Kendisiyle mi evleniyorum ailesiyle mi anlamadım

Ben kızmıyorum çünkü aynı şeyi bende yazdım yukarıda şimdiden bunu söylemezse çok canı yanacak ileride sıkıntı çekecek.

Şimdi değişmiyorsa ileride değişeceğini filan mı zannediyorsun sen seni parmağında oynatırlar sonra bayram da gel seyranda gel nereye varır bunun sonu hiç düşünmüyormusun bunu .
Şimdiden konuşmazsan bunları başın çok ağrır ileride bak hepimizin burada bir evlilik tecrübelerimşz var.
Heleki benim 23 yıllık evliyim ben benim eşim bile bana teklif edemez bunu etmedi de zaten

Şimdiden söyleyin her şeyi.Bugüne kadar hiç mi konuşmadınız bu konuları.Ben zora,dayatmaya gelemem,demediniz mi hiç?Siz onları,onlar da sizi olduğunuz gibi kabul etmeli.Bu demek değildir ki,siz de onlarla aynı kaptan çala kalem yiyin.Alın tabağınızı ,oturun masaya.Bu yüzden sizi dışlayacaklarsa siz de onlar size gelince aynısını yapın!O zaman anlarlar belki.Böyle zorlamacı insanlar hak ediyor böyle muameleyi.
İnsanlar neden evlenir,kayınvalide yanında tatil yapmak için mi ?! Cümbür cemaat yaşamak için mi?Her kız ailesinden ne gördüyse onu evliliğinde devam ettirmek ister.Geriye gitmeyi kimse kabullenemez!..Hayatı olumsuz yönde değişecekse neden bile bile evlensin!..
Sakın ödün vermeyin.Sonra canınız çok yanar.Evlendiğinize bin pişman olursunuz.yasakkelime

Hep bunu söylüyoruz kendisine ama sürekli konuyu açmak istemiyorum diyor kendisi CADIARZU

bu düşünceyle gidersen ileride senin canın yanacak.
nişanlın sana böyle yaşayacağız sinyallerini yakarken, niye görmezlikten gelipte evlendikten sonra konuşurum diyorsun.
evlendikten sonra iş işten geçmiş olacak...

Evlenmeden önce herşeyi aşarım mantığı oluyor, her zorluğu aşarım. Gerçi bu zorluk bile değil, insan mücadele eder, zorlukları aşar ama bu YAPTIRIM. Kayınvalidenin keyfi işleri.

Erkeğe desen ki, hadi 15 günde bizimkilerde kalalım, olmaz der. Yeni gelin bırakın otursun evinde. Böyle zorunluluklara ne gerek var.

Evlenince nasıl olsa herşey değişir dersen, böyle bir hayat yok malesef. Karşı taraf gayet açık sana söylemiş söleyeceğini, alış demiş. Yükü yine sana atmışlar.

Ya göz göre göre katlanırım diyip, evlenince de katlanıp, sesini çıkarmayacaksın, ya da tavrını en başta koyacaksın, iş nereye giderse oraya gidecek. Kimse değişmez, zaten değişirim de dememiş, DEĞıŞ, ALIŞ, demiş.

off kuşum yaa anlıyorum ama şunu bilmen lazım evlenince onun ailesiylede evlenmiş oluyosun o yüzden sakin sakin düşün ve ne istediğini eşine sakince belirt
tartışmaya girme çok fazla üsteliyosada bu sedefrlik senin için taviz verebilirim ama aslında pek hoşlanmıyorum gibi cümlelerle ifade et memnuniyetsizliğini....
sonuçta o eşin senin ve ailesi yüzünden tartışmanız geleceğiniz için yeni sorunlar yaratabilir tartşmadan sakin sakin oldumu
RABBİM tüm gelinlerin yardımcısı olsun

Tamam canım sen şimdi bu konuları açıp hiç nişanlını da kendini de üzme...
Evlendikten sonra da gidersin kaynananın evine kalırsınız bir ay... Ama ben senle konuşcaktım, ben kalmak istemiyorum annenlerde dediğin zaman da o zaman konuşsaydın o zaman, itiraz edip ısrarcı davranmadığın için ben de kabul ettiğini düşündüm der kocacın sana, kayınvalidenle mutlu mesut bir ramazan ayı geçirirsin.....

Anlaıyorum, o imzayı atınca ne olacak zannediyorsunuz.....
Bir hokus pokusla nasıl ki şapkadan tavşan çıkması sadece tvlerde iluzyon gösterilerinde olursa, yada değiş tonton dediğinde bir yaratık binsana dönüşmesi sadece çizgi filmlerde oluyorsa gerçek hayatta da hiç kimse bir imza attı diye mutasyona uğramıyor....
Şuanki nşanlınız ilerdeki eşinizin sizden isteklerini yerine getirmeyecekseniz bunu baştan söylemelisiniz, şidi tatsızlık çıkmasn nasıl olsa evlendikten sonra dediğimi yaptırırırm gibi bir mantıkla hareket etmeniz hiç doğru değil....Çünü değiştiremezsiniz...
Eğer adam anneciyse bu ir imzayla değişmez.. Eğer adamın ailesinde yetiştirilme tarzında ramazanları tatilleri aile ile geçirme alışkanlığı varsa bunu bir imza ile değiştiremezsiniz...

+ Bir imzayla yemek alışkanlıklarını değiştiremezsin, bir imzayla kayınvalidenin evinde kalma zorunluluğunu değiştiremezsin, bir imzayla annesine çok düşkünlüğünü değiştiremezsin, bir imzayla.....

ıyi düşün. Gördüklerini görmezden gelme, açık olmakta fayda var. Nasıl olsa ben değiştiririm deme, karşıdaki gelişme çağında olan biri değil, yapısı oturmuş biri. Kimse kimse için değişmez.

O nasıl açık oluyorsa, sen de yapabileceklerinin sınırlarını karşı tarafa iyi aktar, oda senin sınırlarını bilmeye hakkı var.

canımm
benim eşim mardinli ve bizde onların ailesinin yanında tam 1 ay kaldık ama ben çok rahattım bizim için yemek davetleri düzenlendi fakat kimse aynı tabakta yemek yemiyodu bende açıkçası bundan rahatsız olurdum ama ben eşimin ailesinin yanında inanılmaz çok rahattım gezip dolaşıp vakit geçirmek bana çok büyük keyif veriyodu şuda vardıki ailemin yerini hiç bizman dolduramadılar hep kendi ailemi aradım buda bi gelinin hisleri olsa gerek..
bunaldığım zamanlarda oldu ama alışmak en iyisi çünkü eğer evleniceksen emin ol hayatında eşinin ailesi büyük yer kaplicaktır

Anlıyorum sizi çok iyi anlıyorum. Hepinize sonsuz katılıyorum. Çok haklısınız ama kaç günden beri bu konu hakkında konuşuyorum fakat kendi düşüncesinin doğruluğunu savunuyor ve geri adım atmıyor. En azından hem benm ailemn yanında kalcaz hem onların yani yarı yarıya. Bencil bir insan değildir nişanlım ama ısrarla aile yanında kalmak istiyor kiii annesi zaten istiyordu bunu.. Koca yaz tatilinde 10 gün çok mu diyor bana. Çok olmazsa bile başka bir evde rahat edemiyorum dediysemde alış dedi bana. Ve ailesini akrabalarını çok seviyor ve evlendikten bi kaç sene sonra oraya yerleşmeyi istiyor yani kendi memleketine. Bende bekarken hep isterdim orda yaşamayı fakat nişanlımın ailesi orda olduğu için artık ordan uzakta olmak istiyorum. Çünkü ister istemez bi takım sorunlar yaşayabiliriz ama bunu kabul etmiyor mutlaka memleketinde yaşıycakmış :çok üzgünüm:

kendi memleketi neresi canımm
ayrıca ya bu durum benim eşimdede söz konusu hani bazılarında olmayabilir ama benim eşimde bu tavırları takınıyo onları anlamak alışmak en iyisi..çünkü biliyorumki eşinin ailesi hayatında büyük yer kaplicak bu böle yani kasma kendini seni çok iyi anlıyorum tereddütlüsün yapamicağını yanlız kalıcağını düşünüyosun ama bi git gör derim ben
ön yargılı olma kuşum sakin ol üzme kendini

Eşiniz baskın karakter olmaya çalışıyor,ama size sorduğu yok.Baksanıza ailesinin yanına yerleşmek istiyor.Sizin aileniz yok mu sanki ? Hiç mi düşünmüyor?!
Eşiniz sizden çok şey bekliyor.Her şeyi çizip ona ve ailesine mi tabi olacaksınız?Böyle bir evlilikte tek taraflı mutluluk olur.Artık erkekler eşlerine ayak uyduruyor,çünkü erkek her yerde yapar.Kadın daha hassastır.
Eşinizin tüm bu istekleri sizin sırtınıza yüklenecek.Sizi anlamaları lazım.Evliliğinizin ,ilişkinizin selameti açısından.bilmiyorumkismile

kk da bir arkadas vardi ismini hatirlayamadim simdi
ama bir konusu vardi , esi ailesinin bulundugu sehire tasinmak istiyordu oda istemiyordu, bu yüzden ayriliyorlardiohaoldumsmile
bak güzelim tamam ask mesk hersey güzelde askin ömrü 1 bilemedin 2 sene
evlenen kisilerin kafa yapisi düsünce tarzi uyumu cok büyük etken
insallah yanilirim ama icimdeki his bu evlilikte mutlu olmicaksin diyor:gitme::teselli:
annen ne diyor sahi bu duruma hic konustunmu
benim kizim olsaydin hemen attirirdim yüzügü sana

Nişanlım bana asla kötü tek bir söz söylemedi şimdiye kadar. Her zaman hoşgörülü sabırlı davrandı. Kendi düşüncelerini güzel bir üslupla söylüyor ve geri adım atmıyor yani o konuda geri adım atmıyor. Bende herhalde çok abarttım biraz kalmam gerekiyor ailesinin yanında. Kafam çok karışık. Kötü uyumsuz biri olmak istemiyorum çünkü eşim benm aileme hep saygılı davrandı.

Çok dominant ve sizi temin ediyorum nikahtan sonra daha da artacaktır.
Sadece benim istediğim olur mantığıyla evlilik olmaz.
Hayat çok zor geçer bu şekilde..
Annem böyle istiyor ben böyle istiyorum eee sen kim oluyorsun..?
Nikahtan sonra konuyu konuşurum demek gerçekelerden kaçmak olur arkadaşım.

10 gün,üstelik yeni evliyim,,
kimsenin evinde kalamam..
Amaç nedir hem,ne yani gider bir haftasnou kalırsın amenna..
ama 10 gün ne demek,bayram da ne olacak sizin anneniz babanız yok mu..?
şu an da kontrol bende mesajı veriyor çevreye..

sizin aileniz yokmu.
sizde deyin o zaman benim ailemin yaşadığı şehirde yaşamak istiyorum.bakalım ne diyecek.sanki bir tek onun ailesi var sizinkiler yok...
nalıncı keseri gibi maşallah hep bana hep bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…