• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimin en iyi versiyonu olmak

Güncelleme
Ehliyet sınavını geçtim
Şimdi sırada başka bir hayalim olan keman kursu var bütçe ayırabilirsem ona yazılcam
Bu arada kredi kartımdan talimat verdim her ay 2.000 liralık altın hesabına aktarıcak
Laptop aldım 5 taksidi kaldı
Bir taraftan açıktan muhasebe okuyorum
Uzun zamandır girmiyordum bayağı şey birikmiş

Bugün 12 yıl sonra ilk defa bir iş yerinde uğradığım haksızlığa karşı kendimi savundum. Kendim bile bu kadar seri konuşabildiğime şaşırdım. 12 yıl önce ilk iş yerimde yapmıştım. Sonra hayat şartları beni öyle yordu ki "aman ağzımızın tadı bozulmasın" modunda çalışan bir insana dönüştüm zamanla. Yeniden özgüvenli olmaya başladım çok şükür

Bu dönemki cilt bakım rutinim
Sabah sadece yüz yıkama jeliyle yıkayıp güneş kremi sürüyorum, üstüne de parlamayı önlemesi için transparan pudra sürüyorum
Akşam yağ bazlı temizleyici+ yüz yıkama jeliyle yıkıyorum
Pure choice ginseng serum 20 dk sonra luv it peptid serum 20 dk sonra cream Co nemlendirici krem sürüyorum
Yatarken de frudia dudak nemlendiricisi sürüyorum

Saç bakımı olarak;
Mevsim geçişi olduğu için swissoderm şampuan ve saç kremini kullanıyordum
Artık değişiklik yapıcam Ogx biotin&kolajen şampuanı ve kremini kullanmaya başlıycam
Maske olarak da Okay smooth keratin saç bakım maskesini kullanıyordum bu saç diplerine sürülmüyor
Bir de dax supergro saç bakım yağını aldım bayağı kaskatı bir yağ sadece saç diplerine sürülüyor
1 hafta birini diğer hafta ötekini yaparak devam edicem

Hayatımla ilgili yeni bilgilere gelecek olursam;
Yakın zamanda işten çıkarıldım yeniden iş arama sürecine girdim
Açıköğretimden muhasebe okuyorum şu an onun sınavına da dersleri yetiştirmeye çalışıyorum
Bu arada Segem'den sigorta teknik personeli belgesi almaya karar verdim, ben bunun uzun bir süreç olduğunu zannediyordum fakat 5 saatlik bir video dersi varmış
Heybeme farklı şeyler eklemeye çalışıyorum, sadece şu an değil ileride de seçeneklerimi artırmak için.
Özel hayatımda bazı sorunlar yaşadım, hiç bir sebeple prensiplerinden ödün vermemem gerektiğini ağır bir şekilde anladım. Bir tarafım pişman, bir tarafım bu bir hayat dersiydi diyor.
Ağlarsam rahatlıycam ve daha dinç ve yenilenmiş olarak hayatıma devam edeceğimi biliyorum fakat ağlama sürecindeki ağır hüznü gözüm yemediği için günlerdir erteliyorum

Kendinizi geliştirmek, rutinlerinizi takip etmek adına böyle bir konu açmanız harika olmuş 🤩 umarım hedeflediğiniz noktaya ulaşırsınız
Çok teşekkür ederim🙏
İsterseniz siz de yaptıklarınızı, yapmak istediklerinizi yazabilirsiniz
Ben böyle konuları okumayı çok seviyordum bir tane de kendim açtım😂

Ben de ağır bir ameliyat geçirdim ve bu süreçte kendime çok güzel dersler çıkardım. İnsan gelişen, değişen varlıktır bunu bir kere daha anladım. Kendimizi geliştirip olabildiğince en iyi versiyonumuza taşımamız lazım. Ben de edindiğim farkındalıklarla ilgili kendime notlar hazırlıyorum

İsterseniz siz de yaptıklarınızı, yapmak istediklerinizi yazabilirsiniz
Yaptıklarımızı elbet yazarız ama asıl olay yapmak istediklerimizi yazmakta. Yani kendimize dürüst olmamız lazım. Diyelim ki şu kursu bitirmek istiyorum, şunu öğrenmek istiyorum şeklinde hedefimizi yazdık. Bu hedefi gerçekleştirmemiz gerekir. Kendimize dürüst olmak da zorlu, disiplin isteyen bir süreç. Buna hazır olduğum zaman yapmak istediklerimi yazacağım. Şimdilik edindiğim farkındalıkları, düşüncelerimi, sürecimi yazıyorum

Ben de ağır bir ameliyat geçirdim ve bu süreçte kendime çok güzel dersler çıkardım. İnsan gelişen, değişen varlıktır bunu bir kere daha anladım. Kendimizi geliştirip olabildiğince en iyi versiyonumuza taşımamız lazım. Ben de edindiğim farkındalıklarla ilgili kendime notlar hazırlıyorum
Çok geçmiş olsun

Yaptıklarımızı elbet yazarız ama asıl olay yapmak istediklerimizi yazmakta. Yani kendimize dürüst olmamız lazım. Diyelim ki şu kursu bitirmek istiyorum, şunu öğrenmek istiyorum şeklinde hedefimizi yazdık. Bu hedefi gerçekleştirmemiz gerekir. Kendimize dürüst olmak da zorlu, disiplin isteyen bir süreç. Buna hazır olduğum zaman yapmak istediklerimi yazacağım. Şimdilik edindiğim farkındalıkları, düşüncelerimi, sürecimi yazıyorum
Ben disiplin konusunda biraz zayıfım
Bir şeyin büyüsüne kapılıp başka şeyleri unutabiliyorum maalesef

Ben disiplin konusunda biraz zayıfım
Bir şeyin büyüsüne kapılıp başka şeyleri unutabiliyorum maalesef
Ben de öyleydim (hala tam disiplinliyim diyemem)
Ama ağır bir ameliyat geçirdim, geçen sene yaz aylarından beri yatan hastaydım. Daha yeni yeni tutunarak yürümeye başladım. Bu süre içerisinde hayatım üzerine düşünme, sorgulama vaktim oldu. Neleri yapmadım, neleri yapmam gerekir, neler yapmak isterim... Uzunca düşündüm. Pişmanlıklarımdan ders çıkardım, bu süreçte kim yanımda kim değil onu anladım. Hala toparlanma sürecindeyim. Bu boş vaktimde de yaşadığım süreci not alıyorum. Zaman çok hızlı geçiyor, bugün bunları yaşıyoruz ama yarın bambaşka olacak. Bugün yaşadıklarımızdan ders çıkarmak, düşüncelerimizi unutmamak için notlar almak, farkındalık kazanmak harika bence

Ben de öyleydim (hala tam disiplinliyim diyemem)
Ama ağır bir ameliyat geçirdim, geçen sene yaz aylarından beri yatan hastaydım. Daha yeni yeni tutunarak yürümeye başladım. Bu süre içerisinde hayatım üzerine düşünme, sorgulama vaktim oldu. Neleri yapmadım, neleri yapmam gerekir, neler yapmak isterim... Uzunca düşündüm. Pişmanlıklarımdan ders çıkardım, bu süreçte kim yanımda kim değil onu anladım. Hala toparlanma sürecindeyim. Bu boş vaktimde de yaşadığım süreci not alıyorum. Zaman çok hızlı geçiyor, bugün bunları yaşıyoruz ama yarın bambaşka olacak. Bugün yaşadıklarımızdan ders çıkarmak, düşüncelerimizi unutmamak için notlar almak, farkındalık kazanmak harika bence
Ben de bu yüzden not alıyorum artık
Bakımda uyguladığım disiplini başka şeylerde de uygulasam sorun çozülcek aslında
Umarım siz de hedeflerinize ulaşırsınız

Mesela attığımız küçük adımlar da bizleri mutlu ediyor. Bir cilt bakım rutini oluşturmak, saçlarında - giyim tarzında ufak değişiklikler yapmak, kendine bir hobi, bir rutin edinmek bile mutlu edebiliyor. Aynada gördüğüm hali sevince, kendim için ufak ilerlemeler kaydedince de daha mutlu oluyorum. İyileştiğim zaman yürüyüşü, egzersiz yapmayı da günlük rutin haline getireceğim. Yürümek, hareket etmek hem çok sağlıklı hem de mutluluk hormonu salgılanıyor

Ben de bu yüzden not alıyorum artık
Bakımda uyguladığım disiplini başka şeylerde de uygulasam sorun çozülcek aslında
Umarım siz de hedeflerinize ulaşırsınız
En güzelini yapıyorsunuz
Bugün ne getirecek şeklinde doğaçlama yaşayıp, yapmak istediklerimizi ertelemenin bir katkısı olmadığı gibi insan kendi için bir şeyler yapmayınca pek mutlu hissedemiyor yani en azından bende öyle oluyor

Mesela attığımız küçük adımlar da bizleri mutlu ediyor. Bir cilt bakım rutini oluşturmak, saçlarında - giyim tarzında ufak değişiklikler yapmak, kendine bir hobi, bir rutin edinmek bile mutlu edebiliyor. Aynada gördüğüm hali sevince, kendim için ufak ilerlemeler kaydedince de daha mutlu oluyorum. İyileştiğim zaman yürüyüşü, egzersiz yapmayı da günlük rutin haline getireceğim. Yürümek, hareket etmek hem çok sağlıklı hem de mutluluk hormonu salgılanıyor
Yürümenin mutluluk hormonu salgılattığını bilmiyordum bunu öğrendiğim iyi oldu😍

Yürümenin mutluluk hormonu salgılattığını bilmiyordum bunu öğrendiğim iyi oldu😍
Duş almak, kendine bir çay-kahve hazırlamak, sevdiğin yemeği yapmak, yürümek, egzersiz yapmak, cilt bakımı yapmak. Bunlar çok basit gibi görünse de yapıldığı zaman insanı mutlu eden şeyler. Ben aylardır bunları yapmaktan yoksun kaldım, hepsinin değerini çok iyi anladım. Neleri yapınca mutlu olduğunuzu keşfedip onları yapmaya yönelirseniz uzun vadede mutlu olursunuz

Dün yeni bir işe başladım. Maaş olarak beni tatmin etmese de mesai içinde boş vaktim çok olduğu için kabul ettim. Ders çalışmak ya da başka şekilde kendimi geliştirmek için zamanım kalacak. Ayın 24'ünde AÖF sınavım var ona konuları yetiştirmeye çalışıyorum. Daha sonra Haziran'da yks var ona giricem. Eğer bütçe ayırabilirsem 28 Haziran'da da segem sınavı var yaşadığım şehirden başka bir şehirde ona giricem. Temmuz ayında da DGS var. Sonra ağustosta açıköğretimin yaz okulu sınavı olacak. Kısaca bu aralar bayağı sınav yoğunluğum var.

Muhasebeden 5 dersten kalmışım. Nasıl kaldım ben de anlamadım. En fazla 2 dersten kalırım diye düşünmüştüm, sonuç olarak o bölüm uzadı. Segem'e de başvuru yaptım 28 Haziran'da sınava giricem.

Back
X