Kendisiyle mi evleniyorum ailesiyle mi anlamadım

canımm
kasma kendini endişeni anlıyorum bende öleydim çünkü tabi hiç bizmaman kendi ailemin yerine koyamadım ama artık sende onlardan birisin
üzme kendini canım yaaa
bak güzel geçicek buna inan onlardan kaçarak çözüm yolu bulamassın diyorum ben
güzel yanlarını düşün olurmu arkadaşım

Bu konuyu tekrar açmam demek sanki kaynana düşmanıymışım gibi bir imajı üzerime çekmek demek o yüzden tekrar açmaya cesaret edemiyorum

ya benca insan kendinden kişiliğdn yaşam tarsından asla taviz vermicek verirsen taviz tavizi doğururu ve kişilik diye bi şey kalmaz ki sen sen olmazsın bak canım ya dünyadaki tek erkek o değil ki ben ahh diyorum bekar olsaydım aklıma yatamyan bi tek şey bile olsa geri dönerdim bu hayata bi kere geliyoruz aşk meşk hep boş asolan huzur ve az fırtınalı hayat............

Canım birşey merak ettimde, nişanlı olduğunuza göre, sonuçta defalarca, belki ayrı şehirlerde iseniz filan en azından birkaç kere aynı masada yemek yemişsinizdir. Küçümsediğimden değil, kim nasıl isterse öyle yaşarda, olaya senin açından bakınca, peki sen bu durumlarda ne yaptın, aynı tabakta yemek yemeye alışmış olman gerekmiyor mu? Bu durumla karşı karşıya geldiğinde ne yaptın?

Önemli olan işin içine bile bile girmektir. Karşıdaki gayet açık davranmış, kabullenebiliyorsan, sınırlarını zorlamayacaksa, kabul edip etmemek sana kalmış tabi. Ama değişecek diye düşünme, kabul et sadece.

Keşke olayları başka bir gözle uzaktan seyredebilseydin.. o kadar farklı değerlendirirdin ki..

Adam senin fikirlerini umursamadan planlar yapıyor ve sen neredeyse kendini suçluyorsun çok mu üstüne gidiyorum diye. Daha ne denir ki, bile bile lâdes dedikleri bu sanırım.

Bende görünen köy kılavuz istemez demiştim......

Geç olmadan ayrıl derim arkadaşım. Yoksa emin ol bu burda açtığın ilk başlık olmayacak.
Aynı tabaktan yemek yeme olayı bile başlı başına bir sorun. Ağız yoluyla geçen dünya kadar mikrop var. Hangi çağda yaşıyoruz?
Halamın arkadaşı bir bayan anlatmıştı. Evleneceğin adamın ailesi peyniri kestikten sonra tabağına alıp yerse en güzeli, tabaktan çatalına batırıp yerse de kabul, ama sen tabağına alıp yiyorsan onlarda çatallarıyla peyniri kesiyorlarsa orda sorun var demektir demişti.

Şimdi canım cicim dönemi belki nişanlının hareketleri seni rahatsız etmiyordur. Ama aynı evde yaşamaya başladığında emin ol ailesindeki davranışların bir çoğunu göreceksin.

Ayrıca istemediğin halde ailesinin yanında kalmaya zorlayan bir insan ilerde de onların düşüncelerini ön planda tutacak demektir. Bu böyle bayram, seyran, yaz tatili vs devam eder. 1 ay yanlarında kalmanızı isteyen kayınvalide de emin ol evlendikten sonra en az 1 aylığına gelir yatıya. Hele bir de bebeğin olsun iyice yerleşir, gıkını bile çıkaramazsın.

Ya ayrılıp kendine uygun birini bulacaksın, ya saygıda kusur etmeyeyim deyip kendini üzeceksin, yada dik durup ben böyleyim benim kurallarım geçerli diyeceksin.

Ama unutma davul bile dengi dengine demişler. Bir bildikleri var ki söylemişler......

Kısmende olsa benzer olayları yaşamış biri olarak umarım yardımcı olabilirim.ılk tavsiyem şu olacak kişiliğinden taviz vermemekle ortak noktalar bulmak arasındaki dengeyi kur.Kimsenin evindeki kuralları değiştiremeyeceğimiz gibi sakın kendi evine bu yaşam tarzını bulaştırma.Evet benimde eşimin ailesi ramazan çorbasını bir kasede içer ama onlar bana yemeğe geldiğinde ben servis tabaklı çift çatallı sofra kurarım.Uyum sağlamak için kimseye benzemeye çalışma.Bizde de kalmalar yatmalar pek sevilirdi dikkat et nasıl başlarsa öyle devam eder.Elbette git bildiğin elinden geldiği kadarı ile yardım et ve bilemedim o gece orda kal.Sonra herkes evine.Evinde eşinle beraber kendi kurallarınızı yaşattığınız sürece oraya gittiğin bir iki gün insanın evliliğine kötü yansımıyor.

eşiminde benimde ailem konyada yaşıyorlardı bizde eşimle başka bir şehirdeydik.yaz tatillerinde kendi kendimize tatil yapıp konyaya gelip bütün yazı ailelerimizde kalarak geçiriyorduk.tatilin birazındada evimize gidelim demedik hiç.siz de ayrı şehirlerdeyseniz kalmak bana garip gelmedi.aynı kaptan yemek yeme olayına gelince,keşke tek sorun bu olsa ama bu zamanda böyle bir yemek düzenleri varsa daha seni şaşırtacak çok şeyler çıkabilir malesef.bu farklılıklar evlendiğin zaman seni çok üzebilir.öncelikle nişanlınla bu durumu hiç tartışma bile.onların yemek düzenleri değişmez.senin orada ayrı kap istemende hoş olmaz.eğer onunla evlenmeyi kabul ediyorsan onlarla ortadan yemek yiyeceksin.yiyemeyecek biriysen de ona göre biriyle evleneceksin.
bence şimdiden bu konuları tartışmayın o zaman gelsin herşey olacağına varır.şimdiden olumsuz konuşursan iş daha da çıkmaza girer bence.saygılıysan da saygısız gibi görünürsün.birşy olur kötü olan sen olursun.sessiz ve derinden halletmeye çalış bence.konuşup durmanın erkekler üzerinde malesef hiç etkisi olmuyor. bu konularda inatçı da oluyorlar.taviz ver herşeye tamam de demek istemiyorum.şimdilik bu konuların konuşulmasına bile fırsat verme.kalmak istemiyorsan o zaman gelince kalalım dersin,bir hafta kalınca da mesela evde şu işim var dersin veya eve gidelim de başbaşa olalım gibi birşey bulup dönersin evine belki.şimdiden tartışırsan kalamam diye tutturursan o da illa kalacaksın diye tutturur.

Nişanlına; ailesine saygı duyacaksın diye her dediklerini yapmanın kabul etmenin mümkün olmadığını anlatmalısın.
Nişanlının annesi babası o öyle davranabilir öyle yetişmiş çünkü, ama seni kendilerine benzetmeye hakları yok. Seninde bir yetişme tarzın var. Öyle tek taraflı alayım değiştereyim olmaz. Sen onlara kendi yetişme tarzını empoze etmeye çalışsan kabul ederler mi acaba?
Tıpkı başlıkta belirttiğin gibi sen ailesiyle değil onunla evleniyorsun.

boyle bir adamla asla evlenmezdim...
bence cok iyi dusun...
aranizda cok fark var ve simdiden ne gibi sorunlar yasayacaginiz acikca anlasilabiliyor...bela geliyorum demis ve siz hala ustune ustune gidiyorsunuz...
Allah hayirlisi neyse onu versin size...

Arkadaşlar gidip kalma meselesini hallettik. Annesiydi 1 ay onlarda kalmamı isteyen. Nişanlım ve ben azar azar kalmayı düşünüyoruz bu yaz. Diğer yaz biraz artacak. Çünkü diğer yaz, yazın başından itibaren evli olduğumuz için biraz daha fazla kalcaz. 10-15 gün gibi.. Bunuda yarı yarıya paylaştırcaz (benm ailemle kendi ailesinde)
Benm sorunum yemek :1no2:
Ataerkil bir ailede ben kendi tabağımı alıp yemeğe oturursam sorun olurmu :uhm:
Nişanlıma sordum tabi aynı kapta yiyebilseydin daha iyi olurdu ama kendi tabağını alıp oturabilirsin dedi. Bizde sorun olmaz dedi. Diğer akrabalarında sorun olacak gibi ve diğer akrabalarıylada çok samimiler

ne güzel halletmisşiniz sorunları
e artık yemek konusunda da gülü seven dikenine katlanır
bir iki alır çekilirsincokacimcoook

Bunu kendine sormalısın. Benim seyretmeye bile tahammül edemeyeceğim bir manzaradır, açık konuşmam gerekirse ben öyle bir aileye katılmak istemezdim. Ama bu sorunu ve o aileyle yaşayacağınız sorunları kendinizden taviz vererek gaçiştirebileceksiniz gibi görünüyor. Yani size bağlı bir şey, ve kendinize duyduğunuz saygı ile.

hayatının hatasını yaparsın annesi hiç yeni evlilik dönemi geçirmemiş mi yanına çağırıyor.
hem sen bir şeyi kabul ettirmek için illa ısrar mı etmelisin.o kim ki.nişanlın diye ezik mi kalacaksın.bu gidişle çekersin güzelim.

sana söyleyebileceğim tek bir şey var

katranı kaynatırsan olur mu şeker cinsini bildiğin cinsine çeker

ataerkil ailede yaşamış bir adamın evliliğinde demokratik davranmasını bekleyemezsin e zaten davranmıyor da umarım evlendikten sonra o sözler unutulmaz ama unutma ataerkil ailelerde kızın ailesinde kalınması da sorundur

bundan sonra istediğin her konuda bu şekilde mücadele vereceksin günlerce konuşacaksın eşin az biraz anlayışlıysa belki orta yolu bulursun ama nişanlıyken böyleyse ileride o orta yol nasıl olur bilemem

ya öyle yiyenler var ya işte
nasıl neden niyesi yokki

bazıları aynı tabaktan yer mesela ortaya koyarlar bir tas çorba herkes kaşıklar

kültür farkı diyelim en iyisi
ama sorun değilkii
konu sahibi arkadaşta ayrı tabağa koysun yesin canım yemeğini

sanki deveye hendek atlatıcaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…