Kendimi yemek konusunda eksik hissediyorum! mutsuzum :(((

aman sıkma canını eşinde sorun etmiyorsa kafana göre takıl derim.sarmalara üzüldüm ama yazık olmuş eziyeti çok çünkü ama sağlık olsun.bende bugün taze fasulye yapmıştım.kk takılırken unutmuşum yemeği dibi tutsa neyse bildiğin yanmış fasulyecikler içim gitti
ama akşama yedik koku sinmemişti üstekileri aldım hemen

Bu konu tam bana göre olmuş çünküü bende bu kon udan muzdaribim.

Bu gün akşam bile evdekiler sofrada off ben ne zaman bu yemekk yapmayıı seveceğimm,hergünn yemekk yapmaktann sıkıldımm

12 yıllık evliyimm ve halenn sevemedimm yemekk yapmayıı bana ev temizle de ama yemekk yapp demeyinnn
Eşimm yemekk seçmez am aa yinede sevemedimmm

İsterse dolapta ağzına kadar malzeme olsunn yinede sıkılıyorumm ,hemm hergünn ne yapacam derdii hemde alıpp onlarıı doğramakk siniir ediyor benii

Bende genellikle yemek sitelerinden yararlanırım,bolg siteler çok başarılıı bu konuda cahide jibelekinn siteside çok güzelll
Bu cumartesi 4 günlüğüne koceeliden arkadaşlar geliyorr benii stres sardııı ne yapacağımmm diyeee
birgün içli köfte ve mercimek çorbası

birgün lahmacun
diğer gün mangal
ve son gün kurutulmuş patlicen biber ve yaprak dolduracğımm
ama bunlarınn yanına başka neler yapmamm gerek bu menüü iyimi sizce arkadaşlarr biz adanalıyızz ve adana yemeklerii yapmaya çalışacağım

aynen banada temızlık yap de yaparım ama yemekte guvnemıyorum kendıme... valla ynaına ne ymek yapman konusudnda fıkrım yok ama kızlar fıkır verecektır:)) of of bakalım nolcak. bugun dunden kalan mercımek çorbasını ıctık. yanına şakşuka ve patlıcan gozlemesı ali nazik yaptım... öle yanı bakalım yarın nabcaz oof off

aslında yaprakda serdım ama yaktım yınede of off .. ustelık okadar emek gıttı komşumda yardım etmişti sarmam ıcın onun evınde sarmıştık.bı baktım hem yanmışlar hemde mayışmışlar çatal batırsan batmaz okadar erimişler. zaten oldum olası diri sarma yapamadım ben. herkese sorsamda bır tutturamadım gıttı.. mutsuzum işte bu yemek konularında.

msela sımdı yarını dusunuyorum ve aklıma bsey gelmıyor. belkı kayınvaldeye gıdersek bı ogunu cıkarmış oluruz.

kuru fasulye pilav yap,

domatesli pilav yapabilirsin yanina corba,

patlican yemegi yada musakkasi yap yanina pilav,

nohut yap yanina pilav,

taze fasulye yapabilirsin,

firinda patates tavuk yap,

bezelye yemegi yaninda pilav yapabilirsin,

makarna salatasi yapabilirsin,

patates salatasi yogurt corbasi yapabilirsin

kabak mucveri yapabilirsin,

mercimek koftesi yapabilirsin yaninda salata

anam bendede ne cesit varmis bide cesit uretemiyorum diyorum

tweetyyyyyy halloo

ben evlı dıılm ama bugün evlenıp gıtsem birtek yumurta kırarım heralde hee bırde tost yaparım onun dısında hıc bır becerım ve alakam yok mutfakla..

denedıgım seyler oldu ama dırek cöpee gittiler sanırım becerıksızım ve annem cok kızıyor bu duruma kızım bıraz ıcınden gelsın, elıne hıc bırsey yakısmıyor napıam ben senınle dıye söylenmekten kadının dılınde tüy kalmadı

hoiii canim

annen dogru soyluyor simdi annenden ne ogren kar vallaa

dert ettiğin şeye bak ben de hiç bir şey yapamıyordum
internetten oktay usata dan ordan burdan öğrendim
ama her gün de ziyafet sofrası hazırlayamıyorum tabi
herkes senin gibi arar ara aynı yemeklere dönüyor
değişiklik istiyorsan internetten yardım al
ama eksiğim diye düşünme zaten sen tam olmak zorunda da değilsin ki kadın yemek yapacak diye bir kural yok ,toplum dayatması
yapıyorsak sevgimizden
her şey zamanla oturur yerine

yapmasını beceremem ama cok severımmm.. lazanya yapabılırsın..

yada patates püresii mhhmm yanına bırseyler uydur..

veeeee en sevdıgımmmm yemekkkk makarnaaaaa herseyle gıdıyorr makarna

peynırlı, soslu, yogurtlu, salcalı, ketcaplı veee sadeeee offf canımm cektııı

canım sarmanın altını yaktım diye böyle hüsrana uğramana anlam veremedim doğrusu...her kadın zaman zaman bişeeyler yakar..ben hiç yakmadım dibini tutturmadım diyen yalan söyler...bu konuda kalıbımı basarım itiraz etmesin kimse :) canım valla hiç dert etme..o saydığın yemekleri yapabliyorsan ne mutlu sana... daha ne olsun bacım...sen ne sanıyorsun hergün herkes evinde maharetlerini döktürüyormu sanıyorsun...yok yok bacım sanma öyle...valla hergün ne pişirsem diye düşünmekten kafayı sıyırma derecelerine geliyorum bazen..sağolsun eşim yemek seçmez...sadece kabak yemeğini sevmez... bende pek sevmem ama sırf vitamin değişikliği diye ara sıra yaparım sevmesede mecburen yer...birde tatlım kocam şunu sever bunu sevmez diye şartlamamak lazım...hep ona uymaya çalışmakta yanlış... bence bi evin yemek kararını kadın verir pişirir hazırlar getirir... sevmesede emek çeken kadına nezaketen doyursun karnını eşin bi zahmet... fazla çeşit bilmiyorum diye dert etme...senin bu değşiklik arayışın hemen olmaz canım zamanla oturur rayına..deneme yanılma yöntemiyle ilerde bi bakmışsın değme aşçılara taş çıkartırsın... ama sana tavsiyem bi yemeğin lezzeti malzemeden çok baharat ve sosuyla alakalı...mesela tavuk yapıyorum demşsin ya, işte bi seferinde fırında salça suyu dök patatesli yap, bi seferinde teflon tavaya sırala sadece karabiber ve azcık sıvı yağ dök..kapat kapağını okadar lezzetli bi yemek ohh hazırca hemen...bana annem tavsiye etti... başka seferinde de ufak ufak doğra aynı sebze yemeği yapar gibi yap...bi başka seferde de haşla sonra didikle didiklediğin tavuk parçalarını kaynamış salçalı suyun içine dök biraz daha kaynat..al sana mis gibi tavuk çorbası..:) canım bunlar sadece bi örnekti...mesele malzemenin çokluğu azlığı değil mesele denemek... olurmu olmazmı değil deneyip bulmak...cesaret edemeyip denemezsen hiç öğrenemz ve geliştiremezsin kendini... dene ve yap gör bak ne kadar boy farkedeceksin... baharat mevzusunu unutma..bi yemeğin lezzeti baharattır ben bunu bilr bunu söylerim tatlım kolay gelsin...

Karabiber, içli köfte ile mercimek çorbası ikisi ağır tercihler..Çorbayı daha hafif bir çorba seçebilirsin ya da yoğurt çorbası olabilir..

Biz genelde içli köfte, cacık (ya da hazmı kolay bir çorba mesela şehriye çorbası-sebze çorbası ya da ayran çorbası), patlıcan salatası olarak tamamlıyoruz bu yemeği.
...
Mangal zaten başlı başına yeterli.

Lahmacun olduğu günde yine bol yeşillik ve salatayla tamamlanınca o günün kurtarıcısı oluyor.
Lahmacun ve mangal yapılan günler iyi tercihmiş..

Dolma yapacağın günde yine bir çorba yaparsınız ve zeytinyağlı bir yemek ekleyebilirsiniz.. Fasulye uygun olabilir.

Dolmayı şimdiden bile doldurup buzluğa atabilirsiniz. Yengem yapmıştı bir kaç defa tadında bir değişiklik olmamıştı.

Birde hemen hemen her sofrada bir tabak dahi olsa aparatifler, soğuk yemekler olmalı bence misafir varken.

Son düzenleme:

Şu yukarıdaki liste ne kadar güzel aslında.
Ama benim sevgili eşim bu listeden sadece patlıcan,kuru fasülye ve nohutu yer.
Diğerlerini(sebzeleri)yemez maalesef.Ben de tam tersi sebze yemeğine bayılırım.
Böyle yemek seçen bir eş olunca kocaman liste 3-4 çeşide düşüyor işte.
Sonra da ben ne yemek pişireceğim diye düşünürken,ya yap işte birşeyler,çok düşünme,
yeriz diyor.
Hem yemek seçiyor,hem benden mucizeler yaratmamı bekliyor.
Ama boşuna beklediğinin kendiside farkında tabii.Biliyor kötü bir huyu olduğunu.

Son düzenleme:

benim eşimde yemek seçer. biber, pişmiş domates, soğan, sarımsak, patlıcan, bamya, bakla vs. sevmez. yediklerini saysaydım keşke .

bende zorlanıyorum. ev hanımı değilim. eve gittiğimde zor yetiştiriyorum. pilav, makarna genelde yanında olanlardan. köfte, tavuk, et (değişik versiyonları). fırında makarna. balık (haftada 1). fasülye, nohut, ıspanak. diye dönüp gidiyor.

ben evlenmeden önce yemek yapmadım. ama annemi iyi izlemişim demekki gözleme dahi açıyorum. tabi hafta sonları. krep vs. de hafta sonu menüsünden.

aman bir sarma yaktım diye üzülme. bende geçenlerde pilavı değişik yapacağım diye döktüm. annemde kaç yıllık ev hanımı iken yemek yaktığı çok oldu. halen arada düşünür ne yapacağım diye. hele misafir geleceği zaman düşünmekten migreni tutar.

Son düzenleme:

benim esim yemek secmez o acidan sansliyim galiba,
karnimiz doysun yetiyor

hey maşallah subhanallah :) nohutun tarıfını alabılırmıyım twety :))

kıyamam ya, basını agrıtcak kadar dusunuyo demek :)) öyle valla canım dun komşuya soyledım sarmayı yaktım dıye dedkı kokusu geldı evıme kadar dedı. sınır oldum ustumde oturuyo zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…