Kendimize nasıl güvenebiliriz sizce?

sen ne yaparsan yap, senden güzel bir kız çıkmaz ''

karşılık olarak bence boşuna deneme senden de iki kuruşluk adam olmaz demek vardı
yada çantanın içine taş doldurup kafasına geçirmek...

o kadar çok eleştirildim ki ben şimdi karşıma geçip çok çirkinsin dese katıla katıla gülerimdelikafadulden
kendileri taşş gibi ya bize dil uzatıyorlar..alsanaalsanasmile

ne yalan söyliyim bi zamanlar hoş dediğim o kişi şimdi çok boş geliyo ki bu tez çok doğru

bedenimle barışığım mutsuz olduktan sonra iki gram alsak versek bişi olmuyo..gözlerdeki ışık kaybolduktan sonra........

ne kadar yardımcı olur bilmiyorum ama
annemden aldığım harika bi taktik var..

her zaman yanımızda bi ayna taşıyoruz...
tipimizle dalga geçen birini sonuna kadar dinleyip çantamızdan aynayı çıkartıyoruz...
aynayı yüzüne tutup
aynada ne gördüğünü soruyoruz
ya sus pus oluyo
yada bi karşılık veriyo
verilen cevaba göre kapak yapıyoruz
benim en çok kullandığım şey ise
'sen ne görüyorsun bilmem ama ben egosunu tatmin etmeye çalışan bi zavallı görüyorum '
acayip etkili ohaoldumsmile

'sen ne görüyorsun bilmem ama ben egosunu tatmin etmeye çalışan bi zavallı görüyorum '

çok güzelmiş..haklısın..teşekkürler..

güzellik nedir? görecelidir kimine göre...peki çok mu önemli güzellik kavramı ...üstelik de bi insanın yüzüne karşı sen çirkinsin sen şöylesin diye bi sebep olmadan bunların söylenmesi ki bence söyleyenin ayıbıdır..emin ol ki canım bunu söyleyen o yaptığı ayıbı yaşamadan ölmeyecektir inşallah..zira Peygamber Efendimiz Hz Muhammed(Sav) buyurmuşlar ki;" bir müminin, diğer mümin kardeşini kınamamasını; kınadığı halde o kınadığı ayıbın başına gelmeden ölmeyeceğini" bildirmiş..benim de buna denk bi olay başıma geldi..4/5 sene evvel yeni evliyim eşimin akraba kızları ta nişanlılıktan itibaren başlamış bula bula bunu mu buldun...çirkin...vs..yeni evliyim evine gittik yüzüme karşı..çirkinsin...sonra yetmedi kucağımda küçücük bebkle gittiğimde yine bir laf yok çok bedmişim...Ey Allah ım sen nelere kadirsin...biri şimdi kanserle uğraşıyor ki çocuğuna bağışlasın Allah onu diğeri de duydumki ona da çirkin diyorlar alay edenler oluyormuş....hahaha en çok buna güldüm zira çirkin diyenlere de diyormuş ki;"insanların dış görünüşüyle alay edenlerin kendisi acizdir" lafa bak lafa ! Ey ALLAH IM SEN NELERE KADıRSıN RABBıM ..KıMSENıN YAPTIĞINI KıMSYE KAR BIRAKMIYORSUN TEŞEKKÜR EDERıMM.hani çok sevdiğim bir söz vardır onunla noktalayım sözlerimi;
"Zulüm bela geldi geçti ;vebali yapanın boynunda kaldı"

elele...güzel yorumun için çok teşekkürler..çok doğru dinimizde bunun yeri yok. Mutlaka eden bulacaktır. Senin söylediğin şeyleri bende ona söyledim, anca güldü bana..Mevlam neylerse güzel eyler değilmi..Yaradan verecektir cezasını, bi zamanlar seni üzen kişiler gibi..

canım eminimki sen çok güzel bir kızsındır, arkadaşın seni sürekli eleştirerek senin psikolojini bozmuş.Bir laf vardır doğrudurda allah herkesi özene bezene yaratmış derler,senin boyun uzundur diğerinin boyu kısadır sorun yapabilir bazı şeyleri insan . kendi kendine ama başkalarının dediklerine göre değil.kendine güven pozitif bak hayata.değişikliklerde yapmaya başlamışsın ne güzel kendinden emin, güzelliğinden emin, olarak yaşamın tadını çıkarmaya bak canımmm. opuyorumnanaktan

Çok teşekkür ederim, bilmiyorum ama ruhen çökertiyor insanı..Ona göre hiç bir güzel yerim yokmuş, ben onu Allaha havale ediyorum mevlam bilir ona yapacağını..
Herşeye rağmen moralimi bozmamaya, hayattan zevk almaya çalışıyorum dediğiniz gibi çok teşekkürler..zemuszemus

oha salak herif ya
neler demis angut
kendine nasıl güvenebilirsin?
cok basit
o ve onun gibi iq fakiri ego tatmin edicileri tınlamayarak tabiki
tespitlere katılıyorum
kesinlikle yasanmıslıgı var
ayrılmakla en dogru kararı vermisiniz zaten
simdi sıra sizi herseyinizle sevicek ve iltifatlarla şımartıcak bir sevgili bulmada :lepi:

Çok teşekkür ederim...inşallahh..:Saruboceq:

bak şimdi nasıl da kızdım!!!klava:klava: nasıl güzel yerin yok muşşş???Allah Ben sizi en güzel şekilde yarattım diyor...orda şu insan hariç mi diyor???a beyinsiz..Allah en güzel şekilde yarattım diyorsa sen neden o zeka özürlünün dediklerine hala itibar ediyorsun...bi deri parçası çok mu önemli yaw...Allah bi kazada bi yangında buruşturamaz mı o yüzdeki deriyi?? önemli olan içi içi insanın..o sendeki bu güzelliği farketmiş de uzanamadığı için çamur atıyor kedi uzanamadığı ciğere pis pis demiş...
aman boşver hayatın güzel yönüne bak.onca aç insan evsiz barksız ya da borç batağında yüzen insan varken ya da savaş altında bombalar altında kaybetmiş çaresiz ce sevdiklerinin cesetleri başında ağlayan insan varken senin bu haline şükretmen onlardan biri olmadığın için sevinmen gerekirken bu zavallının saçmalarına üzülmen sana yakışmaz...kalk ya silkin kendine gel...güzelsin bunu bizzat Yaratıcın diyor ALLAH diyor! ötesi çok mu önemli...?şükret haline şükret

kendine güvenmen için o kadar çok sebep var ki ...
sen bir insansın herşeyden önce ..

duyguların var..
fikirlerin var..
sevinçlerin var..
hüzünlerin var...
aldığın nefes ,soluduğun hava ,duyduğun sesler var...
sevgin var herşeyden önce ilk başta ve herşeyden öte...
sevgi demek hayat demektir en aslında en basitinden...
insanı etten sıyıran şeydir sevgi..
doğayı sevmek ,insanı sevmek ,
denizi ,karı ,kartopunu sevmek ,
günbatımını izlemeyi sevmektir aslında insan olmak..
ve insan olmaktır kendine güvenmene sebep ...
sen bir insansın ..
etten ayrı ruhtan ibaret...
etini satabilir insan ama ruhunu satabilir mi sence ?
işte kendine güvenmen gereken şey ruhundur satamadığın için?
satamadığın için hayallerini ,umutlarını onlardır güvenin hayata karşı...
bir insanın elini tutmaktır güvenmek aslında..
kuşlara el sallamak ,boğazda simit çay yapmaktır kendine güvenmek her fırsatta...
her insanın kendine güvenmesi gerekir hayatının her sayfasında..
çünkü insan olmaktır hayatı yaşanır kılan ve insan olmaktır kendini sevmeye ve güvenmeye sebep..
al sana kısa da olsa bir sürü sebep ..
şuanda aklıma geldi yazdım idare et ...
umarım faydalı olabilmiştir...

mutfak robotu.... güzel şeyler yazmışsın teşekkür ederim...:icecream:
inşallah konu sahibi arkadaşımızada faydalı olur.....opuyorumnanaktan

Çok teşekkür ederim bu güzel ve manalı yazı için...Söylediklerinizi elbette dikkate alacağım, o yüzden konu açtım, içimi döktüm..Tekrar teşekkürler...

çok güzel şeyler yazmışsınız:) benim de kendime olan güvenimi toparlamam lazım artık bi silkinip kendime gelmem lazım yaşadıklarımı geçmişte bırakıp önüme bakmayı öğrenmem lazımmm

o kişiden uzak durduğun sürece emınım kendıni toparlayıp tekrar aynı güveni kazznacaksnn..sorun karsındakı adamda.takma kafana derim

o kişiden uzak durduğun sürece emınım kendıni toparlayıp tekrar aynı güveni kazznacaksnn..sorun karsındakı adamda.takma kafana derim

Artık hiç bi şekilde görüşmüyorum, cevap vermiyorum ona..ne derse desin konuşmayacağım. Artık eskiye göre daha iyiyim düzeleceğim inşallah..Teşekkürler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…