kepçe kulak ameliyatı olanlar lütfen baksınn. ;(

yok canım artık bi uyglama olucakmış devlet hastanelerinin çogunda ücretsiz olucakmış bu ameliyatlat dogru olan şeyde bu zaten..genelde asistanlarına bırakırlar pasuman işini doktorlar.

Merhaba,

Ben de 2 sene önce kulaklarımdan ameliyat oldum.Ben de senin gibi tek başıma gittim ailemin haberi vardı ama pek istemedikleri için ben de kendim giderim ne olcak ki dedim :)

Ameliyat yarım saat sürmüş ama narkozun etkisiyle ben 1 saat falan uyumuşum :) hemşire gelip uyandırdı artık :)Hiçbirşey hissetmedim.

Ben de tabiki de yaklaşık 3 hafta boyunca çok zor uyudum ve banyo yapmak çok sıkıntılı oldu,ıslatmadan nasıl yapılır ki? ama gün içinde ağrım yoktu sadece gece yatarken düz yatamadığımdan kulağımın üstüne yatıp sabah acıyla uyanıyordum.Bandajı da ilk 2 gun gunduz ve gece takıp,2. gunun sonunda sadece geceleri taktım tabiki de doktorun önerisi 1 hafta gündüz 2 hafta gece takmamdı.

Herhangi bir açılma olmadı ben de ama dikiş izleri hala duruyor.Gayet memnunum iyiki de yaptırmışım diyorum ara ara nemli havalarda dikiş yerlerimde sızlama oluyor ama olsun.

Merhaba,

Herhangi bir açılma olmadı ben de ama dikiş izleri hala duruyor.Gayet memnunum iyiki de yaptırmışım diyorum ara ara nemli havalarda dikiş yerlerimde sızlama oluyor ama olsun.

Dikiş izleri duruyo derken ? bariz belli oluyo mu yani arkadan bakılınca? sıkı bi topuz yapmak istesek mesela belli olacak şeklde mi ? ve size de eriyen dikiş mi atıldı? Ben pek anlamadm bu dikiş işinden.Dr. um bana pansuman yapmadı..Sadece verdiği kremi sürmemi istedi.
Kremi sürerken kulak çöpü dikişlere takılıyo resmen :S çok sinir bozucu.Nasıl olcak bu erime dedikleri olay tam olarak nasl gerçekleşiyo bilmiyorm :S dikiş neden dışarda mesela? :S

benim merak ettiğim de tam olarak dikiş izlerinin görünüşü. izler hiç geçmiyor sanırım ama ne kadar belli oluyor o önemli. yani topuz at kuyruğu yapamayacaksak ne anlamı var onca acı çekmenin.

Merhaba,
Evet guya eriyen dikiş atıldı ama erimedi,saçımı sürekli topluyorum arkadan belli olmuyor yani net bir şekilde görülmüyor kulağım kapalı olduğu için ama eğip bakıldığı zaman dikişler hala erimiş değil ve yara gibi maalesef tabi ben görmediğim için rahatsız olmuyorum sanırım.Aynı şekilde başka arkadaşımda da aynı benimki gibi oldu zamanla geçer diye düşünüyorum ama benim komple yukarıdan aşağıya değil dikişlerim sadece üst kısmı dikildi.

Ben krem kullanmadım doktorum da oyle birsey söylemedi ki çok zor olur hem ağrır hem de pamuk takılır.Ama doktorun önerdiyse bir bildiği vardır diye düşünüyorum.

Çok canını sıkma bence dikişlerle çünkü arkada kalıyor seni zaten rahatsız etmeyecek zamanla da geçer önemli olan şuan kulaklarının güzel olması :)))

benim merak ettiğim de tam olarak dikiş izlerinin görünüşü. izler hiç geçmiyor sanırım ama ne kadar belli oluyor o önemli. yani topuz at kuyruğu yapamayacaksak ne anlamı var onca acı çekmenin.

Merhaba;

Sanırım net birşey söylemek zor çünkü herkesin kulak yapısına göre dikilen dikiş farklılık gösteriyor,benim sadece üst kısmında dikiş olduğu için rahatlıkla topluyorum,topuz yapabiliyorum bugune kadar da kimse farketmedi.

anladım teşekkür ederim. ameliyatı izlediğimde kulağı boydan boya açtıklarını gördüm bu nasıl gizlenebilir diye düşünmeye başlamıştım demek ki herkeste tüm kulak arkasına kesi atmıyorlar.

Kızlarr bu 2.haftam ve bugn sol kulağma krem sürerken dikiş geldi elime 3-4 cm lik.Sizce normal mi bu ?

Yok canm kulak arkasına jeli sürerken geldi kulak çubuğuna şöyle bi kaç cm.

ya ubikkcim bir süredir forumu takip ediyorum konunu da.. üye olur olmaz ubikk'e nasıl olduğunu sorucam dedim :). ya canım sen nasılsın ne yaptın? kulakların nasıl oldular? evdeki durum nasıl?

Canm kusura bakma giremedm bayadır siteye.Şuan iyiym .Evdekilere bi yere kadr saklaybildm sonunda annem anladı bende anlattm :) hatta kızdılar keşke söyleseydn ameliyat bu şakası olmz flan filan .. Bugn ameliyat olalı 35 gün oldu.Başlarda çok yapışıktı kulağım.Şmdi önden değl ama arkadan bariz ayrılamaya başladı dikiş izlerim görünüyo ne yazık ki onlar da gider inş.yoksa saçlarımı toplayamam

tahmin ettim canım finallerim var diyordun, iinşallah onlar da iyi geçmişlerdir. ama ailenin sandığın kadar tepki vermemesine çok sevindim. eninde sonunda kabulleneceklerdi zaten, böylesi daha erkenden kabullenmeleri iyi olmuş. yara izi konusunda da forumda bir şeyler var. benim de bildiğim kadarıyla çeşitli merhemler var eczanede satılıyor, sezaryan izleri falan için kullanıyorlardı, sanırım ameliyat izlerini geçirebiliyor. bir cildiye doktoruna danışarak kullanabilirsin bence. biraz tuzlu olduklarını duymuştum ama bence denemeye değer. çok geçmiş olsun ubikkcim tekrardan, inşallah bu yaz özgürce saçlarını topuz yapabileceksin :)

Valla o zamanlar ergenliğin verdiği duyguyla hareket ettiğimi düşünüyolardı.(ilk ameliyat olmak istediğimi söylediğimde 12-13 yaşlarndaydm ) Şmdi büyüdüm, olgunlaştm, sağlıklı kararlar verebilecek yaşa geldiğim için olgunlukla karşıladılar diye düşünüyorum.Tepkilerinin olumlu yönde olmasına bende çok sevindim.Tavsiyelerin için teşekkür ederim .dktormla henüz görüşmedim .O görüşmeden sonra izler için herhangi bi öneride bulunmazsa tavsiyene uycam :) Güzel temennilerin için çok çok teşekkür ederimm :)

bende kepçe kulak ameliyatı oldum.. toplam 1800 verdik biz.. bandaja falan para istemediler. herşey çok güzel geçti.. ameliyattan sonra yemek verdiler bana ve yedim. herşey güzeldi yani. yanımda annem vardı sağolsun beni yalnız bırakmadı. bende Ağustos 2012 de olmuştum bu ameliyatı.. yaşım 17. 6 ay sonra kulaklarım açıldı dün gidip lokal anestezi yaptılar mesela.. ağrım sızım olmadı ama şimdi biraz ağrım var.. bu dikişten sonra inş açılmaz kulaklarım :) güzeldi yani hiç pişman değilim.. kendime güvenim geldi gerçekten :) şu an kulaklarım dikişli 1 hafta sonra dikişler alıncak ve biticek.. ağrı falan olmuyor zaten ..

Canım öncelikle geçmiş olsun ve cesaretinden dolayı tebrikler.Ben de ameliyat olmak istiyorum,para birikimim yok devlet'te olmak zorundayım.Doktorlar çok fazla duyulmuş değil bu yüzden de tedirginim.Şu anda kulakların ne durumda,memnun musun?Eski durumuyla kıyaslarsan önceki kulaklarını mı şu anki kulaklarını mı tercih edersin?Cevabını bekliyorum...

Sağol canım.Evet memnunum ama bende bariz kepçelk yoktu zaten onu eklemiş olaym.sol kulağm biraz çıkkındı sağ kulağm normaldi. bi açlma olmadı gayette doğal duruyo.Başlarda kafama yapışk şeklde duruyodu ve bu çok itici bi görntü en az kepçelk kadar.Sonrasın da açıldı allahtan ama öyle bariz bi açılma değil olması gerektiği kadr.Yani bi kıyslama yapacak olursam çok da farketmedi işin açığı çnkü göze çarpmıyodu önceki hali de benm takıntım yüznden oldu.Varolan bişyi değiştrdiğim içn üzgünm ama görntümden de memnunum ne yalan söyleym.

Canım 15-20 gün içinde ne kadar iyileşme oluyor,saçımı topladım diyelim,göze çarpar mı aşırı derecede?

kızlar fikirlerinize ihtiyacım varr. ben de ameliyat olmak istiyorum ama biri bana ne olur süreci anlatsın çok korkuyorum. boğaziçi tıptan veli aslandan randevu aldım yarına gidip bir görüşücem ama korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…