kendini bu ay hamile sananlar buraya

idrara sık çıkma hamilelikte ilk aylarda pek görülmez canım.ama bel ağrısı adet dönemindeyken çok hat safhalara çıkıyo kasıklarda batmada en önemli belirtilerden biri.ben öyle anlamıştım hamile olabileceğimi.idrarda bi bak istersen belki silikte olsa çıkar ama hiç çıkmazsa ümidini kaybetme adet tarihine var çünkü daha.sabah idrarı ile yap yada 4 saat tut öyle dene

Günaydın fıstık arkadaşlarım ne var ne yok? hafta sonu giremedim. hamiş haberleri var mı??

kızlar bu ay ben daha ümitliyim sanki göğüslerim ağzıma gircek nerdeyse kocaman oldular dokunamıyorum uçları kahverengi oldu damarlar çıktı ayaklarımı uzatıp yatamıorum karnımda acayip bi gerginlik var kedi gibi kıvrılıp yatıorum hadi inş bu ay tuttu galiba ama sabredicem 19'una kadar yapmıycam test falan

kasıklarımda sızlama var zaten akşam eşim bacağını kasıklarımın üzerine attı ona bile sızlamaya başladı hemen bilemiyorum walla şuan otururken bile başımı oynattığım an dönmeye başlıyor çok acayip bir duygu. Dün gece kan gelince baya ümidimi yitirmiştim ama bugun hala birşey gelmedi :) hastanede çalışıyorum ama her ay kan tahlili yapmaktan utanıyorum artık :) azıcık gaza gelmem lazım yaptırmam için :)

annemde öle diyo ama ne bilim işte 10 temmuzda randevum var beklesemmi diyorum ozamana kadar cinsiyetide belli olucak hem o tarihte çok heycanlı ya :))))))

gerçekten mükemmel birşey ben daha göremedim bebişimi cuma görürüm inşallah :) bekle canım o zamana kadar telaş yapma hayırlısıyla gayet iyidir bebişko :)

gunaydin kizlar nabersiniz ben bugun dun ve bugunun yasinini okucam insallah dun evde degildim zaten buralarda sakin mis yoncamelden haberi olan varmiii kizlarr
burdayımmm bitanemmm :) ama 15 dakkaya çıkıcam işler var anneme gidicem temizliğe yardıma akşamada kayınvalidemlere gidicez sanırımm :) baya yoğunumm yinee yarınada misafirler var onlar içinde hazırlık yapıcammm :))

bende ise hiç bir belirti yokkk kırmızılarda yok belirtide yok anlamadımm yaaaaa adet belirtim bile yok :44:

kızlar bir fincan şekersiz sütsüz nascafe içiyorummm...sonra 30 dk yürüyüşüme başlıyorum...hergün bunu yapabilirsem bacaklarım taş gibi olur hadi imrenin gaza gelin gaza getirin looo

ben vereyim gazı veee yaptır mutlaka çünkü bunlar bir belirti ve gerçekten olup olmadığı bilmek içinde test yapman lazım bunda utanılacak birşey yokki allaha şükür evlisin kocan var bebek istemek gayet normal birşey yani.hem yap ki testi varsa bebiş ona göre haraket edersin dikkat edersin aldın mı gazı :d

kızlar günde 30 dk yürüme yada mecburi hareket kampanyası başlatalımmı...havalar güzel...ne dersiniz...hemde sağlıklı olur..
harika olurrrr :))

kızlar bir fincan şekersiz sütsüz nascafe içiyorummm...sonra 30 dk yürüyüşüme başlıyorum...hergün bunu yapabilirsem bacaklarım taş gibi olur hadi imrenin gaza gelin gaza getirin looo

ah keşkem çalışmasamda bende yürüsem gün geçtikçe kilo alıorum hamileysem eğer ileriki aylarımı düşünemiorum yuvarlanırım artık

gunaydin kizlar nabersiniz ben bugun dun ve bugunun yasinini okucam insallah dun evde degildim zaten buralarda sakin mis yoncamelden haberi olan varmiii kizlarr

Allah kabul etssin canımmm benimmm aminnnnn :) bende bekliyorum kırmızılar yok halaaaaa :) ama adet ağrısı bel ağrısı gibi şelerde pek yokk acaba diyorum ben adet tarihimi yanlışmı hesapladım 24 mart 21 nisan ve 16 mayıstı anlamadım ben yaaaa niye böle bekliyim diyorum 13 üne kadar bitanemm

ah keşkem çalışmasamda bende yürüsem gün geçtikçe kilo alıorum hamileysem eğer ileriki aylarımı düşünemiorum yuvarlanırım artık

valla kasları güçlendirmezsen doğumdan sonra o karın nasıl olur biliyormusun...pörsük pörsük...benim bir doktorum vardı eskiden jinekolog uzakta diye gidemiyorum ama...kadın illaaa spor yapacaksın...diyor başka birşey demiyor...fuzuli kilo almayacaksın...hele bir al çenesinden kurtulabilene aşkolsun...kaslar ne kadar sağlam olursa karnın okadar az çatlarmış...deriye yüklenme azalıyormuş...kas yapalım kas yapalım hauahua

yoncamel kıpraş hatun 30 dakika zorunlu akşam yada sabah...eve gidince yap lilyum..bacağını açıp kapatsan bile kar kardır...

buda hamişlerimiz için...

HAMİLELİKTE YAPILACAK HAREKETLER NELERDİR?
Karın ve Sırt Kaslarını Geliştiren Hareketler
En önemlisi Pelvik tilt dediğimiz harekettir. Sırt üstü yere yatın, dizleri bükün ayak tabanlarını birbirinden 40 cm açık olarak yere koyun.
ABDOMİNAL TONER: Pelvik tilt pozisyonunu alın. Soluk verirken kalçayı kaldırın. Kafayı hafifçe kaldırın. Elleri dize doğru yaklaştırın. 4 saniye durun. Bu sırada normal soluk alın. Karın kasları ayrıksa elleri ileri uzatmayın. Karnınızı sıkıca kucaklayın. Ters taraftaki kası böylece orta hatta yaklaştırmış olursunuz.

OBLİK ABDOMİNAL: Aynı pozisyonda nefes verirken el ve baş beraber kaldırılır. Her iki el sol dize doğru götürülür. 4 saniye beklenir. Nefes verilerek gevşenir. Aynı hareketi sağ dize doğru tekrar edin.
Boyun ve Omuz Kaslarını Geliştiren Hareketler
Bağdaş kurup oturun.Boynunuzu dairesel olarak çevirin. Sonra omuzu sırasıyla kulağa, geriye, öne oynatın.Parmak uçlarınızı omuzlarınıza koyun. Dirseklere dairesel hareketler yaptırın.Sırt dik, çene yere paralel olacak.Bu hareketler sırt ve omuzdaki kasları gevşetir.
Kalça, Diz ve Bilek Hareketleri
Pelvik tilt pozisyonunu alın. Nefes alıp verin. Dinlenin. Soluk verirken sağ dizi çeneye doğru yaklaştırın, sonra tavana doğru soluk verirken kaldırın, 4 saniye tutun. Bu sırada ayak bacağa doğru yaklaşmış olacak. Soluk verirken yavaşça yere doğru indirin ve bükerek başlangıç pozisyonunu alın.
Göğüs ve Memenin Desteklenmesi
Artan meme ağırlığı için ek destek gereklidir. Göğüs kasları güçlendirilmelidir.Oturma pozisyonunda önkollar (bilek ile dirsek arası) diğer kolun eliyle tututlur. Dirsekler omuz seviyesinde, ellerle dirseklere doğru baskı yapılır. Gömlek kolunu itiyormuş gibi. 4 saniye tutulur. Sonra gevşetilir. Birkaç kez yapılır. Solunum normal olmalıdır.
Baldır ve Dizlerin Güçlendirilmesi
Oturur pozisyonda ayakları uzatın ve rahatsız olmayacak kadar açın. Eller ve kolları omuz seviyesine uzatın. Kalçalardan öne doğru yavaşça eğilin. Kolları aynı hizada tutun. Ani hareket yapmayın. 4 saniye durup tekrar eski pozisyonunuza dönün.
Dolaşımı Kolaylaştıran Hareketler
Ayak bilekleri için yapılan hareketler: Ayak bileğindeki şişlikleri azaltmak için ayak parmaklarını yatar pozisyonda uzaklaştırın ve yaklaştırın. 6-8 kez yavaşça yapın. Ayrıca ayak bileğine iki yönlü dairevi hareketler yaptırın. Ayaklar biraz yüksekte olursa daha iyi netice alınır. Varisleri olanlar, bacak krampları olanlar, oturarak çalışanlar için bu egzersizler çok yararlıdır. Bu durumlarda en az 30 kez tekrar edilmelidir.
El ve parmaklar için yapılan hareketler: Oturur pozisyonda dirsekler ve eller bükük, masada, eller havada olacak. Yumruk yapıp ileri, geri ve döndürme hareketleri yapın.
Pelvik Taban (Kegel) Egzersizleri:Normal doğum sırasında ıkınırken bebeğin daha güçlü itilmesini sağlar. Idrar kaçırmayı önler.Önce idrar sırasında birkaç kez idrarı tutun, birkaç saniye sonra salın. Bu şekilde kasların farkına varırsınız. Ayrıca makat çevresindeki kasları kasarak çıkışı kapatın. Vajenin etrafında bir kas varmış gibi düşünün. Sık sık pratik yapın. Her yerde her pozisyonda yapılabilir. Hiç olmazsa saatte 4 kez yapılmalıdır. Eşinizle ilişkide iken eşinizin cinsel organını sıkmaya çalışarak yine bu kasları tanır ve çalıştırabilirsiniz. Pelvik kasları asansör gibi farzedip çok yavaş ve konsantre olmuş bir şekilde, kademe kademe yükseltmeye çalışın. Sonra yine yavaş yavaş gevşetmeye ve itmeye çalışın. Her seferinde daha çok ilerleterek ve daha çok tutularak yapmaya çalışın. Doğumdan sonra da bu hareketler yapılmalıdır. Doğum sonrası sarkmalarından korunma da ve ağrıların azalmasında çok yararlı bir harekettir.
Pelvik Taban Için Diğer Bir Egzersiz:Sırtüstü yere yatın. Bacakları düz uzatın. Bilekler üzerinden çaprazlayın. Kalça etlerinizi sıkın ve bırakmayın. Kalçalar kasılı iken bacakları birbirine doğru sıkıştırın. Aynı anda baldır kaslarınızı kasın. Daha sonra da pelvik taban kaslarınızı kasın. Tüm kasları 5 saniye kasılı tutup bırakın. Günde iki kez 10 sefer yapın.

tamam bebekimmmmm benim annemlere birazdan yürüyerek gideceğimmmmm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…