Kendini ait hissetmeme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi de daha düşük sosyo-ekonomik bir muhitte de aynı sorunları yaşayacaksınız. Siz kendiniz için bir yaşam standardı belirlemişsiniz ama kızınıza yetecek mi bu? Arkadaşlarının giydiğine, yediğine, gezdiğine özenmeyecek mi? Muhit değiştirirseniz bunlar olmayacak mı sanıyorsunuz?

Özel bir nedenim var çalışamıyorum o yüzden. Eşim ben sana her türlü maddi anlamda destek olurum sen üzülme diyor ama tek maaş da yetmiyor işte.
Keşke çalışabilsem.

ben hıc boyle seylerı dusunmuyorum ya bende mı sorun var
gunun sonunda hepımıze o pamuk ve kefen gunun sonunda hepımız aynı topragın altında mezara ...

sonucta bırlıkte kamelyada oturmussunuz sızı dıslayan yok ... bunlar 5 cayına bır kosu marsa gıdıp gelmıyorlar sızın anlatımınıza gore ultra luks hayatların kamelyada oturup cocukların cebıne harclık konusunu konusacagını sanmam

madem rahat degılsınız gorusmeyın komsuculuk sart degıl kı

Bana düşünce tarzınız çok normal gelmedi. Yanı her çocuk koleje gidecek diye birşey yok. Eşinize evi değiştirelim demek yerine çocuğunuza hayattın bazı gerçeklerini uygun bir dille anlatabilirsiniz. Okula gidemeyen, yeni kıyafeti bulamayan bir sürü çocuk da var. Bunları anlatarak aslında ne kadar şanslı olduğunu hissetirin. Bu çocuk burda olmazsa başka yerde yine karşilaşıcak böyle şeylerle. Her defasında kaçması mantıklı olmaz.

Özel bir nedenim var çalışamıyorum o yüzden. Eşim ben sana her türlü maddi anlamda destek olurum sen üzülme diyor ama tek maaş da yetmiyor işte.
Keşke çalışabilsem.
Sizinle aynı özel nedene sahip bir erkeğin çalışmama lüksü olur muydu?

Okuldaki çocuklardan etkilenmiyor kızım muhitteki insanların yukarıdan bakışından ve onu dislamasindan etkileniyor. Orta halli bir semtte arkadaşım var onun evine gittiğimizde orda parka bile indigimizde çocuklar o kadar güzel davranıyor ki kızıma. Insanlar güler yüzlü selam hatır unutulmamış. Tebessüm ediyorlar. Daha o semte girer girmez içimi huzur kaplıyor.
Kendi apartmanimiza gelince Kızımın yüzündeki o buruk ifadeyi görebiliyorum bazen hiç bir şey demese bile gözlerini kacirmasindan anlıyorum.

Ya benim takıldığım koleje gidince ne oluyor? Her yer kolej yani gerçekten iyi eğitim veren kolejler belli ama şu an her aile koleje yolluyor. Yani her kolej iyi değil normal özel bir okul yani hatta devletten farkı yok. Burdaki çoğu kişi devlet okuluna gitmiştir bende dahil bir şeyimiz eksilmedi

Ha parası olan, çocuklarına iyi şartlar sağlayabilen insanlar burnu havada kötü insanlar, onların çocukları hepsi kötü çocuklar dar gelirli aileler mükemmel, çocukları şahane ötesi. Ok.

Ben de devlette okudum. Biz hiç böyle toplara girmedik.

Çok saçma evi niye satıyon komsularla takılma

Ha parası olan, çocuklarına iyi şartlar sağlayabilen insanlar burnu havada kötü insanlar, onların çocukları hepsi kötü çocuklar dar gelirli aileler mükemmel, çocukları şahane ötesi. Ok.
Ben genel konuşmadım bizim oturduğumuz yerden bahsediyorum lütfen üstünüze alınmayın.
Çok zengin olup mütevazi olan insanda çok .
Ama etrafimizda yok.

Bizim çevremiz de öyle ama iyi bir semtte yaşamak varken daha düşük bir yere gitmek istemem.Bence komşular için evinizi değiştirmeyin

Eşinize anlatmayın
Herkesin durumu aynı olucak değil kazancı aynı değil
çocuk evet bu durumdan etkilenebilir siz.mesafe kıoyabilirsiniz ama çocuk için bu zor belki çocuk için taşınabilirsiniz yada siz çalışmayı düşünmüyormusunuz

Mesela aklıma bir anım geld
Burdan bunu mu çıkardınız. Ben de lüks bir sitede oturduğumdan konu sahibinin kastını anladım. Bazı semtler var (farklı sebeplerle gittiğim) medeniyet kokuyor herkes samimi herkes sıcak. Ama bazı semtler bazı siteler var. Kasım Kasım kasılıyorlar. Caka Satıyorlar. Vitrin gibi geziyor Adamlar. Hanımefendiyede biraz böylesi denk gelmiş. Bir de insanoğlu kendini biri ya da birileriyle denk hissetmeyince ekstra bağ kuramıyor. Hele çocuklar bu dengesizliği dinine kadar hisseden varlıklar. Benim 90 lı yıllardaki ilkokulumda sınıfta faberin pastel boya takımını alan arkadaşın çevresinde dört dönerdik sırasının yanına gidip resimlerine bakardık falan.

Bizim de durumumuz öyle kötü olmamasına rağmen arkadaş çevrem bir şekilde hep benden zengindi. Komplekse girdiğim zamanlar çok oldu. Yaz tatillerinde yurtdışına falan giderlerdi arkadaşlarım en basitinden, tatil dönüşü hikayeler beni çok strese sokardı o yüzden.

Yine de koleje gitmemek bir eksiklik değil, bunu büyük bir olay gibi görmeniz çok saçma. 2.sınıfa giden çocuğun da öyle özel derse çok ihtiyacı yoktur. Fazla dramatikleştirmişsiniz olayı. Kızınızın 'insanlar fakirleri sevmez mi' cümlesi ise tam Türk dizilerinden fırlama gibi. Muhtemelen farkında olmasanız bile siz yansıtıyorsunuz bunları. O kadar küçük bir çocuk akıl edemez öyle şeyleri. Üstelik eviniz de var, zengin olmasanız bile fakir değilsiniz.

Ben bizimkilere arkadaşlarımdan örnek verdiğim zaman hemen lafı ağzıma tıkar 'bizi beğenmiyorsan ileride sen zengin ol, al istediğin şeyleri' diyerek.

Geçenlerde bir arkadaşıma ailesi lüks bir araba aldı mesela, benim ailemin asla öyle bir maddi durumu yok. Hep bu tarz şeylerle büyüyen bir çocuk olduğum için örnek verdim.

Birilerinin sizden zengin olması sizin de direkt fakir olduğunuz anlamına gelmez. Bence bir an önce taşının, kafaya çok takıyorsunuz bu durumu belli ki.

Oturun evinizde işte ne güzel, eviniz varmış lüks yerde şart mı oradaki kişilerle arkadaşlık kurup sohbet etmeniz ama çok rahatsızsanız kiraya verin, sizde başka eve çıkın.

Bende bunu anlamıyorum insan neden ezilir?

Onlarda insan bende onlar atıyorum 10 milyar kazanıyor ben 5 milyar onlar lüks arabaya biniyor ben şahin doğan lüks aracı da anlamam sanki yollar caddeler ışıklar lüks araba cadde giderken genişliyor ışıklar selama duruyor makam arabası gibi onu açılıyor aynı yolda doğanda gidiyor mercedes te
Herkes kazandığı parayı kendi yiyip harcıyor
Kazancın neyse harcamada öyle oluyor

Eğer ezik hissedeceksen öyle yere oturmuyacaksin kiraya vericen yatırım yapican yada sarıcan

Konu sahibi

Belki siz kendinizi ait görmeyip ezik gördüğünüz için bunu çocuğa yansıtıyor olmayın

Şey zaten komşuluk diye birşey kalmadı. Arkadaşlarınız ve aileniz akrabalarınız yeter size muhatap olmayın öyle komşularla. Zenginlik mal çokluğuyla ölçülmüyor, gönül tokluğuyla ölçülüyor. Sizin dert diye düşündüğünüz şey benim hayalim, kendime ait bir evim olsun. kapımı kapayınca burnu havadakiler kapının dışında kalır. Bu konuyu eşinize açıp da boşuna gerilmeyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…