Kendimi yemek konusunda eksik hissediyorum! mutsuzum :(((

lazanya nasıl bır yemek* daha once hıc yapmadım yemedımde

canım fıkırlerın ıcın cok tesekjkru ederım. ayrıca dıger arkadaşlarada çok tesekkur ederım benı bu konuda yanlız bırakmadıkları ıcın. herkse cevp yazamadım kusura bakmayın arkadaşlar. bu arada bugun tavuklu pilav yaptım. salata ve kaynanamın yapmış oldugu yogurt corbası vardı. sımdıde yarını dusunuyorum :)

Kizlar benim gibi sizde bir şeyi yapmayı ogrenmeseydiniz şimdi dizlerinize vurmazdiniz.. Yok yermi, yok beyenirmi, yok yarın ne pişirecegim vs.... Vallah suan kafam rahat! Kendisi yapsın ben yiyeyim hihihi

Şimdiden çeyiz önlüğü benim sevkime değilde onun sevkine göre seçiliyor
.

sarmayı pişirirken dibine tutturanlar için annem en alta yaprağın köklerini ve bi kat yaprağı dizmesini tavsiye ederdi. bende ilk zamanlar böyle yaptım zamanla alıştım ayarını tutturmayı.pirinci ölçüyle yaptım onun hakkı olan suyu koydum yaprağınkini koydum derken oldu birde fazla su kaldıysa en alttaki sarmalar fazla su çekip yumuşamamış oluyor.zamanla alışırsın yemek yapmaya,neyin neye yakıştığını hangi yemeğin yanına ne gidebileceğini.yemek yapmakta deneme yanılma yöntemidir.yapamadım diye üzülme bidahaki sefere daha iyi yaparsın eksiğinin ne olduğunu bulup.kolay gelsin ....

bence yakınındaki kadınları gözlemle püf noktaları konusunda. mesela sarmaları yakmamak için altına yaprak koyanlar ya da lahana sarması yaparken lahanın damarlarını koyanlar falan oluyor o gibi şeylere dikkat edersen biraz da araştırmacı olup not alırsan herkesten öğrenecek çok güzel yemekler çıkıyor. ben mesela gördüğüm her farklı pasta kurabiye falan türevini yazıyorum sonra da unutuyorum tam nasıl yapıldığını belli bir yatkınlık varsa iyi bir tarifle istediğin her yemeği yapabilirsin bence. hatta internetten tarifle herkes her şeyi yapar eksik falan değilsin tabii ki abartıyorsun :)

cnm sağol guzel görüşlrın ıcın. bı deftere yazıyorum bende vıtamınlı yıyeceklerdı tarıflerdı. deftereı kontorol edıyorum arada arkadaşlardan tarıfler alıyor ogrenmeye calışıyorum ınallah dahada ıyı olurum ya zamanla

Canımm 4 günlük misafir ağarlamasınıı atlattım
Seninde dediğin gibii içli köfte olduğu gün yanına salata ve ayranla tamammladıkk yanına hiç birşey yaptırmadılar ve sadece içli köfte yediler çok seviyorlarmış buna çok sevindimm
1 nci gün bol etli güveç,pirinç pilavı,domates çorbası ve börek vardı pide gibi yapmıştımm

2 nci gün piknikte tavuk mangal

3 ncü gün dışarda adana kebabı yanii yemeğe götürdükk

4 ncü gün içli köfte

5nci gün de lahmacun salata kola

Yanına yapmak istesemde yaptırtmadılar
gelen misafir ordulu ama kocaelide yaşıyor ,bende adanada bol bol adana yemekleri yedirmeye çalıştım

ilk defa duydumm bende salçasız nohut yemeğini
ben haşlarım nohutu
1 soğan kavurup salçayla nohutu eklerim ve sıcak suyunu koyarımm tuzunu atıpp pişmesinii beklerimm okadar

bende aynisini yapiyorum...

ilimon netten bakmistim ben susuzdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…