- 25 Mayıs 2012
- 2.599
- 469
- 163
hanımlar selam ,yıne ben. ben 1 senelık evlıyım neredeyse. çok sukur elımden gelıyo yemek yapmak ama hergun hergun ne uretcem dıye dusunuyorum ne pişiricem vs. ayrıca bugun komşuyla sarma sardık ve ben sarmaların dıbını yaktım kızlar. neye daldım bılmıyorum ama delı gıbı koku sındı sarmalara dolmalara ve pek yıyemedım. ben bu konuda ne yapıcam... bıraz fıkır verın bana... herzaman cok çeşit yapamıyorum donup dolaşıp aynı yemeklere gelıyoruz,patates,tavuk,fasulye,pilav ,bulgur,çorbalar vs ... bunları yapabılıyorum ama sızce eksıkmıyım yoksa abartıyorummu? of of(((((
Bu konu tam bana göre olmuş çünküü bende bu kon udan muzdaribim.
Bu gün akşam bile evdekiler sofrada off ben ne zaman bu yemekk yapmayıı seveceğimm,hergünn yemekk yapmaktann sıkıldımm
12 yıllık evliyimm ve halenn sevemedimm yemekk yapmayıı bana ev temizle de ama yemekk yapp demeyinnn
Eşimm yemekk seçmez am aa yinede sevemedimmm
İsterse dolapta ağzına kadar malzeme olsunn yinede sıkılıyorumm ,hemm hergünn ne yapacam derdii hemde alıpp onlarıı doğramakk siniir ediyor benii
Bende genellikle yemek sitelerinden yararlanırım,bolg siteler çok başarılıı bu konuda cahide jibelekinn siteside çok güzelll
Bu cumartesi 4 günlüğüne koceeliden arkadaşlar geliyorr benii stres sardııı ne yapacağımmm diyeee
birgün içli köfte ve mercimek çorbası
birgün lahmacun
diğer gün mangal
ve son gün kurutulmuş patlicen biber ve yaprak dolduracğımm
ama bunlarınn yanına başka neler yapmamm gerek bu menüü iyimi sizce arkadaşlarr biz adanalıyızz ve adana yemeklerii yapmaya çalışacağım
Yemeği pişirmekten çok adını koymak zormuş, gerçektende öyleymiş evlenince anladım.
Çocuğun olsun anlarsından sonra evlenince yemek yap anlarsınıda ben ekliyorum. :)
Zamanla alışıyor insan..Dönüp dolaşıp aynı yemekleri yapmakta normaldir yemek seçen bir eş için.
Fakat iki kişi olunca değişik ve zor yemekler daha az bir zamanda yapıldığından daha rahat oluyor..
Bu yüzden alternatifleri deneyebilirsiniz hüsranda olsa sonu.
Bir kaç site varmış; ogunun menusunu tarifleriyle birlikte veriyormuş, bu şekilde yol çizebilirsiniz kendinize.
..
Yaprakların yanmaması için en altta bir iki kat yaprak ya da yaprakların saplarını döşeyebilirsiniz ( güzel bir tatta veriyor), yakmamaya alışana kadar :)
ilimon ne beceriksizsin kiz bir sarma bile pisiremiyonnyakmis yemegin altini püüüüü
Ben de bıktım artık her gün ne yapıcam derdinden
yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa:18::18:
msela sımdı yarını dusunuyorum ve aklıma bsey gelmıyor. belkı kayınvaldeye gıdersek bı ogunu cıkarmış oluruz.
tweetyyyyyy halloo
ben evlı dıılm ama bugün evlenıp gıtsem birtek yumurta kırarım heralde hee bırde tost yaparımonun dısında hıc bır becerım ve alakam yok mutfakla..
denedıgım seyler oldu ama dırek cöpee gittilersanırım becerıksızım ve annem cok kızıyor bu duruma kızım bıraz ıcınden gelsın, elıne hıc bırsey yakısmıyor napıam ben senınle dıye söylenmekten kadının dılınde tüy kalmadı
Bu cumartesi 4 günlüğüne koceeliden arkadaşlar geliyorr benii stres sardııı ne yapacağımmm diyeee
birgün içli köfte ve mercimek çorbası
birgün lahmacun
diğer gün mangal
ve son gün kurutulmuş patlicen biber ve yaprak dolduracğımm
ama bunlarınn yanına başka neler yapmamm gerek bu menüü iyimi sizce arkadaşlarr biz adanalıyızz ve adana yemeklerii yapmaya çalışacağım
kuru fasulye pilav yap,
domatesli pilav yapabilirsin yanina corba,
patlican yemegi yada musakkasi yap yanina pilav,
nohut yap yanina pilav,
taze fasulye yapabilirsin,
firinda patates tavuk yap,
bezelye yemegi yaninda pilav yapabilirsin,
makarna salatasi yapabilirsin,
patates salatasi yogurt corbasi yapabilirsin
kabak mucveri yapabilirsin,
mercimek koftesi yapabilirsin yaninda salata
anam bendede ne cesit varmis bide cesit uretemiyorum diyorum
Şu yukarıdaki liste ne kadar güzel aslında.
Ama benim sevgili eşim bu listeden sadece patlıcan,kuru fasülye ve nohutu yer.
Diğerlerini(sebzeleri)yemez maalesef.Ben de tam tersi sebze yemeğine bayılırım.
Böyle yemek seçen bir eş olunca kocaman liste 3-4 çeşide düşüyor işte.
Sonra da ben ne yemek pişireceğim diye düşünürken,ya yap işte birşeyler,çok düşünme,
yeriz diyor.
Hem yemek seçiyor,hem benden mucizeler yaratmamı bekliyor.
Ama boşuna beklediğinin kendiside farkında tabii.Biliyor kötü bir huyu olduğunu.
Şu yukarıdaki liste ne kadar güzel aslında.
Ama benim sevgili eşim bu listeden sadece patlıcan,kuru fasülye ve nohutu yer.
Diğerlerini(sebzeleri)yemez maalesef.Ben de tam tersi sebze yemeğine bayılırım.
Böyle yemek seçen bir eş olunca kocaman liste 3-4 çeşide düşüyor işte.
Sonra da ben ne yemek pişireceğim diye düşünürken,ya yap işte birşeyler,çok düşünme,
yeriz diyor.
Hem yemek seçiyor,hem benden mucizeler yaratmamı bekliyor.
Ama boşuna beklediğinin kendiside farkında tabii.Biliyor kötü bir huyu olduğunu.
kuru fasulye pilav yap,
domatesli pilav yapabilirsin yanina corba,
patlican yemegi yada musakkasi yap yanina pilav,
nohut yap yanina pilav,
taze fasulye yapabilirsin,
firinda patates tavuk yap,
bezelye yemegi yaninda pilav yapabilirsin,
makarna salatasi yapabilirsin,
patates salatasi yogurt corbasi yapabilirsin
kabak mucveri yapabilirsin,
mercimek koftesi yapabilirsin yaninda salata
anam bendede ne cesit varmis bide cesit uretemiyorum diyorum
benim eşimde yemek seçer. biber, pişmiş domates, soğan, sarımsak, patlıcan, bamya, bakla vs. sevmez. yediklerini saysaydım keşke.
bende zorlanıyorum. ev hanımı değilim. eve gittiğimde zor yetiştiriyorum. pilav, makarna genelde yanında olanlardan. köfte, tavuk, et (değişik versiyonları). fırında makarna. balık (haftada 1). fasülye, nohut, ıspanak. diye dönüp gidiyor.
ben evlenmeden önce yemek yapmadım. ama annemi iyi izlemişim demekki gözleme dahi açıyorum. tabi hafta sonları. krep vs. de hafta sonu menüsünden.
aman bir sarma yaktım diye üzülme. bende geçenlerde pilavı değişik yapacağım diye döktüm. annemde kaç yıllık ev hanımı iken yemek yaktığı çok oldu. halen arada düşünür ne yapacağım diye. hele misafir geleceği zaman düşünmekten migreni tutar .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?