Kendinden çok başkasını mutlu etme çabası:/

Canım beni mi anlattın acaba bir garip oğlak burcuyum işte. Kendim için alışverişe çıkar herkese birşeyler alırım ama kendime gelince şimdi onun sırası değil hem ne gerek var derim. Pazar gezmeleri eşim nereye gidelim der ben saftrik siz bilirsiniz.(aman eşim ve cocuklar eğlensin benim canım yok çünkü) ve daha bir sürü şey. .. önce ben demek istiyorum ama olmuyor işte

Bir kereliğine ölmek mi kskflslf.
Karşı tarafa çok daha yakın olan yerde buluşmayı her seferinde kabul etmek de hülya koçyiğit cefakarlık paketinin içeriklerinden bildiğim kadarıyla, uygulamayı çok severim..
Ooo bayılırım orta-yaşlı teyze ortamına. Tüm rahat ettirme ve insanlara dünyaya sevdirme yeteneklerimi ard arda sergilediğim o unutulmaz anlar..:halay:

Bence eskisine göre bende daha iyiyim, özellikle bu sürprizimden bir öncekinde ( sürpriz no : 1983839 ) biraz afallayıp değişmem gerektiğine karar vermiştim. saatlerce yol gelip, kıta değiştirip bir gece annemlerin kapısını çalmıştım. Babam abimin ( ailenin özgür, minnetsiz, mutlu etme kaygısı barındırmayan üyesi) beni havaalanından eve getirmesine (15 km) benim başka ülkeden (4000km) gelmemden daha çok sevinmişti sanki. Belki abimin de duyguları ve sorumluluk seven bir yanı var diye sevinmişti, bilmiyorum, o andan sonra ‘ oyyy babamla küçükken dağlara nasıl tırmanırdık, kahramanım benim ‘ diye duygulanıp, hüzünlenme modumdan çıktım. Kusurlarıyla kabullendim, biraz daha güçlendim en azından ona karşı.

Ama gene de babayla sınırlı değil, genel bir problem bu. minnoş gönlümde kadehler kırılmaya devam ediyor ...

nerden kaynaklandığını bulsak aslında bu hissiyatın çok iyi olacak. cidden beni sevmeseler ne olur, onaylamasalar ne olur diyecek. ben çok erdem sahibi olduğumu düşünüyorum/biliyorum mesela, ama çok karakterli meselesine gelince insanları kırmamak için onlar gibi davrandığımı farkedip kızıyorum bazen karakterin değişiyo diye kendime.

4000 km sürpriz yapmak çok güzelmiş ben olsam çatlardım ama babama abimin yaptığını daha önemsediği için.

Ah arkadaşım, teşekkür ederim güzel bakışın için ama yoruluyorum.. o pembe çiçek emojisi, dört yapraklı yonca emojisi hadi o Da olması küçük yıldız parlaklığı emojisi ille de konulacak. Neyse ki kalp koymuyorum, bence bu Da bişey...
Mükemmelliyetçilikte var biraz gibi belki o zaman.keyfim yoksa cevabi 1 gün sonra yazacak kadar yordular beni inan emojilerin hepsini de yedim afiyet oldu :l
"Fazla değer boynu eğer" demisler. Egonu güçlendirmelisin.Ponçik kalpli naif insanlari hep üzüyorlar bana da yaptilar inan ordan biliyorum.

bu arada sorunun cevabı hiç sanmıyorum. mutlaka ben sonlandırmalıyım iyi dileklerimle emojilerimle. kendisinin bana kurduğu hitap cümlelerine benzer cümlelerle.

kaç kere "alınmış mıdır acaba" diye düşünüyorum bilmiyorum. sosyal hayat eziyet bu açıdan. çok düşünerek konuştuğum halde sonradan senaryo yazarım ben böyle dedim kesin böyle düşündü, diye.
dar ederim kısacası kendime hayatı.

en yakın arkadaşım Türkiye’ye geldiğimde haftasonunun bir gününü ona ayırmamı rica etti. Haftaiçi görüşünce yeterince vakit geçiremiyormuşuz.

Ben 1 aydır düşünüyorum. tüm buluşmaları, görüşmeleri organize ediyorum kafamda, sanki kraliyet hayır işleri turuna çıkan Cambridge düşesiyim. Babam bizle köye gitmek ister, ablamla pikniğe gidilecek, abimlerde bi cumartesi kalmazsam ertesi günü tatil olan günleri hep başkasına ayırdığını düşünür, arkadaşımla haftaiçi görüşürsem onu araya sıkıştırdım sanar, kayınvalidemde bir gün kalmazsam sanki onları önemsememişim gibi olur, kuzenime de şu hediyeyi götürmem lazım çünkü o 20 sene önce anneme vandan işlemeli vazo almıştı şeklinde çalışıyor kafam. Kendi mutluluğuma dair bi planım yok.

Her neyse, arkadaşıma mesaj attım yarın da resmî tatil, yarın mı görüşsek diye. İyi ki mesaj attın, ben haftasonu çalışcam, bugün haberim oldu, yarın görüşelim mutlaka dedi. Kendi yaptığı planın değiştiğini bile haber vermedi, düşünemedi. İşte bu kötü hissettiriyor..

Ben biraz böyleydim hep insanlar mutlu olsun aman kırılmasınlar
Son zamanlarda kimseyi arayıp sormuyorum, sosyal medyada zaten oldum olası çok aktif biri değilim
Ben arkadaşlarımı ararsam vay kaçak hiç aramıyorsun olur, aramasam zaten vefasız damgası yapıştırılır ama karşıdan bir adım asla gelmez!
Bayramda falan herkesi ayrı ayrı arar, halini hatrını sorardım, facete doğum günü mesajı yazsam bile telefonla da arardım
şimdi kendi kendimeyim kimseyi aramıyor sormuyorum eee demek ki özlenmiyorum ya da sevilmiyorum ve artık inanun umrumda bile olmuyor
Evet insan tabii ki sosyal bir varlık ve topluma karışmak lazım ama benimkisi artık haddinden fazlasını yapmıyorum, herkes kadar adım atıyorum
Bir arkadaş da yazmış bu onaylanma, takdir edilme, sevilme isteğinden.
Ya da kendine şunu sorabilirsin, bu kadar çaba sarf etmesem nolur? Ne kaybederim?

Esasında bu keşfi direk kendim yaptığım için konu açma ihtiyacı hissettim. Değilse olsun ben iyi bir insanım işte <3 tarzında devam edecektim. Eskisine oranla arkadaş ortamında çizgilerimi daha kalın çiziyorum, sayılar epey azaldı (20lerin sonunda başa gelenler) gene de yeterli değil, gene çok ponçik kalıyorum normale göre sanki.
insanın kendisini bir bütün olarak ortaya koyması için bu duygusal bağımsızlığı aile de dahil herkese karşı karşı edinmesi lazım. Olmuyordu....

en yakın arkadaşım Türkiye’ye geldiğimde haftasonunun bir gününü ona ayırmamı rica etti. Haftaiçi görüşünce yeterince vakit geçiremiyormuşuz.

Ben 1 aydır düşünüyorum. tüm buluşmaları, görüşmeleri organize ediyorum kafamda, sanki kraliyet hayır işleri turuna çıkan Cambridge düşesiyim. Babam bizle köye gitmek ister, ablamla pikniğe gidilecek, abimlerde bi cumartesi kalmazsam ertesi günü tatil olan günleri hep başkasına ayırdığını düşünür, arkadaşımla haftaiçi görüşürsem onu araya sıkıştırdım sanar, kayınvalidemde bir gün kalmazsam sanki onları önemsememişim gibi olur, kuzenime de şu hediyeyi götürmem lazım çünkü o 20 sene önce anneme vandan işlemeli vazo almıştı şeklinde çalışıyor kafam. Kendi mutluluğuma dair bi planım yok.

Her neyse, arkadaşıma mesaj attım yarın da resmî tatil, yarın mı görüşsek diye. İyi ki mesaj attın, ben haftasonu çalışcam, bugün haberim oldu, yarın görüşelim mutlaka dedi. Kendi yaptığı planın değiştiğini bile haber vermedi, düşünemedi. İşte bu kötü hissettiriyor..
İşte bu mükemmeliyetçilik. Aşırı empati kurmak.
Aşırı değer vermek
Bak herşeyin fazlasi zarar
Çaya atilan şekerin bile
Degisime açıksin.yarin kimseyi takmayarak ve insanlar ne dusunur diye umursamayarak güne baslayabilirsin.
Bol bol hata yapmayi da unutma.

Canım beni mi anlattın acaba bir garip oğlak burcuyum işte. Kendim için alışverişe çıkar herkese birşeyler alırım ama kendime gelince şimdi onun sırası değil hem ne gerek var derim. Pazar gezmeleri eşim nereye gidelim der ben saftrik siz bilirsiniz.(aman eşim ve cocuklar eğlensin benim canım yok çünkü) ve daha bir sürü şey. .. önce ben demek istiyorum ama olmuyor işte

Merhaba cadıcan, adsız rahat ettirmekolikler bilgi ve deneyim paylaşım platformumuza hoşgeldin. Sadece eş ve çocuklarına karşı mı yoksa tanıdığın herkese karşı mı bu semptomları gösteriyorsun? Bencil olmaya özenmek de enteresan değil mi..

Merhaba cadıcan, adsız rahat ettirmekolikler bilgi ve deneyim paylaşım platformumuza hoşgeldin. Sadece eş ve çocuklarına karşı mı yoksa tanıdığın herkese karşı mı bu semptomları gösteriyorsun? Bencil olmaya özenmek de enteresan değil mi..
Hosbuldum canım. tanidigim herkese karşı böyle malesef. Enteresan olan benim kendimle derdim ne neden kendimi 86. Plana atıyorum

nerden kaynaklandığını bulsak aslında bu hissiyatın çok iyi olacak. cidden beni sevmeseler ne olur, onaylamasalar ne olur diyecek. ben çok erdem sahibi olduğumu düşünüyorum/biliyorum mesela, ama çok karakterli meselesine gelince insanları kırmamak için onlar gibi davrandığımı farkedip kızıyorum bazen karakterin değişiyo diye kendime.

4000 km sürpriz yapmak çok güzelmiş ben olsam çatlardım ama babama abimin yaptığını daha önemsediği için.

O çok farklı bir histi. Babam o kadar bilinçsiz yaptı ki bunu hani kızılacak bir şey gibi değildi. Tamamen kendisiydi çünkü. O noktada üzülecek ve kırılacak bişey kalmıyor, direk kabullenme durumu ortaya çıkıyor. Benim için biraz iyi oldu çünkü ‘ babamın piremsesiyim, onun biricik küçük tatlış güverciniyim’ sanrısının %100 doğru olmaması bendeki sorumluluk hissinin baskısını da kaldırdı.

Ben de insanların o an hangi cümleyi duymaya ihtiyaçları olduğunu aşırı iyi bilirim ve bazen gerçekten o cümlelerin söylenmemesi gerekir. Ama söylerim. çünkü kıyamam.. sonra da gelsin kendimle kavgalar ..

Mükemmelliyetçilikte var biraz gibi belki o zaman.keyfim yoksa cevabi 1 gün sonra yazacak kadar yordular beni inan emojilerin hepsini de yedim afiyet oldu :l
"Fazla değer boynu eğer" demisler. Egonu güçlendirmelisin.Ponçik kalpli naif insanlari hep üzüyorlar bana da yaptilar inan ordan biliyorum.

İşte bu mükemmeliyetçilik. Aşırı empati kurmak.
Aşırı değer vermek
Bak herşeyin fazlasi zarar
Çaya atilan şekerin bile
Degisime açıksin.yarin kimseyi takmayarak ve insanlar ne dusunur diye umursamayarak güne baslayabilirsin.
Bol bol hata yapmayi da unutma.

Teşekkür ederim, mesajların anlaşıldığımı hissettirdi. İşlerin genel olarak planladığımın dışında ilerlemesi beni gerebilir. Bu Da mükemmeliyetçilik olarak nitelendirilebiliyor, psikolog Da öyle demişti. Amaaan o Da öyle oluversin tarzı bi cümle Yok hayatımda. İnsanların bana karşı çok bir görevleri yokmuş ama benim onlara karşı çok büyük görevlerim varmış bi kısmını yapmamışım gibi garip suçluluk duyguları falan.. dediklerini uygulamaya çalışacağım. Ego nasıl güçlenir acaba @.@ gerçekten birilerinden sürekli sürekli övgü alıyorum ama egolu biri değilim bence @.@ bilmiyorum

Sen beni kırmıştın bi keresinde :KK70:

Şaka şaka.

Insanlara fazla kıymet veriyorsun mesele bu. Kendine kıymet vermeye çalış :KK200:

Sen beni kırmıştın bi keresinde :KK70:

Şaka şaka.

Insanlara fazla kıymet veriyorsun mesele bu. Kendine kıymet vermeye çalış :KK200:

Ablama kurutma makinesi markası soracaktım ama soramadım ondan bence Ahahahaha ( bak böyle garip şeyler hatırlıyorum )

Bebişim gerçekten kendimle de garip ritüellerim var. Duştan sonra mutlaka aynayı silip kendime gülümserim, manyak gibi kendime sevgi dolu şeyler söylerim, affederim ve severim kendimi.. öyle biliyorum.

Bu böyle başka başka bir şey, derinden geliyor.

Teşekkür ederim, mesajların anlaşıldığımı hissettirdi. İşlerin genel olarak planladığımın dışında ilerlemesi beni gerebilir. Bu Da mükemmeliyetçilik olarak nitelendirilebiliyor, psikolog Da öyle demişti. Amaaan o Da öyle oluversin tarzı bi cümle Yok hayatımda. İnsanların bana karşı çok bir görevleri yokmuş ama benim onlara karşı çok büyük görevlerim varmış bi kısmını yapmamışım gibi garip suçluluk duyguları falan.. dediklerini uygulamaya çalışacağım. Ego nasıl güçlenir acaba @.@ gerçekten birilerinden sürekli sürekli övgü alıyorum ama egolu biri değilim bence @.@ bilmiyorum
Ego kendi isteklerini, mutluluğunu,prensiplerini, rahatını (olağan dışı haller dışında) 1.planda tutarak güçlenir.Misal vereyim, arkadasim nereyi gezerse mutlu olur değil, ben nereyi gezersem mutlu olurum.
Olağan dışı hal: Arkadasin bir mekani tavsiye ediyor ve oraya gitme teklifi ediyor.
Karar: Sana uyarsa.
Vesvese: oraya gitmek istemeyince ya bana kırılırsa.kirilmasinda gideyim bari (×)
Kararlı bir ego bencillik değildir.

Övgü alınca da bi ezilmeler Büzülmeler bende bir görsen ,hemen karşıdakini yüceltme hissiyatı . Halbuki ne gerek var böbürlen işte. Ama yok ,o kod yok bende

En sinir oldugum insan tipisiniz. Azcik esimde de var bu huylardan. Bayilirdi birilerine yardimci olmaya bayilirdi ve kendi yaptiklarini asla gormezdi ama biri ona kucucuk birsey yapsin Allllahhh nasilll minnet duyaaarrrr ne yapacagini sasirir hemen kendi de karsilik vermek ister filan... Valla sıtkımı siyirmisti.

Bazi insanlara hayir diyemiyordu. Bisey istediklerinde esimin yerine ben hayir diyiveriyorum rahata eriyoruz. Kimseye bisey yapma, kimse de bize yapmasin benden kimseye minnet bekleme dedim. Hayir selam versek borclu cikcaktik neredeyse. Sacma sacma hareketleri vardi.
Zamanla ite kaka bu sacma hareketlerinden vazgecirdim. :KK70:

Baskasina abartili para savurma olaylarina girmedi Allahtan ama Evlenmeden once yani biz tanismiyorken o para sacmalari yapmistir kesin o ayri...

Övgü alınca da bi ezilmeler Büzülmeler bende bir görsen ,hemen karşıdakini yüceltme hissiyatı . Halbuki ne gerek var böbürlen işte. Ama yok ,o kod yok bende

Ahh evet mesela biri pilav Harika olmuş desin. Ay aslında başka bişey yapacaktım ama işte onu bulamadım, pilavda biraz lapa oldu ama teşekkür ederim çok naziksin. Ya teşekkür et geç işte neden can çekişiyorsun. Ama yok...

Ego kendi isteklerini, mutluluğunu,prensiplerini, rahatını (olağan dışı haller dışında) 1.planda tutarak güçlenir.Misal vereyim, arkadasim nereyi gezerse mutlu olur değil, ben nereyi gezersem mutlu olurum.
Olağan dışı hal: Arkadasin bir mekani tavsiye ediyor ve oraya gitme teklifi ediyor.
Karar: Sana uyarsa.
Vesvese: oraya gitmek istemeyince ya bana kırılırsa.kirilmasinda gideyim bari (×)
Kararlı bir ego bencillik değildir.

Teoride kolay, pratikte zorlar ama yeniden deneyelim.

Back
X