• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendini agirdan satmak

Kendini agirdan satmayan mutlu olan

• Ankete Katılan
    22

Awaken

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2016
2.910
5.083
108
İyi geceler...

Kiz kismi kendini agirdan satar diye akil veren insanlar var etrafta baya. Cok sinirliyim suan.
Kendini agirdan satan insan sahte degil midir?
Neyin eksikligini yasiyorsun da kendini agirdan satacaksin?
Degersiz misin kendini agirdan satarak deger dileneceksin?
Hic kendine hakaret ettiginin farkinda degil mi boyle dusunen insanlar?

Aslinda ara sira guluyorum bakmayin.
Ama insanlarin bu sacma sapan bakis acilari beni benden aliyor.
Ayse oyle dusunurse ahmet oyle dusunurse amcan yengen oyle dusunurse ne olacak bu insanlik?

Toplumdan dolayi kendini agirdan satmak zorunda olan kadinlar veya bunun icin taktik gelistiren kendine ihanet eden kadinlar bile vardir eminim.
Tiksiniyorum, uzuluyorum ve ofkeleniyorum artik insanliga.

Benim gibi bir insana gelip, kendini agirdan satmalisin diyen insanlara sayip sovesim var. Hakaret bu bana verilen akil resmen.

Bana suan biraz umut lazim. Esimle sevgilimle hic boyle olmadik,dogaldik. Ailesine girdigimde maddi isteklerim olmadi ve bunun icin hor gorulmedim daha az deger gormedim diyen insanlari duymak istiyorum.
Okadar uzak ki bana bunlar cevremde.
Esinden ailesinden isteklerde bulunmamak ve bunun icin hor gorulmek kucuk gorulmek eksik gorulmek nasil bir hastalikli hal dir? İnsanlar kendisine kotu davranini mi seviyor, kendilerinden nefret mi ediyorlar, bukadar asagilanma, bitmek bilemeyen istekler karsisinda bir insana deger verecek kadar?

Benmi yanlis dusunuyorum?
Gerci kendi adima dogru bu dur. Ve degismeyecek.
Ama topluca boyle olmadikca benim gibiler cok ezilir sinir olur herhalde...

Var mi kendini agirdan satmayan, dogal olan ve esiyle mutlu kayinailesinden , esinden yinede deger goren insanlar?

Deger de görmesek olur ya. Yeter ki sacma sapan dusuncelerini kendilerine saklasa insanlar keske.

Esimle beraber olmaya basladiktan 1 ay sonra ona evlenme teklif ettim. 1 yil sonra beraber yasamaya basladik, 4 yil sonra da evlendik. Yurt disinda evlendik. soz/nisan/dugun yapmadik, esya almadik, ailelerden destek istemedik ve almadik. Ailelerimize telefon edil “Biz evleniyoruz, Turkiyeye gelince kutlariz, sizin gelmenize gerek yok” dedik. :) Yani kendimi agirdan satmanin tam tersi bu olsa gerek. Esim ve ailesi bana kendimi hep degerli hissettirir. Bence kendini agirdan sat lafi sadece su bakimdan anlamli olabilir: karsindakinin sana ne kadar deger verdiginden emin olmadan kendini tamamen teslim etme. E bu da fena tavsiye degil.

Esimle beraber olmaya basladiktan 1 ay sonra ona evlenme teklif ettim. 1 yil sonra beraber yasamaya basladik, 4 yil sonra da evlendik. Yurt disinda evlendik. soz/nisan/dugun yapmadik, esya almadik, ailelerden destek istemedik ve almadik. Ailelerimize telefon edil “Biz evleniyoruz, Turkiyeye gelince kutlariz, sizin gelmenize gerek yok” dedik. :) Yani kendimi agirdan satmanin tam tersi bu olsa gerek. Esim ve ailesi bana kendimi hep degerli hissettirir. Bence kendini agirdan sat lafi sadece su bakimdan anlamli olabilir: karsindakinin sana ne kadar deger verdiginden emin olmadan kendini tamamen teslim etme. E bu da fena tavsiye degil.
Vaybe muazzam ne güzel

Bence bir ilişki en doğal haliyle gelişmeli, taktiklere, kasmalara gerek olmamalı.
İnsanlara çok zor güvenirim, o yüzden eşimle sevgili olmamız biraz uzun sürmüştü ama bunun ağırdan satmayla değil, onu tanımayı istemekle, hemen yelkenleri suya indirememekle alakası vardı. Sonra sevgili olduk. Birkaç ay sonra aynı evde yaşamaya başladık, dört sene sonra da evlendik. 6 yıldır evliyiz. Arada sürtüşmelerimiz oluyor ama büyük sorunlarımız hiç olmadı, mutluyuz çok şükür.
Size ilişkiler konusunda akıl verenleri çok da sallamayın. Önemli olan karşınızdaki insanı doğru tanımaya çalışmak. Zaten sizi düşünen, fedakar, sevgi dolu biriyse, ne gerek var nazlara, triplere, belirsizliklere, ağırdan almalara?

Ben ilişkilerde taktiklere inanmayan biriyim. Sonra kocam/karım çok değişti ona soğudum gibi şikayetler geliyor. Doğal tepkiler neyse öyle ilerlemeli. Ha ilişkide temkinli yaklaşmayı anlarım. Güven duygusu çok değerlidir herkese hemen duymamak lazım. İlişkinin başında yavaş ilerleyip temkinli yaklasilabilir. Bir de her ilişkinin dinamiği farklı oluyor. Bazı erkekler cidden burunları sürtülsün istiyor.

Valla ben esimle hic taktik yapmadim
Her zaman dogal oldum ama ben genel mesafeli insanlardanim ama samimi oldugumla da mesafem yoktur
espriler geyikler hava da ucusur bizim evde birbirimizle dalga geceriz falan
Esimin anasi arada sinirlendirse de beni es geciyorum
Ayrica acikcasi onlar kim ki de ben onlardan deger gorme bekleyecegim yahu esim olmasa hicbir bagimin olmadigi sunun 4 yil oncesinde tanimadigim muhattap bile olmadigim insanlar
Neden yani boyle bir beklentiniz var onu anlamadim ya da belki ben anlasilmazim genel olarak, deger goreyim diye bir dusuncem hic olmadi hatta su konuyu okuyuncaya kadar da hic dusunmedigim bir konu :)))
Esimle birbirimize gereken ozeni gosterdikten sonra bence gerisi bos cunku kapiyi kapattiginiz an sadece cekirdek ailesiniz :)

Cunku bizim insanimiz genel anlamda.. samimiyeti kaldiramaz.. bi kizi ilk gidildiginde verirseniz kizda kusur mu var birsey mi varda hemen verdiler diye dusunen bi toplumuz. Yani normal...

Kendini ağırdan satanın mutlu olduğunu , değer gördüğünü nerden biliyorsunuz ki .
Mutlu olmanın, değer görmenin kıstası bu değildir .
O kadarda kafaya takılacak birşey değil. Ortada tiksinecek birşey yok ayrıca kimi insanlar biraz daha zordur hemen güvenmez, ikna olmaz buda kendini ağırdan satmak değildir.

ben hiç taktik yapmadım. zaten adamla sinema salonunda karşılaşıp sonra sosyal medyadan beni bulmasıyla tanıştık.
ama ilk oturuşumuzda amacı gönül eğlendirmekse benden uzak durmasını söyledim. daha ilk oturmada bir kedim olduğunu onu kabul etmeyecekse yine zamanımı boşa harcamamasını söyledim. 3 ay sonra evlilik teklifini alıp 10 ay içinde evlendik.

ben ailesinin destek olmasını bekledim. çünkü eşim 15 yıldır çalışıp her ay ailesine destek olmuş, ablası kendisine birikim yaparken eşimin kenarda 3 kuruş parası yoktu. ha ama baktım ki destek olmuyorlar tam tersi eşyaları aldırıp aldırıp bize ödetecekler orda bi durun dedim benim bir yatak odam bir oturma grubum olsa yeter. sonra terbiyesiz dediler bana açık açık ben borçla evlenmem gerek yok kalsın dediğim için. miilet x oğluna bi salon takımı alamadı mı desin diyo bana adam.. borç yiğidin kamçısıdır diyo ama kendi borca girmiyo :))

ben olayı buraya nasıl bağladım? sinirlerim hopladı yine. neyse kızlar o kadar yazdım silemem :)))

Canm biz esimle 4 yil gorustuk, ben memurum esim atanamamisti ailrmin karsisina cikardim ailem bana guvendi ilk istemede verdiler nisan yaptik tabii senn dedigin gibi etraftan aman okumus kiz bedavaya gitti laflari falan hic dinmedi...sonra 3 ay sonra dugunumz oldu dugunu kp yapti benm gerek yogun calismadan gerek de hevesim olmamasindam sacma sapan adetlerle suslemelerle ne masraf yaptim ne de ugrastim kafama gore sade bir dugun yaptik, esyalarimi da evimr gore aldim hic abartmadim, az esya, sifir birc cokca huzur dedik ve cok sukur oldu, tabi icimde hic birsey kalmadi isteklerimi yaptim, sonrasinda ne mi oldu evledikten 1 yil sonra 2. evimizi aldik, dukkan aldik esime is kurduk cevreye ve o laf edenlere gore maddi durumumz cok cok iyi cok sukur...hii kp de beni gercekten cok sever cunku dugunde gereksiz kaprisler ve sacma masraflarla kimseyi bunaltmadim insanlari kirmadim hatta istemeye gelirken baya korkarak gelmis esime sormus cok bunaltrlar mi bizi falan diye...simdi sag olsun esim de kp de her istegimi yapmak icin ugrasir hic kirmazlar...ssimdi cocugm olacak butun maaraflarimi ona yapacagim onda asiri hevesim var :)

Kendini ağırdan satmanın anlamı surat asmak, insanlarla konuşmamak anlamına gelmiyor ki. En azından ben öyle algılamıyorum.
İnsanlara karşı gerek mesafeni korumak, nerde ne konuşacağını bilmek, gerektiği zaman karşındakine haddini bildirebilmekten ibaret olay. Şahsen ben doğru buluyorum. Zira çevremde haddini bilmeyen insan çok.

İyi geceler...

Kiz kismi kendini agirdan satar diye akil veren insanlar var etrafta baya. Cok sinirliyim suan.

Ayse oyle dusunurse ahmet oyle dusunurse amcan yengen oyle dusunurse ne olacak bu insanlik?

Toplumdan dolayi kendini agirdan satmak zorunda olan kadinlar veya bunun icin taktik gelistiren kendine ihanet eden kadinlar bile vardir eminim.

Benim gibi bir insana gelip, kendini agirdan satmalisin diyen insanlara sayip sovesim var. Hakaret bu bana verilen akil resmen.

Bana suan biraz umut lazim. Esimle sevgilimle hic boyle olmadik,dogaldik. Ailesine girdigimde maddi isteklerim olmadi ve bunun icin hor gorulmedim daha az deger gormedim diyen insanlari duymak istiyorum.
Esinden ailesinden isteklerde bulunmamak ve bunun icin hor gorulmek kucuk gorulmek eksik gorulmek nasil bir hastalikli hal dir? İnsanlar kendisine kotu davranini mi seviyor, kendilerinden nefret mi ediyorlar, bukadar asagilanma, bitmek bilemeyen istekler karsisinda bir insana deger verecek kadar?

Var mi kendini agirdan satmayan, dogal olan ve esiyle mutlu kayinailesinden , esinden yinede deger goren insanlar?

Deger de görmesek olur ya. Yeter ki sacma sapan dusuncelerini kendilerine saklasa insanlar keske.

Agirdan satmak derken kasdettiginiz seyi tam anlayamadim acikcasi?? Ben yabanci biriyle evliyim. Severek evlendik. Aileme bu evlenecegim insan deyip tanistirdim. Isteme kina dugun de 20gunde oldu bitti. Ne ailesink arayip bi istekte bulundum ne de kendimi agirdan satmaya calistim. Dil din bi suru farklilik var kimse kimseyi sevmek zorunda degil bana gore ama kararima saydi duyulmak zorunda. Onun disinda naz trip kapristense acik acik bunu istiyorum yada istemiyorum demek daha net ve dogru bir imaj cizer diye dusunuyorum. Acik olmak her zaman en guzel dogrudur

Bizde de cok onemlidir kiz tarafi kendini agirdan satar. Istemeye geldiklerinde zorladilar. Bilezikler set istendi. Her seyi erkek tarafina yuklemeye calisildi falan. Bence bu is akisina birakmali. Herkes dogal olmali.

Ağırdan satmak kişiden kişiye değişir anlamı
Ben eşime karşı hep olduğum gibi davrandım
Yapı itibari ile sakin görünen ama bazen zor biriyim
Aman naz yapayım aman beni istekli görmesin diye düşünmedim ki yapım da dışardan bakan soğuk der.
Düğün zamanı şunu isterim bunj isterim demedim
Aman hesaplı olsun ne gerek var buna ama bu iyi olmalı yani mantıklı olan ne ise onu dedim
Gelinlik ayakkabımı 30 tl ye aldım mesela
Ben olduğum gibi davrandım ve şükür mutluyum
Rol yapmak bana göre değil

Kendini ağırdan satmayı deneyen biri olarak söylüyorum, elime hiç birşey geçmedi. Koca bir HİÇ'e sahibim su an. Turk toplumu olarak en buyuk hatamız ınsanların söylediklerine göre hareket etmeye çalışmamız. Kendini agırdan satmat ya da kaçanın kovalanması falan... İğrenç birer taktik!! Ben ise o donemlerımde keske bu sekilde davranmasaydım, duygularımı acsaydım diyenlerdenim, sevgiyi göstermek küçülmek vs de değildir yani, kendini tamamen teslim etmediğin muddetce, ilişkide asla asla taktik vs yapma, olduğun gibi yaşa

İyi geceler...

Her zaman doğal ve olduğum gibi davranırım genel olarak herkes tarafından da sevilirim nişanlıyım kayınvalidem görümcem severler evin tek gelini olacağımın da etkisi var bunda tabi hiç bir talebim ya da isteğim olmadı onlardan ama onlar ellerinden gelenin en iyisini yapıyor Rabbim daimi etsin inşallah :) burda okuduğum gibi kv görümce konuları açmam inşallah :)

Back
X