Kendimi yemek konusunda eksik hissediyorum! mutsuzum :(((

en iyi aşcılar bıle yemegı yakabılır ,normal bırsey bu

ınsanlık halı herkesın basına gelebılır .

annelerımız de cok yakmıstır normal .

bu arada dolmanın dıbıne yapraklar yerlestırmıs mıydınız?

yaprak yerlestırınce dıbı tutmuyor canım .

Her hafta cuma gunu pazar kurulurdu ve ben ne yemek yapacagima pazarda karar verirdim. En az uc cesit sebzeyi aldigimda gene en az uc gunluk ana yemek cesidim belli idi. Marketten de kiymami etimi aldigimda hangisi nereye gidecek belirlenirdi. Haftada bir balik cok faydali, ozellikle mevsimi ise, o da eksik olmazdi. Eee? Ne kaldi geriye? Bir komsumda veya bir toplantida hosuma giden birsey yesem mutlaka ayrintili tarifini alirdim. Ya ilk seferde, ya da ikincide mukemmelligi yakalardim. Boyle misafirliklerde gittigin evlerde hanimlar cogunlukla cok begenilen seyler yapmaya ozen gosterdileri icin cok guzel yemek tarifleri edinmek mumkun. Bir sarma tarifi almistim komsumdan ilk evlendigim yil daha yemek yapmayi dogru durust bilmezken, millet sirf sarma yemeye gelir olmustu. Yillardir yapmiyorum, yurtdisinda istedigim her malzemeyi bulamiyorum diye, biraz da isten gucten firsat yok, nerdeyse unuttum gibi simdi.
Teyzemin bir lafi vardi, yemek yaparken ocaga koyup gitmeyeceksin diye, cok dogru. Yemek cocuk gibi ilgi ister, hizli atesi sevmez, kisik ateste tikir tikir pisecek, arada acip tadina-tuzuna bakacaksin, suyuna bakacaksin, zaten cok su da koymayacaksin, kim piserken ne kadar su salar bileceksin. Hangisinin pz.gi (oyle denirdi eskilerde, bilmem hala oyle mi) ne bileceksin. Mesela sehriyeli corbalarinki limon, kabagin nane veya dereotu, baligin roka ve limon, baklanin dereotu gibi.. Iste oyle..

ilimon ne beceriksizsin kiz bir sarma bile pisiremiyonn yakmis yemegin altini püüüüü

sende tamamen kendimi gördüm şimdi. Yanlız çok büyük bir problem benimki aşırı yemek seçiyo.benim yemek düşünürken birde o sorunum var. Herşey etli olucak,tereyağlı olucak.Sebze tercih edilmez.her dakka sormıycan bunu yermisin,şunu yermisin diye, ama bulucan onun kafasındakini veee seçip seçip yediği 3 çeşitcik yemeğide sık sık yapmıycan. Çöz bu bulmacayı ayrıca ben akdeniz o karadenizli.ben soguk ,etsiz ,zeytinyağlı alışmışm.o etli ,tereyağlı,sıcak

Kendine sıkıntı yapıyorsun bence neden eksik olasın ki...Bende 4 yıllık evliyim ilk evlendiğimde pek bişey yapamazdım ama tel. de anneme sorardım ve internet en iyi yardımcımdı farklı ve değişik yemekler yapmayı, hangi yemeklerde hangi baharatları kullanmam gerektiğini, mutfağa dair bir çok püf noktasını internetten okuyarak öğrendim...

Bu kadar kafama takmakta haklısın.o kadar emeğin heba olduğunu görünce insanın cami sıkılıyor.OKTAY ustayı takip edebilirsin her gün.değişik tarifler fenersio.Beğendiklerini kendi yemek kitabına alıp,beğenmediklerimi bir daha yapmazsın.Folyakariö altına patatesleri yatay şekilde dilimlepren dolmakasın yanmaz

ben internettende cok tarif alırım , şöyle yapıyorum... google a aramak istedigim yemegin adını yazıyorum... görselleri tıklıyorum... aynı yemegin bütün tariflerini görebilirsin... sonra resimini begendiklerimin içindeki malzemelerine bakıyorum...3, 4 tane tarifin hangisi bana daha mantıklı geliyorsa onu yapıyorm. harika bir yöntem...

eğer çalışmıyorsan halk eğitimlerin veya belediyelerin ücretsiz yemek kursları oluyor.
internetten arastırabilirsin. yada bizzat gidip sorabilirsin.

hem çeşit öğreniyorsun, hemde süsleme sanatını. ayrıca sofra nasıl kurulur onu bile öğretiyorlar.

kurslar çok zevkli oluyor. ayrıca birsürü püf noktası öğreniyorsun.

tavsiye ederim.

Not: yemek yakmayan kimse yoktur. üzme kendini.

yemek konusunda bende sıkıntı çekiyorum çalışıyoum akşama kadar ne pişirsem diye düşünüyrum benim eşimde pek sebze yemez bende sebzeyi çok seviyorum eşim sevmiyo diye pek fazla pişirmiyorum kahvaltılık türü börek çöreği daha çok seviyo hafta sonları börek felan yapıyorum pişirmeden buzluğa koyuyorum işten gelince hazır oluyo bazen pizza yapıyorum ama hep bu tür yemekten sıkıldım bir gün eşim dediki çok utandım ne dicemi bilemedim annemlere gitcektin bi akşam gdelimde miydemiz yemk görsün demişti çok utanmıştım eşim sevmiyo diye sebze yapmıyodum demekki bazen bünye için oda istiyomuş ama ne yapim tamda yemek yapamıyorum yetiştiremiyrum yemek konusunda bende çok sıkıntılıyım bazen yaptığım zamanda ya salçası çok oluyo ya suyu bir kerede hiç annenin kızı değilsin demişti sanırım bu gidişle işi bırakıp evde yemek konusunda uzmanlaşıca ama börek çörek tarzı şeyleri yaparım onda sıkıntı yaşamıyorum şu yemek işi olmasaydı

Canım, benimde sana naçizane tavsiyem Ümit Ustanın Halk Yemekleri Kitabı var. Adı üstünde Halk Yemekleri tarifleri var içinde. Mesela Ben o kitaptan Dalyan Köfteyi çok sık yaparım. Sunumuda çok şık tarifide kolay. Benden bu kadar...

Yemeği pişirmekten çok adını koymak zormuş, gerçektende öyleymiş evlenince anladım.
Çocuğun olsun anlarsından sonra evlenince yemek yap anlarsınıda ben ekliyorum. :)

Zamanla alışıyor insan..Dönüp dolaşıp aynı yemekleri yapmakta normaldir yemek seçen bir eş için.

Fakat iki kişi olunca değişik ve zor yemekler daha az bir zamanda yapıldığından daha rahat oluyor..
Bu yüzden alternatifleri deneyebilirsiniz hüsranda olsa sonu.
Bir kaç site varmış; ogunun menusunu tarifleriyle birlikte veriyormuş, bu şekilde yol çizebilirsiniz kendinize.

..

Yaprakların yanmaması için en altta bir iki kat yaprak ya da yaprakların saplarını döşeyebilirsiniz ( güzel bir tatta veriyor), yakmamaya alışana kadar :)

Son düzenleme:
Gonul candas in yemek kitabini alabilirsiniz. Bir de klasiktatlar.com adresine goz atin. Pisirme suresine varana dek cok detayli anlatiyorlar.

Ben de yaklaşık 1 senelik evliyim, ben de hep aynı şeyleri yapıyorum, hatta yapamıyorum. Biraz beceriksizim de Eşime yemeğim kötü olduğunda "aşk olsun insan sevdiği için çiğ tavuk bile yer" diyemiyorum çünkü onu bile yedi Yani sen benden daha iyi durumdasın, kendine haksızlık etme :)

ben 10 yıllık evliyim her gün bugün ne yapsam diye düşünür dururummaalesef eşim ve çocuklarım çok yemek seçiyorlar yeni tariflere eşim hiç açık değil bildiği lezzeti istiyor.yani değişik tariflerde yapamıyorum sonuç olarak hep aynı yemekleri yapıyorum mecburen.bende mutfakda çok yetenekli sayılmam ama kafaya takmıyorum zamanla daha iyi oluyorsun yemek yaptıkça kendini geliştiriyorsun

Bugün ne pişireceğime karar vermek yemek yapmaktan daha zor.
Bazen eşim soruyor akşama ne yapacaksın diye.
Sen karar ver ne olmasını istiyorsun diyorum.
Yemek yapmaya zorsunduğumu düşünüyor.
Yemeği yapmak kolay da ne yapacağını bulmak zor.

Nolmuş dolmalar yandıysa dalgınlık bu hepimize oluyor, dert etme canım

Ben çalıştığım için işi biraz pratiğe döküyorum, dondurucumda sürekli ; yazdan hazırlanmış domates, taze fasulye,bezelye,barbunya falan oluyor. Biberleri de hem etli hem zeytinyağlı olarak doldurup saklıyorum ayrıca dondurulmuş köfte mutlaka bulunduruyorum. Sofrada çeşit olsun diye közlenmiş patlıcan, kırmızı biber , birkaç parça kızartma gibi kandırmacalara da başvurmuyor değilim:) Ana yemek olarak ne pişirsem derdi herkeste var, bazen kk daki tariflerden kopya çekiyorum, akşam işten sonra mutfakta olduğum içinde genelde pratik yemekler seçiyorum. Bir de hafta sonları zeytinyağlı bir iki çeşit yapıyorum, hem sebze oluyor hem de çeşite katkısı oluyor. İnternet üzerindeki tarifleri tutturmayı pek beceremedim, ölçüler oranlar tutarsız oluyor bazen. Ablam yemek konusunda benden daha usta, hangimiz vakit bulursak yaparız ama onun çözümleri daha dahiyane :) İnsan zamanla alışıyor, üzülme.

oy bacım ne takıyon bu kadar?
sene 365 gün yani o kadar yemek mi bulacan?
arada süsle ısıt yedir. boşver.
eşin hiç dert yapıyor mu kendine;
sevgili karımı her zaman aynı restorana götürüp yemek yediriyorum diye?

bu gün ne pişirsem derdi herkeste var ben bu konuda en çok anneme acırım..bizim evde herkes yemek seçer babam sebze yemez kardeşimle ben et yemem öbür kardeşimin yediği bi makarna pilav ya da ıvır zıvır..kadın ne yemek yapacağını şaşırır yine de kimse aç kalmaz mucize işte:26:benim eşim de yemek seçmediği için hep sebze ve kuru bakliyat işte napalımdön dolaş aynı yemekler

benim eşimde ilk evlendiğimizde yarı pişmemiş köfte yemişti garibim bu pişmemiş mi ne demişti ben de yooo pişmiştir o kadar uğraştım dedim(o kadar uğraştım demek köfteleri annem yaptı ben sadece patatesle fırında pişirdim:26: ya da pişiremedim işte) yemek zorunda kaldı

Bu aralar bende böyle yapmaya başladımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…