Kentsel dönüşümden anlayan

Çok güveniyor kendine benlik bişey yok yönetmelik böyle deyip sıyrılıyor çok ayıp valla bari en başta dubleks deseydim3/2 anlaşırsa napabilirim

Şimdi, bir arsanın belli bir yoğunluk oranı vardır, bu da toplam net inşaat metrekaresini belirler.
Sizin o arsadaki hisseniz neyse müteahhitle anlaştığınız oranda o payı alırsınız.

Diyelim arsa 1000 m2, yoğunluk 2. Net 2000 m2 inşaat alanı demektir bu.
Müteahhitle %50 anlaştıysanız 1000 m2'si onun olur.
Çoğunluğun payına 80 m2'lik daire düşüyorsa size 80 m2'lik daireler yapar.
Sizin hissenizden dolayı payınıza 60 m2 düşüyorsa ya üzerini ödeyip bir daire sahibi olursunuz ya da payınızı müteahhite satarsınız.
Payınıza 120 m2 düşüyorsa ya 2 tane 80'lik daire alır fazlasını ödersiniz ya da 1 daire alır 40 m2'yi satarsınız.
Her şey sizin müteahhitle anlaşmanıza bağlı yani.

Yani, yönetmelik böyle, ben buraya daire yapamıyorum o yüzden hakkın ölüyor ya da normalden daha az, diye bir şey diyemez.
Otopark yönetmeliği, yangın yönetmeliği falan sizin payınızı etkilemez.
Önemli olan proje ve sizin payınız.

Size miras kalan yer daire mi ve hisseli mi kat mülkiyetli mi hisseli ise yıkıldıktan sonra hisse oranına göre pay düşer
Eski bina daire ve işyerinde hissedar bina yikilip sadece arsa hisse kalirsa %12,5

çok teşekkürler öyle üzgünüm ki

Çok teşekkürler

içimi ferahlatiniz 3/2 anlaşırsa napicagim onlara daire veriyor bize vermiyor böyle adaletsizlik olur mu

Bunun yaptırımı nedir bilmiyorum açıkçası.
Çok fazla hissedarın olduğu kentsel dönüşüm projelerinde çalıştım. Hiç daire alamayan olmuştu.
1 payın 3 hissedarı vardı mesela, paylarına 1 daire düşüyordu. Kardeşler daireyi kim alacak ya da satalım mı diye kavga etmişlerdi. Sonuçta sattılar.

Ama müteahhit 100 m2'lik daireler yapıyorsa ve sizin payınıza 80 m2 düşüyorsa bunu size sağlamak zorunda mı bilmiyorum.
Ama mecbur olduğunu sanmıyorum.

Eski bina daire ve işyerinde hissedar bina yikilip sadece arsa hisse kalirsa %12,5
İşyerine de hisse varsa Bodrum kat az gelir bu duruma ikisi birlikte mi %12.5.
%10 dan fazla hisse varsa iyiymiş diye duymuştuk bizde yinede olmuyorsa bir miktar para ekleyip üst kattan alın Bodrum katta ne kendiniz oturtabilirsiniz ne rahat satabilirsiniz anca kiracısı olur oda evini alan gider

toplam %12,5 hissadariz sözde 10:daire çıkacak size bodrum dendi şimdi oda yok

çok teşekkürler öyle üzgünüm ki

Rica ederim ama üzülmeyin. Müteahhitten mantıklı bir açıklama isteyin. Yaptığı açıklama mantıklı değil çünkü.
Dediğim gibi, önemli olan proje ve sizin müteahhitle anlaştığınız oran ve şartlar.
Kapalı/açık otopark sizin net metrekarenizle alakalı değil.

Çok ama cok teşekkürler bunu kullanacağım çok ayıp ettiler

Yer tapuda arsa gözüküyor ama eski bina yardımcı olursanız sevinirim. Kentsel dönüşüm için müteahhit başvurmuş binanın çürük raporu alınmış.
Öncelikle her kat için kat ittifakı alın. Elinizde tapunuz olsun. Ayrıca bodrum ne yaaa?
Dünyanın kârını elde edip mal sahibine bodrum mu verecek ? En aşağı 2 daire vermesi lazım.

Öncelikle her kat için kat ittifakı alın. Elinizde tapunuz olsun. Ayrıca bodrum ne yaaa?
Dünyanın kârını elde edip mal sahibine bodrum mu verecek ? En aşağı 2 daire vermesi lazım.
O kat irtifakı var ya diğer bina sakinleri kabul etmiyorsa alamıyorsun ortak başvurulması gerek keşke tek başına olan birşey olsada isteyen alabilse

Nasıl hak verilmıyor. Bizde 2 sene önce verdik 3 katlı eski binamız vardı bodrumla birlikte 5 daire yapıldı. 1 bodrum daire 2 normal daire aldık biz. Sizin hakkınız daire almak ne bodrumundan bahsetmiş onlar hakkınızı bırakmayın

Bodrum bile yoka getirildi

O kat irtifakı var ya diğer bina sakinleri kabul etmiyorsa alamıyorsun ortak başvurulması gerek keşke tek başına olan birşey olsada isteyen alabilse
Kabul etmezlerse hiçbir hakları olmaz ki. Arsa parası kadar alırlar ancak.
Hem insan kendi yararına olan bir şeyi neden kabul etmez?

Bizle aynı hisse oranına sahibe bi daire 2hisesi olana 2 daire bize bişey yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…