kesenin etrafındaki karartı :(

acareftelya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2007
90
2
98
40
merhaba arkadaşlar bugün doktora kesemi görme umuduyla gittim. önce üstten muayene etti doktor tam emin olamayınca vajinal muayneye geçti. evet kesemi gördüm :) ama yolunda olmayan birşeyler olduğunu söyledi doktor kesenin oluştuğu yerin etrafı bembeyaz olmalıymış benim ki karaltılı olduğundan bebek iyi tutunamamış yani düşük tehlikesi varmış doktorum folik asite başladı dikkat et dedi o kadar. şuu an çalışıyorum ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ağlamak istiyorum ama güçlü kalmak zorunda olduğumu da biliyorum böyle birşey yaşayan var mı? bebeğim bana tutunabilir mi? bilgisayara başında çalışıyorum yorucu bi işim yok ama yine de kafam soru işaretleri il doldu lütfen yardım edin

Canım öncelikle tebrik ederim,Allah sonuna kadar yardımcın olsun. Bence hemen telaşa kapılma... Sanırım doktor seni kendisine bağlamak için böyle yapmış.Eğer düşük tehlikesi olsaydı ve ciddi durumda olsaydı sana ya düşük önleyici iğne yapardı yada düşük önleyici progestan tarzı bir ilaç yazardı.Folic asit'in düşük önlemeyle pek ilgisi yok.Sadece gebelikte destek amaçlı alınması gereken vitamin ve folic asidi içerir.
Sen kendini biraz rahatlat.Zaten işin yorucu değilmiş. Ayaklarını çok aşağıda tutmamaya çalış.masanın altına bir yükseklik koyup ayaklarını oraya kaldırıp öyle otur.
Umarım sağlıkla kucağına alırsın bebeğini.

teşekkür ederim. ama bir türlü rahatlayamıyorum bir türlü oh be diyemedim doktor d
düşük önleyici ilaç vermeyeceğim. eğer sağlıksız bi gebelikse buna engel olmamalıyız dedi sadece birde kan testi yapılması gerek dediler hormonal olarak ne durumda kan durumum . ama ya gerek duymadı ya erken dedi... ve hala bebeğim kaç haftalık bilmiyorum bi türlü söylemedi tam olarak geçen hafta 3 haftlaık dedi bu hafta konusunu bile açmadı sadece bebek küçük olduğu için tutunmaya çalışıyoo dedii gerçekten herşey yolunda mıdır ?:uhm::uhm::uhm:

canim oncelikle gecmis olsun.
seni cok iyi anliyorum,cunku ayni seyi bende yasiyorum..benim senden farkli olarak kanamam oldu oyle ogrendim gebeligin disinda kanamali bolge oldugunu ve ayin 16.dan beri devam eden kahverengi kanamalarim varsenağlama progestan hap kullaniyorum...proluton igne vuruldum carsamba bitane daha ignem var ve persembe gunu kontrole gidicem.artik iyi haberler duymak istiyorum eyvahedigeldismile insallah duyarimda sizlerle paylasirim...

bence cok slkma canini ben cok agladim agliyorumda ama elden gelen bisey yok.sadece fazla hareket etmemeye calis kendini yorma cabuk atlatirsin eminim.cok gecmis olsun tekrar muhim olan moral ama insanin elinde degil :sinifsinif:
iyi haberlerini bekliyoruz canim uzme sen canini :1hug:

evet bende de kanama oldu ama iki damla şeklinde yerleşme kanamsı denildi. ama anlamadığım bana neden düşük önleyici iğne veya hap vermiyorlar. yani bi sorun varsa çözmek lazım Allah senin de yardımcın olsun bebeğini kucağına almayı nasip eder inşallah. tez zamanda atlatırsın umarım bende :çok üzgünüm:

canım ben kasım topicindeyim kese etrafındaki karartı kanamadır buda düşük tehlikesi yaratır 2 arkadaşımız vardı topicimizde ama 1 hafta dinlendiler ertesi hafta doktora gittiler kanama durmuştu bence 1 hafta izin al evde yat dinlenn bide doktorunun değiştir senin moralini çok bozmuşş buda stres yapmana sebep olur hangi doktora gidiyosun düşük tehlikesi olanlara progestan veriyolar sanada verdimi?

hayır vermedi kötükedihüso ve neden vermedi anlamadım. dinlen bile demedi sadece kendini fazal yorma dedi o kadar...benneyaptımki

hayır vermedi kötükedihüso ve neden vermedi anlamadım. dinlen bile demedi sadece kendini fazal yorma dedi o kadar...benneyaptımki
cnmm hangi doktora gidiyosun ben başka doktorada git için rahat etsin derimm bizde bu sorunu yaşayan 2 arkadaşta dinlendilerr bir hafta düşük tehlikesi olunca ilaçta vermesi lazımdıı

cnmm hangi doktora gidiyosun ben başka doktorada git için rahat etsin derimm bizde bu sorunu yaşayan 2 arkadaşta dinlendilerr bir hafta düşük tehlikesi olunca ilaçta vermesi lazımdıı

nisa hastanesi necla hanım canım.eyvahedigeldismileama memnun kalmadım bu akşma meltem hastansine gitmeyi düşünüyorum bakalım orası ne diyecek ? bana karartının bile neden olduğunu söylemediler. dinlen de demedi. acaa o kadar önmli görmedi mi rahat mı geçer sandı

canım kese etrafındaki karartı kan birikmesidir.muhtemelen bir kanama seni bekliyor.o birikenleri bir şekilde atacaksın çünkü.bebek için bir şey söylemek için 4 hafta çok erken.şu an ben de 12 haftalık hamileyim ve sürekli kanamam var.benim ikiz gebelikti biri boş kese çoıktı ve kanayıp düşen oymuş.doktor her kanamanın düşükle sonuçlanmayacağını söyledi.9 ay boyunca kanamalı geçirenler varmış.ben artık alıştım .önce çok ağladım.bebeğim ağlamaktan düşecekti nerdeyse.en son cumartesi doktora gittiğimde kesemin alt kısmına yine kan birikmişti,ama bebişim maşallah kıpır kıpırdı.ben rapor aldım evde sık sık uzanıyorum.sen de dinlen bence. 1-2 hafta sonra da kalp atışlarını alırsan bir şey olmaz Allahın izniyle.bu arad kesenin içinde yolk sac denilen bir çizgi oluşur sağlıklı gebelikte bunu gördü mü doktorun?benim doktorum boş keseyi hemen tahmin etmişti.çok yazdımama bi de ben progestan jel kullanıyorum.

bence başka doktora gözük bide progestan içmen gerek düşük önleyici bi hap hemde dinlenmen gerek bu dönemler canımm yarın hemen rapor al işyerinden cnm

canım hiç kendini sıkma sabah hemen başka doktor a git.. bende hamileyim.. yeni.. ama benım kesem gözükmedi bile daha.. 3 haftalık gözükmesi mumkun degil... 6 haftadan önce görülmüyor.. doktor bana dinlen fazla yorulma yurume ve ilişkiye girme 10 gun dedi..

ne karaltı, ne bayazi??? ultroson zaten siyah beyaz.. o doktoru sana tavsiye etmiyorum... sen yarın meltem e git... hiç üzlme... bebekte üzülmesin..

ahh canım ya nisa hastanesi benim bebeğimi düşürmemesebep oldu bnce fazla zaman kaybetmedaha kaliteli bi hastaneyegit ii bi doktor bull aynı hatayı sende yapmaa..bu arada bnde bugn keseyi gördm şükürler olsun beş haftalık hamileyim ve kesenn etrafındasenndedediğin gibi karartı varr doktorum progesteronverdi muhtemelen yerleşmekanaması olabilir dedii sorundeil korkmanagerek yok dedii bndesenn gibi kafama taktım ama dua etmekten başkayapıcak bişeyimizyok ilk bebeğimi beş aylıktı kanamaylakaybetimm allahım kmselere yaşatmasın bu acıyıı hepimize hayırlı hamilelikler versin inşş ....

hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. kesinllikle başka doktora gideceğim. ama işyerinden izin almam çok zor hemde 1 haftalık bir izin çok ama çok zooor :sm_confused: dün melteme gidecektim daha köt birşey duyarım ya da başka birşey söyler diye gitmedim işin ilginç tarafı bundan önce kahverengi akıntım oluyordu o da kesildi sanki herşey yolunda gibi görünüyoo ya da ben öyle düşünmeye başladım . içim umut dolu herşet yolunda gidecek diye düşünüyorum bebeğimde bu umutla bana tutunup beni bırakmaz inşallah :Saruboceq:

ayrıca işim dolayısıyla çok oturuyorum. bu bir sorun yaratır mı .yani toplasanız günde 4 kere ayağa kalıkıyorumdur .

bozuk gebelik ile kesenin etrafındaki karartı aynı anlama mı geliyo arkadaşlar Çok üzgünüm çoook

Kan değerlerin nasıldı? eğer zaten gelişmeyen bir bebek varsa progestan da kullansan bir fayda sağlamaz,doktorun senle ilgilenmemiş daha güzel detaylı baktırmak için başka bir doktora git,sorunun ne olduğu hatta olup olmadığına bakılsın tekrar.
ınş bebeğin seni bırakmaz.çoğu kişi yaşıyor bu sorunu,ama doktor kontrolü çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…