kendisi üniversite kocası yada sevgilisi lise mezunu olanlar???

eliffffffffff

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2011
88
0
36
Ankara
arkadaşlar bnm 2 senelik bir ilişkim var.kendisi çocukluk aşkım ayrıca.hayatımda en çok istediğim şey onla beraber olmaktı bu hayalim gerçekleşti.fakat bir sorun var.bn üniversite de okuyorum sevgilim ise lise mezunu teknisyen çalışıyor.mayısta askere gitcek inş.annem bu ilişkimi biliyor ve karşı çıkıyor.bu konu beni çok yıpratıyo.ama sevdiğim için direniyorum.şimdi bnm merak ettiğim benm durumumda yada bnm gibi sıkıntılar çekipte sonra feraha kavuşananlar var mı?

Sevgilinin senden daha düşük bi mevkide olması çok iyi bir şey değil ama aranızdaki sevgi gerçekse aşılabilir bence :)

bence önemli olan sizin bunu ne kadar önemsediğiniz. genel olarak bizim erkeklerimizde bu kompleks var bence, erkekler kadının kendilerinden daha üst mevkide olmasını, daha çok kazanmasını kolay hazmedemiyorlar. tabiki hepsi aynı değildir ama çoğunluğunda var bence.ben evlenip ayrıldım.ayrıldığım insan da benim gibi üniversite mezunuydu fakat o henüz işini tam olarak oturtamamıştı, ben de öğretmenim. bu aramızda çok sorun oldu, eşim bunu hazmedemedi ki ben bunun sıkıntısını yaşamasın diye inanın maaş kartımı ona vermiştim ve kendisinden harçlık alıyordum. yine de kendisi bu hazımsızlığını hep benden çıkardı ve beni ezmeye çalıştı. başka da nedenler de birleşince ayrıldık 3 sene önce. şimdi hayatımda birisi var. ben ünv mezunuyum kendisi liseyi terk etmiş bazı nedenlerle ama kendisini yetiştirmiş, çok da zeki bir insan. kırk tane üniversite mezununa değişmem ve hiç de sorun etmiyorum. kurulu bir iş düzeni de var ve kendine güveni de tam, böyle farklılıkları da o da kendine dert etmiyor. yani arkadaşım biraz uzatmış gibi olabilirim ama bence bu karşındaki kişiyle ve senle ilgili. mutluluklar dilerim.

Alacağınız maaşlar arasında uçurum olacak mı

evt sana tamamen katılıyorum cnm.karşındaki insanla ilgili herşey.inş.mutluluğu yakalarsın cnm.pki sevgilin ne işi yapıyor kurulu işi var demişsin

bende üniversite mezunuyum sevgilim de lise..
aynı bölümleri okuduk fakat ben şu an işsizim ve sevgilimde benden daha tecrübeli bölümümüz konusunda.
hatta sürekli o beni itekler şöyle yap böyle yap vs diye..
biaz kaba bi tarif olcuak ama okumakla adam olunmaz.
elbette önemli ancak ikiniz arasında sorun teşkil etmiyorsa ben bir problem görmüyorum

evt cnm karşındaki insan çok önemli

Anladığım kadarıyla ikiniz aranızda hiçbir problem yok hatta o da ilişkiniz ve kendisi için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Kafanızı karıştıran ailenizin tepkisi olduğuna göre öncelikle onlara sevgilinizin de en az üniversite mezunları kadar kültürlü olduğundan, olabileceğinden bahsedin. Onların keskin düşüncelerini biraz törpülerseniz eminim kafanızdaki soru işaretleri kaybolacak ve mutlu olacaksınız.

Ben kendi durumumu anlatıcam sadece, yorum yapmıcam çünkü bizde öyle oldu diye sizde de öyle olacak değil.

Eski sevgilim ön lisans mezunuydu, kurumsal bir firmada tekniker olarak çalışıyodu, 800 tl maaş ve 200 tl de ticket parası alıyodu.
Ben hacettepede çocuk gelişimi okuyorum, o zaman 3. sınıftım.
Bir de bizim sosyoekonomik durumumuz da onun ailesinden daha üst düzeydeydi. Bu benim için önceleri hiç problem değildi, ne olacak ki diyordum.
Öğrenince ablamın ilk tepkisi 'Ne yapacaksın teknikerle?'
Annem burun kıvırdı.
Babam mesleğini duyunca 'lise mezunu mu?' demiş.
Yine de bırakacaksın edeceksin demediler. Ben de devam ettim.
Benim arabam vardı, onun yoktu, ben öğrenci halimle aylık onun maaşı kadar harçlık alıyordum, bizim 3 arabamız vardı, onun sadece babasının arabası vardı.
Bunlar gel zaman git zaman onun için sorun olmaya başladı.
Benim gayet iyi niyetle anlattığım küçük şeyler (manikür yaptıracağım dediğimde mesela) 'çok paran var tabii, git' lere dönüştü.
Sürekli kendi ailesiyle bizi kıyaslamaya başladı. 3 araba ile ne yapıyorsunuz vs...
Sonra ben yazın işe girdim 1000 tl maaş + yol parası ile işe başladım. Bunu bile çekemedi. 'Para kazanmaya başladın tabi değiştin' dedi, 'para kazanıyorum diye bana hava mı atıyosun' dedi, neler neler... Daha bunu kabullenemeyen adam ben asıl mesleğimi elime alıncaki imkanlarımı asla kabullenemiycekti.

Sonra gel zaman git zaman bunlar benim için de sorun olmaya başladı.
Arabasının olmaması, maaşının düşük olması, konum olarak mezun olunca ondan daha iyi konumda olacak olmam, ondan daha yüksek maaşımın olacağı vs...
O beni arabasıyla gelsin alsın istiyordum artık.
İleride 'eşim tekniker' demek istemiyordum.
Ayrıca onun eşlerinin hanımları okumamış insanlardı ve onlarla ortak yanım bile olmayacaktı, eş şeklinde ortak arkadaşlarımız olmayacaktı, inan bunu bile düşündüm zaman içinde.
Üstelik benim yüksek lisans gibi ideallerim vardı, o ise ön lisans okumuş ve daha da bir şey yapma gayretinde değildi.

İlişkimiz 1 sene sürdü.

Gel zaman git zaman ayrıldık (tek sebep bunlar olmasa da önemli faktördü bunlar) Ayrıldıktan 5 ay sonra, çok sağlam bir kaynaktan benimle 'MANTIK BİRLİKTELİĞİ' yapmış olduğunu öğrendim... Öyle diyormuş millete, onun iyi bir işi olacak, arabası var, ailesinin durumu iyi...

Beynim yandı tabi. Bundan sonra ben de ''iki tarafın en azından birbirine denk'' olmasını savunuyorum.

Ama umarım siz istisnasınızdır. Hakkında hayırlısı olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…