- Konu Sahibi zeynepilke
-
- #6.901
senin için araştırdım angel
Progesteron her ay rahmi hamilelik için hazırlayan başka bir kadınlık hormonudur. Ayın ikinci yarısında progesteron seviyesi birkaç günde yükselir ve ardından adet kanamasıyla birlikte düşer.Progesteron aslında yumurtalıklar tarafından salgılanan bir cinsiyet hormonudur.Progesteron değerleri nelerdir?
Progesteron değerleri tahlilin adet dönemi içinde yapılan adet gününe göre değişkenlik göstermektedir. Adetin siklusunun ilk yarısında progesteron testi yapılırsa progesteron değerleri farklı,progesteron testi adet siklusunun ikinci yarısı yapılırsa daha farklı çıkmaktadır.
Normal Değerler:
Erkek: 0.1-1 ng/ml
Kadın:
Faliküler Faz: 0.2-1.4 ng/ml
Luteal Faz: 4-25 ng/ml
Menopoz: 0.1-1 ng/ml
Progesteron azlığı sebepleri
- Gebelikte
- Adregenital sendrom
- Cushing sendromu
Progesteron yüksekliği sebepleri
- Turner sendromu
- Yumurtlamanın gerçekleşmediği düzensiz adetler
- Hipofiz besinleri
ayy kusura bakma düzeltirim en kısa zamanda
amanınnnnnnn hemen özge garısını en başa alın bakem : ) listeyi ben yapmadım şekerim yoksa hiç unuturmuyum seni
canım bişey sorcam ben ılk gebelığımı missert abort teshısıyle kaybettım 17 şubatta kurtaj oldum 2 aylıkdı .doktor 3 ay korunma süresi verdı ve doldu doktor baktı ve yumurtalıkların çok ıyı korunmayı bırakabılırsın dedı. ve bana folik asit verdı oda 28 tane var içinde doktora sormayıda unuttum. eğer bu ay gebelık oluşmazsa ben folık asıtı gebe kalana kadar mı kullancam... çok kullanmanın bı zararı olmaz mıBenimki 6+3 canim
hahahahaha yazıkk kıyamam canım sana:2::2:
valla yaz benı kusum ben her turlu duanızıda okurum sızede yollarım her zman yaptıgım sey zatennnn
bu arada ben yarın rahım fılmı cekılcem esımde spermıyogram verıcek korkuyorum endıselıyım umutluyum offff hersey bırbırıne gırdı bende bana destel olun helppppp meeeee pleaseeeee:18:
canım bişey sorcam ben ılk gebelığımı missert abort teshısıyle kaybettım 17 şubatta kurtaj oldum 2 aylıkdı .doktor 3 ay korunma süresi verdı ve doldu doktor baktı ve yumurtalıkların çok ıyı korunmayı bırakabılırsın dedı. ve bana folik asit verdı oda 28 tane var içinde doktora sormayıda unuttum. eğer bu ay gebelık oluşmazsa ben folık asıtı gebe kalana kadar mı kullancam... çok kullanmanın bı zararı olmaz mı
ee o zaman kötü birşeymi 24.5 çıkması..
hadi yaaa ..peki bişiy sorcam cnm rahim filmini doktorun mu dedi çekelim die ..ben okadar doktora gittim bana hiçbiri rahimfilmi çekelim demedi hatta bi doktora sormuştum neden benden istenmedi die gerek görülmedi dedi adetlerin düzenliyse ya da ateşli hastalık falan geçirmediysen ki bu kanda anlaşılıomuş..sipermiyograma gelince ; inş eşinde sperm azlığı falan yoktur bizde o sorun var çünkü : ( bu hafta sonu bizde o testi yapıcaz..hadi bakalım hakkımda hayırlısı..
hahahahaha bunlar bilmiiiii tabi benim laz damarımııııkuzummmm nerelerdesın bır kac gundur goremedım senı kocısının sınav yaklaştı tabıı moral motive dimiiii ayyyy ben bunalıma gırdım gırecem her gece sabahlıyorum su sınav gecsede rahatlasak sankım hıc derdım yoktaaaa
ee o zaman kötü birşeymi 24.5 çıkması..
hiç sorma şekerim kocişimde bende kafayı yicez valla sıkıntıdan suratımda koca koca sivilceler çıkmaya başladı : )
zaten bu streste sperm mi kalırzaten değerimiz düşüktü hepten inmiştir aşağı şimdi..
oyüzden sınavdan sonraya erteledik şu çocuk ve tedavi işini..
bnmki çoğunlukla evde ya oyüzden çok giremiom hoşlanmio buraya girmeme kafayı yicem die korkuo
foliküler fazda yumurta yavaş yavaş büyüyor rahim kalınlaşıyor gebeliğe uygun hale geliyor
ovulasyonda yumurta çatlıyor
luteal faz ise yumurta çatladıkdan sonra adete kalan olan dönem rahim olası bir gebeliğe karşı iyice hazır hale geliyor
yumurta çatladıkdan sonra progesteron hormonu salgılanıyor bu dönemde...
hamilelik yoksa 14 gün içinde sarı cismin ömrü bitiyor progesteron artık salgılanmıyor ve luteal faz sona eriyor adet başlıyor...
yüksek olması iyidir galiba bilmiyorum ki
oskeeeeaynı bende de var o numunedenbırazda gelır işten vardıyalı olunca işi ıyı oluyo ya benım belım tutuldu yataktan kalkarken yatarken bıle kocıs yardım edıyo off yarın rahım fılmı varrr kpsss varrrrr evım temızlenecek yaz temızlıgı ıstıyoooo offff ne cok derdım var benım offffff
kuzum bu doktor bız daha korunurken demıstı en basından ona bakalım ki bızı tedavı yapılacaksa yonlendırsın cunku tatlım tupler kapalı olunca allah korusun tüp bebekten baska bırsey olmuyor malesef kuzularım ne olur bana bugun dua edın bol bollll bir şey cıkmasınnn offf okudum bır suru seyler burda kımı kolay dıyo kımı zor cok agrılı dıyoo offn eyapcam bennn:18::18::18::18:eşimde gırcek fılmcekılırken yanıma gırmek ıstıyormus bana destek olcakmıs yerım ben bunu yaaaaaen azından her turlu o destek bana
oskeeeebu arada hoşgeldin..ben bir an kendi derdime düştüm ... napıosun
aynı bende de var o numunedenbırazda gelır işten vardıyalı olunca işi ıyı oluyo ya benım belım tutuldu yataktan kalkarken yatarken bıle kocıs yardım edıyo off yarın rahım fılmı varrr kpsss varrrrr evım temızlenecek yaz temızlıgı ıstıyoooo offff ne cok derdım var benım offffff
Hadi cnm ALLah kolaylık versin..hiç öle korkulacak bişiy değilmiş yavrum korkma sonuçta 5dklık bişiy..
İnş kötü bişiy çıkmaz ..banada rahim filmi yolu gözüktü bi o kaldı çünkü yapmadığımız :18:
kıs bana bak acısada acımadı de tamm mı
Hosbulduk kuzum
Ya canım hamılelık bence yoktur sakın bneı yanlış analamda cunku bende bu degerle ılgılı dusuk olması gerektıgını bılıyorum hamılelık olsaydı zaten sana soylerlerdı hamılelık hcg den anlasılıyor 5 den yukarı olması lazımmm doktorun sana tedavı ve ılaclar hakkında bılgı verecektır kuzum endıse etmeee adetlerınde duzensızlık varmı
Hosbulduk kuzum
Ya canım hamılelık bence yoktur sakın bneı yanlış analamda cunku bende bu degerle ılgılı dusuk olması gerektıgını bılıyorum hamılelık olsaydı zaten sana soylerlerdı hamılelık hcg den anlasılıyor 5 den yukarı olması lazımmm doktorun sana tedavı ve ılaclar hakkında bılgı verecektır kuzum endıse etmeee adetlerınde duzensızlık varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?