Mesela 14 gün yıllık iznimi şirket 7 - 7 kullandırıyor. Ben de kafamda nisan-Mayıs - Haziran gibi planladim. Bu benim aklımda oluyor,indirimleri takip ediyoruum. Pegasusun devamlı kampanyaları oluyor. Gidiş geliş toplam 50-70 euro arasi biletler oluyor. Ne zaman ki kampanya oldu, planladigim tarih aralığında en ucuz bileti seçiyorum. Cumartesi sabah gidiş sonraki pazar dönüş olarak.
Sonrası kolay, genelde vizesiz ülke tercih ediyorum zaten..vize yok, sigorta yok, şu yok, bu yok(hatta bazı ülkelerde pasaporta bile gerek yok) Gitmeden araştırma yapmayı da sevmiyorum, temel bir plan oluşturuyorum sadece kafamda hangi şehirlere gidilir,yan ülkelere geçilebilir mi,tren mi daha uygun otobüs mu diye.
Son dakika da ucuzdan pahalıya hostel buluyorum bazen , 7 Euro'ya kahvaltı dahil odalar bulduğum olmuştu. Sıkça da couchsurfing sitesinden beni evine alacak birini buluyorum. Dostluk ilişkisine bağlı bir site, ben kendim de evimi açıyorum. Gittiğim yerde mis gibi akşam yemeği hazırlıyorlar,gece boyu sohbet ediyoruz. Sonra koltukta uyuyorum,sabah kahvaltı yapıyoruz falan:) ömürlük dost kazanmak da cabası.
Öyle yani. Şehirde genelde yalnız oluyorum, bir harita alıp üstünü çize çize geziyorum,o arada sıklıkla yolda birileriyle tanışıyorum, takılıyoruz,beraber geziyoruz. Ya da bu couchsurfing sitesinden gönüllü beni gezdirecek insan buluyorum:)
Falan filan...
Genelde böyle geziyorum. Bir sehirddn bir şehre gece yolculuğunu tercih ediyorum, otobüste uyuyayım otel parasından tasarruf edeyim diye:)
Yanımda elma, kuruyemiş,su taşıyorum yolda yururken kan şekerim düşerse yiyeyim diye:)
Eki Görüntüle 3212641
Hatta her sehirde hep böyle dolaşırım, bir elimde elmam bir elimde haritam

(foto pragdan. Danseden binayı arıyordum elimde harita)
İçkiye çok para harcamam, ya açtığım sarabimi pet şişeye koyar dolaşır,güzel manzarada içerim . Ya da insanlar bana ismarlarlar

şirin bir turistseniz , eğer onların dilinde de birkaç kelime konuşursanız herkes sizi çok sever. Ve yardımcı olmak isterler. bir şeyler ismarlamaya çalışırlar. Bu en zengin ülkede de en fakir ülkede de böyle (ya da bana böyleleri denk geliyor).
Çok pahalı bir yerdeysem (mesela Paris) fırından ekmek, manavdan domates salatalık alır parkta örtümü serer kendime piknik yaparım:)
Tasarruf edecek seylerden tasarruf ederim.
Ha , benim gezi anlayışım bazilarina eziyet gibi gelir ama ben bu halinden zevk aliyorum