Kesin çıldıracağım artık :(

Pazartesi işe gidince kimse bir şey demeden bir şey demeyeyim sizce de öyle değil mi, ben öyle düşündüm. Çağırır da sorarlarsa Dekan Hoca söylesin o zaman ödemem gerektiğini diyeceğim. Hoca da söylerse benim ne suçum var bu olayda diyeceğim, çok ısrar ederse ortak ödeyelim o zaman diyeceğim.
Yahu hala dekandan onaymi bekliyorsun ode dese odeyecekmisn.elinde kanitin yokmu sana kim dedi cuma basla diye onunla yuzlessene.bu cezanim meblasi ne kadar bu arada.sakin istifa etmeyi dusunme canim inan cok zor sartlar altinda suan herkes.isin var kiymetini bil.artik mobing o kadar kolay degil memuriyette adamin canina okurlar inan bana.yeterki sabret

1- ceza miktarı ne kadar
2- kurumun ceza almasiyla sizin bir alakanız yok, onların keyfine göre 20 gün sonra gelin cuma gelin vs.onlarin dediğini yapmışsınız
3- kesinlikle ödemeyin, mobbing diyorsunuz da siz ödeseniz de ödemeseniz de bu zihniyeti değiştiremezsiniz malesef
4- tek kadın mısınız uzmanlık alanınız nedir
5- Ben İ.k'da calistigim icin az çok biliyorum gerçi o alana bakmıyordum ama kademe-derece vs. islemlerin yapıldıgı bir program var oraya zamanında bazı şeyler eklenmediginde cezası varmış, sonradan eklenilse bile zamanında olmadığı vs.icin sikintilar çıkıyormuş
6- neden daha savaşa başlamadan kaleyi teslim edesiniz ki

Ayrıca o cezayı kurum ödüyor, personelden kesildiğini bilmiyorum, üniversitenin sistemi farklı olabilir, sonuçta bütçeden bir para çıkıyor

Hem işlerini düzgün yapmayıp hem sizi zarara sokuyorlar.Biraz dişli davranın, para falan ödemeyeceğinizi, üstünede şikayetçi olacağınızı söyleyip olay çıkartın.

Bence siz o cezayı tek başınıza ödeyeceksiniz. Çünkü mobingten çok korkuyorsun. İstifa da etmezsiniz

Sakin olun, odemeyi yapmayin. Istifa etmeyi de dusunmeyin. Akademik peesonelim ben de. Tam tersi sizi ciddiye almayi ogrenirler hakkinizi yedirmezseniz. Zamanla unutulur zaten. Is bilmeyen insanlar yuzunden neden kendi isinizden vazgecesiniz? Hele ki bu zamanda. Kesinlikle zitlasmayin. Hocayi da bosverin. Bildiginizi okuyun. Ama muhatap olmayin ne o memurla ne de hocayla. Sakince haksiz yere bir odeme yapmayacaginizi, herkesin isini duzgun yapmasi gerektigini soyleyin yeri geldiginde.

Siz konuyu daha iyi anlarsınız o zaman. Gelin işe başlayın diye tebliğ ediyorlar ya onlar edince gidip başladım işe, onların istediği tarihte başlayacağım diye geç başladım hatta. Bunda benim nasıl bir suçum olabilir ki? Biz sizin işiniz görülsün diye yaptık diyorlar, sanki ben hukuksuz bir şey istedim de onu yaptılar, tam tersi sizin izniniz yüzünden ben geç başladım o işe, 20 günlük maaş kaybım var, bir de üzerine benden yaptığınız yanlışın parasını istiyorsunuz.

Bir de özellikle Dekan Hoca ile ben ödeyeceğim diyor siz ödemezseniz, ne yani biz mi ödeyelim diyor. Eski kurumumu aradım sordum öyle şey mi olur memurun yaptığı hatanın cezasını hoca mı öder hiç görmedik diyor. Hepsini geçtim hoca bana senin vicdanın el verecek mi senin için yapılan işin yanlışını memur ödesin o maaşla diyor, az buz bir para da değil. Şu yazdıklarımı okuyunca bile akademide çalıştığıma inanasım gelmiyor.

Senelerdir mücadele veriyorum bu ortamda var olabilmek için, burada huzurlu olacağıma çok inanmıştım, hiç suçum olmayan bir olay yüzünden tüm huzurum kaçtı, resmen dünyam yıkılmış gibi hissediyorum, ne yaparsam yapayım huzur yok bana sanırım.

Hem işlerini düzgün yapmayıp hem sizi zarara sokuyorlar.Biraz dişli davranın, para falan ödemeyeceğinizi, üstünede şikayetçi olacağınızı söyleyip olay çıkartın.

Bunları yapmam lazım normal şartlarda da, yaptıktan sonra orada nasıl çalışmaya devam edeceğim işte o korkutuyor beni. İş yerinde size birisi bir taktı mı hayatı zehir ediyor sonrasında.

Bence siz o cezayı tek başınıza ödeyeceksiniz. Çünkü mobingten çok korkuyorsun. İstifa da etmezsiniz

İstifa edebilirim çünkü çağıran başka okullar da vardı, burasının insanlarının iyi olduğunu düşündüğüm için burayı seçtim, şu an tam sırası edeceksem çünkü dönem başladı mı biter kadrolar. Ama bir taraftan da üniversitenin kadro alması çok zordur yökten, istifa edip kadroyu harcamakta hiç etik gelmiyor bana.

Evet mobbingten aşırı korkuyorum. Çünkü benden kıdem olarak düşük aynı ünvanda olduğum birisi bana taktığı için bile kimsenin yapmadığı tüm işleri yapmak zorunda bırakıldım zamanında. Herkesle iyi geçineyim mantığı vardır bende, hassasım öteki türlüsü işkence oluyor bana.

Bu parayı da ödersem kahrımdan ölürüm sanırım o derece takarım kafama.

Arkadaşlar artık dolum noktamın en uç kösesindeyim gram sabrım kalmadı, normalde çok sabrederim ama saatlerdir ağlıyorum sakinleştiremedim kendimi.

Akademik personelim, bunu özellikle belirtiyorum çünkü forumda da akademik ve idari personeller var görüyorum, belki onların bilgisi olan bir olaydır. Bir kuruma (devlet) yeni başladım sayılır. Aslında güvenlik soruşturmam tamamlanalı çok oldu ama personel eski kurumumdan bir belge istemiş (bu belgeye kesinlikle gerek yok) onlarda göndermiş ama bunlar bir ay işlememişler, ben arayıp neden başlama yazım gelmedi deyince ortaya çıktı, ben yine kendim uğraşarak tamamladım. Bütün işlemler bitti, beni kuruma kaydedecek personel izinde imiş, diğer memur başlatırsa hatalı olur sigortaya ceza öderiz dediler, tamam dedim 20 gün bekledim onların istediği tarihte başladım.

Cuma gel dediler cuma gittim, işe başladım. Bir işi yanlış yapmışlar, ceza almışlar, beni aradılar bunu biz mi ödeyelim şimdi, siz cuma geldiniz o yüzden oldu diyorlar. Hiç alakası yok, onlar cuma gelin dedi diye cuma gittim ama öyle bile olsa işlemi ben mi yaptım insan söylerken utanır bunu, görseniz bir de beni suçluyorlar, sizin işinizi yaptık da oldu diye, sanki hayrına yapıyorlar.

Bende uğradığım haksızlığı anlatmak için yaşça büyük bir hocayı aradım, onu da çok tanımıyorum ama diğerlerinden daha çok tanıyorum. Bu konuda % 100 haklıyım, en ufak bir suçum yok, olsa asla ikiletmez öderim zaten. Hiç ödemicem falan demedim durumu anlattım, o memur hocanın yakın arkadaşı imiş meğer, nereden bileyim ben, sende hiç vicdan yok mu, o kadar az maaşla memur mu ödesin, tabi sen ödeyeceksin diye açtı ağzını yumdu gözünü, çok ağır şeyler söyledi daha, hiç ama hiç suçum yok, daha yeni başladığım yerde bu kadar kötü duruma düştüğüme inanamıyorum.

Az bir para değil ceza baya yüklü, parasını geçtim o cezayı ödersem kendimi çok kötü hissedicem, asla ödemeyeyim gerekirse istifa edeyim diye düşünüyorum. Yeni başladığım işten istifa etmek de çok garip olacak ama inanın hiç sabrım kalmadı huzursuz ortamda çalışmaya. O kadar da sessiz, sakin kendi halinde bir insanım ki nasıl bu olaylar gelip beni buluyor anlayamıyorum, çalışmak bu kadar zor olmamalı. Erkek hocalara bakıyorum asla böyle davranamıyorlar, bayan hoca nasıl olsa bir şey diyemez diye

Gerçekten çok ama çok üzgünüm, aklınıza sakinleştirici bir cümle gelirse lütfen paylaşın benle çünkü cidden kafayı yemek üzereyim.
Akademide uzun yillar gorev yaptim. Yakin bir tarihte istifa ettim. Doktoram biter bitmez. Yolun cok basinda misiniz master mi doktora mi belirtmemissiniz ama, celikten sinirleriniz olmadigi surece tahammül edilmesi malesef ki cok zor cetrefilli bir yol. Bürokrasi angaryasi ve bilimum sekretarya islerinden ben ve bir cok akademisyen arkadas tezine vakit bulamadığı olmustur. Biz bolumde 3 aras gor.duk 3 umuzde sirayla istifa ettik. Diger 2 arkadas yurtdisinda is buldu aninda basti gitti. Ben de yurtdisinda gorev yaptim döndüm anne oldum.

Neyi yanlis yapmislar.
Siz baska bir kurumdan nakil mi oldunuz?
15 gunluk nakil sureci mi gecikti?

Yok hayır nakilde olmadım. Çalışmıyordum bir yerde kaydım yoktu, sırf çağıracaklar diye istifa edip bekledim, işlemler kolay olsun diye. Geç yaptılar işlemleri hatta baya maaş kaybım oldu. Söyledikleri gün gittim başlamaya, başlangıcımı yaparken 31 yazcağımıza 30 yazmışız diyorlar günü ama hiç anlamıyorlar işten, her türlü sorun için arayıp siz öğrenin eski kurumunuza sorun biz öyle yapalım dediler. Başlatırkende bir yanlış yapmışlar demek ki, halbuki bir çok hocayı başlattılar, nasıl bende hata oluyor bir tek anlayamıyorum.

Aynen öyle bencede en kötü hani baktınız çok çingenler o zaman benim suçum yok ama bir kısmını ödeyeyim memur arkadaşta sizde zorlanmayın dersin

O bir kısmı ödemekten bile inanılmaz rahatsız olacağım ama daha mantıklı bir seçenek gelmiyor aklıma, bunu da kabul ederlerse tabi. Durduk yere bela buluyor insanı maalesef.

Bizim kurumda da bu tarz bi ceza olayı olmuştu. Normalde kurum öder cezayı. Ama bazı durumlarda kurum cezayı almaya sebep veren işlemi yapan memurdan alıyor parayı. (Yasalarda bunun yeri var mı bilmiyorum)
Ama burda kurum da siz degilsiniz cezalı işlemi yapan da. Ha oldu da kasti geç başladınız uyarı cezası falan alırsınız. Bu parayı sizden istemelerinin yasal ve vicdanen hiç bir hükmü yok. Zaten yasal olarak haklı olsalardı sesleri bu kadar çok çıkmazdı. Siz rahat olun. Istifayı düşünmeyin bence. Her iş yerinde canınızı sıkacak kişiler olacak. Pire için yorgan yaķılmaz. Ama bu parayı öderseniz mevkiniz ne olursa olsun rahat ezebileceklerini düşünecekler. Yeni iş hayatınızda başarılar diliyorum.

Yasal olarak asla halı değiller zaten, onlarda biliyor bende biliyorum.

Benimde suçum yok, onların dediği gün gidip başladım tam tersi.

Tek söyledikleri argüman sizin işiniz görülsün diye yanlış yaptık, iyi de bana özel bir işlem yapmadın ki sen, işe başlattın, tam tersi ben sizin keyfinizi bekledim.

Hayatım mücadele ile geçiyor, gerçekten yoruldum, burada farklı olacağını düşünmüştüm, en başta başladılar haksızlığa.

Akademide uzun yillar gorev yaptim. Yakin bir tarihte istifa ettim. Doktoram biter bitmez. Yolun cok basinda misiniz master mi doktora mi belirtmemissiniz ama, celikten sinirleriniz olmadigi surece tahammül edilmesi malesef ki cok zor cetrefilli bir yol. Bürokrasi angaryasi ve bilimum sekretarya islerinden ben ve bir cok akademisyen arkadas tezine vakit bulamadığı olmustur. Biz bolumde 3 aras gor.duk 3 umuzde sirayla istifa ettik. Diger 2 arkadas yurtdisinda is buldu aninda basti gitti. Ben de yurtdisinda gorev yaptim döndüm anne oldum.

Başında olsam daha rahat görmezden gelebilirdim sanırım. Doçentim ve buraya gelene kadar çok mobbinge uğradım. Hiç torpilim yok maalesef, ancak cv imle iş bulabiliyorum onda da bulsam bile böyle oluyor, arkam olmadığı için hep ezilen ben oluyorum. Akademik çalışmak zaten öyle zor ki bir de böyle gereksiz şeylerle sürekli ama sürekli muhatap olmak aşırı yordu beni, sen napıyorsun kendine muhasebesindeyim şu an, hep ama hep stres, ben ne zaman bir gün bari oh diyip işten bağımsız bir gün geçirebileceğim. Burada farklı olur sanmıştım, çok pozitif başladım, büyük hayal kırıklığına uğradım, gerçekten çok büyük yıkım oldu maalesef bana bu olay, bu derece çabaladıktan sonra bir parça huzurdu istediğim. Yurtdışında çalıştım bende, hayatımın en güzel dönemi idi, keşke dönmeseymişim.

Almanyada misiniz? Ne tür ceza tam olarak kesilmiş?

Türkiye'deyim. Sgk ya kaydımı yaparken yanlış işlem yapmışlar, sgk ceza kesmiş bunlara, benle hiç alakası yok yani ama sizin işinizi yaparken oldu diyorlar, insan utanır bunu derken ama utanmaları yok işte maalesef.

Parasında da değilim, böyle bir şeyi bana gayet normal bir şeymiş gibi söyleyip üste çıkma çabalarına üzüntüm. Hocam bir hata yapmışız ama bu bizi zorlayacak beraber ödeyelim deseler hiç üzülmezdim bu kadar.

Başında olsam daha rahat görmezden gelebilirdim sanırım. Doçentim ve buraya gelene kadar çok mobbinge uğradım. Hiç torpilim yok maalesef, ancak cv imle iş bulabiliyorum onda da bulsam bile böyle oluyor, arkam olmadığı için hep ezilen ben oluyorum. Akademik çalışmak zaten öyle zor ki bir de böyle gereksiz şeylerle sürekli ama sürekli muhatap olmak aşırı yordu beni, sen napıyorsun kendine muhasebesindeyim şu an, hep ama hep stres, ben ne zaman bir gün bari oh diyip işten bağımsız bir gün geçirebileceğim. Burada farklı olur sanmıştım, çok pozitif başladım, büyük hayal kırıklığına uğradım, gerçekten çok büyük yıkım oldu maalesef bana bu olay, bu derece çabaladıktan sonra bir parça huzurdu istediğim. Yurtdışında çalıştım bende, hayatımın en güzel dönemi idi, keşke dönmeseymişim.
Gerçekten piril piril cicek gibi aydin insanlari nelerle ugrastirip ne kadar yildirma bezdirme politikasi varsa birebir pek cogunu yasamis gormus duymus dinlemisimdir. Bunlarin pek cogu hazimsizliktan, kalani da is aninda bedenen orada olup aklen ve ruhen baska yerde olan calisandan kaynaklaniyor. Yurtdisinda herkes isini yapar mesaisi biter cikar evine gider. Pek cok islem zaten e imza ile online ilerliyor. Docentliginizi almissiniz bu koşullarda üstelik, sizi yurekten tebrik ediyorum. Allah guzel insanlara denk getirsin bundan sonra insallah. Yolunuz bahtiniz acik olsun. Birbaska alternatif bulmadan is bilmezlere pabuc birakip istifa etmeyin derim cunku cok ciddi yol kat etmissiniz. Ben cok iyi biliyorum ne ter ne gozyasi dökülüyor.. Benim sömürüye ve en cok da dalkavuk zihniyete daha fazla tahammulum kalmamisti. Bebegimiz biraz buyusun yine gitmeyi düşünüyoruz yurtdışına.

Back
X