yapmasını beceremem ama cok severımmm.. lazanya yapabılırsın..
yada patates püresii mhhmm yanına bırseyler uydur..
veeeee en sevdıgımmmm yemekkkk makarnaaaaaherseyle gıdıyorr makarna
peynırlı, soslu, yogurtlu, salcalı, ketcaplı veee sadeeeeofff canımm cektııı
canım sarmanın altını yaktım diye böyle hüsrana uğramana anlam veremedim doğrusu...her kadın zaman zaman bişeeyler yakar..ben hiç yakmadım dibini tutturmadım diyen yalan söyler...bu konuda kalıbımı basarım itiraz etmesin kimse :) canım valla hiç dert etme..o saydığın yemekleri yapabliyorsan ne mutlu sana... daha ne olsun bacım...sen ne sanıyorsun hergün herkes evinde maharetlerini döktürüyormu sanıyorsun...yok yok bacım sanma öyle...valla hergün ne pişirsem diye düşünmekten kafayı sıyırma derecelerine geliyorum bazen..sağolsun eşim yemek seçmez...sadece kabak yemeğini sevmez... bende pek sevmem ama sırf vitamin değişikliği diye ara sıra yaparım sevmesede mecburen yer...birde tatlım kocam şunu sever bunu sevmez diye şartlamamak lazım...hep ona uymaya çalışmakta yanlış... bence bi evin yemek kararını kadın verir pişirir hazırlar getirir... sevmesede emek çeken kadına nezaketen doyursun karnını eşin bi zahmet... fazla çeşit bilmiyorum diye dert etme...senin bu değşiklik arayışın hemen olmaz canım zamanla oturur rayına..deneme yanılma yöntemiyle ilerde bi bakmışsın değme aşçılara taş çıkartırsın... ama sana tavsiyem bi yemeğin lezzeti malzemeden çok baharat ve sosuyla alakalı...mesela tavuk yapıyorum demşsin ya, işte bi seferinde fırında salça suyu dök patatesli yap, bi seferinde teflon tavaya sırala sadece karabiber ve azcık sıvı yağ dök..kapat kapağını okadar lezzetli bi yemek ohh hazırca hemen...bana annem tavsiye etti... başka seferinde de ufak ufak doğra aynı sebze yemeği yapar gibi yap...bi başka seferde de haşla sonra didikle didiklediğin tavuk parçalarını kaynamış salçalı suyun içine dök biraz daha kaynat..al sana mis gibi tavuk çorbası..:) canım bunlar sadece bi örnekti...mesele malzemenin çokluğu azlığı değil mesele denemek... olurmu olmazmı değil deneyip bulmak...cesaret edemeyip denemezsen hiç öğrenemz ve geliştiremezsin kendini... dene ve yap gör bak ne kadar boy farkedeceksin... baharat mevzusunu unutma..bi yemeğin lezzeti baharattır ben bunu bilr bunu söylerim tatlım kolay gelsin...
hey maşallah subhanallah :) nohutun tarıfını alabılırmıyım twety :))
kiz nohutla kuru fasulyenin pisirme sekli ayni birtek fasulye yerine nohut koyuyorsun
daha once de yaptımda yıne eksık hıssedıyorum ıste. acaba dıyorum mıllet nasıl yapıyor? ayrıca salça koymuyorum ben nohuta..
salca koymuyonmu o zaman tadsiz olur kiz
:yooo guzel oluyo bızım aılede herkes salçasız yapar bı cok yorede de salçasız yaparlar. unda koyarız bız.
hanımlar selam ,yıne ben. ben 1 senelık evlıyım neredeyse. çok sukur elımden gelıyo yemek yapmak ama hergun hergun ne uretcem dıye dusunuyorum ne pişiricem vs. ayrıca bugun komşuyla sarma sardık ve ben sarmaların dıbını yaktım kızlar. neye daldım bılmıyorum ama delı gıbı koku sındı sarmalara dolmalara ve pek yıyemedım. ben bu konuda ne yapıcam... bıraz fıkır verın bana... herzaman cok çeşit yapamıyorum donup dolaşıp aynı yemeklere gelıyoruz,patates,tavuk,fasulye,pilav ,bulgur,çorbalar vs ... bunları yapabılıyorum ama sızce eksıkmıyım yoksa abartıyorummu? of of(((((
bence yakınındaki kadınları gözlemle püf noktaları konusunda. mesela sarmaları yakmamak için altına yaprak koyanlar ya da lahana sarması yaparken lahanın damarlarını koyanlar falan oluyor o gibi şeylere dikkat edersen biraz da araştırmacı olup not alırsan herkesten öğrenecek çok güzel yemekler çıkıyor. ben mesela gördüğüm her farklı pasta kurabiye falan türevini yazıyorum sonra da unutuyorum tam nasıl yapıldığınıbelli bir yatkınlık varsa iyi bir tarifle istediğin her yemeği yapabilirsin bence. hatta internetten tarifle herkes her şeyi yapar eksik falan değilsin tabii ki abartıyorsun :)
:yooo guzel oluyo bızım aılede herkes salçasız yapar bı cok yorede de salçasız yaparlar. unda koyarız bız.
etlimi yapiyorsunuz susuz:26:
etli yapıyoruz sulu. bıraz da un koyuyoruz. dugun yemeklerındede kazanlarda pişirirler enfes olur
ilginc afiyet olsun ben hic salcasiz nohuta rastlamadimda
Canımm 4 günlük misafir ağarlamasınıı atlattımKarabiber, içli köfte ile mercimek çorbası ikisi ağır tercihler..Çorbayı daha hafif bir çorba seçebilirsin ya da yoğurt çorbası olabilir..
Biz genelde içli köfte, cacık (ya da hazmı kolay bir çorba mesela şehriye çorbası-sebze çorbası ya da ayran çorbası), patlıcan salatası olarak tamamlıyoruz bu yemeği.
...
Mangal zaten başlı başına yeterli.
Lahmacun olduğu günde yine bol yeşillik ve salatayla tamamlanınca o günün kurtarıcısı oluyor.
Lahmacun ve mangal yapılan günler iyi tercihmiş..
Dolma yapacağın günde yine bir çorba yaparsınız ve zeytinyağlı bir yemek ekleyebilirsiniz.. Fasulye uygun olabilir.
Dolmayı şimdiden bile doldurup buzluğa atabilirsiniz. Yengem yapmıştı bir kaç defa tadında bir değişiklik olmamıştı.
Birde hemen hemen her sofrada bir tabak dahi olsa aparatifler, soğuk yemekler olmalı bence misafir varken.
salca koymuyonmu o zaman tadsiz olur kiz
ilk defa duydumm bende salçasız nohut yemeğini
ben haşlarım nohutu
1 soğan kavurup salçayla nohutu eklerim ve sıcak suyunu koyarımm tuzunu atıpp pişmesinii beklerimm okadar
ben haşlarım nohutu
1 soğan kavurup salçayla nohutu eklerim ve sıcak suyunu koyarımm tuzunu atıpp pişmesinii beklerimm okadar
nette araştırabılırsınız asllında hem gorsel olarakda gorursunuz gorunumunu. çok guzel olur okadar enfes olurkı kuzu etım olsa yapcamgeçengun salçalı yaptık pek begenmedım alışmışız ya bıkere salçasız a eskı nohutu ozledım. soğanda konuyo zaten salça olmasada.
ben haşlarım nohutu
nette araştırabılırsınız asllında hem gorsel olarakda gorursunuz gorunumunu. çok guzel olur okadar enfes olurkı kuzu etım olsa yapcamgeçengun salçalı yaptık pek begenmedım alışmışız ya bıkere salçasız a eskı nohutu ozledım. soğanda konuyo zaten salça olmasada.
ben haşlarım nohutu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?