Anlayamayan sizsiniz. Neyse.Anlayamadiginiz belli. Empati diye bir duygu var, kendini karşıdakinin yerine koyuyorsun hani. Şimdi bu kadın böyle hissettiği için mutlu mu saniyorsun? Ne kolay geliyor çat çat istediğini söylemek hele ki internet ortamında.
Neyi mesela? Siz bu kadının içinde bulunduğu ruh halini ve derdini kucumsuyorsunuz benim anladığım bu. Sebebi de sizin daha büyük derdiniz olması. Doğru mu?Anlayamayan sizsiniz. Neyse.
Kimseyi küçümsediğim yok. Insanların hiç yoktan kendilerine yapay dertler üretmelerine sinirleniyorum. Dünya denilen bu yerde bu kadar gerçek acı varken.Neyi mesela? Siz bu kadının içinde bulunduğu ruh halini ve derdini kucumsuyorsunuz benim anladığım bu. Sebebi de sizin daha büyük derdiniz olması. Doğru mu?
Yapay dert mi? Yapay derdin alası şizofreni o zaman. Olmayan sesleri duyup olmayan kişileri görüyorlar diye şizofreni hastalarına da yapay dertler üretme mi diyelim?Kimseyi küçümsediğim yok. Insanların hiç yoktan kendilerine yapay dertler üretmelerine sinirleniyorum. Dünya denilen bu yerde bu kadar gerçek acı varken.
Şizofreni yapay dert mi? Düşmanımın başına gelsin istemem.Yapay dert mi? Yapay derdin alası şizofreni o zaman. Olmayan sesleri duyup olmayan kişileri görüyorlar diye şizofreni hastalarına da yapay dertler üretme mi diyelim?
Dertler yaristirilmaz. Kimse derdini yarıştırmak için anlatmaz, anlaşılmak için anlatır. Tıpkı konu sahibi gibi.
Şizofreni insanın genlerinin kendisine atabileceği en büyük k...zigi yemiş insanların hastalıklarından biridir. Sizin yapay derdi yorumlama seklinize de hakikaten hayran kaldım.Yapay dert mi? Yapay derdin alası şizofreni o zaman. Olmayan sesleri duyup olmayan kişileri görüyorlar diye şizofreni hastalarına da yapay dertler üretme mi diyelim?
Dertler yaristirilmaz. Kimse derdini yarıştırmak için anlatmaz, anlaşılmak için anlatır. Tıpkı konu sahibi gibi.
Kitap okuyunPsikoloji bölümü demeyin orada kimse görmüyor çok az kişiye ulaşıyor lütfen taşımayın hemenBasit gündelik bir konuyu bile anlatma sıkıntısı çekiyorum..özellikle eşime...bana bakarken özellikle daha da kasılıyorum beynim duruyor ne anlatıcağımı unutuyorum falan...çok sinirleniyorum ağlıyorum hıncımdan...bu aralar annemle konuşurken bile oluyor...bunu yaşayan yada yakınında birinde yaşayanlar var mı bana ne önerirsiniz? Çocuk düşünüyorm antidepresan içerken daha iyiydim ama bırakmak zorunda kaldım...hayatımı çok etkiliyor bu durum
Hiç alakası yok. Herkes tüm zorluklara rağmen hayatından mutlu olmak zorunda mı? Herkes mücadele etmek zorunda mı? Empati yapmalısınız.Çok alakası var. Ayrıca ben bütün zorluklarına rağmen hayatımdan memnunum. Çünkü mücadele etmeyi seviyorum. Böyle nazenin insanları anlayamıyorum.
Allah size de aynı yada benzer durumu yaşatmasın umarım.Hayat mücadelenizde başarılar...Çok alakası var. Ayrıca ben bütün zorluklarına rağmen hayatımdan memnunum. Çünkü mücadele etmeyi seviyorum. Böyle nazenin insanları anlayamıyorum.
Bu anksiyete beni çok yoruyor..ister istemez korku oluşuyor böyle basit şeylerde bile...normalde tek başıma yolculuk yaparım konuşurum hakkımı ararım ama bazen böyle beni aşağı çekiyor işte...Konuşmadan önce aynada pratik yapsanız yani sesli düşünseniz ?hem pratik olur önceden planlandığı için ,ayrıca niye konuşmayasınız kuzum bilimsel araştırmalara göre kadınlar günde 20 bin kelimemi ne kullanıyormuş niye içinizde kalsın güzel güzel ifade edın kendinizi
Bir dönem bana da oldu özgüven zedeleniyor sanırım çekiniyoruz bol kitap okuyun ve pratik yapın iyi gelir
Şizofreni yapay dert mi? Düşmanımın başına gelsin istemem.
Yapay dert diye bir kavramı ortaya atan sizsinizŞizofreni insanın genlerinin kendisine atabileceği en büyük k...zigi yemiş insanların hastalıklarından biridir. Sizin yapay derdi yorumlama seklinize de hakikaten hayran kaldım.
sorun yaşamanızın , kasılıp kriz geçirmenizin tek nedeni kendinizi ifade edemeyip sinirlenmemizse bol bol kitap okuyun. Kendinizi ifade edebilme yeteneğinizi, insanlarla iletişiminizi çok kuvvetlendirecek. Ayrıca kitap okurken geçireceğiniz sakin saatlerde terapi gibi gelecek. Psikolojik bir rahatsızlığınız yoksa hemen antidepresana sarılmayın derim. Bazı şeylerin tedavisi çok kolay olabiliyor.Psikoloji bölümü demeyin orada kimse görmüyor çok az kişiye ulaşıyor lütfen taşımayın hemenBasit gündelik bir konuyu bile anlatma sıkıntısı çekiyorum..özellikle eşime...bana bakarken özellikle daha da kasılıyorum beynim duruyor ne anlatıcağımı unutuyorum falan...çok sinirleniyorum ağlıyorum hıncımdan...bu aralar annemle konuşurken bile oluyor...bunu yaşayan yada yakınında birinde yaşayanlar var mı bana ne önerirsiniz? Çocuk düşünüyorm antidepresan içerken daha iyiydim ama bırakmak zorunda kaldım...hayatımı çok etkiliyor bu durum
Olur o kadar kendinize dert etmeyin her hastalık bir değil kimileri böyle sonuçlar doğuruyor ama geçici bir durum üzülmeyin bir sorun anında da takılmayın inanın o karar insani bir durum kiBu anksiyete beni çok yoruyor..ister istemez korku oluşuyor böyle basit şeylerde bile...normalde tek başıma yolculuk yaparım konuşurum hakkımı ararım ama bazen böyle beni aşağı çekiyor işte...
Okuduğunu ve soylenileni anlama konusunda nasıl bu kadar basarisizsiniz gerçekten ınanılır gibi degil. Dogurmaktan firsat bulursaniz kitap okuyun biraz:)Yapay dert diye bir kavramı ortaya atan sizsiniz
Umarım bir gün bu halinizin kıymetini anlayacak şeyler yaşamazsınız.Allah size de aynı yada benzer durumu yaşatmasın umarım.Hayat mücadelenizde başarılar...
Ahahha, doğurmaktan fırsat bulursam mı? Güzelim ben öğretmenim, hem de edebiyat öğretmeniOkuduğunu ve soylenileni anlama konusunda nasıl bu kadar basarisizsiniz gerçekten ınanılır gibi degil. Dogurmaktan firsat bulursaniz kitap okuyun biraz:)
Ben sizin gibi öğretmenleri yetiştiren kurumda egiticimciyim. Bir edebiyatçı olarak çok edeplisiniz:)Ahahha, doğurmaktan fırsat bulursam mı? Güzelim ben öğretmenim, hem de edebiyat öğretmeniSenin adını duymadığın kitapları okudum yani. Üstelik bu da ilk bebeğim. Ayrıca sendeki (artık siz dememi gerektirecek bir saygınlığın olmadığını düşünüyorum) nasıl bir kompleks ki çocuk doğurmayı küçümsenecek bir şey olarak görüyorsun? Yani bunu daha güzel anlatırdım sana ama ban yemekten usandım, o yüzden haydi güle güle
Bu kadar banlandiginiza göre seviye zaten meydanda:)Ahahha, doğurmaktan fırsat bulursam mı? Güzelim ben öğretmenim, hem de edebiyat öğretmeniSenin adını duymadığın kitapları okudum yani. Üstelik bu da ilk bebeğim. Ayrıca sendeki (artık siz dememi gerektirecek bir saygınlığın olmadığını düşünüyorum) nasıl bir kompleks ki çocuk doğurmayı küçümsenecek bir şey olarak görüyorsun? Yani bunu daha güzel anlatırdım sana ama ban yemekten usandım, o yüzden haydi güle güle
Gerçekten üzülerek söylüyorum. Öğretmenlerimizin hali buysa gerçekten vah halimize. Her geçen yıl ünv ye gelen öğrencilerin hem bu kadar düşük seviyeli hem de adap yoksunu olmalarının sebebini uzaklarda aramamak lazim demek ki.Ahahha, doğurmaktan fırsat bulursam mı? Güzelim ben öğretmenim, hem de edebiyat öğretmeniSenin adını duymadığın kitapları okudum yani. Üstelik bu da ilk bebeğim. Ayrıca sendeki (artık siz dememi gerektirecek bir saygınlığın olmadığını düşünüyorum) nasıl bir kompleks ki çocuk doğurmayı küçümsenecek bir şey olarak görüyorsun? Yani bunu daha güzel anlatırdım sana ama ban yemekten usandım, o yüzden haydi güle güle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?