Kendini ifade edememe...

Bazen düşününce çok basit bişeymiş gibi geliyo bu durum ama aslında o kadar önemli ki. Ben hakliyken bile kendini savunamayan bi insanim. Yıllardır bunun ceremesini çekiyorum. Evkilik yaptim yurumedi boşandım. ondan sonra kendime güvenim iyice azaldı çok kötü günler geçirdim hepsi geçti bitti gitti huzurluyum ama şimdide kendimi dinlemeye başladım. Sürekli kendimde gördüğüm davranış bozukluklarını aklıma takıyorum özgüvenim gerçekten hiç yok dışardan öyle göstermiyorum kendimi ama içimde büyük bi savaş var sanki. Sürekli basit şeyleri kafama takıyorum biri bişey diyo cvp veremiyorum ama sonra kendi kendimi yiyorum insanlardan uzaklaştım bi ortamda konuşacak sohbet edecek konu bulamıyorum kendimi ifade edemiyorum çok üzülüyorum bu duruma nasıl duzelirim bilmiyorum iyice içime kapandım

Artik kendimden ve bu sorundan ve bu sorunu cozememekten nefret ediyorum.biktim herseyden

Üzücü bir durum sizin için
Çocukken ne yaşadınız acaba da böyle etkisi kaldı
Bir iş bulup çalışsanız belki iyi gelir

İlk evlendiğim senelerde eşimle tartışmalarımızda aklımdan kalbimden geçenleri söyleyemiyordum. İçimden her şeyi saydırıyordum ama ona söyleyemiyordum. Bende ona içimden geçenleri yazmaya başladım. Sonra sonra yani 5-6 sene sonra baktım ben konuşmayınca kendini haklı görüyor, bende konuşmaya başladım şimdi de hiç ezdirmiyorum kendimi. Yaşadığın sıkıntı gerçekten büyük. Eşimin kuzeni bi ara bizde kaldı kızıma bakmak için. Hiç konuşmuyor doğru düzgün sohbet edemiyorduk. Aynı evin içinde Doğum günümü bile kutlamaya cesaret edemediğinden mesaj atmıştı bana. Bende onun kabuğunu kurmak için sürekli konuştum sorular sordum. Senin de böyle yakın bir arkadaşın yok mu seninle sohbet edecek?

Merhaba...aradan 6 ay geçmiş :) bir yol katedebildiniz öi?

Merhaba..siz nasıl oldunuz doktora gittiniz mi bu süre zarfında?

Ister inanin ister inanmayin ama bu sorunu sadece kendiniz aşabilirsiniz.Bol bol kitap okuyun..Ve karsinizdakiyle konusurken bin kere düsunmeyin direk cvp verin yada soracaginizi kafanizda kurmadan direk sorun.Yanliş yapmaktan korkan insanlar hic bisey yapamazlar..Sizin icin cok zor olan meseleleri kendiniz cozun mesala,bu muhtesem bi cozum biseyler icin sadece kendinize ihtiyaciniz var baskalarina degil..Kolayliklar dilerim.

Özgüvensizliğinizin sebebi nedir?
Yaşadığınız bir olay, bir korku neticesinde mi oldu?

Bazı kişiler ortamlarda tetikliyor bu durumu
Örneğin ben çok rahatım kendimi iyi ifade ederim Çat cat cevap veririm her lafa
Es ailesine gidince rahat olamıyorum kasiliyorum laf vuruyorlar kaliyorum öyle

Desenize size rahatlık batmış. Kusura bakmayın ama ben ve benim gibiler hayatta ve ayakta durmak için bu kadar mucade ederken sizin gibi rahat içindeki insanların bu hallerini anlayamiyorum.

Desenize size rahatlık batmış. Kusura bakmayın ama ben ve benim gibiler hayatta ve ayakta durmak için bu kadar mucade ederken sizin gibi rahat içindeki insanların bu hallerini anlayamiyorum.
Ne alakası var ya.
Herkesin derdi kendine.
Ona bakarsanız açlıktan ölen, sokakta yaşayan bir çöpe bile sahip olamayıp dilenen insanlar var. Onlara göre de sizin bu haliniz rahat batması olabilir. Herkesin derdi kendine göre büyüktür.

Çok alakası var. Ayrıca ben bütün zorluklarına rağmen hayatımdan memnunum. Çünkü mücadele etmeyi seviyorum. Böyle nazenin insanları anlayamıyorum.

Çok alakası var. Ayrıca ben bütün zorluklarına rağmen hayatımdan memnunum. Çünkü mücadele etmeyi seviyorum. Böyle nazenin insanları anlayamıyorum.
Anlayamadiginiz belli. Empati diye bir duygu var, kendini karşıdakinin yerine koyuyorsun hani. Şimdi bu kadın böyle hissettiği için mutlu mu saniyorsun? Ne kolay geliyor çat çat istediğini söylemek hele ki internet ortamında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…