Kendini ispatlama çabası...

Bade1989

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2012
108
0
46
Antalya
Merhaba hanımlar... Sizinle paylaşmak istediğim bi konu var. Ben 23 yaşındayım, kendimi bildim bileli küçüklüğümden beri inanılmaz bakımlıyım. Ama bu durum ben de öyle bi takıntı haline geldi ki makyajsız dışarı çıkamaz oldum. Makyaj yapmadan, saçımı yapmadan dışarı çıktığım gün kendimi inanılmaz kötü hissediyorum. Her kadın kötü hisseder ama benimkisi çok daha ciddi bi durumda. Saçım ya da makyajım olmadığı zaman dışarı çıktığımda günüm burnumdan geliyor, yanımdaki herkesin de burnundan getiriyorum. Çok huzursuz oluyorum. Halbuki cildim çok güzeldir, çoğu arkadaşım her zaman makyajsız daha güzel daha duru göründüğümü söyler ama ben öyle düşünmüyorum. Makyajsız çıktığım an sanki herkes "aa ne kadar çirkin bi kız" diyor gibi hissediyorum.

Kendimi kimseye hele ki karşı cinse beğendirmek gibi bi çabam ve amacım hiçbi zaman olmadı. Mesela nişanlım her halimi bilir hiç çekinmem onun yanında. Ama nişanlımla dışarı çıkıcağımız zaman makyajsızsam ya da saçım istediğim gibi değilse anında özgüvenim düşüyor. Sanki nişanlımın gözü etraftaki kızlara kayacak gibi saçma sapan düşüncelere kapılıyorum

Bigün bi yazı okumuştum, ""Kadınlar erkekler için değil, rakipleri için makyaj yapar" diye. Benim durumum da aslında tam olarak böyle... En iyisi ben olayım ki nişanlımın gözü dışarı kaymasın çabasındayım sanırım... Artık bu durumdan kurtulmak istiyorum..

Ne yapmam gerek bilmiyorum, kontrolü ele alamıyorum kendimi çok kötü hissediyorum. Sürekli bi gösteriş içinde olmaktan, giyimim saçım ya da makyajım içime sinmediğinde kendimi kötü hissetmekten sıkıldım. Bende rahat rahat dolaşmak, dışarıya hiç makyaj yapmadan çıkabilmek istiyorum...

Lütfen bana yardım edin... Önerilerinize çok ihtiyacım var.. Bu durumu kimseyle paylaşamıyorum artık çıldırma derecesine geldim..

Son düzenleme:
Öncelikle söylemeliyim her kadında vardır güzel, bakımlı, ilgi çekici görünme isteği. Yediden yetmişe her kadın dışarıya çıkarken en azından saçını tarıyor çevreye iyi gözükmek için. Duydun mu bilmem "Bir kadın erkekler için değil, kadınlar için hazırlanır" diye bir söz var.. Pek yanlış olduğunu da düşünümüyorum. Bazen şöyle bir bakarım bazı kadınlar birbirini kesmekten şaşı olur nerdeyse. Yani sen içindeki kadınlık duygusunu abartmışsın sadece.
Bu biraz öz güvenle de alakalı. Bence kendine güvenen bir kadın, eşofman t-shirtle sıfır makyajla da çıksa çevresindekilerin ne düşündüğünü dert etmez. Çünkü kendine güvenir. Önemli olanın onun dış görünüşü olmadığını bilir.

Senin güzelliğin, bakımlı oluşun makyajla, topukluyla, kıyafetle sınırlı değil. Senin asıl güzelliğin içindeki karakterde yatıyor. Varsın insanlar seni kötü görsün Ne olmuş yani ? Kompleks yapma kendine. Babetle de, salaş kıyafetlerle de nice güzel olan insanlar var.
Biliyorum, kendini kötü hissediyorsun ama her şey senin içinde saklı. Eğer sen kendine güvenen bir kız olursan insanlar kıyafetlerine, makyajına onuna bununa bakmaz. Duruşuna, asaletine bakar.
Önce içinde yenmelisin sen bunu.. :34:

Son düzenleme:
rahatla en güzel olsan eline ne geçecek.Nişanlısın artık bi eşin olacak.Daha kime güzel gözükme çabası bu rahat ol.Sadece nişanlına güzel olsan yeter takma milleti aaaa:1:

kendini ispatlama çabasına girmissin kompleks yaşıyorsun bence ama neden anlamadım ben neden kendine güvenmiyorsun? bence sen psikoloğa gitmelisin en iyi yardımcı psikolog olur sana bence atlatman lazım bu durumu

"Bir kadın erkekler için değil, kadınlar için hazırlanır" diye bir söz var..

Evet tam anlamıyla bu cümlenizle içimde olup biten bu kompleks karmaşasına tercüman olmuşsunuz.. Benim niyetim kendimi karşı cinse güzel göstermek değil asla. Nişanlımı çok ama çok seviyorum artık aile olma yolunda ilerliyoruz. Benim tek sorunum nişanlıma ne kadar güvensem de gözü başka bi kadına kayar korkusu... Bu yüzden kendimi bu kadar ispatlamaya, ben burdayım diye bağıra bağıra göstermeye çalışıyorum sanırım.. Bişeyin olacağı varsa olur, ben koca bi ömür bu adam başkasına bakmasın diye kendimi bu şekilde yıpratırsam erken yaşta aklımı yitiririm. Söyledikleriniz içimi çok rahatlattı... Umarım aşabilirim bu durumu...

Son düzenleme:
Evet tam anlamıyla bu cümlenizle içimde olup biten bu kompleks karmaşasına tercüman olmuşsunuz.. Benim niyetim kendimi karşı cinse güzel göstermek değil asla. Nişanlımı çok ama çok seviyorum artık aile olma yolunda ilerliyoruz. Benim tek sorunum nişanlıma ne kadar güvensem de gözü başka bi kadına kayar korkusu... Bu yüzden kendimi bu kadar ispatlamaya, ben burdayım diye bağıra bağıra göstermeye çalışıyorum sanırım.. Söyledikleriniz içimi çok rahatlattı... Umarım aşabilirim bu durumu...

Adı üzerinde nişanlın. O seni seçmiş. Sen biraz da kıskançlık, sahiplenme ve sevgi duygusundan böyle tepkilere giriyorsun. Ama ona güvenmezsen ilerde iyi bir geleceğin de garantisini veremezsin. Bence önce, ona olan güven temellerini sağlamlaştırmayı dene. İnan bu sayede, içindeki o kompleksi yenmen de daha kolay olacaktır. :34:

Evet tam anlamıyla bu cümlenizle içimde olup biten bu kompleks karmaşasına tercüman olmuşsunuz.. Benim niyetim kendimi karşı cinse güzel göstermek değil asla. Nişanlımı çok ama çok seviyorum artık aile olma yolunda ilerliyoruz. Benim tek sorunum nişanlıma ne kadar güvensem de gözü başka bi kadına kayar korkusu... Bu yüzden kendimi bu kadar ispatlamaya, ben burdayım diye bağıra bağıra göstermeye çalışıyorum sanırım.. Bişeyin olacağı varsa olur, ben koca bi ömür bu adam başkasına bakmasın diye kendimi bu şekilde yıpratırsam erken yaşta aklımı yitiririm. Söyledikleriniz içimi çok rahatlattı... Umarım aşabilirim bu durumu...

Nişanlınız sizi topuklu ayakkabınız için sevmemiş hatta adam rahatlıgınızı istemiş spor ayakkabı vs.. giy demiş. Boşuna nişanlınıza bagıra bagıra kendinizi göstermek için yormayın. Bir makyaja, topuklu ayakkabıya karşı diger kadınları tercih edecekse de zaten bunu önceden ögrenmen iyi olur. Ama anlattıklarına göre öyle bir adam degilmiş zaten. Size gelecek vadeden nişanlınıza güvenmelisiniz, işin içinde güven yoksa zaten takıntılarınız devam eder, adamı bunaltırsınız ve bu ilişki çok sürmez. :)

Son düzenleme:
Sanirim özgüven sorununuz var ama bu bizim burda yazdigimiz bir iki cumleyle olucak bisey degil bilincaltiniz,aile,yetisme tarzi,sosyal cevreniz falan filan uzuun ve derin mevzular.Bi uzmana gidip yardim alsaniz daha yardimci olur diye dusunuyorum.Ama sunu diyebilirim ki giyim kusam bi aldatmacadir tabiki dis görünüste cok onemli ama bir yere kadar.Ne demis mevlana nice insanlar gördüm üstünde elbise yok,ne elbiseler gördüm icinde insan yok.Kendinize bunu yasam felsefesi edinin.Kiyafet üc bes kurusla ,uzerinizdeki yirtilip eskiyene kadar,aklinizla ,iyi niyetinizle,insanliginizla kalin akillarda .Emin olun sik giyinip makyaj yaptiginizda size bakan gözler en fazla acaba elbisesini nerden aldi ,alligida cok guzelmis falan derler tabii bide hersey yerine göre heryere topuklu ayakkabi gran tualet giderseniz ne alaka diyede bakiyo olabilirler:53:

Şekilci birisiniz belliki
Bu yaşa kadar halledemediyseniz biraz zor gibi
Bi topuklu ayakkabının sizi güzelleştirdiğini düşünüyosanız kendinize yazık edersiniz

Yetişme tarzınla alakalı olabilir.Görselliğe önem veren bir ailen,büyük ihtimalle annen olabilir.
Sadece güzellik vurgulanarak sevilmiş olabilirsin.

Eğitimin lise yazıyor.Sanırım lise mezunusun ve çalışmıyorsun.
Kendini geliştirip,başarılar kazandıkça,farklı yönlerini keşfettikçe,ilgi alanın görüntünden uzaklaşacaktır.

Şimdilik sadece görünüşünle diğer kişilerden farklı olduğunu düşünüyorsun sanırım.
Bu yüzden senin için fazlaca önemli.
Eğitimine devam edemiyorsan bile (ki neden edemeyesin) en azından bir kursa gitmeyi dene.
Dil kursu veya yemek hatta makyaj kursu bile olabilir.
İlgini ne çekiyorsa,nerede başarı kazanacaksan orayı tercih edebilirsin.

aslında çekinerek,korkarak bu yorumu yazıyorum,konu sahibini kırmak da istemiyorum ama fikir belirtmeden de geçemeyeceğim.
genelde kendini herhangi bir alanda yetiştirmemiş,eğitim almamış,iş güç sahibi olmamış insanlarda olur bu takıntılar.ya da tam tersine ev hanımısındır ama gerçekten iyi yaptığın şeyler vardır,evin tertemizdir,güzel yemek yaparsın vs...bunlar insanı doyurur.ama kendini yetersiz hissettiğin anda fiziksel güzellikle ön plana çıkmaya çalışırsın,bu güvensizliktir zaten insanı kıskanç,saldırgan yapan.
sizin durumunuz nedir bu konuda bilmiyorum,yorumları değil sadece ilk mesajı okudum.yanlış anlaşılmak da istemiyorum,ama kendinizi belli alanlarda geliştirmeye çalışır,enerjinizi başka alanlarda harcarsanız bu takıntılardan kurtulabilirsiniz bence.

Eskiden böyle olabilirsin ama artık bi nişanlın var ve onun yanında rahatım diyorsun.
Ee daha ne istiyosun canım yaa en güzeli bu değil mi zaten.
Hem hep böyle yaparsan oda huzursuz olcaktır kendini kime beğendirmeye çalışıyo falan diye.

Ayrıca en salaş kıyafeti bile giysen kendini iyi hissettiğin sürece ve özgüvenin olduğu sürece senden güzeli olmaz :34:

Mesela ben süslenip dışarı çıktığımda yine farkedilirim iltifatlar alırım hoşuma gider ama spor giyinip sıfır makyajla dışarı çıktığımda duyduğum güzel sözlerin yerini tutamaz :) kendin ol iyi hisset etrafına da yansıcaktır emin ol

sizde ciddi bir özgüven eksikliği var gibi görünüyor, bunu ancak kendinizi geliştirerek ve kendinize yatırım yaparak aşabilirsiniz diye düşünüyorum. öğretmen olarak çalıştığım sınıflarda öğrencilerime bu özgüveni vermeye çalışıyorum, spor ve başka hobilere teşvik ediyorum. Sizinde sadece dış görünüş değil yeteneklerinize yönelik yapacağınız çalışmalar ve çabalarla kendinizi daha iyi hissedeceğinizi düşünüyorum.

Tavsiyeye değil, terapiye ihtiyacınız var sanki, insanın kendi kendini ikna cabaları çoğunlukla eksik kalır bu tür özgüven konularında. Bunu size baskasının söylemesi lazım. Psikolojik destek alın. Ve bundan hiç gocunmayin derim. Zaten çözüm icin adım atmissiniz, bundan sonrası rahatlıkla gelir.

Kendimizi bazen çirkin hissedebiliriz,bunun üzerimizdeki bazı psikolojik durumlarla alakalı olduğunu düşünüyorum
ama seninki fazlaca takıntı olmuş her zaman böyle hissetmen aşırı bence.birinin temizlik takıntısı olması gibi mesela..sanırım uzman desteği alman lazım.

Merhaba hanımlar... Sizinle paylaşmak istediğim bi konu var. Ben 23 yaşındayım, kendimi bildim bileli küçüklüğümden beri sürekli dikkat çekmeye çalışıyorum. Henüz 14 yaşındayken ailemden gizli güzelim saçlarımı platin sarısına boyatmıştım. Sürekli bi takıntı halindeyim, bi ortama girdiğimizde en güzeli ben olayım herkes bana baksın, dikkat çekeyim istiyorum. Bu durum artık öyle bi hal aldı ki işin içinden çıkamıyorum. Çok samimiyim çevremdeki çoğu insan çok güzel olduğumu söylüyor, ama bu bana yetmiyor.. Sürekli daha fazla gözler üzerimde olsun istiyorum.

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ BÖYLE .....:)) SİZİN DERDİNİZ NİŞANLINIZ MI YOKSA KENDİNİZ Mİ Bİ DAHA DÜŞÜNÜN..

Korktuğun başına gelir. Korkma bence. Ve bu özgüven problemini aşmak için, bu psikolojinin altında yatan sebeplere çözüm aramak için muhakkak doktora git. Böyle yaşanmaz ki. Hem sana hem de nişanlına yazık bence. Anormal bir şey çünkü. :31:

Back
X