kendini kaf dağında sanan kaynana ve görümcem

sugibiym

seyirlik değil ömürlüksün
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2012
213
1
46
Adana
kısaca derdimi açıklayayım sizlere ben sevdiğim insanla sözlendim ve ailesi ben sözlümle sevgiliyken falan beni ve ailemi istemiyordu nedeni ise onların evi arabası varmış biz ise kiradaymışız ve evimiz arabamız yokmuş bizi mi besleyecekmiş komşularımıza hepp böyle dermiş neyse biz bu laflara kulak asmadık çünkü seviyorduk ve sözlendik bir gün bir tartışmamız oldu ve ablası benim yüzüme dedi evet öyle diyoduk onlar fakir biz onları mı besleyeceğiz diyoduk falan dedi bende tabi çok sinirlendim ve tepki gösterdim ve daha sonrasında küstük kızıyla küstüğüm için kaynanada bana hiç bir sorunum olmadığı halde küstü ki zaten beni normalde hiç arayıp sormazlar hep ben arardım büyüklerdir diye özel günlerde falan daha sonra sözlümün babası ameliyat oldu ve ben kaynanada benimle hiçbişe yokken kızı küstü diye küstüğü için evlerine falan gitmedim ama babasını telefonda arayıp geçmiş olsun dileklerimi söyledim. benim annem ameliyat oldu 3 hafta önce ve onlar ne beni ne de annemi arayıp sormadılar daha sonra sözlüm bunlara kızmış siz nasıl insansınız niye arayıp sormuyorsunuz falan diye annesi de o babana geldi mi eve ziyarete demiş sözlümde niye gelsin ki kızcağız gelsinde sizin suratsızlığınızı mı görsün sonra morali bozulsun demiş ablasını falan kastetmiş sonra annesi ablanı boşversin gelseydi demiş (boş versin diyor ama kızı küsünce kendi de küsüyor) napmaya çalışıyor anlamıyorum yüzüme çok iyi ama arkamdan bir sürü şeyler söylüyorlar ben sizce nasıl davranmalıyım bunlara

ailen hakkında söyledikleri çok çirkinmiş.bunu duyup da onlara karşı anlayışlı olmak imkansız.sözlünün de bu tavrı değişmez inşallah evlenince de.şimdilik görümceni çok önemseme de kayınvaldeni yine ara sor.sözlüne de söyle,ben saygısızlık etmiycem iyi geçinmeye çalışıcam,ama sen de arkamda olacaksın,bana haksızlık yapıldığında beni savunacaksın de.inşallah evlendikten sonra çok sorun yaşamazsın

canım kaynanaya iyi davran diyosun evet haklısın kızı ile konuşmuyorum diye kendisiyle konuşmamak saçma olur ama oda dönüp dolaşıp kızını kayırıyor bu durum da benim canımı sıkıyor yinede cevabın için teşekkür ederim

kayınvalideyi arayıp sormak isterim tabikide ama kızı ne zaman küsse oda benimle konuşmuyor kendimi tuhaf hissediyorum bu durumda ama ALLAHA çok şükür sözlüm her zaman ben olmasam bile laf söyletmez bana dediğiniz gibi inş evlenincede öyle olur

kayınvalden iyi davranılmayı hak ediyor diye söylemedim bunu.aslında o da konuşulmamayı hak ediyor şu durumda da,sen sözlüsün ve şimdiden büyük sorunlar yaşamasan iyi olur.son bir şans vermiş olacaksın diyebiliriz buna.sen yine arar sorarsın.daha da hata yaparlarsa sen de son noktayı koyarsın.hem sözlün de senin çabanı görmüş olur.

pekala ilgin için çok teşekkür ederim söylediklerinizi kulak ardı etmeyecem

şimdiden böyleyseler evlenince daha beter olabilirler.ailenle şlgili söylediklerini çok banal bukdum açıkcası.maddiyata önem veren insanlar anlaşılan.ne münasebet sizi beslemek.bu zamana kadar onlar mı besliyorlardı ki sizi?kusura bakma ama dayanadım çok sinir bozucu bi durum.kayınvalidenin de çocuk gibi küsmesi hiç hoş olmamış.nişanlının seni savunması güzel ama yine de iyi düşün derim.evlenince daha bi kıymetli oluyor aileleri tecrübeyle sabittir.

ne demek onları mı besleyeceğiz duyanda şatoda yaşıyorlar sanacak
alt tarafı ev ve arabası var
araya olabildiğince mesafa koy yoksa çok üzerler seni

Daha sözlüyken bu kadar yüzgöz olduysanız işiniz zor.
Önünüzde nişan, düğün var.
En uyumlu ailelerde bile sorunlar yaşanırken siz bu kadar sorunun ortasında bunların altından nasıl kalkacaksınız bilemedim.
İşiniz zor hemde çok zor

Bu kaynanalarıda anlamak Ne Zor. Gelin Alınca Bunlara Bir Haller Oluyor. Kaf Dağına Çıkıyorlar. Narsist Kişilikler Ne Olcak. Sanki Çocukları Bulunmaz Hinç Kumaşı. Sen Oğlunu Almasan Evde Kalırdı Koca kafa Oğlu

hay yaşa sen emi?koca kafalar nolacak?

valla haklısın ben olmasam oğlunu kimse almaz niye çünkü onlar herkese karşı huysuzlar oğlanları evde kalırdı :) cünkü kimseyle geçinemezdi bence onlar istiyor ki biz nedersek gelin onu yapsın valla hiç de yapamam kendimi de ezdiremem... Kızı zaten kaldı kimse istemiyor suratsız ŞEYİ :)

inşallah evlenince de kıymetli olmaz böyle ailesi

Yüzeme çok iyiler derken ????Aklını bulandırmak istemem ama arkandan daha iyiler canım..

ne demek onları mı besleyeceğiz duyanda şatoda yaşıyorlar sanacak
alt tarafı ev ve arabası var
araya olabildiğince mesafa koy yoksa çok üzerler seni

aynen canım katılıyorum sana bide bizim evimizin olmamasının sebebi biz hep gözümüzde birşey kalmasın aman ev olmasada olur parayı verdik mi her yer evimiz dedik halada öyle diyoruz ve gözümüzde hçbişe bırakmayıp yiyip içip geziyoruz ailecek hem bizim hanemizin içine onlarınkinden daha çok para giriyor ama işte böyle bir kişiliğe sahipler

arkadaşım;
sen şimdiden 1-0 öndesin!
çünkü sözlün şimdiden seni savunuyor ve doğruları görüp dile getirmekten çekinmeyen bir insan anladığım kadarıyla maşallah..bence sen insanlığını hiç bozma. sna geçmiş olsun mu demediler?demesinler boşver sen yine saygında kusur etme..sırf sözlün için ..bak o seni ne güzel savunmuş sırf böyle bir adamın hatrı için sen de saygını eksiltme..yine eskisi gibi ara sor fazla yüz gös olmadan muhabbetlere girmeden..onlar ne derse desin dengini bozma ve sözlüne "onu savunmakla sevmekle en iyisini yapmışım ne kadar iyi bir kız hiç edebini saygınlığını bozmadı" dedirt ve sevgisini garantile..inan erkekler efenbdi ağır başlı ai,ilesine saygısını yitirmeyen kızları daha çok sever..ki kaldı ki senin sözlün de seni savunan biriyken..hani temsilde hata olmasın bi söz var "köpeğin hatrı yoksa sahibinin de mi hatrı yok?" sözlünün hatrı var herşleyden önce

yolun daha çooook başındasın..öyle ol kendini saygınlını öyle koru ki "adını bir iyiye çıkardın mı ne yaparsan yap artık adın hep iyi anılır" bunu unutma.öyle ol ki "vay be biz yanlış yapmışız dedirt karşı tarafa..daha herley yeni nasıl davranırsan öyle gider sna yakışan da saygıda kusur etmemek.öylşe ol ki "ailesi güzel terbiye vermiş" dedirt onlara...

Yüzeme çok iyiler derken ????Aklını bulandırmak istemem ama arkandan daha iyiler canım..
valla canım düşündüm ama bi anlam çıkaramadım ne demek arkandan daha iyiler hangi anlamda söledin açıklarsan sevinirim

evet canım sözlüm beni her zaman korur öyle allah razı olsun ama bende sanki arayıp sordukça kendimi küçük düşürecekmişim gibi geliyor ama dediğin gibi ben sözlümün eline koz vermiş oluyorum çünkü onlar bana ne derse desin ben asla saygısız bir kelime kullanmıyorum sinirli bile olsam ve sözlüm sen hep böyle ol ki benimde seni kayıracak bir kozum olsun da onlarda hatalarını anlarlar belki diyor

canım sen büyükleridr diye kv kp ara sor özel günlerde. . . eğer içinden gelmiyorsa sadece kp ara kaynanalarada selam söler kapatırsın... ee sözlünde bu konuda anayışlı ama şuan için böyle evlenince bkadar anlayışlı olcağını sanmıyorum 2 seni tutar 3te yine annesine yönelebilir.

Aileniz için söylediğiniz biz yer içeriz. Evimize iyi para girer onlardan daha iyi gelirimiz var ama evimiz arabamız yok:44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44: Ha aileniz varını yoğunu çocuk okutmak , iyi eğitim sağlamak için harcadıysa anlarım. Ama öteki türlüsü ....

Şu an benimde yemiş içmiş ne evine ne çocuklarına faydası olmuş bir kayınpederim var. Evimin geçimini kendim sağlıyorum. Bin şükür. Eşimin geliri çok dalgalı 2 ay ödeme gelmediği oluyor. 7 yıldır ne birikim yaptık ne araba alabildik. Babamın benim geleceğim için yaptığı onca emek , benim evim çocucuğum için gösterdiğim özveri... birtaraftan herşeye özenen, var mı yok mu düşünmeden onu istiyorum şunu istiyorum deyip alınmadığında da beni kötü gelin durumuna sokan ve bana cennet hayatı yaşıyorsunuz diyen kayınvalidem...

Aile düzeni kurmak, muhtaç olmamamak, makul düzeyde geçim sağlamak zor şeylerdir. ben kendi adıma çok çok pişmanım. Kayınvalideniz de böyle bir deneyim yaşamış olabilir.

7 yıllık evliliğimde öğrendim ki ailelerin hayata bakışı , duruşu , emeği, özverisi , değer yargı sistemi denk olmalı. Bu konular üzerinde biraz düşünün derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…