Kendini sevme nedir?

Gülseren Budayicioglu 'nun kitaplarını okuyun..yüzde yüz işe yariyor

Videolarinida izleyin..ama kitapları daha etkili.

Merhaba benim en iyi özelliklerim
1 verdiğim sözü tutarım
2 sevdiklerimi sevindirmeye bayılırım
3 Özel günleri unutmam
4 gülmeyi severim
5 çözüm odakliyim
6 yemeklerim çok güzel
7 kitap okumaya bayılırım
8 pratik biriyim
9 romantigim
10 annemin kuzusuyum🤗
Bakınca ne kadar çok güzel yanım var benim kendimi seviyorum canım ben🤗🤗🤗🤗🤗🤗

1 2 3 5 7 8 numaralı özellikler bende de var. Sanırım ilgi görmek için her konuda başarılı mükemmel olmaya çalışırım. Olamaz isem daha kötü çıkmaza girerim:(

Mesela ben herkeze özel günlerde hediye alırım ama kimse bana almaz bende artık kendime hediye alıyorum sade
Bu durumda kendime bile hediye alsam niye bana kimse hediye almıyor ben onlara ne yaptım diye içim içimi yer.Sadece kendime zarar veriyorum biliyorum ama asıl benim düşmanlığım kendime

Merhaba Değerli Kadinlar Kulübü Üyeleri. Sorum çok net cevabıni ben bu yaşa kadar pratikte öğrenemedim. Kendimi nasıl sevebilirim. Somut uygulamalarla neler yapabilirim.
Merhaba canim insanlar kimseye olmadıkları kadar kendilerine acımasız davranıyorlar ben de bir zamanlar kendimi hiç sevmezdim ama sonra evden her çıkacağım da aynada kendimde beğendiğim 3 özelliği söylemeden çıkmadım. Örneğin bugün farımı çok güzel sürmüşüm, ayakkabimla pantolonum bugün çok uyumlu, gözlerim bugün güzel görünüyor vs vs her çıktığımda kendimde beğendiğim 3 özelliği söyledim sesli şekilde ve inanin enerjime yansıdı bu insanlar aa makyajın ne kadar güzel olmuş diye iltifat ettiler halbuki her zaman yaptığım şeylerdi. Daha sonra ise fiziksel olarak anında dikkat çekecek bir görünüşe sahip olmadığımı anladığımda kendimi geliştirmeye başladım ve bir sürü kitap okudum hala daha okuyorum haliyle bu konuşmalarıma yansıdı insanlar benimle daha çok vakit geçirmek ve fikir almak istediler çünkü fizigimden öte beynim vardı ve kendime olan güvenim arttı o günden beridir de aynanin karşısına geçip sesli motive konuşması yapmadım kendi kendime içimden söyledim hep farketmeden kendimi sevmişim zamanla en son ne zaman dış görünüşümü dert ettigimi hatırlamıyorum

Bencillikle kendine değer verip sevmenin çook farklı şeyler olduğunu düşünüyorum. Mesela kitap aldığımda hediye paketi yaptırıyorum genelde,eve gelip açması çok keyifli 😀😀 misal misafir yemek takımı olayı yok bizde,en güzel tabaklarımı kendim de kullanıyorum. Giyimim,makyajım kendimi nasıl bi ruh halinde hissetiğimle alakalı oluyor.çok absürt olmadığı sürece hiç takmıyorum etrafımı.
Bunları yapsam da etrafımdakilerin benim hakkımdaki tutumlarını takamamazlık yapamıyorum
Merhaba canim insanlar kimseye olmadıkları kadar kendilerine acımasız davranıyorlar ben de bir zamanlar kendimi hiç sevmezdim ama sonra evden her çıkacağım da aynada kendimde beğendiğim 3 özelliği söylemeden çıkmadım. Örneğin bugün farımı çok güzel sürmüşüm, ayakkabimla pantolonum bugün çok uyumlu, gözlerim bugün güzel görünüyor vs vs her çıktığımda kendimde beğendiğim 3 özelliği söyledim sesli şekilde ve inanin enerjime yansıdı bu insanlar aa makyajın ne kadar güzel olmuş diye iltifat ettiler halbuki her zaman yaptığım şeylerdi. Daha sonra ise fiziksel olarak anında dikkat çekecek bir görünüşe sahip olmadığımı anladığımda kendimi geliştirmeye başladım ve bir sürü kitap okudum hala daha okuyorum haliyle bu konuşmalarıma yansıdı insanlar benimle daha çok vakit geçirmek ve fikir almak istediler çünkü fizigimden öte beynim vardı ve kendime olan güvenim arttı o günden beridir de aynanin karşısına geçip sesli motive konuşması yapmadım kendi kendime içimden söyledim hep farketmeden kendimi sevmişim zamanla en son ne zaman dış görünüşümü dert ettigimi hatırlamıyorum
Mesajın için çok saol ama bendeki kendini sevmeme o kadar had safhadaki biri bana iltifat ettiğinde ya inanmıyorum ya art niyet arıyorum.

Bunları yapsam da etrafımdakilerin benim hakkımdaki tutumlarını takamamazlık yapamıyorum

Mesajın için çok saol ama bendeki kendini sevmeme o kadar had safhadaki biri bana iltifat ettiğinde ya inanmıyorum ya art niyet arıyorum.
O zaman herkesi kendin gibi sanmaya çalış veya bu kendini sevmemeyi lehine çevir söyle ki; girdigin bir ortamda görece güzel olmayan bir kadını gördüğünde ayy suna bak yaa ne çirkin bunla asla konuşulmaz suratına bakılmaz diyor musun? Eminim ki demiyorsun o halde insanların da senin hakkında çok acımasız görüşleri olduğu fikrini aklından çıkar. Ya da yakın bir arkadaşının dış görünüşüne bak eminim adriana lima değildir ama sen onun görünüşü için arkadaşlık etmiyorsun değil mi? Insanlarin da senin görünüşünse sadece ilk 5 dakika dikkat ettiğini kabullen. Ya da biri sana iltifat ettiğinde artniyey ariyorsan kendine şu soruyu sor; ben insanlara artniyeti için mi iltifat ediyorum? Eminim böyle bir şey yapmiyosundur gerçekten beğendiğin için iltifat ediyorsundur. Insanların da sana gerçekten beğendikleri için iltifat ettiğini kabullen. Kimse art niyet için iltifat etmez kimse bu kadar kötü değildir. Ayrıca unutma ki sen kendini sevmezsen kimse seni sevmez. Bu çok doğru bir şey. Aynanın karşısına geç ve dudaklarına gözlerine bak ellerine ayaklarına bak bir kusur görüyor musun? Yaratilisinin en mükkemmel halindesin sen. Etrafındaki kaç insan waaaoow denecek kadar güzel? Güzel olanların çoğu enerjileri yüzünden seviliyor sen de kendi enerjini değiştir ve kendine zulüm etmeyi bırak. Bir insana sen çirkinsin demek dünyanın en kaba en iğrenç tavrı ama sen bu tavrı kendine uyguluyorsun kendine ne kadar zarar verdiğini kendini ne kadar kirdigina bak ve de ki benim bana yaptığımı düşmanım bana yapmaz

Aynaya bakıp Allah'ım estetiksiz bile ne kadar güzelim diyorum, sonra eşime çok şanslısın çok güzel bir karın var diyorum :KK70: :KK70:

Çocukken aileniz sizi her halinizle sevip kabul etmeyince ya da sevgilerini belli etmeyince ergenlikte bir dibe vuruyorsunuz.
Ama kendinize değer verin ve etrafı umursamayin.
Her halinizle doğru ve yanlisinizla kabul edin kendinizi.
Öyle öyle duzelebiliyor insan.

Çok iyiymiş ya 😂 keşke ben de deneyebilsem... Dışardan herkes övüyor mesela görüntüm olsun yeteneklerim olsun; aaa kendini beğenmiyor musun sen? hayatta inanmayız vs derler ama yok sevemedim ergenlikten beri barışamadm bi türlü gitti... özgüvenli kadınlara o yuzden çok özenmişimdir ve hep güzel bulmuşumdur bir kadına en yakışan kıyafet özgüven çünkü.
O zaman herkesi kendin gibi sanmaya çalış veya bu kendini sevmemeyi lehine çevir söyle ki; girdigin bir ortamda görece güzel olmayan bir kadını gördüğünde ayy suna bak yaa ne çirkin bunla asla konuşulmaz suratına bakılmaz diyor musun? Eminim ki demiyorsun o halde insanların da senin hakkında çok acımasız görüşleri olduğu fikrini aklından çıkar. Ya da yakın bir arkadaşının dış görünüşüne bak eminim adriana lima değildir ama sen onun görünüşü için arkadaşlık etmiyorsun değil mi? Insanlarin da senin görünüşünse sadece ilk 5 dakika dikkat ettiğini kabullen. Ya da biri sana iltifat ettiğinde artniyey ariyorsan kendine şu soruyu sor; ben insanlara artniyeti için mi iltifat ediyorum? Eminim böyle bir şey yapmiyosundur gerçekten beğendiğin için iltifat ediyorsundur. Insanların da sana gerçekten beğendikleri için iltifat ettiğini kabullen. Kimse art niyet için iltifat etmez kimse bu kadar kötü değildir. Ayrıca unutma ki sen kendini sevmezsen kimse seni sevmez. Bu çok doğru bir şey. Aynanın karşısına geç ve dudaklarına gözlerine bak ellerine ayaklarına bak bir kusur görüyor musun? Yaratilisinin en mükkemmel halindesin sen. Etrafındaki kaç insan waaaoow denecek kadar güzel? Güzel olanların çoğu enerjileri yüzünden seviliyor sen de kendi enerjini değiştir ve kendine zulüm etmeyi bırak. Bir insana sen çirkinsin demek dünyanın en kaba en iğrenç tavrı ama sen bu tavrı kendine uyguluyorsun kendine ne kadar zarar verdiğini kendini ne kadar kirdigina bak ve de ki benim bana yaptığımı düşmanım bana yapmaz
Çocuk iken dış görünüşümden çok dışlanma yaşadım. Bilmiyorum işte hiç değer görmedim. Bana ilgi göstersinler diye resmen takla attım. Şu an iyi sayılabilecek bir işim var ama etrafımdakilerin hala beni dışladığını düşünüyorum. En ufak bir olumsuzluğa tahammül edemiyorum

Çocukken aileniz sizi her halinizle sevip kabul etmeyince ya da sevgilerini belli etmeyince ergenlikte bir dibe vuruyorsunuz.
Ama kendinize değer verin ve etrafı umursamayin.
Her halinizle doğru ve yanlisinizla kabul edin kendinizi.
Öyle öyle duzelebiliyor insan.

Ahh yapabilsem....
Becerebilsem...

Kendi basiniza olmuyorsa yardım alın muhakkak.
Siz kendinize değer vermezseniz insanlar neden değer versin ki?
Alıyorum yardım. Çok minik de olsa değişme var. Kadınlarkulubunu hep takip ediyorum. BurasıGüzel cevaplarla beni silkeleyip kendime getirir diye düşündüm

Kendini sevme her şeyinle kendini kabul etmektir bana göre. Doğrunla yanlışınla iyi yönlerinle zayıflıklarınla ve zaaflıklarınla kendini kabul etmendir. Kendini sevmendir. O iç sesin var ya o iç sesin.. onun her zaman senden yana konuşmasıdır sana karşı değil. Dışlandığını düşündüğün an iç sesin sana senin zaten buna layık olduğunu çirkin olduğunu veya geçinsiz olduğunu söylüyorsa kendini sevmiyorsun demektir. Halbuki böyle bir tavırda iç sesin sana demekki frekansımız tutmadı olsun canım illaki kafa dengi bir arkadaş buluruz dercesine senden yana konuşmalı o sensin çünkü. Önce içinde seni suçlayanı eğit. Sonrası gelir. İçinden herzaman değerli ve güzel olduğunu herşeyin güzeline layık olduğunu tekrarla. Sonra hedeflerini belirle. Kendinde ki o eksik bulduğun yönlerini dış görünüş veya kültür vs herneyse onu tamamlamaya çalış. Maslowun ihtiyaçlar hiyerarşisine bak üçgenin en altından üstüne doğru tüm eksiklerini tamamla bir basamak eksikse devamı zor gelir. Önce kendini sev❤️

Kendine guzel bir kopuklu kahve yap her gun,
Kekin en cikolatali yerini kendine koy,
Vucuduna iyi vak, bol su ic,
Kendin icin yaptigin hic bir seyin hesabini verme,
Sucluluk duyma.

Özellikle annelere toplumun inanilmaz baskisi var, sanki kendin icin bir sey yapinca cocugunu az onemsiyormussun gibi dusunuyorlar. Normalde kendimle barisik biri olmama ragmen, o baski beni cok bunaltmisti. Simdi bilincli olarak kendimle ilgilenmeye calisiyorum.

Çocuk iken dış görünüşümden çok dışlanma yaşadım. Bilmiyorum işte hiç değer görmedim. Bana ilgi göstersinler diye resmen takla attım. Şu an iyi sayılabilecek bir işim var ama etrafımdakilerin hala beni dışladığını düşünüyorum. En ufak bir olumsuzluğa tahammül edemiyorum
Size kendinizi iyi hissettiren ne var peko

Back
X