• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendınıze ayda ne kadar harcama yapıyorsunuz

ayda 300ytl sadece yurt masrafım malesef:1no2:
bunun dışında 250-300ytl arası kredi kartım gelir onu da babamdan aldıgım aylık paramla öderim gerisi bana kalır
çoğu kişiye göre fazla harcamalarım var bununla gurur duyuyor değilim ama herkesin yaşamı farklı sonuçta
harcamalar buna göre şekilleniyor

okuyunca anneme cok üzüldüm kıyamam biriciğim bana para harcamaktan kendine hiç bişi yapamıyomuş.gidipde tıfılımın bi boynuna sarılıyım bari

ay kızlar hakkaten ayda 400-500 harcayabiliyo musunuz?:1shok:
ben ayda 1 kere kaş-bıyık aldırırım 10 ytl.
özel bi durum varsa 1-2 kez fön oda 10 ytl.
senede 1 boya yaptırırrım oda 50-80 civarı böl 12 ye 5ytl falan düşüyo
her ay genelde kıyafet alırım ama 50 geçmez.
sigaram yok.
ıvır zıvırla birlikte 100 ytl felan tutuyo bende kendimi öpcemŞeniz

BAKALIM BENIM AYLIK MASRAFIM EV HANIMI OLDUM ICIN OLE FAZLA MASRAFIM OLMUOR KASIMI BIYIKIMI AGDAMI VS GIBI SEYLERIMI KENDIM YAPIORUM EVDE sıgaram yok manıkurumu kendım yaparım sac boyam 12 .5ytl kendım boyarım anladıktan sonra ısım olmuor ole kuaforde bı masrafım abur cubura oluor oda cıkolata cıps vs seyler kıyafet agzına kadar dolu zaten ama hosuma gıden olursada en faza 50 ytl yanı buda demekkı 62. ytl en masrafsızıda benım be hahah:asigim::asigim:Şeniz

2 ay öncesine kadar saçımı 3 ayda bir boyatırdım şimdi kızıl oldu ayda bir boyatıyorum 35 ytl
kaş bıyık epilasyon kendim hallediyorum para vermem.
krem-tonik bittikçe alıyorum mart ayında aldım en son aya vursak 10 edermiküü CADIARZU
öyle makyaj malzemesine deli gibi harcamam oje-ruj deodorant onada ayda 10 diyelim.CADIARZU
manikürüm kendime aittir düzleştiricimde var yerimseniben
sigaram-yol param yok
kıyafet en çok 50 dir aylık.
yemek parası ayda ancak 20 dir evden götürüyorum işe çünkü:1rolleyes:
parfüm açıklardan kullanıyorum onun tanesi zaten 8 ytl epey gidiyo bide:teytey:
aylık sabit günüm var 30ytl
anaa bende çok tutumlu gördüm kendimi yaaa 150 ytl falan bişii çıktı :sm_cool:

Ayda 10 ytl. kuaför, o da yazları..
15 ytl. çikolata vb..
Bazen ayda maximum 40-50 ytl. kıyafet ya da çanta ya da ayakkabı
makyajım yok
kitap masrafım çok var normalde ama şu ara fırsatım yok almıyorum.
sigaram yok
kişisel tlf. masrafım yok
hasta olmam, doktor ilaç masrafım yok
e daha ne olsun

ama 7/24 çalışıyorum :))

off burada hersey atespahasiiii...herseyi evde kendim yapmaya calsiorum..örnegin epilatör aldim adga yaptrmaya gerek yok artik. sac masasi aldim kuaför e sadece ucunu kestrmek icn giderim. Ha bazan boyatirim ama cok pahli genelde tercih etmem ve kendim bakimimi yaparim. Manikürü pedikürü de kendim yaparim tüm malzemelerim war. O kadr pahaliki hersey burda bu kuaföre 100 euro normal. Okul masrafim war birde ve sömestr parasi o kadr pahaliki yazmayayim rakamini buraya:( ailemle kalyiorum kira derdi yok en azindan..gecim cok zor mümkünse harcamamaya calisiyorum.Arada bir ucuz bulunca alirim kiyafet fln gezerim yani carsiyi ve her görüdügüme sarilmamlaelaelaelaelae:kahve:

Son düzenleme:
ayda 200 sabıt gıderımdı, bu ay 250yı gördü ,tel faturası da eklenınce 300 oldu
kredı kartın borcları hep bunlar lanet taksıtler

son 1 yıldır calısmıyodum her ay 200 gıderım oldu kredı kartından 50de nakıt gıder

son kaç aydır 250 oldu nakıt harcamalar yıne 100 e cıktı tel faturası kontöru de var 50-100 gıbı

1yılda tum kenardakı param bıttı işte,

3ayda bır lens, lens suyu, röfle parası harcıyorum
50+15+60 desek

normalde föne maniküre gıtmıyorum cok stabıl yaşıyorum resmen kıpırdamıyor gıbı ama yıne de gıdıyor işte bı alısverıs yapıyorum 10a bölüyorlar, bı kere daha yapıyorum o da 10a
ooh tum sene öde işte. gecım cok zor.

son 1 yıldır calısmıyodum her ay 200 gıderım oldu kredı kartından 50de nakıt gıder

son kaç aydır 250 oldu nakıt harcamalar yıne 100 e cıktı tel faturası kontöru de var 50-100 gıbı

1yılda tum kenardakı param bıttı işte, yıllardır bırıktırdıklerım tukendı mesela,

3ayda bır lens, lens suyu, röfle parası harcıyorum
50+15+60 desek

normalde föne maniküre gıtmıyorum kırk yılın başı kıyafet alıyorum, cok stabıl yaşıyorum resmen kıpırdamıyor gıbı ama yıne de gıdıyor işte bı alısverıs yapıyorum 10a bölüyorlar, bı kere daha yapıyorum o da 10a
ooh tum sene öde işte. gecım cok zor.

hmm..
fön ayda bi kere falan çektirirm 10 ytl diyelim.
3 ayda bir röfle 150 ytl aylık 50 diyebiliriz..
saç bakım ürünlerim 30 u buluyo.
sigaram yok...
haftada 1 izin günümden ayda 4 izin günü gezmelerime de 100 dersek
bi kaç bluz falan alırım ucuz da olsa :) onlara da 80 dersek..
ayda bir 150 kontor 20 diyelim..
290 ytl masrafım var..az diilmiş yaa şimdi farkettim ama çalışıyorum maaşımda artıyo =) ailemle kalıyorum kiram yok bişeyim yok ..

:1shok::1shok::1shok:yanii siz ne diyecegimi bilemiyorummm!!!soktayim beni birisi bu soktan cikarsin yaaaaaaaaaaaa:bbo:allahim siz neler diyosunuz hanimlar??bizle dalga falan mi geciliyo burda ne????yaaa siz trde yasamiyo muunsuz??yoksa yeni bi yasanilan gezegen kesfedildide haberimiz mi yok???????????:1ninca:trde aclik,sefalet vede issizlik diye bas bas tvde bagiriyo habericler!!!bazialri yiyecek ekmek zor buluyo güyyaaa...ama burdaki hanimlar valla hepsi prensesler gibi..yuhh artik!!!ben tv inanmayacgim artik arkadas...onlar abartiyo kesin!!:kahve:artik ben her gün bu topicdeyim!!:icecream:hosuma gitti ynai..millet ne güzel üstüne basina,makyajina,sacina özen gösteriyoo...herksin durumuda yerinde nyai maaslalah..allah daha da cok versin hanimlar!!!ben almanyada yasamama ragman vede GÜYYA buranin durumu trye nazaran iyi olmasaina ragmen(ki ben simdiye kadar öyle saniyodum!!!)ben bile sizin dediginiz meblalari harcayamamiyorum kendimeeeeee..annem vede babmin calismasina ragmen...arti kendim özel ders vermeme ragmen!!!CADIARZU....kuaför mü??senede 2 defa oda sac kestirmye yani..öyle yok manikür yok pedikür degil!!makyaj mi??senede 1 defa alirim zaten n hemen bitmez!!kiyafet mi??her ay almamm!!hosuma gideni alirim..oda ucuz haaaa..ucuz ama güzel..sizin dedigizni fiyatlara ben magazayi satin aliirm beeeee:roflol::roflol:...yok demeki neymis????trde insanlar pasa pasa yasiyomusda haberimzi yokmus!!!!ben tvye inanmam artik yaaaaaaa

:1shok::1shok:yanii siz ne diyecegimi bilemiyorummm!!!soktayim beni birisi bu soktan cikarsin yaaaaaaaaaaaa:bbo:allahim siz neler diyosunuz hanimlar??bizle dalga falan mi geciliyo burda ne????yaaa siz trde yasamiyo muunsuz??yoksa yeni bi yasanilan gezegen kesfedildide haberimiz mi yok???????????:1ninca:trde aclik,sefalet vede issizlik diye bas bas tvde bagiriyo habericler!!!bazialri yiyecek ekmek zor buluyo güyyaaa...ama burdaki hanimlar valla hepsi prensesler gibi..yuhh artik!!!ben tv inanmayacgim artik arkadas...onlar abartiyo kesin!!:kahve:artik ben her gün bu topicdeyim!!:icecream:hosuma gitti ynai..millet ne güzel üstüne basina,makyajina,sacina özen gösteriyoo...herksin durumuda yerinde nyai maaslalah..allah daha da cok versin hanimlar!!!ben almanyada yasamama ragman vede GÜYYA buranin durumu trye nazaran iyi olmasaina ragmen(ki ben simdiye kadar öyle saniyodum!!!)ben bile sizin dediginiz meblalari harcayamamiyorum kendimeeeeee..annem vede babmin calismasina ragmen...arti kendim özel ders vermeme ragmen!!!CADIARZU....kuaför mü??senede 2 defa oda sac kestirmye yani..öyle yok manikür yok pedikür degil!!makyaj mi??senede 1 defa alirim zaten n hemen bitmez!!kiyafet mi??her ay almamm!!hosuma gideni alirim..oda ucuz haaaa..ucuz ama güzel..sizin dedigizni fiyatlara ben magazayi satin aliirm beeeee:roflol::roflol:...yok demeki neymis????trde insanlar pasa pasa yasiyomusda haberimzi yokmus!!!!ben tvye inanmam artik yaaaaaaa

Herkesin yaşam standartı ve ihtiyaçları farklılıklar gösterebilir.Ben bu başlıkta bir kaç arkadaş dışında yüksek meblalarda örnekler görmedim.Genelde kıtkanaat bir yaşam tarzı var.İnsanların maddi durumları hayatları boyunca farklılıklar gösterebilir.Bir gün gelir durumunuz çok iyi olur,bir gün gelir çok zorlar hayat şartları sizi..Evlenince ve bekarken de değişebilir bu harcamalar....
Çok fazla tepki gösterdiniz gibi geldi bana..İnsanlar sallıyorlar mı yani kişisel masraflarını söylerlerken:kafamçokkarıştı:

ama cidden biraz salliyo gibi geldi..gelmemesi elidme dgeil ynai.-)))))

ama cidden biraz salliyo gibi geldi..gelmemesi elidme dgeil ynai.-)))))

Ben kendi adıma sallamadığımı söyleyeyim o zaman.Karıkoca kazancımız iyi çok şükür.Kimseye muhtaç değiliz,birikim de yapabiliyoruz.Utanarak söylüyorum ama gerçeğim böyle.:utangac:

kizmazsaniz maasinizi ögrenebilri miyim??yani kabalik olarak nitelendirmeyin sadece merak..ynai aylik ne kadar giriyo eve??sadece merak ynaiii

benim en yakın arkadaşım yaz okulu başladığından beri 2 milyardan fazla harcadı ki 1 ay anca olmuştur
1 alışverişe çıktığımızda 500 ytl harcıyor kız.
yani herkesin yaşam standartı aynı olcak değil, niye salladığını düşündünüz ki arkadaşın, olabilir gayet normal yani tatlicadiarzu

benim kredi kartım 400-500 civarı gelir.
haftada da 50 ytl alıyorum, ayda 200 oluyor işte.

Back
X