Keşke bronz tenli olsaydım !

evet haklısın öyle yapmam gerek özellikle şapka kesinlikle takmam lazım çok çabuk güneş çarpıyor bana eskiden burnum kanardı şimdi başım ağrıyor :/ .... çok teşekkür ederim :54:

benim de burnum çok kanardı eskiden
şimdi çooook nadiren kanıyor allahtan :31: ama başım ağrıyor çok. öyle durumlada hemen kafamı musluğun altına soğuk suya sokuyorum ya da buzdolabında beklettiğim nemli havluyu sarıyorum:1:

50 faktörlük kremle bu kadar yanabildiniz... ya kullandığınız kremde bir sorun var (belki son kul. tarihi geçmiştir) ya da kremi uygulama şeklinde bir sorun var. ben de beyaz tenliyim ve 50 faktörle asla yanmadım şimdiye kadar...

benim de burnum çok kanardı eskiden
şimdi çooook nadiren kanıyor allahtan :31: ama başım ağrıyor çok. öyle durumlada hemen kafamı musluğun altına soğuk suya sokuyorum ya da buzdolabında beklettiğim nemli havluyu sarıyorum:1:

buzlu su :16: ben de duş aldım aslında soğuk suyla ama fayda etmedi nemli havlu da mantıklıymış bir daha güneş geçerse (Allah korusun) havluyu denerim :) ... bu arada o geniş şapkalardan takmayı çok istedim de yazın saçım hep toplu olur onları kullanamıyorum ancak spor şapkalar var ya önü uzun olan onlardan kullanırım artık

50 faktörlük kremle bu kadar yanabildiniz... ya kullandığınız kremde bir sorun var (belki son kul. tarihi geçmiştir) ya da kremi uygulama şeklinde bir sorun var. ben de beyaz tenliyim ve 50 faktörle asla yanmadım şimdiye kadar...

kremde , uygulama şeklinde sorun olmadığını düşünüyorum , sebebi havuza girdiğimde kremin etkinliğini kaybetmesi olabilir ama suya dayanıklı olduğu da yazıyor. Geriye tek bir neden kalıyor o da güneşin tepede olduğu saatlerde girmiş olmam. ilginiz için teşekkür ederim :)

guneslenmek yerine golgede durmak gerekiyormus aslında kzıarmadan direkt kararma saglıyor birde cok beyazsan denize gitcegin zamandan once solaryuma gir inan cok faydası oluyor

ne kadar garip..ben de hemen bronzlaştığım için rahatsızım....mümkünse hep gölgede duruyorum zararlı güneş ışınlarından kaçmak için....

bende şemsiyenın altından çıkmammm bana gülüyolarrr hatta ama genede bronzlaştımm istemesemde :27:

bronzlaşmak istiyorsan dvit ampul iç 2ayda bir ....vücut daha fazla d vitamini sentezlememek için çabuk bronzlaşacaktır DİPNOT;türkiyedeki kadınların %80 inde d vitamini eksikliği var bir hafta içersinde 9 ampul içiminde toksisite belirtileri gözlenmemiş

Bazıları en başta yazdıklarımı okumamış veya ben durumu anlatamadım sanırsam tam tersi çabam beyaz kalmak içindir güneşten elimden geldiğince kaçınmaya çalışırım, daha doğrusu güneşten çok rahatsız oluyorum hemen kızarıyorum... Tatile gidemediğim için arkadaşımla havuza gittik ilk defa, orada korunmama rağmen istemediğim bir şekilde yandığımı belirttim.

Bu arada başlık güzel olmuş yalnız şu anda uyumsuz olduğunu düşünmeye başladım ben de, çünkü başlığı görüp insanlar farklı anlıyor... (Sayın forum yöneticisine sesleniyorum:) Beyaz tenli olmak zor iş gibi bir başlık olsa daha uyumlu olurmuş gerçekten

ben bronz tenliyim.bazen beyaz tenli olsam diyorum galiba bize hiç birşekilde yaranılmıyo :10:

havuc ve kakao yağı olan ürünler kullanırsanız daha çabuk bronzlaşırsınız birde yüksek faktoriyelli kremlerle zararlı güneş ışınlarından korunursunuz..

aslında rüzgarlı hava da daha çabuk bronzlaşılır yanma olmadan

ben bronz tenliyim.bazen beyaz tenli olsam diyorum galiba bize hiç birşekilde yaranılmıyo :10:

havuc ve kakao yağı olan ürünler kullanırsanız daha çabuk bronzlaşırsınız birde yüksek faktoriyelli kremlerle zararlı güneş ışınlarından korunursunuz..

aslında rüzgarlı hava da daha çabuk bronzlaşılır yanma olmadan

Herkese kendi doğal özellikleri yakışıyor bence bronza bronz, beyaza beyaz :34: ... Bu arada Memorial Şişli Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahu Birol bronzlaştırıcı yağlar hakkında yorumda bulunmuş : " Havuç ve kakao yağı deriden emilen güneş ışığı miktarını artırarak güneş yanığı riskini yükseltmektedir. Bu şekilde yağ sürüp ardından güneşlenen kişilerde ışık erupsiyonu (kaşıntılı, kırmızı döküntü) gelişme riski de vardır." Yani bu yağların kullanımı aslında cilt için daha zararlıymış, bilginize :)

Yuzunuzdeki kizariklik icin eger bir nemlendirici kullaniyorsaniz icinde parfum(fragrance diye genelde icindekilerde gecer) olmayan bir nemlendirici kullanin. Cunku iceriginde parfum olan nemlendiriciler yanik ciltte daha fazla irritasyona sebep olacaktir. Ayni sey gunes kremleri icinde gecerlidir.
Genel olarak gunese karsi cildiniz toleranssiz ise mutlaka yaz boyu hatta yil boyu cildinizin saglikli pigmentasyonuna yardim olmasi acisindan betakaroten iceren sebze veya meyveleri tuketmeye ozen gosterin. Bunlardan bazilari kayisi, balkabagi, havuc, seftali yani ozellikle turuncu meyve/sebzeler.
Dayanilmayacak derecede cildinizin kizarikligi var ise aloevera jeli oldukca iyi gelecektir. bunun yaninda ara ara yuzunuzu buzla ovalayin veya soguk su ile akliniza geldikce yikayin. Gunes yaniklari aslinda normal yaniklardan cokta farkli degildir.
Gecmis olsun :3:

Bazıları en başta yazdıklarımı okumamış veya ben durumu anlatamadım sanırsam tam tersi çabam beyaz kalmak içindir güneşten elimden geldiğince kaçınmaya çalışırım, daha doğrusu güneşten çok rahatsız oluyorum hemen kızarıyorum... Tatile gidemediğim için arkadaşımla havuza gittik ilk defa, orada korunmama rağmen istemediğim bir şekilde yandığımı belirttim.

Bu arada başlık güzel olmuş yalnız şu anda uyumsuz olduğunu düşünmeye başladım ben de, çünkü başlığı görüp insanlar farklı anlıyor... (Sayın forum yöneticisine sesleniyorum:) Beyaz tenli olmak zor iş gibi bir başlık olsa daha uyumlu olurmuş gerçekten

okudukta onun bir caresi yok var evet aslında gunese cıkmıycaksın:9: gunes koruyucuları dahi bronzlastırır zamanla istedigin kdr sur farketmez denize havuza gitmek istiyorsanda kızarmadan bronzlasma yollarını deniyceksin yoksa o kızarıklar yuzunden acı cekersin maalesef

Son düzenleme:
okudukta onun bir caresi yok var evet aslında gunese cıkmıycaksın:9: gunes koruyucuları dahi bronzlastırır zamanla istedigin kdr sur farketmez denize havuza gitmek istiyorsanda kızarmadan bronzlasma yollarını deniyceksin yoksa o kızarıklar yuzunden acı cekersin maalesef

Evet haklısın ama güneşe çıkmadan da olmuyor işim gücüm var napayım :) hala yanıyorum vallahi :)

Herkese tekrardan ilgisi için çok çok teşekkürler :54:

Güneş kemikler için çok yararlı,uygun koruyucunu sür ve belli saatlerde güneşe çık.

Herkese kendi doğal özellikleri yakışıyor bence bronza bronz, beyaza beyaz :34: ... Bu arada Memorial Şişli Hastanesi Dermatoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Ahu Birol bronzlaştırıcı yağlar hakkında yorumda bulunmuş : " Havuç ve kakao yağı deriden emilen güneş ışığı miktarını artırarak güneş yanığı riskini yükseltmektedir. Bu şekilde yağ sürüp ardından güneşlenen kişilerde ışık erupsiyonu (kaşıntılı, kırmızı döküntü) gelişme riski de vardır." Yani bu yağların kullanımı aslında cilt için daha zararlıymış, bilginize :)

ee ozaman neden bronz tenli olsam yazdınız? ay çelişkiye hayran kaldım :9:

bu arada sadece yardım amaçlı bişeyler yazdım benim derdim değil iyice araştırın ozaman :9:

bronz olduğum için zaten yağlara ihtiyac duymuyorum ozaman kendiniz araştırın:51:

aynen bende beyaz tenliyim çok kızarıyorum yanmada ama beyaz ten daha iyi bnce

Back
X