Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

Çok geçmiş olsun.Umarım istediğin gibi olur kulakların.Kanama olmaması iyi.Benim sol kulağımda kan toplanmıştı, ağrı yaptı 4-5 saat kadar (doktor gelene kadar yani).O ağrının yanında ameliyat ağrısı iyi yine.Şimdi de bandı çıkarınca daha da açılacakmış gibi bir düşünce oluştu bende.Saçımı açıp gidiyorum işe.Aynada saçlarımı toplar gibi yapıp o görüntüyü görünce hemen bant takıyorum.Anlayacağın ameliyat sonrası psikolojisi de ayrı dert. Bilgi için teşekkür ederim.2. ameliyatı olmayı düşünüyorum.Araştırmalara bir yerden başlıyım dedim açıkcası. Gelişmeleri paylaşırsan sevinirim

En son 6-7 ay kadar önce yasa değişmiş.18 yaşın üstünde ki hastalarda devletin ödeme yapması için sanıyorum 3 psikiyatristin 'Bu operasyon hastanın psikolojisini etkilediği için yapılması gereklidir' şeklinde bir beyanı gerekiyor. Bunun için plastik bölümü seni psikiyatri bölümüne yolluyor.Bir kaç seanstan geçiriyorlar seni. önce konuşuyorsun sonra 500 küsür soruluk bir test var.Onu cevaplıyorsun en son tekrar odaya alıp değerlendirme yapıyorlar. Bana Balcalı da 'psikolojisini etkilemiyor' raporu verdiler bu da devlet karşılamıyacak demek oluyor.Benim iki kulak + genel anestezi 700 TL tuttu toplamda. Varsa başka sorun yardımcı olurum.

Bugun ikinci günüm amaliyat olalı Düzce Devlet Hastanesinde Engin Öcal beye amaliyat oldum, benim ağrım yok denecek kadar azdı.. pansumana gittiğimde kulaklarımı gördüm iyi görünüyordu ama sonradan açılırsa çok üzülürüm :) burada öle şeyler yazıyorlarki insan amaliyat olmaya korkuyor bence olmak isteyen herkes olsun amaliyat olduğunuzu kendınız bile anlamıcaksınız.
Bu amaliyatta hekim çok önemli arkadaşlar özel hastanedeki doktorla devlet hastanesindeki doktorun farkı yok sonuçta aynı işi yapıyorlar..

Ben biliyormki eminim kulakların eskisinden çok daha iyi...Düşün benm 10 ay oldu nerdeyse daha 7.ay 8.ay da açıldımı bnce azck açılmş kesin açılmş gibi tuhaf tuhaf düşüncelere kapıdım..Her taşınabilir ayna gördüğümde başka ayna karşısına bakıp diğer aynayı arkama tutar berber gibi aynı kulaklarıma bakardm..Resmen psikilojik baskı yapardm kendi kendime..Hatta bazen diyordm kesin revizyon yapıcam böyle olmaz felan filan..Parmak sokuyorm arkaya sola zor giriyor sağa kolay giriyor..Al diyorm işte açılmış sağ taraf vs vs..Görsen resmen delirmiştim..Tüm sülalemdeki herkesn kulak şekilerini tek tek söyleyebilrim okadar dikkt ederdm artık harbi psikolojim bozlmştu..Benm kulaklarımda kıkırdakta yoktu..7.ayda felan halen tsihört çıkarırken dikkat ederdm kulaklarıma sapıklk gibi birşeydi..Her gördüğüm aynada ilk kulağıma bakardm..Birinin resmine bakarkn ilk kulağı çarpardı gözüme..Hangi ünlü kepçe hangi haber spikerinin kulağı büyük vs hepsini biliyorum..Fatih portakal mesela sağ kulağı sol kulağndna farklı kepçe kıkırdak yok düşün oderece :) Ama 2 ay önce gittim kuaföre kısack kestrdm..Bir baktm hiçte kötü değil hiçte sırıtmıyor gayet iyi..7 ay kendime boşuna baskı yapmışım..şimdi mesela yendm sayılırki halen arada aynada bakarım ama mutluyum yani hiç sırıtmıyorlar saçlarım kısack..Resimlerime bakıyrm herkes gibi normal duruyor :) Yemin ederim bu ameliyt sürecimi daha doğrusu burda ki herkesn öyle..Çocuklğmu yazsam kitap olur..Yemin ederim hayatm ameliyt öncesi ve sonrası diye 2 ye bölünmş durumda..Öz güvenm milyarlarca kat arttı..Ne kadar önemlymş ya..İstersen fotoğraf at mail olarak bakayım gerçkten dediklern kadarmı gerçi eminim güzeldir..:) yada ben atayım bak kiminki daha iyi abartılcak birşey varmıymş gör :) Ben yolda kepçe kulaklı biri görünce dayanamyp gel amelyt edelm seni dememek için zor tutuyorm çnkü bu psikolojiyi sadece bizler biliriz :)

ainen ainen film isliorum o kadar güzel hatunlar var ama kepçeler yanımdaki insanlara bunlar neden estetik olmuyorlar paralarıda var diyorum şuan ikinci günüm ama sağ üstte ufak bi çıkıklık gördüm sanki doktorum istersen düzeltirim dedi amaliyattan korkmuyorum kesinlikle ağrı falan da olmuyor üç yaşındaki çocuga koymaz bu ağrı :) benki biyerim ağrıyınca dayanaman insanım ama o amaliyat piskolojisi işte sesleri duyunca kötü oluyor insan ben gözümü kapatınca hala sesler aklıma geliolar kimse korkmasın isteyen herkes olsun korkulcak hiçbişi yok.. ben biras şekilleri otursun size resimleri atacam..

teşekkür ederim bilgilendirdiğin için.özelde olunca böyle birşeye gerek yok değil mi sadece devlet hastaneleri için geçerli sanırım?

işte şimdi ameliyat olmaya kesin karar verdim.Benim için agrı sorundu.O da fazla olmuyormuş

korkma burda öle şeyler yazıolar ki doktora sora sora başını ağrıttım abartı çoğu canı tatlı olanlar öle yazmış.. benımde tatlıdır çok korktum ellerim terledi amaliyatta şimdi acıcak diye diye amaliyat bitti bir bucuk saat sürdü ama 10 dakika gibi geliyor vallaha :) şuan biras moralim bozuk şişmişler ve gözüme çok büyük geliolar ağlıyorum ailem şiş oldugu için öle görünüor diolar.. inşallah öledir benm en korktugum şey eski halini alması sizinde öle olmuşmuydu anneme acaba tam düzeltmemiş midir şişler inince kepçeleşirse die ağlıyıp duruyorum.. Amaliyat olmak basit bence tek zor olanı amaliyattan sonraki eski halini alır mı piskolojisi.

merhaba arkadaşlar bende bu ameliyatı olmak istiyorum ama yaptırdıktan sonra acılmasından cok korkuyorum bide simetri farkı olucak diye cok çekiniyorum ameliyatı olan arkadaşlar deeneyimlerini benimle paylaşırsa cok seviinirim şimdiden teşkkür ediyorum

ainen benimde korkum o kulağım şiş oldugu için bana düzelmemiş gibi geldi inş inince şeklini alınca size fotografları yollucam.. ben çıtır çıtır sesler duyuyom arada acımıo ama sanki kopuyomuş gibi gelio nedense. ama eski halini almas doktor doğru yaptysa dikkat edersn kaynadıktn snra sıkıntı yok ddgım gıbı hastane arıcagınıza bence doktor arayın önemli olan doktor. Ben kendi doktoruma hiç tereddütsün emanet ettim kendimi umarım sonuç istediğim gibi olmuştur...

ben devlette oldum yedi yüz lira ödedim ama doktorum binaltıyuz demişti yanlışlık olabileceğini iddia etti ama araştıracam sonuçta bütün devlet hastanelerinde aynı fiyat olması gerekiyor. zaten sağ kulağımı gördükçe kafayı yiyorum sol tam istediğim gibi ama sağ kulağımın üstü açık biras ve bana hala kepçe gibi geliyor şişlikler inince umarım düzelir. Düzelmesse revizyon yaptırırım böle kalırsa harbi deliririm artık.

Simetri kaygısı taşıyorsan ali mezdeğiye git derim . çünkü kulakları aynı oranda yapıştırıyor. Dolayısıyla simetriye yakın bir görüntü elde ediyor. Ben ameliyat olalı 5 gün oldu şimdilik simetrik ama ilerde ne olur bilmem. Ali hocamdan çok memnunum . Her görüşmeye gittiğimde kepçe kulak ameliyatı yapıyordu . Tecrübe açısından çok iyi bir doktor ..

Ben 5 gün önce ali mezdeğiye ameliyat oldum. Şimdilik memnunum umarım ilerde açılmaz. Ali hocam çok tecrübeli bir doktor . Ameliyat olmak isteyenler bir görüşsün . Fiyat konusundada yardımcı olur .

yaa siz açıp bakıyor musunuz ben bakınca harbi piskolojim bozuluo şiş olduğu için mi bilmiorum gözüme fena büyük gelio. Bugun 4, günüm ama saçımı yıkıyamıorum korkudan bandı hiç çıkarasım gelmio hemen eski halini alacak gibi gelio

mrb arkadaşlar konuyu görünce yazmadan geçemedim...ben bundan 4 sene önce oldum kepçe kulak ameliyatı..ilk başlarda gayet memnundum ama zamanla açılmaya başladı açıldı açıldı açıldı...şu anki son durum ise eski halinden daha kötü resmen ortalar yapışık üst kısımlar uzun vede arası açık...geçen ay ameliyatımı yapan dr la görüştüm..bu durumun gayet normal olduğunu ve yapışık olursa anormal olduğunu söyledi oysa ilk yapıldığında hiçte öyle demiyordu çok az bi fark olucak demişti...neticemi tekrar ameliyat olmayı düşünüyorum ama yine aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum..revizyon ameliyatı olan arkadaşlar varsa lütfen bilgi vermelerini rica ediyorum...bu arada ameliyatımı yapan dr ankarada gazide başar beydi kesinlikle önermiyorum...

off bu yazıları okuyunca korkuyorum benm amaliyat olalı yarın beş gün olacak saçımı yıkamak istiyorum ama saç bandını çıkarmaktan korkuyorm

valla canım bende durum böyle...amacım senin yada kimsenin moralini bozmak değil...hem bende böyle oldu diye herkeste olucak demekte değil bu..revizyon olmak istiyorum o yüzden yazdım belki benle aynı durumu yaşayan ve ikinciyi olan arkadaşlar yardımcı olabilir diye..hem unutma burda kötü sonuç alanlar olduğu kadar çok iyi sonuç alanlarda var..umarım istediğin gibi olur netice geçmiş olsun :)

slm simse. Ameliyattan 2 gün sonra pansumana gittim kafamdaki bantı çıkardı doktorum ilk görüntü korkunctu . Bugün 5. günümdeyim görüntü düzeliyor gerçektende istediğim şekle giriyor. İlk başta çok yapışıktı benim kulaklar şimdi iyiye gidiyor çok şükür . Zamanla düzelir dert etme

öncelikle ck geçmiş olsun bende gazi hastanesinde olcamda daha doktorla hiç konuşmadım seninkini devletmi karşıladı bide o başar denilen doktor hiç özenmedimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…