Kesin çıldıracağım artık :(

Ne cezasi ben anlamadim. Sigortanin ceza kesmesiyle sizin bir alakaniz yok bu is verenin suçu. Personel isleri soruşturma bittikten sonra sizi arayarak çağırırlar. Siz de gider ise baslama yazinizi yazdirirsiniz. E zaten oyle yapmışsınız. Ceza size gelmis olsa istifa etseniz de ödetirler. Sizin hatanizdan kaynakli degil. Yeni basladiginiz icin sizi acemi görüp olayi uzerinize yikmaya calisiyorlar. Kimse size ödetemez. Dekanla görüşün ya da personel daire baskaniyla

Acemi değilim çok uzun yıllardır çalışıyorum, biliyorlar. Benimle hiç alakası yok cezanın, bana asla ödetemezler hukuki olarak ama mobbing uygulayabilirler çok rahat ödemezsem.

Mobbing yapmalarında korkuyorum, o zaman hiç çekilmez bir ortam olacak.
Mobbing ortamı varsa her türlü yaparlar zaten. Hiç bir şey olmamış gibi davranın sesinizi çıkarmayın sizlik bir durum yok. Yarın başka bir olayda istedikleri gibi davranmadığınızda yine aynı durumla karşılaşırsınız unutmayın

Gerekirse sizi mobbing'den bimere şikayet ederim diye tehdit edin. Mobbing artık öyle kolay değil hatta baya ağır yaptırımları var memuriyette

Gerçekten çok kolay mobbing yapması, yeter ki size takmaya görsünler, herkesin 3 katı çalıştırabiliyorlar, tüm angarya işler size kalıyor, çok korkuyorum mobbinge uğramaktan.

Mobbing ortamı varsa her türlü yaparlar zaten. Hiç bir şey olmamış gibi davranın sesinizi çıkarmayın sizlik bir durum yok. Yarın başka bir olayda istedikleri gibi davranmadığınızda yine aynı durumla karşılaşırsınız unutmayın

Pazartesi işe gidince kimse bir şey demeden bir şey demeyeyim sizce de öyle değil mi, ben öyle düşündüm. Çağırır da sorarlarsa Dekan Hoca söylesin o zaman ödemem gerektiğini diyeceğim. Hoca da söylerse benim ne suçum var bu olayda diyeceğim, çok ısrar ederse ortak ödeyelim o zaman diyeceğim.

Pazartesi işe gidince kimse bir şey demeden bir şey demeyeyim sizce de öyle değil mi, ben öyle düşündüm. Çağırır da sorarlarsa Dekan Hoca söylesin o zaman ödemem gerektiğini diyeceğim. Hoca da söylerse benim ne suçum var bu olayda diyeceğim, çok ısrar ederse ortak ödeyelim o zaman diyeceğim.
Aynen öyle bencede en kötü hani baktınız çok çingenler o zaman benim suçum yok ama bir kısmını ödeyeyim memur arkadaşta sizde zorlanmayın dersin

Bizim kurumda da bu tarz bi ceza olayı olmuştu. Normalde kurum öder cezayı. Ama bazı durumlarda kurum cezayı almaya sebep veren işlemi yapan memurdan alıyor parayı. (Yasalarda bunun yeri var mı bilmiyorum)
Ama burda kurum da siz degilsiniz cezalı işlemi yapan da. Ha oldu da kasti geç başladınız uyarı cezası falan alırsınız. Bu parayı sizden istemelerinin yasal ve vicdanen hiç bir hükmü yok. Zaten yasal olarak haklı olsalardı sesleri bu kadar çok çıkmazdı. Siz rahat olun. Istifayı düşünmeyin bence. Her iş yerinde canınızı sıkacak kişiler olacak. Pire için yorgan yaķılmaz. Ama bu parayı öderseniz mevkiniz ne olursa olsun rahat ezebileceklerini düşünecekler. Yeni iş hayatınızda başarılar diliyorum.

Simdi sen burada taviz verme ama sonra kati katini cikarirlar senden. Bu isler boyle malesef ama baska yere de gitseniz boyle. Cig cig yerler

Bence bu konu hakkında hiç kimseyle tek kelime konuşmayın.

Eğer dekan cagirirsa olanları anlatırsınız detaylıca. Orada bir sonuca varılır zaten.

O aradığınız kişi de çok hadsizmis. Bir daha muhatap olmak zorunda kalmazSınız umarım.

Arkadaşlar artık dolum noktamın en uç kösesindeyim gram sabrım kalmadı, normalde çok sabrederim ama saatlerdir ağlıyorum sakinleştiremedim kendimi.

Akademik personelim, bunu özellikle belirtiyorum çünkü forumda da akademik ve idari personeller var görüyorum, belki onların bilgisi olan bir olaydır. Bir kuruma (devlet) yeni başladım sayılır. Aslında güvenlik soruşturmam tamamlanalı çok oldu ama personel eski kurumumdan bir belge istemiş (bu belgeye kesinlikle gerek yok) onlarda göndermiş ama bunlar bir ay işlememişler, ben arayıp neden başlama yazım gelmedi deyince ortaya çıktı, ben yine kendim uğraşarak tamamladım. Bütün işlemler bitti, beni kuruma kaydedecek personel izinde imiş, diğer memur başlatırsa hatalı olur sigortaya ceza öderiz dediler, tamam dedim 20 gün bekledim onların istediği tarihte başladım.

Cuma gel dediler cuma gittim, işe başladım. Bir işi yanlış yapmışlar, ceza almışlar, beni aradılar bunu biz mi ödeyelim şimdi, siz cuma geldiniz o yüzden oldu diyorlar. Hiç alakası yok, onlar cuma gelin dedi diye cuma gittim ama öyle bile olsa işlemi ben mi yaptım insan söylerken utanır bunu, görseniz bir de beni suçluyorlar, sizin işinizi yaptık da oldu diye, sanki hayrına yapıyorlar.

Bende uğradığım haksızlığı anlatmak için yaşça büyük bir hocayı aradım, onu da çok tanımıyorum ama diğerlerinden daha çok tanıyorum. Bu konuda % 100 haklıyım, en ufak bir suçum yok, olsa asla ikiletmez öderim zaten. Hiç ödemicem falan demedim durumu anlattım, o memur hocanın yakın arkadaşı imiş meğer, nereden bileyim ben, sende hiç vicdan yok mu, o kadar az maaşla memur mu ödesin, tabi sen ödeyeceksin diye açtı ağzını yumdu gözünü, çok ağır şeyler söyledi daha, hiç ama hiç suçum yok, daha yeni başladığım yerde bu kadar kötü duruma düştüğüme inanamıyorum.

Az bir para değil ceza baya yüklü, parasını geçtim o cezayı ödersem kendimi çok kötü hissedicem, asla ödemeyeyim gerekirse istifa edeyim diye düşünüyorum. Yeni başladığım işten istifa etmek de çok garip olacak ama inanın hiç sabrım kalmadı huzursuz ortamda çalışmaya. O kadar da sessiz, sakin kendi halinde bir insanım ki nasıl bu olaylar gelip beni buluyor anlayamıyorum, çalışmak bu kadar zor olmamalı. Erkek hocalara bakıyorum asla böyle davranamıyorlar, bayan hoca nasıl olsa bir şey diyemez diye

Gerçekten çok ama çok üzgünüm, aklınıza sakinleştirici bir cümle gelirse lütfen paylaşın benle çünkü cidden kafayı yemek üzereyim.
Bu ne cezası peki idari anlamda bi ceza mı.. Sizin yaptığınız bisey yok sa neden siz ödeyeceksiniz..Bi anlam veremedim..

Doğuda mısınız acaba? Özlük haklarınızı çok iyi öprenin araştırın. Sendikası, yazıştığı forumları falan yok mu akademik personelin??

bunlar bezdirme çalışmaları, torpilsiz mi girdisiniz? bi kere devlete torpilsiz girebilmek arş. gör. kadroları için çok zor artık. oldu da girmeyi başardıysanız sizi bezdirmeye veya köleleştirmeye, sindirmeye çalışacaklar. bu duygusal tavrı bırakın, güçlü bi karakter olduğunuzu hissettirin ama kavga etmeden, çatışmadan.

cezaya ilişkin de resmi yazı isteyin. eğer sizin hatanızsa size hatanızı açıklayan bir mail ya da mektupla yapmanız gereken ödemeyi belirtmeliler. ayrıca ben devlet üni.sinde nasıl bi ceza anlamadım, dolandırılıyor olabilirsiniz. hiç olmaz demeyin daha yeni ist. üni.de hocaların erasmus paralarını nasıl yedikleri, nasıl rüşvet aldıkları vs. skandalı patlak verdi. özelden yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirim.

şu an yapmanız gereken şey sakin ve soğukkanlı olmak.

yazmaktan kendimi alıkoyamıyorum resmen:d devlet kurumunda bireysel ödenen bi ceza gördünüz mü hiç? bi hata varsa bile soruşturma açılır ceza falan tebliğ edilir ne çabuk belli oldu bu ceza. sakın bu konusmaları telden yapmayın. mailleşin mümkün olduğunca. onlar sizinle bu konuya ilişkin yüzyüze veya telefonla bile iletişime geçseler oyalayıp karşılığını maille verin.

Ben ücretsiz izindeyken kendi okulumun ve milli eğitimdeki memur arkadaşın hatasıyla bana maaş yaptılar .Emekli kesenegini de yapip göndermişler sagolsunlar....bir ay için 900 TL filan ek bir geri ödeme çıkardılar ....yatirilan maaşı ödedim bu ek
miktarı odemedim."İsterseniz müfettiş çağıralım,onun görüşünü alalım ödemem gerekiyor mu o söylesin" dedim.Kisisel olarak olayı bir mesele haline getirmeyin."herkes görevini yapsın ,bu benim için kafi " diyin geçin

dolandırılma ihtimali oldukça mantıklı görünüyor.

parayı ödemeniz gerektiğine dair resmi yazı alın mutlaka. parayı ödeseniz dahi o yazı elinizde koz olarak kalır en azından.
bugün bu parayı siz ödeyeceksiniz diye diretenler, yarın "ne parası" "ödemeseydin" derler. resmi yazı candır.

Back
X