Evet canım aynen öyle, psikolojisi çok zor... Üstelik ameliyat da kolay diyolar ama bıçak altına yatıyosun sonuçta.. Üstelik lokal anestezi ile oluyosun acı hissetmiyosun ancakkk HERŞEYİ ÇOK NET DUYYOSUN yani, kesilmesini, kıkırdak sesini filan.. Ben mesela ilk kulakta çok iyiydim ama ikinci kulakta içimin tükendiğini hissettim yani... Bi de bir kulak bitince oraya dikiş atıldığından ağrlık oluşuyo, işte o an diyosun NEDEN OLDUM diye... Benim kepçeliğim 90 dereceye yakındı, mecbur oldum..
Sen tatlı cadı ya sormuşssun Ankara da nerede olduğunu, Prof. Dr. Serdar Öztürk'e oldu. Ben de aynı doktora oldum, 13 gün oldu ameliyat olalı.. İyi bir doktor, ilgili, eli hafif.. Ameliyatı sohber ederek yapıyor. Benim başarılı geçti, kanama falan olmadı. Şekli henüz oturmadı, o yüzden yorum yapamıcam. Daha çok yapışık ve iki kulak farklı.. Ama sonuçta estetisyen doktoru ve güzelleşmek için para karşılığı yapılan ameliyat...
bir de bişey sormak istiyorum.bu ameliyatı olmak için psikologdan rapor da mu almak gerekiyor?bunu ilk de defa bu hastane için duydum internetten araştırdığım diğer hastanelerde hiç böyle birşey duymadım o yüzden aklım karıştı biraz.
Mantıklı düşünüyorum hepsi aynı ölçüde olsa sorun diilÜst kısmı dahada ayrık maalesef.Eski kulaklarım gibi diil kabul ama saçımı yine toplayamayacağım. Bir de kulak 3 ay gibi bir sürede şekilleniyor anladığım kadarıyla.Korkum dahada açılması zaten.
En son 6-7 ay kadar önce yasa değişmiş.18 yaşın üstünde ki hastalarda devletin ödeme yapması için sanıyorum 3 psikiyatristin 'Bu operasyon hastanın psikolojisini etkilediği için yapılması gereklidir' şeklinde bir beyanı gerekiyor. Bunun için plastik bölümü seni psikiyatri bölümüne yolluyor.Bir kaç seanstan geçiriyorlar seni. önce konuşuyorsun sonra 500 küsür soruluk bir test var.Onu cevaplıyorsun en son tekrar odaya alıp değerlendirme yapıyorlar. Bana Balcalı da 'psikolojisini etkilemiyor' raporu verdiler bu da devlet karşılamıyacak demek oluyor.Benim iki kulak + genel anestezi 700 TL tuttu toplamda. Varsa başka sorun yardımcı olurum.
Bugun ikinci günüm amaliyat olalı Düzce Devlet Hastanesinde Engin Öcal beye amaliyat oldum, benim ağrım yok denecek kadar azdı.. pansumana gittiğimde kulaklarımı gördüm iyi görünüyordu ama sonradan açılırsa çok üzülürüm :) burada öle şeyler yazıyorlarki insan amaliyat olmaya korkuyor bence olmak isteyen herkes olsun amaliyat olduğunuzu kendınız bile anlamıcaksınız.
Bu amaliyatta hekim çok önemli arkadaşlar özel hastanedeki doktorla devlet hastanesindeki doktorun farkı yok sonuçta aynı işi yapıyorlar..
En son 6-7 ay kadar önce yasa değişmiş.18 yaşın üstünde ki hastalarda devletin ödeme yapması için sanıyorum 3 psikiyatristin 'Bu operasyon hastanın psikolojisini etkilediği için yapılması gereklidir' şeklinde bir beyanı gerekiyor. Bunun için plastik bölümü seni psikiyatri bölümüne yolluyor.Bir kaç seanstan geçiriyorlar seni. önce konuşuyorsun sonra 500 küsür soruluk bir test var.Onu cevaplıyorsun en son tekrar odaya alıp değerlendirme yapıyorlar. Bana Balcalı da 'psikolojisini etkilemiyor' raporu verdiler bu da devlet karşılamıyacak demek oluyor.Benim iki kulak + genel anestezi 700 TL tuttu toplamda. Varsa başka sorun yardımcı olurum.
merhaba arkadaşlar bende bu ameliyatı olmak istiyorum ama yaptırdıktan sonra acılmasından cok korkuyorum bide simetri farkı olucak diye cok çekiniyorum ameliyatı olan arkadaşlar deeneyimlerini benimle paylaşırsa cok seviinirim şimdiden teşkkür ediyorum
yaa siz açıp bakıyor musunuz ben bakınca harbi piskolojim bozuluo şiş olduğu için mi bilmiorum gözüme fena büyük gelio. Bugun 4, günüm ama saçımı yıkıyamıorum korkudan bandı hiç çıkarasım gelmio hemen eski halini alacak gibi gelio
mrb arkadaşlar konuyu görünce yazmadan geçemedim...ben bundan 4 sene önce oldum kepçe kulak ameliyatı..ilk başlarda gayet memnundum ama zamanla açılmaya başladı açıldı açıldı açıldı...şu anki son durum ise eski halinden daha kötü resmen ortalar yapışık üst kısımlar uzun vede arası açık...geçen ay ameliyatımı yapan dr la görüştüm..bu durumun gayet normal olduğunu ve yapışık olursa anormal olduğunu söyledi oysa ilk yapıldığında hiçte öyle demiyordu çok az bi fark olucak demişti...neticemi tekrar ameliyat olmayı düşünüyorum ama yine aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum..revizyon ameliyatı olan arkadaşlar varsa lütfen bilgi vermelerini rica ediyorum...bu arada ameliyatımı yapan dr ankarada gazide başar beydi kesinlikle önermiyorum...
öncelikle ck geçmiş olsunbende gazi hastanesinde olcamda daha doktorla hiç konuşmadım seninkini devletmi karşıladı bide o başar denilen doktor hiç özenmedimi[/QU
canım ben hiç bi ücret ödemedim belki çıkar belki çıkmaz demişti ama benimkini sosyal güvencem karşıladı..başar beye gelince uzmanlığını almamıştı henüz ama geçen ay gittim gösterdim durumu ayan beyan ortada herşey..ama ilgisizliğine sinir oldum..yani bu ameliyatı sen yapmışsın ve hastan memnun değil..nasıl bi drsunki önemli değil deyip geçiştirebiliyosun...yani inan o kadar moralim bozulduki hayır düzeltirim şu kadarda para alırım dese bu kadar takmazdım kafaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?