keşke evlenmeseydim diyen var mı?

Evet çok pişmanım
Çok uzun bir flört sonucu evlendik. Eşimi daha once hic tanımadan sevdim. Yani ne adını ne ailesini vs bilmeden aşık oldum yanlış anlasilmasin maddiyat için değil zaten yokmuş ya . Beni çok seven yere göğe sigdiramayan, maddi durumları on numara itibarları da herkesin dilinde olan bir ailesi olduğunu saniyordum Benim aileme de denk diyordum (ne yazık ki çok yanılmışım) Nişan döneminde melek kaynanam(!) benim gibi sert kayaya çarptığını anlayınca özüne yani şeytana döndü. Meğer beni istememiş ama oğlu birakmayinca kızın yaşı genc istediğim kıvama getiririm demiş (yaş 17-18) Sert kayaya çarptığını anlayınca nisan zamanı oğlunun gözüne sokmadan alttan alttan nisani atayım diye her şeyi yaptı. Kadın dirdiri ve ısrarı ile etrafındaki herkesi yıldırır sonunda yaptırır dediğini. Beni ise kessen yapmam. Neyse olaylardan birkaç ciddi meseleyi konuştum eşimle. Öyle bir savundu ki annesini sasar kalırsınız. Arkadaşıma hirsiz damgası da vurdu onda bile sütten çıkmış ak kaşık ilan etti annesini. Evlendik daha da bir anneci kesildi. Ne yaptığı ne dediği hiçbir şeyi hatalı bulmadı. Hatta anneciginin hatalarını eşime söyledim diye "senle benden bir şey olmaz" dedi ya bu kulaklar bunu da duydu. Annesine soz geciremeyince böyle ayrilmali konuşacak ki korkup alttan alayım tamam hayatım annene iyi davranırim yeter ki ayrilma dicem sanıyor herhalde. Yasadiklarimin tamamını anlatsam saşar kalırsınız omrumde böyle bir sey görmedim. Mesafe koydum ısrarla hiçbir şey olmamış gibi davranmami istiyor annesine. Neyse itibarları da balon çıktı. Maddi durumları da etrafa göstermelik. Odu kopuyor oğlunu alıp giderim burdan diye (eşim kazanıyor 3-4 kapı geçiniyor) Ama etraf hala tam tersini saniyor
Açık açık konuşmak yok yalan ve dalavere ile emrivaki ile her şeyi yaptırmaya çalışırlar Ha acı da bir gerçek var er ya da gec eşiniz özüne doner çünkü o ailede büyümüş ve terbiye almış. Çoğu davranışları ayni annesinin huyları. Oyle de bir gizlediler ki gercek yuzlerini!
Maddiyat konusunu da araştır
Bu konuyu hiç konuşamazdim ama gördüm ki eşim benden gizli herkese bakıyor maaşları olmasına ragmen hem de. Bana para yok der bekar kardeşine saç kaynagi için gizliden para gönderir. Sen beklersin onlar habire ister. Allah duyuruyor iste...
Diyeceğim o ki elbette kimse kimseye benzemez. Ama ben her gün burda eş ailesi ile ilgili konu okuyorum. Kendim de dahil hayatımdaki en büyük problem kendileri. Sana en büyük tavsiyem:
Evlenecegin kişiyi her türlü gözlemle
Özellikle nişan evresi gerçeklerin yavaş yavaş görülmeye başlandığı zaman
Bu evrede yaşadığın hiçbir durumu, duyduğun hiçbir sözü küçümseme
Yapılacak bir şey olduğunda senin fikirlerine değer veriyor mu?
Yoksa ailesine hayır diyemeyip yine onların dediğini mi yapıyor
Elbette küçük olaylar olacak ama bunlar saygı çerçevesinde çözülüyor mu
Ailesinin sana ve ailene karşı tavırları nasıl
Evlendikten sonra da asla kendi sınırlarından taviz verme Bunun için kırıcı olmaya da gerek yok
Hayır demeyi bil kimseye hizmet etmek için evlenmiyorsun bunu unutma forumda "hamileyim eşimin ailesi gelecek hizmet bekleyecek" mesajlari da okuduk ne yazık ki!
Herkes birbirinin hayatına saygı duymak zorunda.
Mesafe candır bu altın kural
Dilerim benim yaşadığım hiçbir şeyi yasamazsin.

Ve en büyük tavsiyem ki psikiyatrist bir aile dostumuz derdi: "Eviniz her ikinizin ailesine de terlikle gidilemeyecek uzaklıkta olsun."

Evli başka arkadaşlarım da var. Onlar da başka konularda sorun yaşiyor. Herkes böyle bir aileye denk gelecek diye bir kaide yok ama dedigim gibi tecrübelerimizi başkalarına ders olsun diye yazıyoruz. Keşke biri de beni omuzlarımdan tutup silkeleseydi....

Herkes aynı şeye kızıp aynı şeye ihtiyaç duymuyorki. Ilk sene zor geçer derler benim ilk senede ayaklarım yere basmiyodu mesela. Sonra tökezledim ama geçti

Gelir gider konusunda Açıkça fikrini söyle. Böyle olsun istiyorum diye yuvayı Dişi kuş yapar nasıl olsa

Ailesiyle arana şimdiden mesafe koy aşırı sıkı olma.

Kavgalarınızda vs anlaşamadığınız yapmasını istemediğin neler varsa onları mutlaka baştan Konuş.

Ben keşke hiç tanimasaydim diyorum hatta.

Bana çok şey öğretti bu evlilik.
Yine de keşke öğrenmeseydim, saf salak olarak kalsaydim da bu derece uzulmeseydim.
Insanlarin iyi niyetine olan inancım surseydi.
Bu yüzden en büyük pismanligim evliliğim oldu..
Keşke geriye dönüp bir secimimizi değiştirme hakkımız olsaydı kesinlikle evlilik kararım olurdu.

Öyle düşünen boşanır gider bosanmayan atıyor demektir diyecek kadar basit değil maalesef..
Bir evliliği bitirirken pek çok etken giriyor işin içine. Her kafadan bir ses çıkıyor. Kafalar karışıyor. Güzel günler de hiç yok değil elbette. Insanin evlenmeye karar vermesi boşanma kararı almasından çok daha kolay oluyor. .

Laf aramızda hepsi diyor '' keşke evlenmeseydim'' diye ama çaktırmıyor bazıları. İnsan yeri geliyor anne babasına dayanamıyor kaldı ki elin adamıyla her şey mükemmel gitsin.. Elbette keşke diyeceksiniz insanız doğamızda var, ama ciddi bir mesele değilse geçip gidecek keşkeler.. Eğer ki ciddi şeylerse o zaman zaten boşanmak son çözüm..

keşke Evlenmeseydim de dedim, iyi ki onunla evlendim de dedim. Zaman zaman değişiyor. Ve değişecek. Boşansam nasıl oluru da, onsuz yaşayamamı da düşüneceksin. Evlilik her an aynı seyirde giden bişey değil ki

Ben evlenirken eşimde yada aday adaylarında öfke kontrolü var mı diye bakmıştım herkese göre değişir kriterler ama öfke kontrolü olmayan kişiyle düşünemiyorum ayrıca yüzde yüz arama bulamazsın her insanın kusurları vardır yüzde yetmiş bulursn evlen derim 7 Aydır evliyim evliliğin ilk yılı zor geçiyor cidden balayında en mutlu olmamız gereken zamanda küsmüştük birbirimize şimdi yine çok şükür iyiyiz ama arada kavgalar oluyor söyleyeceğini üsteleme üsteleyince usandırıyorsun adamı benim bu yaptığım hata eşim kavga etsek sabah mesela aksama hiç açmaz ama ben öyle değildim

Evlilik doğru kişiyle çok güzel diye düşünüyorum. Zaten peygamberimiz tavsiye ettiği için, evliliği tavsiye etmem demek hadsizlik olur.
Şimdiki aklım olsa nişanlıyken gördüğüm bariz hataları affetmezdim ve beni kırmaktan çekinen, adil, vicdanlı bir eş tercih ederdim. Gerçi eşim böyle biri olduğunu iddia ediyor :)

Bunda genel bir yargıya varmak çok zor .Zira her insan her evlilik farklı ,beklentiler farklı ,benim normal olarak gördüğüm baskasi için anormal gelebilir .8 yıllık evliyim tabi ki güllük gülistanlik gecmiyor,herşey tozpembe değil ama yine de keşke evlenmeseydim demedim inşallah bundan sonra da demem.

2 yıllık evliyim, tek bir gün bile keşke demedim, neden evlendim demedim. Aksine bekarlara hep söylerim evlilik çok güzel bir şey evlenin diye.. Karşılıklı anlayışa bağlı her şey, farklı fikirler karşısında hemen bir kavga patlatmak gerekmiyor. Biz bunu çok şükür idare ettirebiliyoruz.
Maaş kısmına gelince birikim hesabımız var. Maaşlardan ödemeleri yapıp, bir miktar ihtiyaç kadarını kendimize ayırıp oraya atıyoruz kalanını..

Evlilik bana gorede degilmis:))) simdiki aklim olsa hayatta evlenmezdim net soyluyorum bunu. En buyuk sansim cocuklarim cok sukur bin sukur
Bende şimdiki aklım olsa çöpsüz üzümle evlenirdim. Ülkemiz kadınlarının ortak derdi erkek ailesi. Hergün onlarca hastaya şifa dağıtan doktor bile erkek ailesinin ego tatmini denemelerine denek oluyor. Okusanda okumasanda çok saygı duyulan bir mesleğinde olsa ev hanımıda olsan gelinsen gelinsin işte. Senden hep klasik gelinlik beklentilerine giriyorlar. Eşimi seviyorum ama gerçekten şimdiki aklım olsa evlenmezdim. Evladım şükür sebebim o ayrı tabi. Toplum baskısı ve değer yargılarım olmasa evlenmeden çocuk yapardım. Bana kattığı tek artı evladım çünkü.

Son düzenleme:

Bunlar cok yipratiyo insani dogru ve olaylardan dolayi sende o da cok degisiyosunuz. Ben hem bu sebeplerden hemde kadina yuklenen sorumluluktan dolayi sevemedim evliligi.. yani elin ogluna bu kadar bagli olmak vs bana gore degilmis. Ben simdide istedigimi yapip istemedigimi yapmiyorum ama ne bilim birine karsi sorumlu oldugumu bilmek beni bazen ruhen yoruyor. Bu sorumlulugu sadece anne olmayla sevdim yalan soylemeyeyim, onlar benim dunyam. Cok asiri mutlu evliliklerede inancim yok dogrusu.. evliliklercikar iliskisidir net. Ask mesk biter zamanla sonra gercekleri gorursun.

Hoşunuza gitmeyen karakteristik huy ve özelliklerini evlenince nasılsa değiştiririm gibi düşünenler bence keşke evlenmeseydim çok pişmanım diyenlerin enaz yarısını oluşturuyor...

Birde eğitim kültür veya insani özellikleri bakımından yetiştiğiniz aile yapısına denk olmayan bir ailesi varsa, amannn evlenirim kapımı kapatırım ailesiylemi evleniyorum sanki
Diyenler de çok pişman oluyor...çünkü nasıl bilmem ?
Fersah fersah uzakta dahi olsalar bir şekilde karı-koca ilişkinize huzursuzluk sokmayı başarıyorlar (fikir ayrılıklarında)

Son düzenleme:
Ben pişmanım. Çünkü evlenmeden önceki her davranışı fiyasko iken ben son derece cahilce düşünerek olsun katlanırım çünkü çok seviyorum mantığıyla evlendim. Buna mantık denirse tabi. İnsan kendini her türlü belli eder. Anlamak isteyene.. Tahmin edileceği üzere hiçbir şey düzelmedi. Aksine benim tahammülüm tükendi. Dört yıllık evli iken 40 yıllık evli gibi yorgunum. Evlendikten sonra ne yapmalı derseniz , eşinize ve ailesine karşı ılımlı ve yapıcı olun, herşeyi görüp duymayın. Beklentilerinizi mutlaka güzel anlarda ve tatlı dille anlatın. Hakkınızda hayırlısı olsun

çok teşekkürler mesajlarınız için gerçekten sözlerinizden ibret alıyorum.
yazış üslubumu itici bulan arkadaşım üzgünüm başka nasıl ifade edeceğimi bilemedim, sözlümle hep aynı şekilde konuştuğumuz için. para bende toplansın ben ihtiyaç oldukça vereyim gibi.

Degisir.ilk evliliğimde keske evlenmeseydim dedigim ilk gun evi terk ettim.
Simdi yine o sekilde dusunursem yine giderim.
O aşamaya gelindiyse zaten fena

Pismanlik konusunu es gecerek maas konusuna gireyim
Biz de dedigin gibi
Maaslar ben de toplanir.
Harcamalar benim takibimdedir.
Esimin ailesine her ay belli bir butce veririz gecinemedikleri icin. Biz de lafi sözü olmaz bu tarz konularin. 19 yıldır sorun yaşamadık cok sukur.
Esim ne elektrik ne kadar geldi bilir ne okul taksidi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…