- Konu Sahibi eliffffffffff
-
eşitlik daha guzel tabiki ama sevgi varsa aşılmayacak bişey değil. birde artık herkes üniversite mezunu. yani üniversite okumanında bir anlamı kalmadı bence. Üstelik biyoloji okuyormuşsun mezun olunca mesleğinin garantisi mi var hayır yok. belki arkadaşının senden çok daha iyi yerlere gelecek. Birçok üniversite mezunu arkadaşım işsizken yada asgari ücret alıyorken ben lise mezunu olarak onların 2 katını alıyorum ve iyi bi yerde çalışıyorum çok şükür. bence şans birazda.hiçbirşeyin garantisi yok bu hayatta
Eşim lise mezunu ben şuan üniversitede okuyorum...
Ne ben sorun ediyorum ne o sorun ediyor...
Arada sevgi olduğu sürece böyle gereksiz problemler olacağını sanmıyorum...
aşıkken, herşey toz pembeyken sorun gibi durmayan durumlar ilerde sıkıntı yaratıyo, ama karşı tarafın hayat tarzı, hayata bakışı aradaki farkı kapatabilir, adam lise mezunu olur kendini geliştirmiştir kompleksi yoktur geçinir gidersiniz, neticede adama uzay geometrisi soruları soracak değilsin ilişki sürecinde, ama tabiki eşimin kampüs havası solumuş olmasını isterim şahsen, ayrıca şunuda belirtmek isterim bu yazdıklarım lise-üniversite kıyaslaması, ilkokul-üniversite birlikteliklerine şans vermiyorum
merhabalar..
bende anlatmak istedim kendi yaşadıklarımı...
ben üniversite mezunuyum sevdiğim aşık olduğum kişi ise lise mezunuydu. liseyi bitirir bitirmez çalışmaya başlamış ve geçerli bir mesleği var kolayca iş bulabiliyor ve işinide çok iyi yapıyor.
biz birbirimizi çok sevdik evlenmek istedik ama benim ailem karşı çıktı.. annem kesinlikle istemedi, ağladı, bağırdı çağırdı yeri geldi hakkımı helal etmem dedi yeri geldi güzellikle anlattı, ama beni vazgeçiremedi. babam bize destek veren tek kişiydi, kardeşlerim bile istemedi.. ama babam ünv mezunu olupta adam olmayan bir sürü insan var dedi... mesleğide var işte dedi.
canım babamın desteği sayesinde annemi zorla ikna ettik (aslında ikna olmadı ama sustu bişey demedi)
şimdi biz 5 aylık evliyiz, birbirimizi çok seviyoruz. adam gibi adamla evliyim. benim ailemide çok seviyor, ailemde onu çok seviyor. annem damadım da damadım der durur :) onun aileside çok iyi insanlar iyi anlaşıyoruz.
eşimle hemen hemen aynı maaşları alıyoruz ama o dışarıda iş yapıyor bazen benim iki katım kazndığı oluyor. senin paran benim param lafı olmaz bizde..
çok uzun ve karışık anlattım ama söylemek istediğim lise mezunu ünv mezunu olması önemli değil, çalışmayı seven ve ne olursa olsun gocunmadan pazarda manavda bile çalışırım diyebilen çalışmaktan korkmayan bir insansa isterse ortaokul veya ilkokul mezunu olsun.
ben canım. ben üniversite mezunuyum, eşim lise. ben çalışıyorum, o şu anda çalışmıyor (bulunduğumuz yer dolayısıyla) ailem çok karşı çıktı 6 senelik ilişkiden sonra evlendik. herkes bir yerden sonra anlaşamazsınız diyor senelerdir. bekliyorum bakalım ne zaman anlaşamıycaz. :)
Ben Yüksekokul mezunuyum, eşim terk /aynı okuldaydık/, lise mezunu
Ben Devlet Memuruyum
Eşim Teknirkerlik yapıyor bir mühendislik firmasında.
Ben onun 2 katı maaş alıyorum.
Bir kez bile eğitim, iş mevzusu geçmedi aramızda. Çoook işsiz kaldı. Canıma tak dediği zamanlar oldu.
Ben bulunduğum mevkiyi dillendirmediğim zamanlarda eşim benden daha heyecanlı anlatır. Benim başarımla onore olur. Ben de bir kez bile onu rencide etmedim. Ben şu kadar maaş alıyorum demedim. Eve giren paraya bakarım.
Benim kocamı sadece ben üzebilirim, anne, baba, kardeş, arkadaş, amca dayı laf söyleyemez. Söyleyecek adamın da alnını karışlarım
bu konu benide düşündürüyo? merak ediyorum ilerde etki edebiliyo mu evliliğe?
Bana göre üniversite var üniversite var
Kadın şimdi Tıp okumuş Doktor olmuş ama eşi lise mezunu olmaz bence
Bir diğer örnek Kadın üniversite okumuştur ama kafa yapısı çok da gelişmemiştir kıytırıktan bir iki yıllık veya dört yıllık bir bölüm okumuştur adam lise mezunu olabilir
Ben iki yıllık kıytırık bir bölüm okudum ama çok güzel bir kurumda çalışıyorum devlet memuruyum
Okurken okuldan biri okulu bitirene kadar peşimi bırakmadı bir iki kere görüştük yani okulu bitirip sıradan bir memurluktan başka bir düşüncesi yoktu ve çok hoş yakışıklı tanısam eminim aşık olabileceğim bir kişiydi ama tanışma fırsatı bile vermedim tabi bu kişiden kişiye değişir sizin kafanıza bu tür düşünceler takılmıyorsa niye olmasın
ben üniversite mezunuyum, eşim lise mezunu. ben hep ondan daha çok maaş aldım. ama önemli olan eğitim seviyesi değil insanın kendini nekadar eğittiği. nice üniversite mezunu gördüm insan olamayan, çalışmayan evine değer vermeyen. kocamı kimselere değişmem.
ben daha fazla maaş alıyorum buda önemli değil sonuçta gelen para tek bir yerde toplanıyor ve ortak harcanıyor.
ailen sadece eğitim seviyesi ise sorun bence hiiiç kafaya takacak birşey değil bu.
bende böyle bir durumla karşı karşıyayım ailem hiç istemiyor etmedikleri laf kalmadı birtürlü ikna edemiyorum
arkadaşlar bnm 2 senelik bir ilişkim var.kendisi çocukluk aşkım ayrıca.hayatımda en çok istediğim şey onla beraber olmaktı bu hayalim gerçekleşti.fakat bir sorun var.bn üniversite de okuyorum sevgilim ise lise mezunu teknisyen çalışıyor.mayısta askere gitcek inş.annem bu ilişkimi biliyor ve karşı çıkıyor.bu konu beni çok yıpratıyo.ama sevdiğim için direniyorum.şimdi bnm merak ettiğim benm durumumda yada bnm gibi sıkıntılar çekipte sonra feraha kavuşananlar var mı?
valla canım benim eşim ilk okul mezunu ben üniversite mezunuyum ama şunu söyleyebilirim benden daha çok şey biliyor kültürlü kendini geliştirmiş kendi işini kurmuş hayata atılmış benimde annem biraz problem çıkardı fakat tanıyınca anladı.aman nazar değmesin evliliğimizde harika gidior sen seviyorsan kafan uyuyorsa aile zamanla kabulleniyor mutlu son oluyoren büyük sorunun bu olsun allah mutlu etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?