• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendınıze ayda ne kadar harcama yapıyorsunuz

Evlendikten sonra hesaplı harcamaya başladım.
Mecburengamyoncuiremsu
Sigaram yok.
İşyerimin serviside var öğlen yemeğide var.
Kuaför masrafım ayda bi kaş aldırmak 5 YTL saçımı kestirmek 10 YTL
Menikür pedikür kendim uğraşıyorum.
Bazen saçlarımı sarar kıvırcık yaparım bazen kendim fön çekerim ayrıca kuaföre para vermem.
Ayda bi saçlarımı boyarım (eşim boyar daha doğrusu) 10 YTL boya masrafı
Makyaj malzemesi belki evlendiğimden beri almadım.Yurtdışından akrabalar getiriyor bir sürü.
Giyim kuşam konusundada ayda en fazla 30 YTL giyim için taksit ödüyorumdur.
Toplam 55 YTL.
Vay anasını çok tutumlu gördüm kendimi:roflol:

2 günde bi fön çektiririm 7 ytl
ayda bi kere manikür pedikür
aylık kıyafet masrafım 300 falan oda çok beğenirsem alırım yoksa çok fazla kıyafete para vermem
sigara içmem
maksimum 500 ytl

50 sigaram
3x 2=6 ytl kaş ayda 2 kez
100 ytl kahvaltı yemek desek
50 ytl de hafta sonu gezmelerim için
kıyafet taksidim 50 falan desek
250 yi bulur aylık harcamam:icecream:
röfle 4-5 ayda bi attırırım 100 ytl falan :lepi:
35 falanda kontor alıyom onu unutmuşum 300 ü buluyor kısmam lazım kendimibenneyaptımki

Son düzenleme:
kuaför masrafım yok 2-3 ayda bir saçlarımı kestiririm
en son 2 sene önce balyaj attırmıştım
kaşlarımı 4-5 ayda bir aldırırım mesela en son 8 ay önce evlilik arifesinde aldırmıştım hep kendim düzeltirim ne zaman bozarım ondan sonra gidip aldırırım
ağda manikür pedikür hepsini kendim yaparım
kıyafete her ay para vermem genelde toplu alışveriş yaparım fazlada para vermem
arada sırada makyaj malzemesi alırım onlarıda kullanmam dağıtırım=)
geriye birtek sigara masrafım kalıyo oda ayda 100-150 arası değişiyo
ne kadar masrafsız bi insanım

bizim k.k hanımları ne kadar zenginmiş haberim yok :lepi:
harca bacım harcaa Şeniz

diyorum ya....ben almanyada yasamama ragmenn vede durumumuz iyi olmasina ragmen böyle harcamiyom beeeee...süpersiniz hanimlar!!harcayin beee...dünyada en degerli sey kendiniz!!!

kıbrısta öğrenci olmam dolayısylaa sanırım çok fazla harcıyorum..malum burda kuaförler tr nin 2 katı. ailem 600 ytl yolluyor aylık..200 de ananemden alıyorum.. tabi bu yetmiyor ve ayda 300 de ekstra istediğim oluyor..mesela silikon yaptırmak için 3000 ytl verdi esktraa annem..sadece atm kartıma 5 ayda yatan para 8 milyardı..ama suç benim diil.. tüm suç kıbrısta..ev kiram dahil diil bunlara..tabi okul paramda..

benim en yakın arkadaşım yaz okulu başladığından beri 2 milyardan fazla harcadı ki 1 ay anca olmuştur
1 alışverişe çıktığımızda 500 ytl harcıyor kız.
yani herkesin yaşam standartı aynı olcak değil, niye salladığını düşündünüz ki arkadaşın, olabilir gayet normal yani tatlicadiarzu

benim kredi kartım 400-500 civarı gelir.
haftada da 50 ytl alıyorum, ayda 200 oluyor işte.

arkadaşa katılıyorum.benim arkadaşşlarımda bu kız bu kadar parayı nerden buluyor dio ama herkesin yaşam standartı farklı..ben çalışan bir anne babanın kıızıyım.. ve ek gelirlede var aile tarafından..böyle olunca ister istemez yukarı çıkıyor masraf..

:1shok::1shok::1shok:yanii siz ne diyecegimi bilemiyorummm!!!soktayim beni birisi bu soktan cikarsin yaaaaaaaaaaaa:bbo:allahim siz neler diyosunuz hanimlar??bizle dalga falan mi geciliyo burda ne????yaaa siz trde yasamiyo muunsuz??yoksa yeni bi yasanilan gezegen kesfedildide haberimiz mi yok???????????:1ninca:trde aclik,sefalet vede issizlik diye bas bas tvde bagiriyo habericler!!!bazialri yiyecek ekmek zor buluyo güyyaaa...ama burdaki hanimlar valla hepsi prensesler gibi..yuhh artik!!!ben tv inanmayacgim artik arkadas...onlar abartiyo kesin!!:kahve:artik ben her gün bu topicdeyim!!:icecream:hosuma gitti ynai..millet ne güzel üstüne basina,makyajina,sacina özen gösteriyoo...herksin durumuda yerinde nyai maaslalah..allah daha da cok versin hanimlar!!!ben almanyada yasamama ragman vede GÜYYA buranin durumu trye nazaran iyi olmasaina ragmen(ki ben simdiye kadar öyle saniyodum!!!)ben bile sizin dediginiz meblalari harcayamamiyorum kendimeeeeee..annem vede babmin calismasina ragmen...arti kendim özel ders vermeme ragmen!!!CADIARZU....kuaför mü??senede 2 defa oda sac kestirmye yani..öyle yok manikür yok pedikür degil!!makyaj mi??senede 1 defa alirim zaten n hemen bitmez!!kiyafet mi??her ay almamm!!hosuma gideni alirim..oda ucuz haaaa..ucuz ama güzel..sizin dedigizni fiyatlara ben magazayi satin aliirm beeeee:roflol::roflol:...yok demeki neymis????trde insanlar pasa pasa yasiyomusda haberimzi yokmus!!!!ben tvye inanmam artik yaaaaaaa

bende ortada bii abartı göremedim..hatta bu kadar azmı harcıyorlar dedim..benim annemin kendi maaşı olduğu gibi kendisine gidiyor.herhangi bir şeye yatırmadan..kılık kıyafet vs..hem kim demiş tr de açlık sefalet var die? dünyanın en zengin ülkeleri arasında yer aldı bu sene..kişi başına düşen gsmh ile..bilmeden konuşanlara kıl oluyorum...burda kim kime neden yalan sölesin.. sanki tanıyorlar birbirlerinide hava atcaklar..ama millet kendi gibi düşünüyor sanırım.

Harcamaya kalkarsam çok param gider benimde.
Maalesef kendime özel sadece kuaför masrafım var.Oda ayda 20 ytl buluyor.Sanırım kuaför tanıdık olduğu için ucuza kurtuluyorum.
Bana özel internet ücretim var bide.
Kıyafet konusunda ihtiyacım olduğu zaman alıyorum,her ay değil.

sigaram yok çok şükür
kaşımı bıyığımı kendim alırım belki 4-5 ayda bi giderim kuaföre
yılda bi kez boya yaptırım oda 50 ytl tutuo zaten = aylık 5 ytl ye falan düşüo
her ay mutlaka bişey alırım kendime 30 ytl ancak olur =30 ytl
parfüme kreme makyaj ürünlerine harcıorum.onuda 2 ayda bi alıorum 60 ytl =yani aylık 30 ytl oluo
en çok paramda kontöre gidio .aylık 70 kesin gidiodur
şimdi bi toplayalım bakalım
135 ytl harcıomuşm waybee bayağı cimriymişim kanımca .3 ayda bide kendime bi bilezik alıp kenara koyuyorummm :)))
aylık ewe giren mebla çok yüksek ama ben oldukça az harcıomşmm
ama abim böle bi topiüe cevap verse sanırım 1000 ytl rahat der

Son düzenleme:
bence harcamalar gayet normal herkes kendi parasına bütçesine göre harcama yapıyor onu da yazmış şaşırılacak abartılı bi durum yokkk

Benimde aylık kaba taslak 200-300 arası hepside güzellik bakım kuaför krem parfüm Allahtan sigaram yok:lepi:

valla kızlar her ay kuaföre gitmiyorum ne yalan söyleyeyim şimdi, arasıra fön, yılda 2 kere falan kesim, 3 ayda bi dip boya
heleki 2. çocuktan sonra
zaten sigaram da yok
ama kıyafet almayı çok seviyorum
kendime 1 alıyorsam çocuklara daha çok alıyorum dayanamayıp
makyaj malzemesi ve kaliteli parfümüde çok severim ama ayda bir değil yılda 2 kere falan alırım onlarıda
ortalama hesap yapmadım
ama çok para harcamıyorum sanırım

Ayda ortalama kredi kartım 500-600 civarı gelir.

özel durumlar hariç...

valla bende öyle çok para harcamayanlardanım.zaten ev hanımıyım özel biyerlere gidecegimizde kuaföre giderim ama her ay muhakkak üstüme başıma degişk şeyler alırım onu da öyle çok pahalı yerlerden almam.dur kız bende kendimi öpeyimŞeniz

tüm maaşımı kendime harcıyorummm:oklava:
ahhh hep biriktiricem diyorum ama olmuyo..
evede harcama yapıyorum aslında ama çok diill..

ortalama 3defa 150 kntr alsam 75ytl
kuaför masrafı,manikür,kaş,fön bütün aylık 40ytl
okula giderken yol masrafı,yemek masrafı,fotokopisi şusu busu 70-80ytl
kıyafet,alışveriş bazen 50 bazen 150-200ytl
arkadaşla haftasonları buluşmak (aydaa minimum 3defa buluşsam) 60ytl
yine iyi vallasüprizzzzz kendi çalışıp kazandıklarımla ve bazen babamın verdiği harçlıklarımdan biriktirmekle altından kalkıyorum kendi masraflarımın.

deli gibi kiyafet almaktan baska pek biseye harcamam, onuda H&M den alirim en fazla, pahali degil yani,
sigarayi kocisten otlanirim, gunde 1tane falan, en fazla 2 tane
arkadaslarim var kuafør onada para vermiyorum

kozmetik urunlerim pahalidir ama yilda bikere alirim tum yil boyunca gider o urunler ayrica guzellik uzmanligi okulunada gittim icin bana yari fiyat:1rolleyes:

ayda en fazla 100-150 ytl civari sanirim:smiley-cool:

Back
X