiniz. Ya da komşu beraber oturalım diye kapınızı çalmaya geldiğinde bu ne yapıyor böyle deli mi ne demezsiniz. Bu davranışı Almanya'da yapamazsınız mesela çünkü komşu gezmesi diye bir şey kültürde yok, insanlar böyle bir şeyin ne olduğunu bilmiyor eee toplum davranış kurallarına aykırı. Öte yandan ben sokağa çıksam, Türk halk müziği sevmeyen, dinlemeyen birine 'han sarhoş hancı sarhoş' desem neyden bahsettiğimi bilir. Ama Çinli birine han veya hancının kim olduğunu, neyi simgelediğini tek tek açıklasanız bile aynı kültürden olduğunuz biriyle olan o paylaşım olmaz.
Ne demek istediğimi bir türlü anlatamadım sanırsam. Zaten yukarda da dedim, insanın kimyasının uyacağı yer ver, uymayacağı yer var. Daha rezerve, mesafeli, insan ilişkisi aramayan bir Türk tabi ki İsveç'te kendini bulur. Ama yazın düğünlere gitmeyi seven bir Türk İsveç'te mutlu olamaz. Size söylemek istediğim şey de buydu, kocanızdan bağımsız olarak olduğunuz yerle kimyanız var mı yok mu ölçün biçin diye. Orayı seviyorsanız durun, sevmiyorsanız bence kaçın. Sevgiler.
Her iki ulkede de cok uzun olmasa da zaman gecirdim, o yuzden kucuk bir on gorude bulundum diyelim.
Evet medeniyet ve insan profili onceligim. Yemek kültürü, hijyen anlayışı benimkine ters bir topluma adaptasyonda zorlanirim mesela, ama adapte olurum.
Eger kadinin ikinci sinif insan muamelesi gordugu bir ulkedeyseniz, guvenlik sorunu olan bir bolgedeyseniz, ya da cok zorlu iklim kosullarina sahip bir yerde yasiyorsaniz gorecelikik anlamini kaybeder, bazi ortamlarin mutsuzlugu evrenseldir, oranin yerlileri de mutsuzdur sadece "alismis" ya da baska alternatifleri olmadigi icin kabullenmislerdir.
O yuzden ne kadar aksini iddia etseniz de nerede oldugunuz cok onemli.
Erkeklerin içindeki ilkel benlik, anlaşılmayı arzuladığınız için paylaştığınız dertleri acilen çözüme kavuşturmayı görev edinir genelde. Çözüm getiremeyince de çaresiz hissedip öfkelenir. Biz şefkatle sarmalanmayı beklerken, sırf mutsuz olduğumuz için öfkelenen birini görüp hayal kırıklığına uğrarız ve artık anlatmak için motivasyon da bulamayız. Off zor bu kadın erkek ilişkileri ya..
Sayfaları çok hızlı okudum gözümden kaçmış olabilir kusura bakmayın ama eşinizin ailesi ile beraber mi yaşıyorsunuz?
Ben çok milletli/dinli/dilli bir ülkede yaşıyorum, içlerinden bir milletin yaşamına çok benzettim anlattığınız profili. O milletten evli iki Türk arkadaşım var biri çok mutlu biri çok mutsuz. Ben sadece temizlik anlayışlarından ve toplu yaşamayı çok sevdiklerinden dolayı kesinlikle öyle bir evlilik yapamazdım ve çok mutsuz olurdum. Sanırım karakterinize ve denk geldiğiniz aileye göre değişiyor. Benim nişanlım da yabancı, İspanyol ama kültür farkı çok yaşamıyoruz sıcakkanlı bir millet olduğu için sanırım.
Birbirimizden farklı şeyler söylemiyoruz. Aksini de iddia etmiyorum. Nerede olduğum tabiki çok önemli ama benim için önemli. Sizler için değil. Insanlar kendi yaşamları ve yaşamdan beklentileri doğrultusunda yargıda bulunacaklar. Gelismis ülkelerde yaşayanlara da az gelişmiş ülkelerde yaşayanlara da gelen yorumları sizler de biliyorsunuz. Bana göre kısır tartışmadan başka bir sey ortaya çıkmıyor.
Insanlar tepki gosterecekler, irkcilik yapacaklar diye esinin nereli oldugu soylemek istemedigini dusunuyorum. Haklisin da..
Kimisi hindistana laf etmis, kimisi misir a.
Her turk erkegi ile evlenen cok mutlu, cok huzurlu sanirim oyuzden sira diger ulke erkeklerine dil uzatmaya gelmis
Hindistanli, endonezyali, koreli vs. esi olup inanilmaz mutlu olan insanlar taniyorum. Malesef esi turk olup oldurulen, siddet goren kadinlari da biliyoruz.. Her yerin iyisi de var, kotusu de var. Biz de mukemmel degiliz. Oyuzden diger irklari kucumsemekten vazgecmelisiniz.
Benim esim Misir'li... Bugune kadar iyi ki evlenmisim demedigim bir gun bile yok. Esimin bana gosterdigi sevgi, saygi, dusuncelerime ve isteklerime verdigi deger turkiye de cevremdeki tanidigim hicbir kadina esleri tarafindan gosterilmiyor/verilmiyor. Insanlarin esimin irki hakkindaki dusunceleri zerre kadar umrumda degil. Zira ben cok mutluyum.
Bu sarmal çok sık oluyor ama sebebini hiç bu şekilde düşünmemiştim. Çok çok iyi bir tespit. Evet eşim de sorunlar anında çözüme kavuşsun ister. Bu tespitten yola çıkarak sorunlarımı paylaşırken belki bir başka yöntem denerim.